haris_216 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Πριν δύο μέρες πέρασα από ένα κατάστημα Γερμανός για αγορά δύο μπαταριών με κόστος κάποια κέρματα. Εκεί η υπάλληλος με ρώτησε για το κινητό μου για να σταλεί εκεί η απόδειξη. Σκέφτηκα "how green is that" έδωσα το κινητό και όντως ήρθε ένα sms με link το οποίο "οδηγούσε" προς την απόδειξη. Σήμερα ξαναπήγα για κάτι άλλες μπαταρίες. Ίδιο κατάστημα, άλλη υπάλληλος, κόστος ομοίως κάποια κέρματα. Μου ζητάει το κινητό, το οποίο και έδωσα, αλλά τώρα ζήτησε και όνομα. Προφανώς δεν έγινε κάποια ταυτοποίηση και θα μπορούσα να πω Μεγαλέξανδρος αλλά είπα το δικό μου. Εκείνη τη στιγμή ήρθε με ένα sms στο κινητό ένα κωδικός επαλήθευσης των στοιχείων τον οποίο μου ζήτησε η κοπέλα. Σε ερώτηση "προχθές γιατί δεν είχα αυτή τη διαδικασία;" μου μάσησε κάτι του στυλ "ίσως το πέρασε απλά και όχι ονομαστικά". Επειδή ήμουν στο τρέξιμο και δεν μπορούσα να ασχοληθώ παραπάνω δεν το συνέχισα. Η ερώτησή μου λοιπόν είναι αν αυτή η διαδικασία αρχικά είναι legit ως προς το φορολογικό σκέλος. Δηλαδή εγώ βγαίνω από ένα κατάστημα με ένα προϊόν παραμάσχαλα (οκ, στην προκειμένη περίπτωση δεν ήταν κάτι μεγάλο) χωρίς κάποιο παραστατικό (ναι, οκ, υπάρχει κάπου στον κυβερνοχώρο). Μετά, γιατί σώνει και καλά θέλει το ονοματάκι μου; Να διευκρινίσω ότι με κουράζει αυτή η καραμέλα για "τα προσωπικά μου δεδομένα" που χρησιμοποιούν πολλοί αλλά από αυτό μέχρι του σημείου να δίνω όνομα και τηλέφωνό μου για να πάρω δύο LR44 νομίζω ότι απέχει. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2023 από haris_216
ekrepali Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Legit είναι η απόδειξη ακόμα κι αν δεν υπάρχουν στοιχεία πελάτη. Εμπορικό κατάστημα είναι... άμα θέλει βάζει και απλή ταμειακή μηχανή. Τα στοιχεία πελάτη πρέπει να αναγράφονται όμως για λόγους εγγύησης, ή στη προκειμένη περίπτωση μπορεί να ήθελες να επιστρέψεις τις μπαταρίες (αν δεν τις είχες ανοίξει). Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2023 από ekrepali
haris_216 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 5 λεπτά πριν, ekrepali είπε Legit είναι η απόδειξη ακόμα κι αν δεν υπάρχουν στοιχεία πελάτη. Εμπορικό κατάστημα είναι... άμα θέλει βάζει και απλή ταμειακή μηχανή. Τα στοιχεία πελάτη πρέπει να αναγράφονται όμως για λόγους εγγύησης, ή στη προκειμένη περίπτωση μπορεί να ήθελες να επιστρέψεις τις μπαταρίες (αν δεν τις είχες ανοίξει). Δε νομίζω ότι χρειάζονται στοιχεία πελάτη για επιστροφή/αλλαγή. Ναι, προφανώς όταν θα εκδοθεί το πιστωτικό θα ζητηθούν αλλά όχι στην αρχική απόδειξη. Και επίσης η ερώτησή μου περί "legit" δεν αφορούσε την απόδειξη με/χωρίς στοιχεία αλλά γενικά την απόδειξη που δεν παίρνεις στο χέρι και (υποχρεωτικά???) σου στέλνουν στο κινητό
ekrepali Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 6 minutes ago, haris_216 said: Aλλά γενικά την απόδειξη που δεν παίρνεις στο χέρι και (υποχρεωτικά???) σου στέλνουν στο κινητό Nόμιμη είναι, ναι. Αυτός που μου κάνει συντήρηση το λέβητα, ηλεκτρονικά μου τη στέλνει και δεν υπάρχει υποχρέωση εκτύπωσης. Ή στο Skroutz αν παραγγείλεις, επιτρέπεται το κατάστημα να αναρτήσει την απόδειξη στο ιστορικό της παραγγελίας και να μη σου τη στείλει εκτυπωμένη μαζί με τη παραγγελία. Αυτό γίνεται μόνο με τις αποδείξεις που βγαίνουν από πρόγραμμα, καθώς το πρωτότυπο είναι ψηφιακής μορφής. Δεν επιτρέπεται όμως να κοπεί απόδειξη σε ταμειακή μηχανή, να σου τη στείλουν σκαναρισμένη και να μη σου στείλουν την πρωτότυπη.
adversus Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Legit ειναι και το κάνουν αρκετές αλυσίδες καμποσα χρόνια. Τη δεύτερη ημέρα που σου ζήτησε τον κωδικό επαλήθευσης κτλπ μου θυμίζει το ότι θέλουν να εγγράψουν άτομα σε τυπου newsletter με sms και κλήσεις κτλπ που χρειάζεται επαλήθευση με otp κωδικό απ'τον πελάτη. 😇 1
haris_216 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 8 λεπτά πριν, adversus είπε Legit ειναι και το κάνουν αρκετές αλυσίδες καμποσα χρόνια. Τη δεύτερη ημέρα που σου ζήτησε τον κωδικό επαλήθευσης κτλπ μου θυμίζει το ότι θέλουν να εγγράψουν άτομα σε τυπου newsletter με sms και κλήσεις κτλπ που χρειάζεται επαλήθευση με otp κωδικό απ'τον πελάτη. 😇 $%#@$^%%***%%@%#(&() 1
adversus Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Μου το θυμίζει είπα 😇 Μιας και έχω περάσει και από εκει. Επίσης τουλάχιστον στις 4 μεγάλες αλυσίδες δεν ζητάνε otp για την αύλη απόδειξη, τα στοιχεία email/τηλ/ονοματεπωνυμο ζητάνε και τέλος( αν εχεις ήδη καρτελα πελάτη σε καποια απο αυτα ζητανε απλα το τηλ για να βρουν τη καρτελα και τελος) . Μπορεί κάτι να άλλαξε 😇
haris_216 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 7 λεπτά πριν, adversus είπε Μου το θυμίζει είπα 😇 Μιας και έχω περάσει και από εκει. Επίσης τουλάχιστον στις 4 μεγάλες αλυσίδες δεν ζητάνε otp για την αύλη απόδειξη, τα στοιχεία email/τηλ/ονοματεπωνυμο ζητάνε και τέλος( αν εχεις ήδη καρτελα πελάτη σε καποια απο αυτα ζητανε απλα το τηλ για να βρουν τη καρτελα και τελος) . Μπορεί κάτι να άλλαξε 😇 Ναι καλέ, δεν σου προσάπτω κάτι Απλά μου φάνηκε λογικό, μετά το ποστ σου, να σημαίνει κάτι σαν "εθελοντική" εγγραφή μου σε κάποια λίστα τους 1
adversus Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Ναι βρε δε το πήρα κάπως, απλά το λέω έτσι μη μου προσάψουν αυτοί κάτι 😁
nyne Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Ετσι και αλλιως αυτες οι αλυσιδες κοβουν μεσω παροχου ,οποτε ειναι νομιμες οι αποδειξεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα