killer76 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα. Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο με το excel γιατί είναι πολλοί οι προμηθευτές. Έχω ένα excel πχ και θέλω να μου βγαίνει ένα report έτσι συγκεντρωτικό ανα προμηθευτή Θέλω όμως να βγαίνει κάπως αυτόματα γιατί είναι πάααρα πολλοί οι προμηθευτές και οι συναλλαγές. Επίσης είναι οι προμηθευτές δεν είναι πάντα οι ίδιοι. Αλλιώς θα καθόμουν και θα το έκανα με τύπους. Θέλω δηλαδή ότι βρίσκει την κάθε φορά στην πρώτη στήλη, να το ομαδοποιει και να βάζει δίπλα τα σύνολα του ίδιου ονόματος που έχει ομαδοποιήσει Γίνεται με το excel?
Λύση archer100 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Λύση Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Pivot table χρειαζεσαι Επελεξε τις στηλες Προμηθευτης και Τεμαχια κανε εισαγωγη Pivot Table (συγκεντρωτικος πινακας) Στις σειρες βαλε Προμηθευτης και στις Τιμες βαλε Τεμαχια (αθροισμα) Οποτε κατι αλλαζει, απλα κανε δεξι κλικ επανω στον Πινακα και επελεξε Refresh (Ανανεωση) 1 1
archer100 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 18 minutes ago, killer76 said: Σε ευχαριστώ πολύ. Δούλεψε!!!!!!!! Παρακαλω. Μπορεις να κανεις το ιδιο με περισσοτερες στηλες, απλα επελεξε οσες θελεις 1
hayzel Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Για να προσθέσεις τα τεμάχια από προμηθευτή "Αντωνίου" μπορείς να χρησιμοποιήσεις και την: =SUMIF(ΣΤΗΛΗΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ; "Αντωνίου"; ΣΤΗΛΗΤΕΜΑΧΙΩΝ) 1
ZELDA Δημοσ. 11 Αυγούστου Δημοσ. 11 Αυγούστου Παιδιά σε βάση δεδομένων μόνο με αριθμούς υπάρχει περίπτωση να δουλέψει σωστά ο συγκεντρωτικος πινακας η τζάμπα παιδεύομαι?
hawkpilot Δημοσ. 11 Αυγούστου Δημοσ. 11 Αυγούστου 1 minute ago, ZELDA said: Παιδιά σε βάση δεδομένων μόνο με αριθμούς υπάρχει περίπτωση να δουλέψει σωστά ο συγκεντρωτικος πινακας η τζάμπα παιδεύομαι? Δεν είναι ξεκάθαρο τι θέλεις να κάνεις. Δώσε κάποιον πίνακα. 1
ZELDA Δημοσ. 11 Αυγούστου Δημοσ. 11 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα έχω δεδομένα πωλήσεων 15 χρόνων αλλά δεν μπορώ να βρω την κατάλληλη δομή για να έχω εικόνα πωλήσεων. Έχω δοκιμάσει από το απλό φιλτρο ούτε την συνάρτηση filter αλλά ουτε με pivot table έχω καταφέρει κάτι αξιόλογο.. η δομή της database μου είναι έτσι όπως παραθέτω. Αυτό που θέλω είναι να μπορώ να συγκρίνω πωλήσεις ανά έτη/ μήνες αλλά και συνολική άποψη, επισης το αρχείο ενημερώνεται καθημερινά. Συγνώμη για το τσαπατσουλικο demo αλλά είμαι από κινητό demo.xlsx Επεξ/σία 11 Αυγούστου από ZELDA
ZELDA Δημοσ. 11 Αυγούστου Δημοσ. 11 Αυγούστου 34 λεπτά πριν, hawkpilot είπε Αυτό σου κάνει?demo.xlsx Ναι αρκετά βοηθητικό, μήπως ξέρεις γιατί όταν κάνω μια νέα σειρά στα data δεν ενημερώνεται ο συγκεντρωτικος και πρέπει να κανω ξανά την διαδικασια?
hawkpilot Δημοσ. 11 Αυγούστου Δημοσ. 11 Αυγούστου 21 minutes ago, ZELDA said: Ναι αρκετά βοηθητικό, μήπως ξέρεις γιατί όταν κάνω μια νέα σειρά στα data δεν ενημερώνεται ο συγκεντρωτικος και πρέπει να κανω ξανά την διαδικασια? Τα pivots δεν ενημερώνονται αυτόματα όταν αλλάζεις τα δεδομένα της πηγής (source). Κάνε δεξί κλικ πάνω τους και επέλεξε refresh.
hawkpilot Δημοσ. 11 Αυγούστου Δημοσ. 11 Αυγούστου 1 minute ago, ZELDA said: Δοκίμασα αλλά δεν νομίζω ότι δουλεύει Τότε έχεις επιλέξει συγκεκριμένα κελιά (πχ A1:E33). Άλλαξε τα με κολώνες (A:E). Δες πως έχω φτιάξει τα δικά μου (έχουν όλες τις γραμμές από έως 1048576).
ZELDA Δημοσ. 11 Αυγούστου Δημοσ. 11 Αυγούστου 13 λεπτά πριν, hawkpilot είπε Τότε έχεις επιλέξει συγκεκριμένα κελιά (πχ A1:E33). Άλλαξε τα με κολώνες (A:E). Δες πως έχω φτιάξει τα δικά μου (έχουν όλες τις γραμμές από έως 1048576). Δεν κατάλαβα τι εννοείς
hawkpilot Δημοσ. 11 Αυγούστου Δημοσ. 11 Αυγούστου 4 minutes ago, ZELDA said: Δεν κατάλαβα τι εννοείς Επέλεξε το pivot. Στο μενού PivotTable Analyze επέλεξε Change Data Source και δες πόσα κελιά έχεις επιλέξει. Εγώ πάντα επιλέγω όλες τις κολώνες έτσι ώστε αν προστεθούν γραμμές το Refresh να τις υπολογίζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα