alan2 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Να αφήνω το pc σε αναστολή λειτουργίας (sleep) το βράδυ ή να το κλείνω?απο to sleep είναι πιό εύκολο να ξεκινήσει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
duffyduck Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Εγώ πάντοτε κάνω shutdown + κλείνω το πολύμπριζο Σημείωση: για καθεμια συσκευή έχω διακόπτη, οπότε πρώτα ο κάθε διακόπτης στο off και μετά κλείνει το πολύμπριζο. Όταν είναι για power on την επόμενη μέρα, πρώτα το πολύμπριζο on και μετά ο κάθε διακόπτης στο on. Ξέρω είναι λιγο overkill η διαδικασία, αλλα better safe than sorry. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hawkpilot Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 1 hour ago, alan2 said: Να αφήνω το pc σε αναστολή λειτουργίας (sleep) το βράδυ ή να το κλείνω?απο to sleep είναι πιό εύκολο να ξεκινήσει Πόσο χρόνο κερδίζεις βάζοντας το σε αναμονή? Μάλλον δεν αξίζει και από άποψη φθοράς (όσο μικρή κι αν είναι) και από άποψη επικινδυνότητας. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alan2 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 δεν είναι τοσο ο χρόνος, με sleep φθείρεται λιγότερο ο power button ενω απο το sleep ανοίγει απο πληκτρολόγιο , μερικές φορες απο το power button δεν ανοίγει με τη πρώτη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
accipio Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Για το θέμα της φθοράς του power button, μερικές μητρικές δίνουν δυνατότητα ανοίγματος του pc από το πληκτρολόγιο ή/και το ποντίκι. Δες στο BIOS αν υπάρχει τέτοια ρύθμιση και ενεργοποίησέ την αν θέλεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aris_ Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 είναι ένα μακρύ debate παντως απο τα win10 με το fast boot που χρησιμοποιουν το 90% των usual χρηστών δεν κλείνει ποτε το pc ειδικα σε laptop fast boot does not completely power off the system, but instead puts it in a hybrid state of hibernation and shutdown 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Στη δική μου οπτική, με τους χρόνους εκκίνησης πλέον των windows δεν αξίζει να μπαίνει σε αναμονή, όσο μικρή και να είναι η διαφορά κατανάλωσης, ακόμη και αστεία. 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TopCLR Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 7 ώρες πριν, alan2 είπε δεν είναι τοσο ο χρόνος, με sleep φθείρεται λιγότερο ο power button ενω απο το sleep ανοίγει απο πληκτρολόγιο , μερικές φορες απο το power button δεν ανοίγει με τη πρώτη. Αν έχεις σοβαρό κουτί, υπάρχει και ανταλλακτικό για το κουμπί εκκίνησης. Στο κάτω-κάτω πόσο συχνά θα το ανοίγεις; Εδώ κουτιά "της πλάκας" και κάνουν χρόνια να πάθουν τέτοια ζημιά με καθημερινή χρήση. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
άδικος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 12 ώρες πριν, duffyduck είπε Εγώ πάντοτε κάνω shutdown + κλείνω το πολύμπριζο Σημείωση: για καθεμια συσκευή έχω διακόπτη, οπότε πρώτα ο κάθε διακόπτης στο off και μετά κλείνει το πολύμπριζο. Όταν είναι για power on την επόμενη μέρα, πρώτα το πολύμπριζο on και μετά ο κάθε διακόπτης στο on. Ξέρω είναι λιγο overkill η διαδικασία, αλλα better safe than sorry. Safe δεν είσαι γιατί αν χτυπήσει κεραυνός τα έκλαψες. Είναι πιο ασφαλές να βγάζεις κατευθείαν το καλώδιο του πολύμπριζου από τη πρίζα παρά να κλείνεις έναν-έναν τους διακόπτες. Και πολύ πιο γρήγορο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
duffyduck Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) έχω αυτο https://www.skroutz.gr/s/6196445/APC-Polyprizo-Asfaleias-8-THeseon-me-Diakopti-kai-Kalodio-2m-Leyko-PM8-GR.html δεν κάνει? 😜 Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2023 από duffyduck Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
άδικος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, duffyduck είπε έχω αυτο https://www.skroutz.gr/s/6196445/APC-Polyprizo-Asfaleias-8-THeseon-me-Diakopti-kai-Kalodio-2m-Leyko-PM8-GR.html δεν κάνει? 😜 Αυτά τα πολύμπριζα ασφαλείας είναι rated για 6KV. Οπότε για το σενάριο του κεραυνού, όχι δε κάνει (40KV minimum). 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Διάβασα τα παραπάνω, αλλά δεν θα κάνω mention τον καθένα. Εν ολίγοις, αναστολή λειτουργίας βάζω το PC όταν είναι να λείψω για φαγητό, μπάνιο, κάτι τέλος πάντων που δεν θα λείψω για πάνω από ώρα. Αδρανοποίηση κάνω όταν είναι να φύγω για ώρες ή να κοιμηθώ και έχω ανοιχτή κάποια δουλειά στο PC. Τερματισμό (χωρίς fast boot) κάθε βράδυ και κλείσιμο από το πολύπριζο (χωρίς ξεχωριστό διακοπτάκι. Έχω κι εγώ το πριζάκι της APC για το φαίνεσθαι -εκεί που είναι ούτε εγώ δεν το βλέπω 🤪). Όσο για την εκκίνηση του υπολογιστή έχω ρυθμίσει τη μητρική ώστε όταν ανάβω το πολύπριζο να ανάβει και το σύστημα. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2023 από Τέρης Α. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alan2 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Μετά απο Αδρανοποίηση πρέπει να πιέσεις το power button για εκκίνηση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
duffyduck Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 hours ago, άδικος said: Αυτά τα πολύμπριζα ασφαλείας είναι rated για 6KV. Οπότε για το σενάριο του κεραυνού, όχι δε κάνει (40KV minimum). Ο πίνακας έχει τις προστασίες/ασφάλειες που χρειάζονται σε νορμάλ καταστάσεις (σε κάθε γραμμή). Αν είναι να πέσει κεραυνός στο σπίτι, ποιο πολύμπριζο και ποιος υπολογιστής, θα γίνω εγώ κάρβουνο. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2023 από duffyduck 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
άδικος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 5 ώρες πριν, duffyduck είπε Ο πίνακας έχει τις προστασίες/ασφάλειες που χρειάζονται σε νορμάλ καταστάσεις (σε κάθε γραμμή). Αν είναι να πέσει κεραυνός στο σπίτι, ποιο πολύμπριζο και ποιος υπολογιστής, θα γίνω εγώ κάρβουνο. Δε θα πάθεις τίποτα από τον κεραυνό. Αλλά αφού κανείς τον κόπο να τα σβήνεις όλα, καλύτερα να τα βγάζεις με μια κίνηση από τη πρίζα, που σε γλιτώνει και από το χειρότερο, και από τον κόπο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα