Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Θέλω να κάνω νέα ασφάλεια στο όχημα αλλά βλέπω ότι αλλάζοντας τον ΤΚ έχει διαφορετικές τιμές.
Βέβαια ο ΤΚ είναι διαμονής αλλά δε συμφέρει λόγω υψηλού κόστους.

Θα υπάρχει πρόβλημα αν βάλω ΤΚ του πατρικού χωρίς ωστόσο να κατοικώ εκεί;

Ευχαριστώ

Δημοσ.
2 ώρες πριν, insoholic είπε

Καλησπέρα σε όλους!

Θέλω να κάνω νέα ασφάλεια στο όχημα αλλά βλέπω ότι αλλάζοντας τον ΤΚ έχει διαφορετικές τιμές.

Ευχαριστώ

Αν έχει και οδική βοήθεια, σε περίπτωση που χρειαστεί μεταφορά σε άλλη πόλη  θα το μεταφέρουν στην πόλη που έχει δηλωθεί (αυτό ισχύει στις περισσότερες ασφαλιστικές).

Για παράδειγμα αν μένεις Αθήνα  και έχεις ΤΚ Λαμίας  σε περίπτωση βλάβης εκτός Αθηνών θα το μεταφέρουν στην Λαμία.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, teot είπε

Αν έχει και οδική βοήθεια, σε περίπτωση που χρειαστεί μεταφορά σε άλλη πόλη  θα το μεταφέρουν στην πόλη που έχει δηλωθεί (αυτό ισχύει στις περισσότερες ασφαλιστικές).

Για παράδειγμα αν μένεις Αθήνα  και έχεις ΤΚ Λαμίας  σε περίπτωση βλάβης εκτός Αθηνών θα το μεταφέρουν στην Λαμία.

Σε Μινεττα αυτό σίγουρα δεν ισχύει. Ή τουλάχιστον δεν έχει συμβεί σε εμένα, με έχουν πάει όπου έχω ζητήσει.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, _Biohazard_ είπε

Σε Μινεττα αυτό σίγουρα δεν ισχύει. Ή τουλάχιστον δεν έχει συμβεί σε εμένα, με έχουν πάει όπου έχω ζητήσει.

Δηλαδή εσύ αν είσαι κάτοικος Αθήνας κσι τους πεις να σου πάνε το αυτοκίνητο στην Ρόδο  θα το κάνουν άμεσα χωρίς ερωτήσεις...;

Μάλιστα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε περίπτωση οδικής βοήθειας, σου καλύπτουν την μεταφορά από το σημείο βλάβης- ατυχήματος, μέχρι 100-140χλμ (ανάλογα την ασφάλεια) σε σημείο που θέλεις. Ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής.

Ο Τ.Κ. παίζει ρόλο στα ασφάλιστρα, μόνο για το 'ρισκο' που παίρνει η ασφαλιστική. Άλλα ασφάλιστρα σου ζητάει στην Αθήνα που έχει 2μυρια αυτοκίνητα στους δρόμους και άλλα ασφάλιστρα στο χωριό των 5.000 κατοίκων με 2.000 αυτοκίνητα στους τοπικούς δρόμους.

Βέβαια αν δηλώσεις ψευδή στοιχεία, σε περίπτωση ατυχήματος η ασφαλιστική μπορεί να το επικαλεστεί και να σου καλύψει ένα ποσοστό ή και καθόλου.

Επεξ/σία από SilentVoice
  • Like 4
Δημοσ.

Καλημερα παιδια.

Επομενως θα υπαρχει προβλημα σε περιπτωση ατυχήματος; 

2 hours ago, andreas1gr said:

Δηλαδή εσύ αν είσαι κάτοικος Αθήνας κσι τους πεις να σου πάνε το αυτοκίνητο στην Ρόδο  θα το κάνουν άμεσα χωρίς ερωτήσεις...;

Μάλιστα 

Ναι σε ρωταει σε ποιο συνεργείο θελεις να παει το οχημα σου... αν ειναι μακρια θα κανει λιγες μερες για να το πάει. 

Δημοσ.
20 minutes ago, insoholic said:

Ναι σε ρωταει σε ποιο συνεργείο θελεις να παει το οχημα σου... αν ειναι μακρια θα κανει λιγες μερες για να το πάει. 

Αντιγράφω από τους όρους της δικής μου ασφαλιστικής (Hellas direct):

"3. Μεταφορά του οχήματος σε συνεργείο
Σε περίπτωση ακινητοποιήσεως του αυτοκινήτου σου λόγω βλάβης η οποία δεν μπορεί να επισκευαστεί επί τόπου, θα μεταφέρουμε το αυτοκίνητό σου μέχρι το πλησιέστερο συνεργείο ή σε αυτό που βρίσκεται στην πόλη που έχεις δηλώσει ως κατοικία"

https://www.hellasdirect.gr/assets/car/pdf/hd_motor_insurance_terms_conditions_el.pdf

Με απλά λόγια αν κατοικω Πάτρα και έχω δηλώσει τόπο κατοικίας Καρδαμύλη (στη Δυτική Μάνη είναι) επειδή έτσι έβγαιναν πολύ χαμηλότερα ασφάλιστρα και ξεμείνω πχ στο Κιάτο, τότε ΔΕΝ θα μου το φέρουν στην πόλη μου, ή σε κάποιο συνεργείο της επιλογής μου εκεί κοντά έως και Κόρινθο θα το πάνε, ή σε κάποιο συνεργείο στην Καρδαμύλη (προφανώς Καλαμάτα).

Εκτός και αν το δικό σου συμβόλαιο οδικής βοήθειας προβλέπει κάτι διαφορετικό.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, SilentVoice είπε

Βέβαια αν δηλώσεις ψευδή στοιχεία, σε περίπτωση ατυχήματος η ασφαλιστική μπορεί να το επικαλεστεί και να σου καλύψει ένα ποσοστό ή και καθόλου.

Πρεπει να εχω στο νου μου 10 αποφασεις δικαστηριων που δεν πληρωσε κουμπι η Ασφαλιστικη εταιρια ακομα και σε ΑΕ. Δεν συζητω για κλοπες φωτιες κλπ. 

12 ώρες πριν, insoholic είπε

Καλησπέρα σε όλους!

Ευχαριστώ

Επισης μαζι με το ΤΚ κωλοπετινιτσας, να βαλεις ηλικια 40ετων, και 1000cc hyundai atos...

Λοιπον....
ΤΚ μπαινει οτι γραφει η αδεια κυκλοφοριας. Οτιδηποτε διαφορετικο θα πρεπει να αποδεικνυεται με ακραδαντα στοιχεια οτι ισχυει. Πχ στρατιωτικος με φυλλο πορειας μεταθεσης.
Οτιδηποτε παγαποντια πας να κανεις, επειδη πριν απο εσενα τα εχουν κανει χιλιαδες αλλοι, θα καταληξει σε μια ωραια επανεισπραξη σε περιπτωση ατυχηματος. Αν δεν ξερεις τι ειναι αυτο, δεν θέλεις να μάθεις.

Οποτε βαλε το σωστο ΤΚ και πληρωσε 5-10€ παραπανω. Δεν χαθηκε ο κοσμος.

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, teot είπε

Δηλαδή αν έχεις πάει διακοπές ή και για δουλειά κάπου 800χλμ μακριά, και συμβεί κάτι; Αυτοί θα το επιστρέψουν στον τόπο που έχεις δηλωμένο και μετά θα πρέπει να ψάχνεις πως θα γυρίσεις;

Δημοσ.

Το θεμα της οδικης σιγουρα λυνεται αλλα για τους λογους που ηδη γραφτηκαν ειναι ηλιθιο ρισκο γιατι μπορει να βρεθεις εντελως ξεκρεμαστος την δυσκολη ωρα

Δημοσ.
48 minutes ago, andreaspA said:

Πρεπει να εχω στο νου μου 10 αποφασεις δικαστηριων που δεν πληρωσε κουμπι η Ασφαλιστικη εταιρια ακομα και σε ΑΕ. Δεν συζητω για κλοπες φωτιες κλπ. 

Επισης μαζι με το ΤΚ κωλοπετινιτσας, να βαλεις ηλικια 40ετων, και 1000cc hyundai atos...

Λοιπον....
ΤΚ μπαινει οτι γραφει η αδεια κυκλοφοριας. Οτιδηποτε διαφορετικο θα πρεπει να αποδεικνυεται με ακραδαντα στοιχεια οτι ισχυει. Πχ στρατιωτικος με φυλλο πορειας μεταθεσης.
Οτιδηποτε παγαποντια πας να κανεις, επειδη πριν απο εσενα τα εχουν κανει χιλιαδες αλλοι, θα καταληξει σε μια ωραια επανεισπραξη σε περιπτωση ατυχηματος. Αν δεν ξερεις τι ειναι αυτο, δεν θέλεις να μάθεις.

Οποτε βαλε το σωστο ΤΚ και πληρωσε 5-10€ παραπανω. Δεν χαθηκε ο κοσμος.

Δηλαδή εγώ που πήρα το αυτοκίνητο στην Αθήνα (όπου η άδεια έχει ΤΚ Αθηνών) και πλέον έχω μετακομίσει μόνιμα εκτός Αθηνών τι πρέπει να δηλώσω στην Ασφαλιστική ?  

Δημοσ.
36 minutes ago, Sablj said:

Δηλαδή εγώ που πήρα το αυτοκίνητο στην Αθήνα (όπου η άδεια έχει ΤΚ Αθηνών) και πλέον έχω μετακομίσει μόνιμα εκτός Αθηνών τι πρέπει να δηλώσω στην Ασφαλιστική ?  

Αυτην την απορια εχω.. και αν καθε χρονο αλλαζεις μερος γιατι εισαι αναπληρωτης εκπαιδευτικος και πρεπει να μετακομιζεις;

Δημοσ.
3 hours ago, gokuthelegend said:

Δηλαδή αν έχεις πάει διακοπές ή και για δουλειά κάπου 800χλμ μακριά, και συμβεί κάτι; Αυτοί θα το επιστρέψουν στον τόπο που έχεις δηλωμένο και μετά θα πρέπει να ψάχνεις πως θα γυρίσεις;

Να ψάχνεις πως θα γυρίσεις που;

3 hours ago, Sablj said:

Έχεις μετακομίσει επίσημα, δλδ έχεις δηλώσει στο taxis την νέα σου διεύθυνση? Αν ναι τότε πρέπει να βάλεις το ΤΚ της νέας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...