bill999r Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε μεταχειρισμένο Αυτό που απάντησε ο Γιάννης.... Θες να μου πεις ότι δεν γνωρίζεις ότι στην αγορά μεταχειρισμένου γίνονται παπάδες; Δεν σου είπα για αγορά από Avis κτλ αλλά από "γνήσιες" μάντρες που γίνεται αλισβερίσι... 1
Joshua21 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 2 hours ago, Γιάννης Platano said: Μα τι λες;; Απλα δεν το αγοραζει επίσημα αλλά το πουλάει για λογαριασμό του πωλητή με υπεύθυνη δήλωση Έχω αγοράσει από εμπόρους 6 αυτοκίνητα μεταχειρισμένα Μονό ένας μου έκοψε τιμολόγιο 3000 για αμάξι που αγόρασα 5000 Σε όσα έχω πουλήσει πάλι ένας μου έκοψε τιμολόγιο αγοράς. Εγώ τι λέω; Μίλησα συγκεκριμένα για την περίπτωση που ο έμπορος έχει αγοράσει (επισήμως προφανώς με παραστατικό και μεταβίβαση) ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, και εσύ μου αναλύεις την περίπτωση μεταχειρισμένου αυτοκινήτου που ΔΕΝ το έχει αγοράσει ο έμπορος, ε σε αυτή τη περίπτωση δεν παίζει καν ΦΠΑ, μόνο κάτι ψιλά (κάτω από 50€) στην περίπτωση που κόψει ΑΠΥ για προμήθεια πώλησης
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Joshua21 είπε πως γίνεται ένας έμπορος να έχει αγοράσει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο χωρίς να έχει κοπεί κάποιο παραστατικό? Μια χαρά γίνετε όπως έγραψα. Υποτίθεται ότι το πουλάει με υπεύθυνη δήλωση για λογαριασμό τρίτου χωρίς να μεσολαβεί. Το πως το δικαιολογεί στο μαγαζί του σε τυχόν έλεγχο δεν ξέρω αλλά κάποιο τρόπο θα έχουν. 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Εγώ τι λέω; Μίλησα συγκεκριμένα για την περίπτωση που ο έμπορος έχει αγοράσει (επισήμως προφανώς με παραστατικό και μεταβίβαση) ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο Προφανως μπορεί να εννοούσες αλλά δεν το έγραψες Δεν υπαρχει προφανές σε αγορά και πώληση μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2023 από Γιάννης Platano
dvlsakos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 7 ώρες πριν, bill999r είπε Αν έχεις όλο το ποσό σε μετρητά για ένα αυτοκίνητο που κοστίζει 10.000 για παράδειγμα, μπορείς να πεις στον έμπορο να του μεταφέρεις ένα ποσό μέσω τραπέζης κ τα υπόλοιπα μαύρα στο χέρι με την προϋπόθεση να σου κόψει από το ΦΠΑ... Ξέρω, απατεωνια εν μέρει αλλά αν είναι να σου κόψει 1500 ευρώ από την τιμή, το σκέφτεσαι... 1500 ευρω μου φαινεται αρκετα μεγαλο ποσο για να στο κοψει αλλα δεν το θεωρω απιθανο , θα βγει κερδισμενος δεν θα δηλωσει κερδος ολο το ποσο. 6 ώρες πριν, Joshua21 είπε Πρώτα από όλα δάνειο για αγορά αυτοκινήτου δεν μπορείς να πάρεις μόνος σου, μόνο μέσω εμπόρου, μόνος σου το μόνο που μπορείς να πάρεις είναι κάποιο καταναλωτικό δάνειο το οποίο θα σου κοστίσει πολύ παραπάνω επειδή θα έχει αρκετά μεγαλύτερο επιτόκιο (πχ δάνειο αυτοκινήτου 11% και καταναλωτικό 15%). Επίσης να σου κάνει χρηματοδότηση ο ίδιος ο έμπορος είναι λίγο απίθανο, εκτός και αν το ποσό που σου λείπει είναι πολύ μικρό σε σχέση με την τιμή του αυτοκινήτου, πχ να κάνει 15k, να έχεις προκαταβολή 12-13k, και να κάνετε με γραμμάτια μεταξύ σας τα υπόλοιπα 2-3k. Σε κάθε περίπτωση πάντως ξέρεις από πριν και πόσα ακριβώς θα σου κοστίσει μαζί με τόκους+έξοδα, και αν ο έμπορος θα σου κάνει (και πόσο) καλύτερη τιμή στην περίπτωση μετρητών, οπότε μια χαρά μπορείς να κρίνεις μόνος σου τι σε συμφέρει. Δεν παίζει κάτι τέτοιο... να σου κόψει κανα δυο κατοστάρικα με αυτό τον τρόπο ίσως και να γίνεται, 1.500 ούτε για αστείο. πλεον και απο το car.gr μπορεις να ζητησεις δανειο αν θες σου βγαζει επιλογη. (οχι οτι θα το εκανα) μονο στην περιπτωση που αναφερω για μεταχειρισμενο και 2 η 3 χιλιαρικα (καταναλωτικο) το πολυ ,για συμπληρωμα ωστε να το αγορασεις ντουκου. γραμματια παιζουν πλεον γενικα και τι κίνδυνοι υπαρχουν ? 5 ώρες πριν, vagos789 είπε Σε αγορα μεταχειρισμενου αυτοκινητου δεν νομιζω οτι ειναι καλη επιλογη το δανειο Σε αγορα καινουριου και αν υπαρχει καποια προσφορα για τα επιτοκια και αν εχεις σταθερο εισοδημα, μπορει να ειναι πολυ καλη επιλογη καλη επιλογη ναι δεν ειναι . γιαυτο αναφερω μαξ το ποσο εως 3.000 3 ώρες πριν, vagos789 είπε Πολυ χονδρικα αν ειναι με επιτοκιο χαμηλοτερο του πληθωρισμου,συμφερει. Επισης αν ειναι να αδειασεις ολον τον τραπεζικο σου λογαριασμο για να μην παρεις δανειο,δεν συμφερει. γιατι το λες αυτο?
vagos789 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Προφανες δεν ειναι; ο λογαριασμος μας πρεπει παντα να εχει καποια λεφτα, για λογους υγειας,γιατι μπορει να παρουσιαστει μια αγοραστικη ευκαιρια,γιατι μπορει να συμβει ενα τρακαρισμα,αν ο λογαριασμος ειναι μηδεν μετα δεν μπορουμε να αντιμετωπισουμε τιποτα,οσο μικρο και αν ειναι.Αν πχ μεινουμε ανεργοι ή δεν βγαλουμε λεφτα ενα μηνα,δεν θα εχουμε να φαμε.
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, dvlsakos είπε γραμματια παιζουν πλεον γενικα και τι κίνδυνοι υπαρχουν ? Γραμμάτια πολύ δύσκολο και μόνο από εμπόρους. Το πολύ να σου βάλουν σε γραμμάτια το δικό τους κέρδος και με παρακράτηση κυριότητας. Σε αυτή την περίπτωση με παρακαλάς να είναι καλά ο έμπορος μέχρι να εξοφλήσεις το αμάξι και να γινει άρση παρακράτησης Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2023 από Γιάννης Platano
Joshua21 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Γιάννης Platano said: Προφανως μπορεί να εννοούσες αλλά δεν το έγραψες Δεν υπαρχει προφανές σε αγορά και πώληση μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Από πότε η επίσημη μεταβίβαση δεν είναι το προφανές όταν μιλάμε για αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου? Πάντως οι σοβαροί έμποροι - σήμερα τουλάχιστον - τα παίρνουν απευθείας στο όνομα τους για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, μόνο τπτ εμποράκοι που έχουν στους ΚΑΔ μόνο προμήθεια επί πώλησης ή που δεν έχουν καν κάνει έναρξη συνεχίζουν να το κάνουν όπως το περιγράφεις. 1 hour ago, dvlsakos said: πλεον και απο το car.gr μπορεις να ζητησεις δανειο αν θες σου βγαζει επιλογη. (οχι οτι θα το εκανα) μονο στην περιπτωση που αναφερω για μεταχειρισμενο και 2 η 3 χιλιαρικα (καταναλωτικο) το πολυ ,για συμπληρωμα ωστε να το αγορασεις ντουκου. γραμματια παιζουν πλεον γενικα και τι κίνδυνοι υπαρχουν ? Σου διαφεύγει μια μικρή αλλά ουσιώδης λεπτομέρεια, το δάνειο που ζητάς μέσα από το car.gr είναι στην ουσία καταναλωτικό (δλδ παίρνεις το χρήμα στο χέρι και το κάνεις ότι θες) με το αντίστοιχο επιτόκιο, δεν είναι δάνειο αυτοκινήτου (δλδ παίρνει το χρήμα απευθείας ο συνεργαζόμενος έμπορος). Τα γραμμάτια κίνδυνος είναι για τον πωλητή, όχι για τον αγοραστή. Γενικώς ελάχιστα παίζουν τα γραμμάτια, και μόνο αν πρόκειται για ένα πολύ μικρό μέρος της αξίας του αυτοκινήτου. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2023 από Joshua21
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Από πότε η επίσημη μεταβίβαση δεν είναι το προφανές όταν μιλάμε για αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου? Εγώ είπα ότι στην πράξη και όχι βάσει νόμου τίποτα δεν είναι προφανές σε αγορά ή πώληση μεταχειρισμένου αυτοκινήτου όταν μεσολαβεί έμπορος. Εσύ δικαίωμα σου κάποια πράγματα να τα θεωρείς προφανή χωρίς όμως να σημαίνει ότι είναι πάντα. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2023 από Γιάννης Platano
bill999r Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, dvlsakos είπε 1500 ευρω μου φαινεται αρκετα Εντάξει, τα νούμερα είναι τυχαία για το παράδειγμα που έφερα. Κ εγώ δεν ξέρω πόσο θα κόψει αλλά φαντάζομαι ένα σεβαστό ποσό ώστε κ εσύ να κερδίσεις κ αυτός να τα πάρει μαύρα κ τσεπατα... Αν είναι να γίνει όλη η δουλειά για 2-3 κατοσταρικα ας τα πάρει μέσω τραπέζης να του τα πάρει η εφορία...
Joshua21 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 29 minutes ago, bill999r said: Εντάξει, τα νούμερα είναι τυχαία για το παράδειγμα που έφερα. Κ εγώ δεν ξέρω πόσο θα κόψει αλλά φαντάζομαι ένα σεβαστό ποσό ώστε κ εσύ να κερδίσεις κ αυτός να τα πάρει μαύρα κ τσεπατα... Τώρα λες δεν ξέρεις, πριν όμως που έφερες συγκεκριμένο παράδειγμα με συγκεκριμένα νούμερα (1.500€ κάτω σε αμάξι 10.000€) έδειχνες όχι μόνο σαν να ήξερες, αλλά και με σχετική ακρίβεια κιόλας... 51 minutes ago, bill999r said: Αν είναι να γίνει όλη η δουλειά για 2-3 κατοσταρικα ας τα πάρει μέσω τραπέζης να του τα πάρει η εφορία... Δεν ξέρω για σένα, αλλά κατά κανόνα όποιος αγοράζει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο δεν είναι τόσο μπρούκλης ώστε 2-3 κατοστάρικα να του φανούν τόσο λίγα και να τα "κάψει". 6 hours ago, bill999r said: Αυτό που απάντησε ο Γιάννης.... Θες να μου πεις ότι δεν γνωρίζεις ότι στην αγορά μεταχειρισμένου γίνονται παπάδες; Δεν σου είπα για αγορά από Avis κτλ αλλά από "γνήσιες" μάντρες που γίνεται αλισβερίσι... Αν ως "γνήσιες" μάντρες εννοείς τους wannabe εμποράκους που περιέγραψα παραπάνω τότε δεν μεταβιβάζουν καν τα αυτοκίνητα στο όνομα τους, μόνο αν χρειαστεί να γίνει χρηματοδότηση, και φυσικά με το τίμημα που απαιτείται ώστε να προκύψει ελάχιστο ΦΠΑ.
salpnik Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Αν δεν κάνω λάθος οι αντιπροσωπείες στα δικά τους μεταχειρισμένα δίνουν δάνεια με χαμηλότερο επιτόκιο από ένα καταναλωτικό δάνειο,πχ αν πάρεις vw έχουν την δυνατότητα να σου βγάλουν δάνειο από την vw bank.
bill999r Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 29 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Τώρα λες δεν ξέρεις Άσε μας ρε φίλε που θες και ακριβή νούμερα λες κ δίνουμε πανελλήνιες... Μια άποψη εξέφρασα.. αν δεν την ενστερνίζεσαι πρόβλημα σου... Δηλαδή μπήκες στο θέμα για να μας πεις τι ακριβώς;;; Ότι δεν δίνουμε ακριβείς πληροφορίες;;; Το μόνο που καταφέρνεις ΠΆΝΤΑ ΓΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΆΘΕ ΘΈΜΑ που συμμετέχεις είναι να έρχεσαι σε αντιπαράθεση με κάποιον συνομιλητή, χωρίς να προσφέρεις τίποτα στη συζήτηση, και στο τέλος να κλειδώνει το θέμα.. Σε παρακαλώ να δεν έχεις καμία ιδέα για την βρόμικη αγορά του αυτοκινήτου και γενικά για την βρόμικη αγορά της Ελλάδα να μην πετάς ότι σου κατεβαίνει στον εγκέφαλο... 33 λεπτά πριν, Joshua21 είπε 2-3 κατοστάρικα 2-3 κατοσταρικα θα στα ρίξει κάποιος έτσι κ αλλιώς είτε είναι μαντράς είτε είναι ιδιώτης είτε αντιπροσωπεία και μάλιστα σε πολύ μικρότερα ποσά από τα 10.000 που ανέφερα. Αν εσένα στα 10.000 τα 2-3 κατοσταρικα είναι λόγος να δώσεις 9.700 μαύρα στον έμπορο για να τον κάνεις μάγκα τι να σού πω.. 35 λεπτά πριν, Joshua21 είπε γνήσιες" Με τον όρο γνήσιες εννοώ όλους τους λοποδυτες που πουλάνε ατρακαριστα, αβαφα, με 70.000 χλμ αμάξια από ιατρό.... 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, bill999r είπε Άσε μας ρε φίλε που θες και ακριβή νούμερα λες κ δίνουμε πανελλήνιες... Μια άποψη εξέφρασα.. αν δεν την ενστερνίζεσαι πρόβλημα σου... Δηλαδή μπήκες στο θέμα για να μας πεις τι ακριβώς;;; Ότι δεν δίνουμε ακριβείς πληροφορίες;;; Το μόνο που καταφέρνεις ΠΆΝΤΑ ΓΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΆΘΕ ΘΈΜΑ που συμμετέχεις είναι να έρχεσαι σε αντιπαράθεση με κάποιον συνομιλητή, χωρίς να προσφέρεις τίποτα στη συζήτηση, και στο τέλος να κλειδώνει το θέμα.. Σε παρακαλώ να δεν έχεις καμία ιδέα για την βρόμικη αγορά του αυτοκινήτου και γενικά για την βρόμικη αγορά της Ελλάδα να μην πετάς ότι σου κατεβαίνει στον εγκέφαλο... 2-3 κατοσταρικα θα στα ρίξει κάποιος έτσι κ αλλιώς είτε είναι μαντράς είτε είναι ιδιώτης είτε αντιπροσωπεία και μάλιστα σε πολύ μικρότερα ποσά από τα 10.000 που ανέφερα. Αν εσένα στα 10.000 τα 2-3 κατοσταρικα είναι λόγος να δώσεις 9.700 μαύρα στον έμπορο για να τον κάνεις μάγκα τι να σού πω.. Με τον όρο γνήσιες εννοώ όλους τους λοποδυτες που πουλάνε ατρακαριστα, αβαφα, με 70.000 χλμ αμάξια από ιατρό.... Δυστυχώς κάποιο εδώ μέσα έχουν πιστέψει ότι έχουν το αλαθιτο του... Παπα
bill999r Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, Γιάννης Platano είπε Δυστυχώς κάποιο εδώ μέσα έχουν πιστέψει ότι έχουν το αλαθιτο του... Παπα Εντάξει, φορούμ είναι κ καλά κάνουν και λένε την άποψη τους, αλλά το να αμφισβητείς κάποια γεγονότα χωρίς επιχειρήματα είναι τέρμα εκνευριστικο. Εγώ ξέρω περίπτωση που φίλος αγόρασε μεταχειρισμένο με αρχική τιμή 8.000 , με τη μέθοδο που ανέφερα παραπάνω και εν τέλει γλύτωσε 1.000 ευρώ. Πιστεύω πως κ πάλι κερδισμένος ο έμπορος βγήκε αλλά σε σχέση με την αρχική τιμή γλύτωσε ενα σεβαστό ποσό. Τώρα για τα 2-3 κατοσταρικα πάντα τέτοια παζάρια είναι αναμενόμενα κ από τις 2 πλευρές και δεν είναι σοβαρός λόγος να μπλέξεις με μετρητά και μικρότερες αποδείξεις. 1
chaosmaster Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1500€ δε θα στα κόψει. Αντε το πολύ κάνα 2-3 κατοσταρικα ή να σου πει ότι θα σου βάλει τη μεταβίβαση. Κ αυτό γιατί αν δε το πάρεις εσύ θα το πάρει ο επόμενος. Αν ήταν να το κατεβάσει τόσο θα το έκανε εξ αρχής για να φύγει κ πιο γρήγορα. Αν το έχει από ιδιώτη θα γίνει απευθείας μεταβίβαση σε σένα με υπεύθυνη δήλωση αγόρασα πούλησα κ αυτός δε φαίνεται πουθενά. Αν είναι εισαγωγής το πιο πιθανό παίζει με χαμηλό τιμολόγιο αλλά κ πάλι εσύ δε θα πετύχεις τέτοιο παζάρι. Κ ίσα ίσα για κάθε δάνειο που βγάζει μέσω τράπεζας ο έμπορος παίρνει κ 200€ προμήθεια από τη τράπεζα. Οπότε είτε δάνειο είτε χέρι είτε πόδι γι αυτόν λίγο πολύ είναι το ίδιο. Το παιχνίδι το παίζει αλλού με το ΦΠΑ που δεν είναι της παρούσης. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2023 από chaosmaster 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα