dvlsakos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα , θα ήθελα γνώμες οσων αφορά δάνειο για αγορά αυτοκινήτου η χρηματοδότηση. τι παγίδες υπάρχουν , τι παίζει με τόκους κλπ. Σε μια αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου , οταν εχεις ενα χ ποσο σαν προκαταβολή αλλά χρεαζεσαι ενα σχετικα μικρο ποσο 2-3 χιλιάρικα , αξίζει για αυτό το ποσό να παρεις ενα δάνειο η ειναι καλύτερα απο εκει που παρεις το αυτοκίνητο να σου κανει χρηματοδότηση ο έμπορας? με το δάνειο πχ αν είναι cash δεν μπορείς να παίξεις καλύτερη τιμή? Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2023 από dvlsakos
NikosKallithea Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Τα δυο τρία θα γινουν τρια τέσσερα, ο έμπορα οτι και να σου κόψει μεσα θα είσαι 1
bill999r Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, dvlsakos είπε χρηματοδότηση Από όπου κ να το πάρεις το ίδιο είναι. Και στις 2 περιπτώσεις καταναλωτικό θα πάρεις με 11% επιτόκιο. Ο έμπορας με τράπεζα συνεργάζεται οπότε και στις 2 περιπτώσεις η τράπεζα θα στα πάρει.... Αν έχεις όλο το ποσό μετρητά τότε μπορείς να κάνεις παζάρια στον έμπορο στο θέμα του ΦΠΑ. Δηλαδή συμφωνείτε να του δώσεις ένα ποσό στο χέρι κ να σου κόψει από το ΦΠΑ. 1
Bitbit Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Βέβαια υπάρχει και η λύση του αγοράζω αυτοκίνητο μέχρι το πόσο που έχω και δε μπλέκω με δόσεις , που για εμένα είναι το καλύτερο. Αλλά οι περισσότεροι σου λένε... Ε μια φορά αγοράζεις αυτοκίνητο, να είναι καλό. 2
dvlsakos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 9 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Τα δυο τρία θα γινουν τρια τέσσερα, ο έμπορα οτι και να σου κόψει μεσα θα είσαι Αυστηρά μέχρι εκείνο το ποσό 8 ώρες πριν, bill999r είπε Από όπου κ να το πάρεις το ίδιο είναι. Και στις 2 περιπτώσεις καταναλωτικό θα πάρεις με 11% επιτόκιο. Ο έμπορας με τράπεζα συνεργάζεται οπότε και στις 2 περιπτώσεις η τράπεζα θα στα πάρει.... Αν έχεις όλο το ποσό μετρητά τότε μπορείς να κάνεις παζάρια στον έμπορο στο θέμα του ΦΠΑ. Δηλαδή συμφωνείτε να του δώσεις ένα ποσό στο χέρι κ να σου κόψει από το ΦΠΑ. Άρα αν πάρεις δάνειο μικρό μόνος σου από από πριν μπορείς να παίξεις με το φπα 8 ώρες πριν, Bitbit είπε Βέβαια υπάρχει και η λύση του αγοράζω αυτοκίνητο μέχρι το πόσο που έχω και δε μπλέκω με δόσεις , που για εμένα είναι το καλύτερο. Αλλά οι περισσότεροι σου λένε... Ε μια φορά αγοράζεις αυτοκίνητο, να είναι καλό. Δεν το συζητώ απλά ισχύει αυτό που λες στο τέλος. Μια φορά αγοράζεις , όσο πιο καινούργιο πιο οικονομικό σε έξοδα κλπ Γενικά είμαι κατά του δανείου, για αυτό σκέφτομαι ενα δανεικό 2 το πολύ 3 Χιλ που να αποπληρωθεί γρήγορα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Δεν κατάλαβα πως αν πάρεις ένα αυτοκίνητο χωρίς δάνειο πως παζαρευεις το ΦΠΑ. Όπως και να πάρεις ένα αυτοκίνητο ο έμπορος τα ίδια λεφτά θα πάρει άμεσα.
bill999r Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 9 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Δεν κατάλαβα πως αν πάρεις ένα αυτοκίνητο χωρίς δάνειο πως παζαρευεις το ΦΠΑ. Όπως και να πάρεις ένα αυτοκίνητο ο έμπορος τα ίδια λεφτά θα πάρει άμεσα. Αν έχεις όλο το ποσό σε μετρητά για ένα αυτοκίνητο που κοστίζει 10.000 για παράδειγμα, μπορείς να πεις στον έμπορο να του μεταφέρεις ένα ποσό μέσω τραπέζης κ τα υπόλοιπα μαύρα στο χέρι με την προϋπόθεση να σου κόψει από το ΦΠΑ... Ξέρω, απατεωνια εν μέρει αλλά αν είναι να σου κόψει 1500 ευρώ από την τιμή, το σκέφτεσαι...
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, bill999r είπε Αν έχεις όλο το ποσό σε μετρητά για ένα αυτοκίνητο που κοστίζει 10.000 για παράδειγμα, μπορείς να πεις στον έμπορο να του μεταφέρεις ένα ποσό μέσω τραπέζης κ τα υπόλοιπα μαύρα στο χέρι με την προϋπόθεση να σου κόψει από το ΦΠΑ... Ξέρω, απατεωνια εν μέρει αλλά αν είναι να σου κόψει 1500 ευρώ από την τιμή, το σκέφτεσαι... Οταν ο έμπορος αγοράζει τα αυτοκίνητα από την αντιπροσωπεία δεν νομίζω να μπορεί να τα πάρει χωρίς ΦΠΑ οπότε θα έχει φορολογικό πρόβλημα που θα το βρουν αν τα πουλήσει χωρίς ΦΠΑ. Το αυτοκίνητο δεν είναι ένα ρούχο για παράδειγμα που μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο εύκολα αλλά όχι κατ εξακολουθηση Συνήθως οι έμποροι δεν τα έχουν αγοράσει τα αυτοκίνητα που πουλάνε αλλά κάνουν τον μεσολάβητη ανάμεσα σε αγοραστή και αντιπροσωπεία. Πάντα μιλάω για καινούργια αυτοκίνητα Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2023 από Γιάννης Platano
Joshua21 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 12 hours ago, dvlsakos said: Καλησπέρα , θα ήθελα γνώμες οσων αφορά δάνειο για αγορά αυτοκινήτου η χρηματοδότηση. τι παγίδες υπάρχουν , τι παίζει με τόκους κλπ. Σε μια αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου , οταν εχεις ενα χ ποσο σαν προκαταβολή αλλά χρεαζεσαι ενα σχετικα μικρο ποσο 2-3 χιλιάρικα , αξίζει για αυτό το ποσό να παρεις ενα δάνειο η ειναι καλύτερα απο εκει που παρεις το αυτοκίνητο να σου κανει χρηματοδότηση ο έμπορας? με το δάνειο πχ αν είναι cash δεν μπορείς να παίξεις καλύτερη τιμή? Πρώτα από όλα δάνειο για αγορά αυτοκινήτου δεν μπορείς να πάρεις μόνος σου, μόνο μέσω εμπόρου, μόνος σου το μόνο που μπορείς να πάρεις είναι κάποιο καταναλωτικό δάνειο το οποίο θα σου κοστίσει πολύ παραπάνω επειδή θα έχει αρκετά μεγαλύτερο επιτόκιο (πχ δάνειο αυτοκινήτου 11% και καταναλωτικό 15%). Επίσης να σου κάνει χρηματοδότηση ο ίδιος ο έμπορος είναι λίγο απίθανο, εκτός και αν το ποσό που σου λείπει είναι πολύ μικρό σε σχέση με την τιμή του αυτοκινήτου, πχ να κάνει 15k, να έχεις προκαταβολή 12-13k, και να κάνετε με γραμμάτια μεταξύ σας τα υπόλοιπα 2-3k. Σε κάθε περίπτωση πάντως ξέρεις από πριν και πόσα ακριβώς θα σου κοστίσει μαζί με τόκους+έξοδα, και αν ο έμπορος θα σου κάνει (και πόσο) καλύτερη τιμή στην περίπτωση μετρητών, οπότε μια χαρά μπορείς να κρίνεις μόνος σου τι σε συμφέρει. 16 minutes ago, bill999r said: Αν έχεις όλο το ποσό σε μετρητά για ένα αυτοκίνητο που κοστίζει 10.000 για παράδειγμα, μπορείς να πεις στον έμπορο να του μεταφέρεις ένα ποσό μέσω τραπέζης κ τα υπόλοιπα μαύρα στο χέρι με την προϋπόθεση να σου κόψει από το ΦΠΑ... Ξέρω, απατεωνια εν μέρει αλλά αν είναι να σου κόψει 1500 ευρώ από την τιμή, το σκέφτεσαι... Δεν παίζει κάτι τέτοιο... να σου κόψει κανα δυο κατοστάρικα με αυτό τον τρόπο ίσως και να γίνεται, 1.500 ούτε για αστείο.
bill999r Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Παιδιά σε μεταχειρισμένα αναφέρομαι. Ναι αν έχει κόψει απόδειξη για την αγορά εννοείται ότι δεν γίνεται...
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 5 λεπτά πριν, bill999r είπε Παιδιά σε μεταχειρισμένα αναφέρομαι. Ναι αν έχει κόψει απόδειξη για την αγορά εννοείται ότι δεν γίνεται... Για μεταχειρισμένο πολλά μπορούν να γίνουν ως ένα σημείο πάντα.
Joshua21 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 18 minutes ago, bill999r said: Παιδιά σε μεταχειρισμένα αναφέρομαι. Ναι αν έχει κόψει απόδειξη για την αγορά εννοείται ότι δεν γίνεται... Και εμείς για μεταχειρισμένο καταλάβαμε... πως γίνεται ένας έμπορος να έχει αγοράσει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο χωρίς να έχει κοπεί κάποιο παραστατικό?
vagos789 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Σε αγορα μεταχειρισμενου αυτοκινητου δεν νομιζω οτι ειναι καλη επιλογη το δανειο Σε αγορα καινουριου και αν υπαρχει καποια προσφορα για τα επιτοκια και αν εχεις σταθερο εισοδημα, μπορει να ειναι πολυ καλη επιλογη
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Και εμείς για μεταχειρισμένο καταλάβαμε... πως γίνεται ένας έμπορος να έχει αγοράσει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο χωρίς να έχει κοπεί κάποιο παραστατικό? Μα τι λες;; Απλα δεν το αγοραζει επίσημα αλλά το πουλάει για λογαριασμό του πωλητή με υπεύθυνη δήλωση Έχω αγοράσει από εμπόρους 6 αυτοκίνητα μεταχειρισμένα Μονό ένας μου έκοψε τιμολόγιο 3000 για αμάξι που αγόρασα 5000 Σε όσα έχω πουλήσει πάλι ένας μου έκοψε τιμολόγιο αγοράς. 30 λεπτά πριν, vagos789 είπε Σε αγορα μεταχειρισμενου αυτοκινητου δεν νομιζω οτι ειναι καλη επιλογη το δανειο Σε αγορα καινουριου και αν υπαρχει καποια προσφορα για τα επιτοκια και αν εχεις σταθερο εισοδημα, μπορει να ειναι πολυ καλη επιλογη Ποτέ ένα δάνειο δεν είναι η πιο καλή επιλογή αλλά πολλές φορές αναπόφευκτο. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2023 από Γιάννης Platano 1
vagos789 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε Ποτέ ένα δάνειο δεν είναι η πιο καλή επιλογή αλλά πολλές φορές αναπόφευκτο. Πολυ χονδρικα αν ειναι με επιτοκιο χαμηλοτερο του πληθωρισμου,συμφερει. Επισης αν ειναι να αδειασεις ολον τον τραπεζικο σου λογαριασμο για να μην παρεις δανειο,δεν συμφερει. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα