Chris2756 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 ... οχι δεν ζητω βοηθεια να οργωσουμε τα Φαληρα, για τιποτα μαγαζακια με πισοειδη εξαρτηματα, λεω. Λοιπον ΠΟΣΟΝ Δεν εχω προβλημα με το μπατζετ, θελω ενα συστημα δυνατουτσικο που να συνεργαζεται με την οθονη μου, με ποιοτικα εξαρτηματα, να με βγαλουν καποια χρονια, αλλα και να πληρωσω για δυνατοτητες που δεν θα χρισημοποιησω ποτε "ουκ ανδροςν σοφου" ΧΡΙΣΗ να παιζω τα παιχνιδακια μου νεα/παλαια, ταινουλες, κανα σερφαρισμα, μουσικουλα. ΕΙΔ. ΠΡΟΓΡ. Ουδεν ΟΘΟΝΗ Εχω LG 2k ips 32GP850-B καμια εβδομαδα ΠΛΗΚ/ΠΟΝΤ/ΗΧ. Εχω zeroground set με σμεδακι. Μ"αυτα θα μεινω (ορκο δεν περνω παντως) ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Αθηνα ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ no problem κι απο Αλεξανδρουπολη και Σερρες εχω αγορασει ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΙΣΗ Απο εμενα τον μαστορα. Παιζει ναναι το τελευταιο στησιμο της καριερας μου. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ εχω 10 Θα παρω τζαμπε και τα 11 τι αλλο θελω? Σκεψεις μου. Κανα 14600/700 λεω, οχι οτι δεν με καλυπτουν οι 13, αλλα για 20-40 Ε διαφορα. Ποια noctua ταιριαζει σε 14xxx? Καμια 4070ti πιστευω θαναι αρκετη. Μητρικη δεν εχω ιδεα, να υποστηριζει gen 4.0, ddr5 ram, wi fi, 4 usb το λιγοτερο πισω, 2 gpu δεν προκειται να βαλω, μπορει καμια καρτα ηχου, Δυο Μ2 slots μου φτανουν. Το ιδιο και με τις μνημες 32 η 64gb?, Hz? CL? Δισκοι, ποιους Samsung 980 pro η 990 pro να παρω? Λεω 500 γαι λειτουργικο 2ΤΒ για παιχνιδια κι εναν sata 3 (υπαρχει) για αποθηκη. Τροφοδοτικο εχω ενα seasonic gold focus 650w 8 μηνων αλλα δεν νομιζω να επαρκει. Παλι σε σεασονικ θα παω 850w? 1000w? Kουτι μου εχει χτυπισει στο ματι Seasonic Arch Q5, αλλα ερχεται μονο με 650/750w. Τωρα rgb, φωτακια λεντακια, τζαμακια, αν και δεν τα αποκλειω, δεν με πολυαπασχολουν. Μech, οχι γιατι στον χωρο κυκλοφορει πισογκειμερ γατακι (παραθετω φωτο δια του λογου το αληθες) οποτε σιτες παντου. Καθε συμβουλη και γνωμη θαναι πολυτιμη στην επιλλογη μου Ευχαριστω για τον χρονο σας παιδια 16 λεπτά πριν, Chris2756 είπε ... οχι δεν ζητω βοηθεια να οργωσουμε τα Φαληρα, για τιποτα μαγαζακια με πισοειδη εξαρτηματα, λεω. Λοιπον ΠΟΣΟΝ Δεν εχω προβλημα με το μπατζετ, θελω ενα συστημα δυνατουτσικο που να συνεργαζεται με την οθονη μου, με ποιοτικα εξαρτηματα, να με βγαλουν καποια χρονια, αλλα και να πληρωσω για δυνατοτητες που δεν θα χρισημοποιησω ποτε "ουκ ανδροςν σοφου" ΧΡΙΣΗ να παιζω τα παιχνιδακια μου νεα/παλαια, ταινουλες, κανα σερφαρισμα, μουσικουλα. ΕΙΔ. ΠΡΟΓΡ. Ουδεν ΟΘΟΝΗ Εχω LG 2k ips 32GP850-B καμια εβδομαδα ΠΛΗΚ/ΠΟΝΤ/ΗΧ. Εχω zeroground set με σμεδακι. Μ"αυτα θα μεινω (ορκο δεν περνω παντως) ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Αθηνα ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ no problem κι απο Αλεξανδρουπολη και Σερρες εχω αγορασει ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΙΣΗ Απο εμενα τον μαστορα. Παιζει ναναι το τελευταιο στησιμο της καριερας μου. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ εχω 10 Θα παρω τζαμπε και τα 11 τι αλλο θελω? Σκεψεις μου. Κανα 14600/700 λεω, οχι οτι δεν με καλυπτουν οι 13, αλλα για 20-40 Ε διαφορα. Ποια noctua ταιριαζει σε 14xxx? Καμια 4070ti πιστευω θαναι αρκετη. Μητρικη δεν εχω ιδεα, να υποστηριζει gen 4.0, ddr5 ram, wi fi, 4 usb το λιγοτερο πισω, 2 gpu δεν προκειται να βαλω, μπορει καμια καρτα ηχου, Δυο Μ2 slots μου φτανουν. Το ιδιο και με τις μνημες 32 η 64gb?, Hz? CL? Δισκοι, ποιους Samsung 980 pro η 990 pro να παρω? Λεω 500 γαι λειτουργικο 2ΤΒ για παιχνιδια κι εναν sata 3 (υπαρχει) για αποθηκη. Τροφοδοτικο εχω ενα seasonic gold focus 650w 8 μηνων αλλα δεν νομιζω να επαρκει. Παλι σε σεασονικ θα παω 850w? 1000w? Kουτι μου εχει χτυπισει στο ματι Seasonic Arch Q5, αλλα ερχεται μονο με 650/750w. Τωρα rgb, φωτακια λεντακια, τζαμακια, αν και δεν τα αποκλειω, δεν με πολυαπασχολουν. Μech, οχι γιατι στον χωρο κυκλοφορει πισογκειμερ γατακι (παραθετω φωτο δια του λογου το αληθες) οποτε σιτες παντου. Καθε συμβουλη και γνωμη θαναι πολυτιμη στην επιλλογη μου Ευχαριστω για τον χρονο σας παιδια 1
elpenor Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν χρειάζεσαι 64GB RAM. Εγώ αν ήθελα Intel θα έπαιρνα ένα 13700/14700, όχι 13600/14600 γιατί έχουν λίγα P cores. GPU ότι πληρώνεις παίρνεις τα ξέρεις. NVME όποιον και να πάρεις διαφορά δεν θα καταλάβεις, εγώ θα έπαιρνα τον 2TB που έχει προσφορά το eshop στα 100 ευρώ. Μην πάρεις 1TB. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2023 από elpenor 2
JPaxilleas Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Chris2756 είπε ... οχι δεν ζητω βοηθεια να οργωσουμε τα Φαληρα, για τιποτα μαγαζακια με πισοειδη εξαρτηματα, λεω. Λοιπον ΠΟΣΟΝ Δεν εχω προβλημα με το μπατζετ, θελω ενα συστημα δυνατουτσικο που να συνεργαζεται με την οθονη μου, με ποιοτικα εξαρτηματα, να με βγαλουν καποια χρονια, αλλα και να πληρωσω για δυνατοτητες που δεν θα χρισημοποιησω ποτε "ουκ ανδροςν σοφου" ΧΡΙΣΗ να παιζω τα παιχνιδακια μου νεα/παλαια, ταινουλες, κανα σερφαρισμα, μουσικουλα. ΕΙΔ. ΠΡΟΓΡ. Ουδεν ΟΘΟΝΗ Εχω LG 2k ips 32GP850-B καμια εβδομαδα ΠΛΗΚ/ΠΟΝΤ/ΗΧ. Εχω zeroground set με σμεδακι. Μ"αυτα θα μεινω (ορκο δεν περνω παντως) ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Αθηνα ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ no problem κι απο Αλεξανδρουπολη και Σερρες εχω αγορασει ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΙΣΗ Απο εμενα τον μαστορα. Παιζει ναναι το τελευταιο στησιμο της καριερας μου. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ εχω 10 Θα παρω τζαμπε και τα 11 τι αλλο θελω? Σκεψεις μου. Κανα 14600/700 λεω, οχι οτι δεν με καλυπτουν οι 13, αλλα για 20-40 Ε διαφορα. Ποια noctua ταιριαζει σε 14xxx? Καμια 4070ti πιστευω θαναι αρκετη. Μητρικη δεν εχω ιδεα, να υποστηριζει gen 4.0, ddr5 ram, wi fi, 4 usb το λιγοτερο πισω, 2 gpu δεν προκειται να βαλω, μπορει καμια καρτα ηχου, Δυο Μ2 slots μου φτανουν. Το ιδιο και με τις μνημες 32 η 64gb?, Hz? CL? Δισκοι, ποιους Samsung 980 pro η 990 pro να παρω? Λεω 500 γαι λειτουργικο 2ΤΒ για παιχνιδια κι εναν sata 3 (υπαρχει) για αποθηκη. Τροφοδοτικο εχω ενα seasonic gold focus 650w 8 μηνων αλλα δεν νομιζω να επαρκει. Παλι σε σεασονικ θα παω 850w? 1000w? Kουτι μου εχει χτυπισει στο ματι Seasonic Arch Q5, αλλα ερχεται μονο με 650/750w. Τωρα rgb, φωτακια λεντακια, τζαμακια, αν και δεν τα αποκλειω, δεν με πολυαπασχολουν. Μech, οχι γιατι στον χωρο κυκλοφορει πισογκειμερ γατακι (παραθετω φωτο δια του λογου το αληθες) οποτε σιτες παντου. Καθε συμβουλη και γνωμη θαναι πολυτιμη στην επιλλογη μου Ευχαριστω για τον χρονο σας παιδια Προσωπικά κάνω χάζι τον γάτο..... Θα λεει, Τι λένε τώρα αυτοί. Και στο καινούργιο case θα κάθομαι 🤣 2
Chris2756 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 11 λεπτά πριν, JPaxilleas είπε Προσωπικά κάνω χάζι τον γάτο..... Θα λεει, Τι λένε τώρα αυτοί. Και στο καινούργιο case θα κάθομαι 🤣 με τις ωρες καθεται εκει. Γι αυτο κουτι με σιτες. Εδω αναγκαστικα να φτιαξω περγκολα πανω απο το κουτι
nickol-us Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, JPaxilleas είπε Προσωπικά κάνω χάζι τον γάτο..... Θα λεει, Τι λένε τώρα αυτοί. Και στο καινούργιο case θα κάθομαι 🤣 Εγώ πάλιχαζεύω την πατέντα με τους αποστάτες - σκεπή - φίλτρο κάτω από τον γάτο... 1 ώρα πριν, Chris2756 είπε ... οχι δεν ζητω βοηθεια να οργωσουμε τα Φαληρα, για τιποτα μαγαζακια με πισοειδη εξαρτηματα, λεω. Λοιπον ΠΟΣΟΝ Δεν εχω προβλημα με το μπατζετ, θελω ενα συστημα δυνατουτσικο που να συνεργαζεται με την οθονη μου, με ποιοτικα εξαρτηματα, να με βγαλουν καποια χρονια, αλλα και να πληρωσω για δυνατοτητες που δεν θα χρισημοποιησω ποτε "ουκ ανδροςν σοφου" ΧΡΙΣΗ να παιζω τα παιχνιδακια μου νεα/παλαια, ταινουλες, κανα σερφαρισμα, μουσικουλα. ΕΙΔ. ΠΡΟΓΡ. Ουδεν ΟΘΟΝΗ Εχω LG 2k ips 32GP850-B καμια εβδομαδα ΠΛΗΚ/ΠΟΝΤ/ΗΧ. Εχω zeroground set με σμεδακι. Μ"αυτα θα μεινω (ορκο δεν περνω παντως) ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Αθηνα ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ no problem κι απο Αλεξανδρουπολη και Σερρες εχω αγορασει ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΙΣΗ Απο εμενα τον μαστορα. Παιζει ναναι το τελευταιο στησιμο της καριερας μου. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ εχω 10 Θα παρω τζαμπε και τα 11 τι αλλο θελω? Σκεψεις μου. Κανα 14600/700 λεω, οχι οτι δεν με καλυπτουν οι 13, αλλα για 20-40 Ε διαφορα. Ποια noctua ταιριαζει σε 14xxx? Καμια 4070ti πιστευω θαναι αρκετη. Μητρικη δεν εχω ιδεα, να υποστηριζει gen 4.0, ddr5 ram, wi fi, 4 usb το λιγοτερο πισω, 2 gpu δεν προκειται να βαλω, μπορει καμια καρτα ηχου, Δυο Μ2 slots μου φτανουν. Το ιδιο και με τις μνημες 32 η 64gb?, Hz? CL? Δισκοι, ποιους Samsung 980 pro η 990 pro να παρω? Λεω 500 γαι λειτουργικο 2ΤΒ για παιχνιδια κι εναν sata 3 (υπαρχει) για αποθηκη. Τροφοδοτικο εχω ενα seasonic gold focus 650w 8 μηνων αλλα δεν νομιζω να επαρκει. Παλι σε σεασονικ θα παω 850w? 1000w? Kουτι μου εχει χτυπισει στο ματι Seasonic Arch Q5, αλλα ερχεται μονο με 650/750w. Τωρα rgb, φωτακια λεντακια, τζαμακια, αν και δεν τα αποκλειω, δεν με πολυαπασχολουν. Μech, οχι γιατι στον χωρο κυκλοφορει πισογκειμερ γατακι (παραθετω φωτο δια του λογου το αληθες) οποτε σιτες παντου. Καθε συμβουλη και γνωμη θαναι πολυτιμη στην επιλλογη μου Ευχαριστω για τον χρονο σας παιδια Πολύ δυνατές επιλογές που παραπέμπουν σε enthusiast build... Περίεργη επιλογή το κουτί, να είμαι ειλικρινής πρώτη φορά το είδα... Δεν καταλαβαίνω γιατί αποκλείεις το mesh. Ίσα ίσα που επειδή υπάρχει το γατί χρειάζεσαι mesh με καλό φιλτράρισμα. Σε διαφορετική περίπτωση, οι όποιες λίγες οπές του κουτίου θα κλείνουν εύκολα και θα δυσχεραίνουν κι άλλο την λειτουργία, με αυξημένες θερμοκρασίες κοκ. Εφόσον κοιτάς σε τόσο ενεργοβόρες κάρτες θα πρέπει να κοιτάς σε >=750w psu. 4070ti στα χρήματα που παίρνεις 7900xt με 20gb ram... δεν ξέρω... Γιατί κοιτάς ψύκτρα αποκλειστικά σε noctua; Υπάρχουν πολύ καλύτερες (ως προς το vfm) αεροψύξεις ενώ στα χρήματα τους φτάνεις σε κόστος υδρόψυξης που έχει καλύτερα αποτελέσματα. 16gb είναι το must για games, με 32gb είσαι καλλυμένος για καιρό, ίσως και για πάντα. Χρονισμοί ανάλογα τι θα πετύχεις. Καλά vfm 6000/cl30, 6400/cl32 και συνήθως g.skill Δίσκο γιατί να μείνεις μόνο σε samsung; Ένας kc3000 είναι εξαιρετικός σε επιδόσεις και vfm 3
JPaxilleas Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 7 λεπτά πριν, Chris2756 είπε με τις ωρες καθεται εκει. Γι αυτο κουτι με σιτες. Εδω αναγκαστικα να φτιαξω περγκολα πανω απο το κουτι Και όπως είπε και ο φίλος ο nickol-us η παντέτα επίσης άπαικτη 😅
Chris2756 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 10 ώρες πριν, nickol-us είπε Εγώ πάλιχαζεύω την πατέντα με τους αποστάτες - σκεπή - φίλτρο κάτω από τον γάτο. Το κουτι εχει τρυπες για 12x12cm και 16x16cm ανεμιστηρες. Εχω δυο 12ρηδες, στις 16, βιδες παχους 5 χιλιοστων, ροδελες παξειμαδια ασφαλειας, κοντρα πλακε, σιτες σε καθε ανοιγμα και υσηχασα. Ενα φαρασι τριχες καθε εβδομαδα μεσα στο κουτι πριν. Μαλλον θα ειναι το στερνο καινουργιο πισι που θα στησω, οποτε λεω κατι καλο. Οχι μονο για τις δυνατοτητες του, αλλα και για την χαρα του μονταρισματος. Κι εγω πρωτη φορα ειδα το seasonic. Mου αρεσουν κι αλλα κουτια βεβαια. Το θεμα ειναι ναναι ευρυχωρο με καλο airflow. Μesh για το προβλημα με τις τριχες, αλλα δεν μου πολυαρεσει να βλεπω κοτετσοσυρμα στην φατσα του κουτιου και τους ανεμιστηρες απο μεσα. Τα 750w του τροφοδοτικου ειναι αρκετα? Γιατι μια ματια σε psu calculator με πηγε σε 1000αρι. Δεν αποκλειω και AMD cpu/gpu Δισκους ευχαριστημενος ειμαι και απο Samsung και απο Κingston. Θαθελα να μου συστησεται καποια μοντελα τροφοδοτικων, κουτιων, μητρικης. CPU μαλλον στον 14700F θα παω
Chris2756 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 G-skill 32/ddr5/6400 cl32 υπαρχουν οι trident Z5 και οι Ripjaws S5 . Ποιες να επιλλεξω? over/under clocking, δεν εκανα ποτε ουτε προκειται
hln3 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Λάθος επιλογες για gaming σύστημα Ο 7800x3D κοστίζει λιγότερο, μπορεί να αποδώσει πολύ καλά με φθηνές μνήμες/μητρικές και έχει καλύτερες αποδόσεις σε gaming. Για gpu ξεκινάς από την στιγμή που δεν υπάρχει όριο κοιτάς για 4090 που είναι και γρήγορη σε raster και ray tracing και έχει μπόλικη vram Αν τώρα θές value for money, 4070 ή 7800 ΧΤ. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2023 από hln3
JPaxilleas Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, Chris2756 είπε G-skill 32/ddr5/6400 cl32 υπαρχουν οι trident Z5 και οι Ripjaws S5 . Ποιες να επιλλεξω? over/under clocking, δεν εκανα ποτε ουτε προκειται Εάν δε κάνω λάθος, δεν έχουν καμία διαφορά. Όλα τα χαρακτηριστικά τους είναι ίδια εκτός από το RGB lighting που έχουν οι Z5. 11 ώρες πριν, Chris2756 είπε Το κουτι εχει τρυπες για 12x12cm και 16x16cm ανεμιστηρες. Εχω δυο 12ρηδες, στις 16, βιδες παχους 5 χιλιοστων, ροδελες παξειμαδια ασφαλειας, κοντρα πλακε, σιτες σε καθε ανοιγμα και υσηχασα. Ενα φαρασι τριχες καθε εβδομαδα μεσα στο κουτι πριν. Μαλλον θα ειναι το στερνο καινουργιο πισι που θα στησω, οποτε λεω κατι καλο. Οχι μονο για τις δυνατοτητες του, αλλα και για την χαρα του μονταρισματος. Κι εγω πρωτη φορα ειδα το seasonic. Mου αρεσουν κι αλλα κουτια βεβαια. Το θεμα ειναι ναναι ευρυχωρο με καλο airflow. Μesh για το προβλημα με τις τριχες, αλλα δεν μου πολυαρεσει να βλεπω κοτετσοσυρμα στην φατσα του κουτιου και τους ανεμιστηρες απο μεσα. Τα 750w του τροφοδοτικου ειναι αρκετα? Γιατι μια ματια σε psu calculator με πηγε σε 1000αρι. Δεν αποκλειω και AMD cpu/gpu Δισκους ευχαριστημενος ειμαι και απο Samsung και απο Κingston. Θαθελα να μου συστησεται καποια μοντελα τροφοδοτικων, κουτιων, μητρικης. CPU μαλλον στον 14700F θα παω Αναφορικά με το PSU θα πρέπει να υπολογίσεις τη συνολική ισχύ όλων των συσκευών (δε ξέρω ποιο calculator χρησιμοποιείς και σου έβγαλε 1000 Watt). Θα πρέπει επίσης να υπολογίσεις και τα Watt της οθόνης ή των οθονών που θα συνδέσεις στο PC - να ξέρεις ότι μερικές κάρτες γραφικών έχουν αρκετή κατανάλωση όταν συνδέεις παραπάνω από μια οθόνες σε αυτές - δεν ισχύει φυσικά για όλες). Ότι σου βγάζει θα πρέπει να το λαβεις υπόψη, έτσι ώστε να αντιστοιχεί όχι παραπάνω από το 60% με 70% του PSU (τα τελευταία λειτουργούν σωστά και στο μέγιστο της απόδοσής τους / efficiency όταν δε ξεπερνούν - στο περίπου - αυτό το ποσοστό). Δηλαδή δε μπορούμε να βάλουμε ένα PSU να δουλεύει στο 80%, 90% της συνολικής του ισχύος.
Chris2756 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Πρωτα απο ολα να σας ευχαριστησω για τις, πολυτιμες για μενα συμβουλες σας. ΤΡΟΦΟΤΙΚΟ Βεβαια και γνωριζων οτι καλο ειναι να δουλευει στο 60-80% του φορτιου του, επισης καλο να ειναι 100-200 watt μεγαλυτερο απο οτι χρειαζομαστε.Τσεκαρισα seasonic psu calculator, συστηνει 800w min. Η cooler master με παει στα 1300 και αλλα calculators που τσεκαρισα ακρη δεν εβγαλα. Δεν ψαχνω ακριβεια χιλιοστου, αλλα στο περιπου. Ειναι αρκετο νομιζετε ενα 850αρι η/ πρεπει να παω σε 1000αρι η μεγαλυτερο? Οπωςδηποτε seasonic ΨΥΚΤΡΑ Εχω δοκιμασει και μεινει ευχαριστημενος κι απο αλλες μαρκες, επιμενω σε noctua για τρεις λογους, ποιοτητα, υποστηριξη απο το site της και 72 μηνες εγκυηση. ΜΝΗΜΗ οι G-Skill που μου συστησατε φαινονται πολυ καλες και με καλες κριτικες οποτε κλεινω σε αυτες. Θα σας κουρασω λιγο ακομα, ζητωντας την γνωμη σας για επιλλογη μητρικης, Ευχαριστω και παλι παιδια. 1
Teddy77 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Αν μείνεις σε κάρτα τύπου 4070ti, τα 850 είναι πολύ safe. Αν δεν αποκλείεις στο μέλλον να πας σε κάρτα τύπου 4090, πας σε 1Κ W. Για την ψύκτρα, η noctua είναι εγγύηση ναι, αλλά πλέον να ξέρεις υπάρχουν πολύ καλές και ποιοτικές εναλλακτικές.... (η noctua δεν θεωρείται πια top, γι'αυτό και αναμένεται να βγάλει νέα ψύκτρα σύντομα) 1
@topos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 1 hour ago, Chris2756 said: Πρωτα απο ολα να σας ευχαριστησω για τις, πολυτιμες για μενα συμβουλες σας. ΤΡΟΦΟΤΙΚΟ Βεβαια και γνωριζων οτι καλο ειναι να δουλευει στο 60-80% του φορτιου του, επισης καλο να ειναι 100-200 watt μεγαλυτερο απο οτι χρειαζομαστε.Τσεκαρισα seasonic psu calculator, συστηνει 800w min. Η cooler master με παει στα 1300 και αλλα calculators που τσεκαρισα ακρη δεν εβγαλα. Δεν ψαχνω ακριβεια χιλιοστου, αλλα στο περιπου. Ειναι αρκετο νομιζετε ενα 850αρι η/ πρεπει να παω σε 1000αρι η μεγαλυτερο? Οπωςδηποτε seasonic ΨΥΚΤΡΑ Εχω δοκιμασει και μεινει ευχαριστημενος κι απο αλλες μαρκες, επιμενω σε noctua για τρεις λογους, ποιοτητα, υποστηριξη απο το site της και 72 μηνες εγκυηση. ΜΝΗΜΗ οι G-Skill που μου συστησατε φαινονται πολυ καλες και με καλες κριτικες οποτε κλεινω σε αυτες. Θα σας κουρασω λιγο ακομα, ζητωντας την γνωμη σας για επιλλογη μητρικης, Ευχαριστω και παλι παιδια. Τροφοδοτικό για την 4070ti γραφικών επαρκει ένα καλό 850αρη.Εαν έχεις βλέψεις για μεγαλύτερη σε βάθος χρόνου κοίτα για 1000αρη. Σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να είναι και atx 3.0. Vfm μοντέλα είναι τα Corsair rm e (7χρονια εγγύηση) και τα be quiet 12 m(10χρονια εγγύηση)-προφανως gold και τα 2- Τα focus της seasonic από όσο ξέρω δεν είναι atx 3.0. Ψυκτρα-> Σε αεροψυκτρα τι να την κάνεις την εγγύηση?Άντε κάποια στιγμή να χαλούσε κάποιος ανεμιστήρας που είναι τόσο εύκολη η αλλαγή του που δεν αξίζει να μπλέκεις με service. Μητρική για am5 η Intel 1700? 1
Chris2756 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Prime TX ATX 3.0 - Prime PX ATX 3.0 - Focus GX ATX 3.0 m/b για 14700f η kf. 1700 socket 3 λεπτά πριν, Chris2756 είπε Prime TX ATX 3.0 - Prime PX ATX 3.0 - Focus GX ATX 3.0 m/b για 14700f η kf. 1700 socket Tροφοδοτικα, καρατσεκαρισμενα απο Dr Aris Mpitziopoylos of HWBusters και Tom's Hardware, λεει η seasonic 1
Λύση Chris2756 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Λύση Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Λοιπον, ολοκληρωθηκε η αναζητιση, αρχισε η παραγγελια, καποια κοματια εχουν παραληφθει. Το συστημα αποτελειται Case Be quite dark base 700 PSU seasonic vertex PX 850w platinum CPU i7 14700kf COOLER noctua NH-D15S M/B giga GA-Z790 aorus elite AX RAM gskill Z5 trident 32gb/ddr5/6400Hz GPU giga RTX 4070 ti gaming oc SSD 980 pro 500gb και 980 pro 2TB Eυχαριστω πολυ ολους για την βοηθεια σας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα