Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση RAM

mongol_chief

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παίδες,

πριν 3 χρόνια αγόρασα τον παρακάτω υπολογιστή:

image.png.123c840584b2e4361a8adb41bb895a7c.png

Πριν λίγες μέρες μου δώσανε  ως δώρο μια δωροκάρτα των 50 ευρώ από το πλαίσιο και σκέφτομαι να προσθέσω άλλα 16 GB ram. 

Το βασικό θέμα είναι ότι δεν έχω βρει κάπου διαθέσιμες τις ίδιες Crucial Ballistix που έχω οπότε ήθελα να ρωτήσω πρώτα κάποιον 

πιο έμπειρο στο συγκεκριμένο θέμα ως προς το πως να κάνω την σωστή επιλογή, ή αν αξίζει περισσότερο να αντικαταστήσω εντελώς τις 2 αυτές ram 

με καινούργιες για να μην έχω θέματα συμβατότητας. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρομοιο μηχανημα 3ετιας εχω κι εγω, 10400, 1660, evo+, 650w. Eψαχνα να παω απο 32gb σε 64 (hyperX 2x16/ddr4/2666) και δεν βρικα. Αναγκαστικα να παρω 2x32 καινουργιες για να κανω δουλεια μου. Το ιδιο προβλημα εχω ακουσει, απο πολλους. Και καποιοι που καταφεραν να βρουν λενε οτι οι 4 μνημες χρονιζουν χαμηλοτερα.

15 minutes ago, Chris2756 said:

Παρομοιο μηχανημα 3ετιας εχω κι εγω, 10400, 1660, evo+, 650w. Eψαχνα να παω απο 32gb σε 64 (hyperX 2x16/ddr4/2666) και δεν βρικα. Αναγκαστικα να παρω 2x32 καινουργιες για να κανω δουλεια μου. Το ιδιο προβλημα εχω ακουσει, απο πολλους. Και καποιοι που καταφεραν να βρουν λενε οτι οι 4 μνημες χρονιζουν χαμηλοτερα.

35 minutes ago, mongol_chief said:

Καλησπέρα παίδες,

πριν 3 χρόνια αγόρασα τον παρακάτω υπολογιστή:

image.png.123c840584b2e4361a8adb41bb895a7c.png

Πριν λίγες μέρες μου δώσανε  ως δώρο μια δωροκάρτα των 50 ευρώ από το πλαίσιο και σκέφτομαι να προσθέσω άλλα 16 GB ram. 

Το βασικό θέμα είναι ότι δεν έχω βρει κάπου διαθέσιμες τις ίδιες Crucial Ballistix που έχω οπότε ήθελα να ρωτήσω πρώτα κάποιον 

πιο έμπειρο στο συγκεκριμένο θέμα ως προς το πως να κάνω την σωστή επιλογή, ή αν αξίζει περισσότερο να αντικαταστήσω εντελώς τις 2 αυτές ram 

με καινούργιες για να μην έχω θέματα συμβατότητας. 

90% θα παιξουν εάν βρεις ίδια συχνότητα και timings να παίξουν και διαφορετικά Κιτ να έχεις.

Όμως για το τελευταίο 10% δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί πως θα παίξουν απροβληματίστα, ακόμα και τις ίδιες να έβρισκες-οι κατασκευαστές μπορει να πουλάνε την ram με το ίδιο όνομα αλλά υπάρχει περίπτωση στο ενδιάμεσο να έχουν αλλάξει προμηθευτή για τα τσιπακια-

• Like 1

Με προβληματίζει λίγο και το xmp profile πως ακριβώς θα τα βρούνε μεταξύ τους οι μνήμες....

Οπότε μάλλον με σκέφτομαι να πηγαίνω σε καινούργιες. Διαθέσιμες στα 3600mhz 32GB το πλαίσιο βλέπω οτι έχει αυτές:

image.png.5ae4630a5461e55e2f737ef74fde93e5.png

image.png.37663d2465e6d990ed46cd02966598be.png

Οι διαφορές στην τιμή έχει να κάνει με το Het Spreader και το οτι η μεσαία δεν έχει RGB κατα τ'άλλα δεν βλέπω κάποια άλλη ουσιαστική διαφορά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...