Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα την βοήθεια σας για την αναβάθμιση του υπολογιστή μου. Αξίζει κάτι απ όλα αυτα να κρατήσω ή πρέπει να χτίσω απο το μηδέν;

To παρόν σύστημα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για επεξεργασία φωτογραφίας αλλά θα ήθελα να δοκιμάσω και video editing.

intel core i7-6700cpu 3,4GHz, RAM 32GB, ASUSTeK B150M-A, NVIDIA GT740, 32,0GB Dual-Channel @ 1063MHz, Samsung 870 Evo SSD 1TB 2.5'' SATA III

ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μονο ο ssd κρατιεται απο αυτα,κρατα το ως εχεις σαν δευτερο μηχανημα

Φτιαχνεις καινουργιο απλα

Επεξ/σία από ougxar
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πραγματοποιείς κάποιο video editing αυτή τη στιγμή και δε μπορεί να ανταπεξέλθει;

Ποιό είναι αυτό που σε παρακίνησε να κάνεις αναβάθμιση;

Ο επεξεργαστής σου είναι από τους δυνατούς της πλατφόρμας και δεν αξίζει να το αναβαθμίσεις, εκτός αν σε ενδιαφέρει να μπεις σε περιπέτειες αγοραπωλησίας για να "τερματίσεις" την πλατφόρμα που είσαι.

Η μνήμη αν και "αργή" για τη σημερινή εποχή είναι  αρκετή ποσοτικά.

Το πιο αργό κομμάτι αυτή τη στιγμή στο μηχάνημα φαίνεται να είναι η κάρτα γραφικών. Κάποια προγράμματα πιθανώς την εκμεταλλεύονται και ίσως μπορείς/αξίζει να την αναβαθμίσεις. Αν το σκεφτείς, ακόμη και σε ολική αναβάθμιση η κάρτα είναι κάτι που μεταφέρεται εύκολα.

Δώσε περισσότερα στοιχεία, τι προγράμματα θες να δουλέψεις, τι εργασίες κάνεις σε αυτά, ποιός ο στόχος σου αλλά και το budget που υπολογίζεις να δαπανήσεις

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 3
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Τα βίντεο ακόμη και στο playback δεν είναι καθόλου smooth, στο davinci τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Επίσης εχω μόνιμο μήνυμα προειδοποιησης στο photoshop για το οτι η κάρτα μου δεν υποστηρίζει directx12. Υποθέτω και γω οτι μια καλύτερη κάρτα θα βοηθούσε. Θα μπορούσα να αναβαθμίσω και την μνημη διατηρώντας το συγκεκριμένο motherboard; Τα προγράμματα που χρησιμοποιώ είναι photoshop για επεξεργασια φωτογραφίας γάμους-πορτρετα, davinci για βίντεο (αρχάριος) και pixinsight, startools, sequator για αστροφωτογραφία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, Thechosennone said:

Ευχαριστώ για την απάντηση. Τα βίντεο ακόμη και στο playback δεν είναι καθόλου smooth, στο davinci τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Επίσης εχω μόνιμο μήνυμα προειδοποιησης στο photoshop για το οτι η κάρτα μου δεν υποστηρίζει directx12. Υποθέτω και γω οτι μια καλύτερη κάρτα θα βοηθούσε. Θα μπορούσα να αναβαθμίσω και την μνημη διατηρώντας το συγκεκριμένο motherboard; Τα προγράμματα που χρησιμοποιώ είναι photoshop για επεξεργασια φωτογραφίας γάμους-πορτρετα, davinci για βίντεο (αρχάριος) και pixinsight, startools, sequator για αστροφωτογραφία.

Τι budget έχεις?

Μια κάρτα γραφικών θα άλλαζε αρκετά την εμπειρία χρήσης σε Photoshop+davinci αλλά και πάλι ο cpu θα σε κρατάει πίσω.Εδω όμως πρέπει να να μας πεις και ποιο τροφοδοτικό έχεις?(creative cloud σωστά?)

Η ram που έχεις είναι 4x16gb?

Εάν το PC το έχεις για να σου "βγάζει" δουλειά και έχεις δυνατότητα για ~1000 budget στήνεις καινούργιο.

Εάν διαθέτεις περίπου ~400-500 ευρώ αλλάζεις κάρτα γραφικών(πιθανότατα +psu+ίσως ram).

Τώρα για την ram, εάν σε κοντινό 2ο χρόνο σκέφτεσαι ολική αλλαγή του συστήματος θα μπορούσες να πάρεις 2x32gb=64gb ddr4*  μαζί σου σε ενδεχόμενη αναβάθμιση σε Intel 1700 ddr4 πλατφόρμα(θα πρότεινα 13500/b760/z690/z790 στα ~350-450ευρω).

*Εάν πας εκεί τσεκαρε ότι σηκώνει η μητρική max 128gb ram.Γιατι στα γρήγορα είδα 64gb(οπότε 4x16) αλλά ίσως έχει αλλάξει.

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1
Δημοσ.
6 hours ago, Thechosennone said:

Πάρε έναν Ryzen 7700X , ακόμα και με την iGPU που έχει ο επεξεργαστής θα είσαι οκ για αρχή αφού δεν παίζεις παιχνίδια, μετά βάζεις και καμία καλύτερη GPU αν την χρειαστείς.

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, @topos είπε

Τι budget έχεις?

Μια κάρτα γραφικών θα άλλαζε αρκετά την εμπειρία χρήσης σε Photoshop+davinci αλλά και πάλι ο cpu θα σε κρατάει πίσω.Εδω όμως πρέπει να να μας πεις και ποιο τροφοδοτικό έχεις?(creative cloud σωστά?)

Η ram που έχεις είναι 4x16gb?

Εάν το PC το έχεις για να σου "βγάζει" δουλειά και έχεις δυνατότητα για ~1000 budget στήνεις καινούργιο.

Εάν διαθέτεις περίπου ~400-500 ευρώ αλλάζεις κάρτα γραφικών(πιθανότατα +psu+ίσως ram).

Τώρα για την ram, εάν σε κοντινό 2ο χρόνο σκέφτεσαι ολική αλλαγή του συστήματος θα μπορούσες να πάρεις 2x32gb=64gb ddr4*  μαζί σου σε ενδεχόμενη αναβάθμιση σε Intel 1700 ddr4 πλατφόρμα(θα πρότεινα 13500/b760/z690/z790 στα ~350-450ευρω).

*Εάν πας εκεί τσεκαρε ότι σηκώνει η μητρική max 128gb ram.Γιατι στα γρήγορα είδα 64gb(οπότε 4x16) αλλά ίσως έχει αλλάξει.

Eυχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σου. Η ram μου ειναι 4χ8gb. Το τροφοδοτικό δεν το θυμάμαι αλλά υπάρχουν και καρτες που παίρνουν ρευμα μόνο απο το slot σωστά;

16 ώρες πριν, Aten-Ra είπε

Πάρε έναν Ryzen 7700X , ακόμα και με την iGPU που έχει ο επεξεργαστής θα είσαι οκ για αρχή αφού δεν παίζεις παιχνίδια, μετά βάζεις και καμία καλύτερη GPU αν την χρειαστείς.

Eυχαριστώ πολύ. Διατηρώ την μητρική με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή ή χρειάζεται νέα;

Δημοσ.
45 minutes ago, Thechosennone said:

Eυχαριστώ πολύ. Διατηρώ την μητρική με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή ή χρειάζεται νέα;

Πρέπει να πάρεις Μητρική και μνήμη για τον 7700Χ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, Thechosennone said:

Eυχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σου. Η ram μου ειναι 4χ8gb. Το τροφοδοτικό δεν το θυμάμαι αλλά υπάρχουν και καρτες που παίρνουν ρευμα μόνο απο το slot σωστά;

Άπαξ και αλλάξεις επεξεργαστη θα πρέπει να αλλάξεις και μητρική και ram*.

Κάρτες γραφικών που να κάνουν για Photoshop/premiere δεν υπάρχουν χωρίς έξτρα τροφοδοσία.

Η 1030/1050(θαρρώ) δεν χρειάζονται άλλα είναι υπερβολικά αδύναμες.

Για αυτά που συζητάμε κοιτάς min 3060 12gb που θα θέλε ένα κάπως σοβαρό 550watt.

*Ram-> Εάν πήγαινες σε 1700 socket(τωρινοί Intel) βγαίνουν μητρικές είτε με ddr4 είτε ddr5.Οποτε για αρχή ίσως να μπορούσες να κρατήσεις τις μνήμες που έχεις αν και θα είναι λογικά πιο αργές.

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1
Δημοσ.

Για νέο σύστημα μπορείς να δεις σε 5600X/b550 με rtx 3060. Από το παλιό μονο ο ssd σώνεται, και αυτός σαν 2ος δίσκος

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...