Conan2046 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Σχετικά με το κόστος βρίσκω ότι ο προϋπολογισμός είναι 102.000.000 για περίπου 32.800.000 γεύματα μέσα στην χρονιά, περίπου 3,10 ευρώ ανά γεύμα, δεν ξέρω αν είναι ο αρχικός προϋπολογισμός και δώθηκαν εκπτώσεις ή αν είναι το τελικό κόστος. Δεν είναι μικρό το ποσό, εγώ δεν κατηγορώ απαραίτητα τις εταιρίες κέιτερινγ για όλα. Τα υλικά συσκευασίας είναι συγκεκριμένα και ο τρόπος ανάθεσης είναι τέτοιος που ευνοεί τις μεγάλες εταρείες, είναι θέμα διαδικασίας. Στο κομμάτι που της κατηγορώ τουλάχιστον για το σχολείο μου που ξέρω είναι η ποιότητα που προσφέρουν όμως.
bill999r Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, The_Judas είπε Τα προιόντα ΓΑΛΠΟ δεν είναι κάποιο μαγαζάκι. προέρχονται από εταιρείες τύπου Ολυμπος-Μεβγαλ-Εβροφάρμα κλπ ανάλογα με ποιον συνεργάζεται η Lidl. Συνήθως εταιρείες πιο αξιόπιστες από την Δωδώνη. π.χ το γάλα μπορεί να είναι μεβγάλ το τυρί Κολιός κλπ. Όπου ΓΑΛΠΟ βάλε οποιαδήποτε φθηνή φέτα... Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότερες ανακλήσεις προϊόντων φέτας τα τελευταία χρόνια αφορούν σε προϊόντα ΓΑΛΠΟ άσχετα από ποιος τα έφτιαχνε την δεδομένη χρονική στιγμή. Κ αν δεν σου αρέσει το παράδειγμα της φέτας, βάλε οποιοδήποτε επώνυμο προϊόν σε σχέση με το φθηνότερο ιδιωτικής ετικέτας. Ή στα ελαστικά αυτοκινήτων σύγκρινε επιδόσεις σε επώνυμα και τριτοδευετερα.
Vault13 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 φορες ετυχε απο γνωστο να δοκιμασω σχολικο γευμα, ημερας παρακαλω. Ειχε παρει 10 οτι περισευε και τα μοιρασε. Ενα μαυρο πλαστικο και ενα διαφανες σελοφαν απο πανω αεροστεγως κλεισμενο. Τα πηρα μονο γιατι ηρθαν δωρα και τζαμπα. την μια ηταν κατι σαν μπριαμ. Αηδια, το πεταξα. ενα πργμα σαν ψαρι, τυρανοσαυρο ρεξ που θυμισε. Με τα βιας το τελειωσα. Και κατι νεροβραστα λαχανικα Σαν σαλατα, χαλι. οι φακες ισως παλευονταν, αν και λασπη απο φακες. Την τελευταια φορα, μπιφτεκι μαζι με κατι αλλο, μετριο μπιφτεκι μισο καμμενο κιολας. Ειχε και μια μυρωδια. το ψωμι ανωστο αλλα καθαρο, και κατι αυγα βραζμενα ισως το καλυτερο ολων. Τα συνοδευτικα. κακης ποιοτητας υλικα, κακομαγειρεμενα. Τοσο ασχημο φαι ουτε στο στρατο ειχα φαει. Προσεχετε τις τροφικες δηλητηριασεις μην δινεται πολυ στα παιδια απο αυτο. Αν αξιζει κατι σε ολο αυτο, να λειτουργησει σαν μετρο σκλυραγωγισης στα παιδια, να ανεχονται τα παντα χωρις να παραπονιουνται γιατι τα αλλα παιδια πεινανε και δεν εχουν καν φαι…μετρο εκπαιδευσης ειναι. εννοειται Γαλπο, γευματα Γαλαξιας ή Σκλαβενιτης με χρηματα φυσικα, 2 ιΣως και 3 φορες καλυτερα. Ειχα κατσει και πριν 15 χρονια μια φορα στο συσσιτιο του Δημου για απορους. Εννοειται, καλυτερα ηταν. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2023 από Vault13
bill999r Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 11 λεπτά πριν, Conan2046 είπε προϋπολογισμός είναι 102.000.000 για περίπου 32.800.000 γε Δεν ξέρω αν έχεις συμμετάσχει ή παρακολούθησει τέτοιο διαγωνισμό αλλά το ποσό που αναφέρεις είναι το ανώτερο πόσο που θα δώσει το κράτος. Από εκεί κ έπειτα η κάθε εταιρία κάνει προσφορά με χαμηλότερη και φυσικά επιλέγεται ο προμηθευτής που καλύπτει τις προδιαγραφές με το μικρότερο κόστος. Πώς ο προμηθευτής θα καταφέρει να πετύχει τέτοια τιμή δεν το πολυνοιαζει το κράτος... Δες κ εδώ έναν αντίστοιχο διαγωνισμό. Προς το τέλος αναφέρει κ τις προδιαγραφές των συμμετεχόντων. https://www.contracts.gr/v1/tenders/KMDS/21PROC008518148 Και για να φέρω ένα παράδειγμα ποιότητας, στον χώρο της υγείας για παράδειγμα, όλοι θα έχετε ακούσει ότι αυτό το υλικό ( σύριγγα, φλεβοκαθετηρας κτλ) είναι κινεζικό και δεν λειτουργεί σωστά. Ισχύει 100% διότι οι διαγωνισμοί σε τέτοια υλικά έχουν ακριβώς την παραπάνω λογική. Οι προμηθευτές καταθέτουν προσφορές που επώνυμες εταιρίες όπως (Braun, Hartmann κ.α) δεν μπορούν να ανταγωνιστούν με αποτέλεσμα να μένουν εκτός. Τελικά τα νοσοκομεία προμηθεύονται υλικά τα οποία ποιοτικά είναι υποδεέστερα των επωνύμων. Αποτέλεσμα είναι να έχουμε σύριγγες που χάνουν από τα τοιχώματα τους, φλεβοκαθετηρες που σταρβωνουν με το που θα τρυπήσουν το δέρμα, και συνδετικά που ξεβιδωνονται μόνα τους, γάντια τρύπια, κ αυτοκόλλητα δέρματος που δεν κολλάνε. Οι διαγωνισμοί αυτοί θα έπρεπε να ζητάνε συγκεκριμένες προδιαγραφές ώστε να αξιολογούνται αναλόγως.
Conan2046 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, bill999r είπε Δεν ξέρω αν έχεις συμμετάσχει ή παρακολούθησει τέτοιο διαγωνισμό αλλά το ποσό που αναφέρεις είναι το ανώτερο πόσο που θα δώσει το κράτος. Από εκεί κ έπειτα η κάθε εταιρία κάνει προσφορά με χαμηλότερη και φυσικά επιλέγεται ο προμηθευτής που καλύπτει τις προδιαγραφές με το μικρότερο κόστος. Πώς ο προμηθευτής θα καταφέρει να πετύχει τέτοια τιμή δεν το πολυνοιαζει το κράτος... Δες κ εδώ έναν αντίστοιχο διαγωνισμό. Προς το τέλος αναφέρει κ τις προδιαγραφές των συμμετεχόντων. https://www.contracts.gr/v1/tenders/KMDS/21PROC008518148 Και για να φέρω ένα παράδειγμα ποιότητας, στον χώρο της υγείας για παράδειγμα, όλοι θα έχετε ακούσει ότι αυτό το υλικό ( σύριγγα, φλεβοκαθετηρας κτλ) είναι κινεζικό και δεν λειτουργεί σωστά. Ισχύει 100% διότι οι διαγωνισμοί σε τέτοια υλικά έχουν ακριβώς την παραπάνω λογική. Οι προμηθευτές καταθέτουν προσφορές που επώνυμες εταιρίες όπως (Braun, Hartmann κ.α) δεν μπορούν να ανταγωνιστούν με αποτέλεσμα να μένουν εκτός. Τελικά τα νοσοκομεία προμηθεύονται υλικά τα οποία ποιοτικά είναι υποδεέστερα των επωνύμων. Αποτέλεσμα είναι να έχουμε σύριγγες που χάνουν από τα τοιχώματα τους, φλεβοκαθετηρες που σταρβωνουν με το που θα τρυπήσουν το δέρμα, και συνδετικά που ξεβιδωνονται μόνα τους, γάντια τρύπια, κ αυτοκόλλητα δέρματος που δεν κολλάνε. Οι διαγωνισμοί αυτοί θα έπρεπε να ζητάνε συγκεκριμένες προδιαγραφές ώστε να αξιολογούνται αναλόγως. Ναι το ξέρω, αλλά από το άρθρο που βρήκα δεν ήταν σαφές αν αναφερόταν στο ανώτερο ποσό προ έκπτωσης ή αν ήταν το τελικό κόστος όπως προέκυψε από τον διαγωνισμό. Είχα διαβάσει την προκήρυξη για σχολικά γεύαματα προηγούμενου έτους και αναφερόταν σε ποιοτικά υλικά, έξτρα παρθένο, ελαιόλαδα, ελάχιστο μέγεθος μερίδων κλπ. δεν νομίζω όμως να μεταφράζεται σωστά και στην πράξη. 1
bill999r Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 13 λεπτά πριν, Conan2046 είπε ποιοτικά υλικά, έξτρα παρθένο, ελαιόλαδα, ελάχιστο μέγεθος μερίδων κ Αυτό όντως είναι πολύ ενθαρρυντικό. Τουλάχιστον δεσμεύονται για κάποια ελάχιστα που πρέπει να τηρήσουν. Οκ σίγουρα δεν θα πάρουν το καλύτερο που μπορούν ( όπως θα κάνουμε στο σπίτι μας) αλλά τουλάχιστον δεν θα πάρουν κ το χειρότερο που κυκλοφορεί στο εμπόριο ( φυτικά λάδια αμφιβόλου ποιότητας)...
phanispal Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 Έχει διαβάσει κανείς σχετική ΚΥΑ; Σε δημοτικό που πάνε παιδιά φίλων (και θα πάει το δικό μου του χρόνου), υπάρχει θέμα με το σύλλογο διδασκόντων, οι οποίοι αρνούνται να μοιράζονται σχολικά γεύματα. Ο διευθυντής υποστηρίζει ότι το κράτος δίνει τη δυνατότητα στους διδάσκοντες να αρνηθούν. Ισχύει όντως;
Conan2046 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 Στις 3/12/2023 στις 2:07 ΜΜ, phanispal είπε Έχει διαβάσει κανείς σχετική ΚΥΑ; Σε δημοτικό που πάνε παιδιά φίλων (και θα πάει το δικό μου του χρόνου), υπάρχει θέμα με το σύλλογο διδασκόντων, οι οποίοι αρνούνται να μοιράζονται σχολικά γεύματα. Ο διευθυντής υποστηρίζει ότι το κράτος δίνει τη δυνατότητα στους διδάσκοντες να αρνηθούν. Ισχύει όντως; Απ' ότι μου έχει πει δάσκαλος και χωρίς να έχω διαβάσει την ΚΥΑ για να μπει κάποιο σχολείο στο πρόγραμμα για τα σχολικά γεύματα πρέπει να κάνει αίτηση καθώς δεν έχουν σχολικά γεύματα όλα τα σχολεία και ούτε είναι δεδομένο ότι θα εγκριθούν όλες οι αιτήσεις. Οπότε φαντάζομαι δεν αρνούνται να μοιράσουν σχολικά γεύματα απλώς δεν κάνουν αίτηση για να ενταχθούν,
phanispal Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 Μιλάμε για Δήμο που έχει δημοτικά που δικαιούνται σχολικά γεύματα. Αλλά αν δε συμφωνεί ο σύλλογος διδασκόντων, πώς να γίνει η αίτηση;
Conan2046 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 7 λεπτά πριν, phanispal είπε Μιλάμε για Δήμο που έχει δημοτικά που δικαιούνται σχολικά γεύματα. Αλλά αν δε συμφωνεί ο σύλλογος διδασκόντων, πώς να γίνει η αίτηση; Δεν μπαίνουν όμως όλα τα δημοτικα στο πρόγραμμα. Αν δεν θέλουν οι δάσκαλοι προφανώς δεν θα γίναι και αίτηση, για του χρόνου μιλώντας πλέον καθώς οι φετινοί δικαιούχοι έχουν βγει. Ας πιέσει όσο μπορεί ο σύλλογος γονεών και κηδεμόνων.
phanispal Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 Αυτό ρωτάω, αν έχει όντως δικαίωμα ο σύλλογος διδασκόντων να αρνηθεί κάτι τόσο σημαντικό, με δικαιολογίες του τύπου "εγώ δεν πληρώνομαι για να μοιράζω φαγητό". Γιατί πέρα απ' το προφανές, δηλαδή ότι μπορεί να υπάρχουν οικογένειες που να δυσκολεύονται ακόμα και για ένα πιάτο φαΐ, και για τους υπόλοιπους είναι ένα σοβαρό κόστος, συν το χρόνο που απαιτείται για την ετοιμασία και το ζέσταμα του φαγητού κ.λπ.. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων απ' όσο ξέρω μαζεύει υπογραφές απ' τους γονείς για του χρόνου, αλλά τι νόημα έχει αν οι δάσκαλοι μπορούν απλά να αρνηθούν, επειδή έτσι. Γι' αυτό ψάχνω αν προβλέπεται απ' το νόμο να έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν.
haris_216 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, phanispal είπε Αυτό ρωτάω, αν έχει όντως δικαίωμα ο σύλλογος διδασκόντων να αρνηθεί κάτι τόσο σημαντικό, με δικαιολογίες του τύπου "εγώ δεν πληρώνομαι για να μοιράζω φαγητό". Γιατί πέρα απ' το προφανές, δηλαδή ότι μπορεί να υπάρχουν οικογένειες που να δυσκολεύονται ακόμα και για ένα πιάτο φαΐ, και για τους υπόλοιπους είναι ένα σοβαρό κόστος, συν το χρόνο που απαιτείται για την ετοιμασία και το ζέσταμα του φαγητού κ.λπ.. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων απ' όσο ξέρω μαζεύει υπογραφές απ' τους γονείς για του χρόνου, αλλά τι νόημα έχει αν οι δάσκαλοι μπορούν απλά να αρνηθούν, επειδή έτσι. Γι' αυτό ψάχνω αν προβλέπεται απ' το νόμο να έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν. Δεν το γνωρίζω αλλά σκέφτομαι ότι ίσως να είναι λιγότερο απλό από το "εγώ δεν πληρώνομαι για να μοιράζω φαγητό" που αναφέρεις. Φαντάζομαι ότι δεν τίθεται μόνο θέμα να μοιράσεις 10, 50, 100 πακέτα με φαγητό (που και πάλι ποιος χαίρεται να κάνει παραπάνω από το job description του) αλλά να υπάρχουν και side effects. Πχ κάποια συσκευασία άνοιξε και έγινα κάποια πράγματα κ...λος. Παιδιά που επίσης γίνονται κ...λος τρώγοντας. Γκρίνιες που το ένα παιδάκι δεν τρώει αυτό σήμερα και το άλλο αύριο. Και γενικά τα βλαστάρια μας, που ίσως ο χ ή ο ψ δάσκαλος βρήκε ένα τρόπο να τα κοντρολάρει κατά το μάθημα, να παρουσιάζουν ένα νέο challenge την ώρα του φαγητού (όπως πολλοί γνωρίζουμε) ειδικά όταν είναι μακριά από τους σπιτικούς κανόνες. Προφανώς οι δάσκαλοι δεν θα είχαν θέμα αν υπήρχε "τραπεζοκόμος" να ασχοληθεί με αυτό το κομμάτι. Και σίγουρα θα υπήρχαν και αυτοί που θα ήθελαν να εμπλακούν με κάποια έξτρα αποζημίωση. Αλλά σε εξτραδάκι (έξτρα δουλειά) με τις ίδιες αποδοχές και μάλιστα χωρίς να ερωτηθώ κι εγώ no thanks θα έλεγα Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2023 από haris_216
filip123go Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 4 hours ago, phanispal said: Αυτό ρωτάω, αν έχει όντως δικαίωμα ο σύλλογος διδασκόντων να αρνηθεί κάτι τόσο σημαντικό, με δικαιολογίες του τύπου "εγώ δεν πληρώνομαι για να μοιράζω φαγητό". Γιατί πέρα απ' το προφανές, δηλαδή ότι μπορεί να υπάρχουν οικογένειες που να δυσκολεύονται ακόμα και για ένα πιάτο φαΐ, και για τους υπόλοιπους είναι ένα σοβαρό κόστος, συν το χρόνο που απαιτείται για την ετοιμασία και το ζέσταμα του φαγητού κ.λπ.. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων απ' όσο ξέρω μαζεύει υπογραφές απ' τους γονείς για του χρόνου, αλλά τι νόημα έχει αν οι δάσκαλοι μπορούν απλά να αρνηθούν, επειδή έτσι. Γι' αυτό ψάχνω αν προβλέπεται απ' το νόμο να έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν. Εδώ οι δάσκαλοι δεν ασχολούνται με βασικά πράγματα μέσα στο σχολείο. Σιγά μην ασχοληθούν και με το φαγητό. Θα έπρεπε να υπάρχει υπεύθυνο άτομο γι αυτή τη δουλειά. Θα μπορούσε να είναι και κάποια μητέρα ή κάποιος πατέρας. Να πηγαίνει 1 ώρα, να ετοιμάζει ότι χρειάζεται, να πληρώνεται και να φεύγει.
phanispal Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 Μισό λεπτό. Εγώ από αυτά που άκουσα, τον ανεφοδιασμό τον αναλαμβάνει εταιρεία catering, η οποία παραδίδει καθημερινά σε ειδικά boxes, τα οποία μέσα έχουν συσκευασμένες μερίδες φαγητού, σαλάτας και φρούτου. Την επόμενη μέρα φέρνουν νέα boxes και παίρνουν πίσω της προηγούμενης μέρας. Το να τύχει μία στις χίλιες να ανοίξει κάποια συσκευασία και να είναι και σούπα το φαγητό και να πρέπει κάποιος να τα μαζέψει είναι αστείο σαν πιθανότητα, δε θα το λάβω σοβαρά υπόψη μου. Εξάλλου πρώτον, τα περισσότερα παιδιά φεύγουν πριν το ολοήμερο και τρώνε σπίτι τους, άρα παίρνουν τις συσκευασίες μαζί τους και από αυτά που μαθαίνω τρώνε ακόμα και γονείς και παππούδες και δεύτερον, τα παιδιά που κάθονται ολοήμερο τρώνε ούτως ή άλλως φαγητό απ' το σπίτι, το οποίο είτε το τρώνε κρύο αν δεν υπάρχει θερμοθάλαμος/φούρνος μικροκυμάτων, είτε πάλι υπάρχει κάποιος που το ζεσταίνει, οπότε το να φας ζεστό απ' το catering είναι ακόμα πιο εύκολο. Ας θέσουν ως προϋπόθεση να προσληφθεί τραπεζοκόμος, να βρει κι ένας άνθρωπος δουλειά, δε με απασχολεί αυτό. Το θέμα είναι σοβαρό, δε μιλάμε για γούστα, μιλάμε για σίτιση, που απ' ότι καταλαβαίνω προβλέπεται απ' την ΕΕ. Τώρα αν είναι να καθόμαστε να λέμε ότι με το ζόρι διδάσκουν κάποιοι και τι ψάχνεις να βρεις με το φαγητό, ΟΚ, να ξέρω πώς να τους αντιμετωπίσω όταν έρθει η ώρα.
haris_216 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, phanispal είπε Μισό λεπτό. Εγώ από αυτά που άκουσα, τον ανεφοδιασμό τον αναλαμβάνει εταιρεία catering, η οποία παραδίδει καθημερινά σε ειδικά boxes, τα οποία μέσα έχουν συσκευασμένες μερίδες φαγητού, σαλάτας και φρούτου. Την επόμενη μέρα φέρνουν νέα boxes και παίρνουν πίσω της προηγούμενης μέρας. Το να τύχει μία στις χίλιες να ανοίξει κάποια συσκευασία και να είναι και σούπα το φαγητό και να πρέπει κάποιος να τα μαζέψει είναι αστείο σαν πιθανότητα, δε θα το λάβω σοβαρά υπόψη μου. Εξάλλου πρώτον, τα περισσότερα παιδιά φεύγουν πριν το ολοήμερο και τρώνε σπίτι τους, άρα παίρνουν τις συσκευασίες μαζί τους και από αυτά που μαθαίνω τρώνε ακόμα και γονείς και παππούδες και δεύτερον, τα παιδιά που κάθονται ολοήμερο τρώνε ούτως ή άλλως φαγητό απ' το σπίτι, το οποίο είτε το τρώνε κρύο αν δεν υπάρχει θερμοθάλαμος/φούρνος μικροκυμάτων, είτε πάλι υπάρχει κάποιος που το ζεσταίνει, οπότε το να φας ζεστό απ' το catering είναι ακόμα πιο εύκολο. Ας θέσουν ως προϋπόθεση να προσληφθεί τραπεζοκόμος, να βρει κι ένας άνθρωπος δουλειά, δε με απασχολεί αυτό. Το θέμα είναι σοβαρό, δε μιλάμε για γούστα, μιλάμε για σίτιση, που απ' ότι καταλαβαίνω προβλέπεται απ' την ΕΕ. Τώρα αν είναι να καθόμαστε να λέμε ότι με το ζόρι διδάσκουν κάποιοι και τι ψάχνεις να βρεις με το φαγητό, ΟΚ, να ξέρω πώς να τους αντιμετωπίσω όταν έρθει η ώρα. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι είναι τόσο απλό όσο το περιγράφεις. Να μοιραστούν δηλαδή 10 πακετάκια σε 10 παιδάκια, που θα τα πάρουν στο σπίτι τους. Θα σου κάνω όμως πιο λιανά αυτό που είπα παραπάνω, που ίσως χάθηκε μέσα στο post μου. Είσαι πχ εσύ διατεθειμένος να κάνεις το οτιδήποτε παραπάνω στη δουλειά σου αν: Δεν ήταν εξαρχής υποχρέωσή σου; Δεν πληρώνεσαι έξτρα; Θεωρείς ότι ξεφεύγει από το αντικείμενό σου; Μπορεί να σου "βγάλει ιστορίες" ακόμα και αν αυτό σημαίνει ένα κακοκλεισμένο πακέτο μία στο τόσο; Και τελικά αν μπορείς να το αποφύγεις; Να επαναλάβω ότι δεν ξέρω καθόλου για την φάση και δεν μπαίνω καν στην ουσία του καλή ή κακή η σίτιση σαν concept, αλλά τα παραπάνω μου φαίνονται απλή λογική (ίσως όχι βολική) Υπάρχει γενικότερα μία τάση την τελευταία 10ετία, αν όχι παραπάνω, πρωτίστως ο ιδιωτικός τομέας και από πίσω ο δημόσιος να παίρνουν τα εύσημα για πρωτοβουλίες για την υλοποίηση των οποίων όμως πετάνε το "μπαλάκι" αλλού (συνήθως στους εργαζόμενους) Για όποιον ενδιαφέρεται υπάρχει εδώ μία προπέρσινη ανάλυση/αξιολόγηση της εφαρμογής του προγράμματος. Σαφώς αναφέρει (αν και αρκετά υποτονικά είναι η αλήθεια) το θέμα της μη ύπαρξης της συγκεκριμένης διαδικασίας στην περιγραφή των υποχρεώσεων των δασκάλων. Και βέβαια λέει ξεκάθαρα ότι θα έπρεπε να υπάρχουν οι σχετικοί χώροι και όχι να γίνεται στις τάξεις αλλά και να υπάρχει τραπεζοκόμος. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2023 από haris_216
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα