Conan2046 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Η μεγάλη μου κόρη είναι στην δευτέρα δημοτικού και για 2η φορά το σχολείο είναι ενταγμένο στα σχολικά γεύματα και θα ήθελα λίγο να συζητήσουμε τον θεσμό αυτό. Σαν ιδέα είναι εξαιρετική, ειδικά για τα παιδιά που μένουν ολοήμερο και δεν χρειάζεται να κρατάνε φαγητά μαγειρεμένα από την προηγούμεν ή από το πρωί σε τάπερ και να τα τρώνε κρύα. Και τα ωραία σταματούν εδώ για μένα τουλάχιστον, να πω τα αρνητικά. 1. Είναι μια εταιρεία για όλο τον νομό οπότε αναγκαστικά τα φτιάχνει πολύ νωρίτερα για να μπορέσει να τα μοιράσει παντού. 2. Τα βάζουν σε αυτές τις πλαστικές συσκευασίες με σελοφάν που ουδόλος με εμπνέει ότι είναι υγιεινές και ακόμα και τα μήλα είναι σε πλαστική συσκευασία. 3. Το φαγητό, μικρή ποικιλια, επαναλαμβάνεται στην ουσία κακή ποιότητα και θα σταθώ φυσικά στο τελευταίο. Η κόρη μας είναι παράξενη με το φαγητό, ισχύει, στην ουσία τρώει τα φαγητά που φέρνουν στα σχολικά γεύματα μόνο τις Δευτέρες και τις Πέμπτες που έχει κάτι σε κρέας. Όμως δεν είναι ότι δεν τρώει π.χ. όσπρια ή ψάρι, εμείς την Τρίτη που έχει "ψάρι" επίσης της βάζουμε ψάρι, την Τετάρτη όσπρια κλπ. Όμως ειδικά το ψάρι πραγματικά απορώ είτε είναι μια μακαρονάδα με κάποια κομμάτια από κάτι σαν μαλάκιο είτε κάποιο κομμάτι μπακαλιάρου μέσα σε ένα πράγμα σαν κρούστα, για την Παρασκευή δε όταν έχει κάτι σαν σπανακόπιτα είναι μια ζύμη με σπανάκι που ούτε αυτή τρώγεται μας τα φέρνει στο σπίτι και τα δοκιμάζω και δεν απορώ που τα περισσότερα παιδιά δεν τα τρώνε. Γινεται έτσι μια σπατάλη φαγητού χωρίς λόγο και χωρίς να επιτυγχάνει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, δεν ξέρω αν η κατάσταση είναι παρόμοια σε όλη την Ελλάδα αλλά πιστεύω πως πάνω κάτω αυτό θα ισχύει. Έχω τις εξής απορίες, λοιπόν, δεν υπάρχει άλλη λύση από τις πλαστικές συσκευασίες; Υπάρχει κάποιος έλεγχος στο φαγητό, πηγαίνουν καθημερινά να βλέπουν τα φαγητά και να ελέγχουν αν τηρούνται οι απαιτήτσεις και προϋποθέσεις, να τα δοκιμάζουν στην τελική να δουν αν τρώγονται; Είναι ανάγκη να γίνεται σε τόσο κεντρικό επίπεδο ανά νομό; Δεν θα ήταν καλύτερο να δίνεται η ανάθεση σε επιχειρήσεις κοντά στα δημοτικά σχολεία; Αυτά πάνω κάτω ως προβληματισμοί και ως έναυσμα για να το συζητήσουμε.
phanispal Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Φαντάζομαι το κόστος στην περίπτωση που γινόταν σε μικρότερη κλίμακα θα ήταν απαγορευτικό, ή απλά αυτή η εταιρεία βάζει περισσότερα στην τσέπη ρίχνοντας την ποιότητα. Πάντως για τη συσκευασία, τι άλλο θα μπορούσε να γίνει; Αν δεν ήταν έτσι συσκευασμένα κάποιοι θα διαμαρτύρονταν ότι δεν τηρούνται κανόνες υγιεινής, ότι είναι εκτεθειμένα κ.λπ..
haris_216 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Για πέρσι (δεν γνωρίζω τα στοιχεία για τη φετεινή χρονιά) το πρόγραμμα αφορούσε 1629 σχολεία και οι εταιρίες (ανάδοχοι) ήταν 21. Δηλαδή ήταν περίπου 70 σχολεία ανά προμηθευτή (προφανώς δεν πάει έτσι αλλά λέμε για τον αριθμητικό μέσο όρο). Οπότε σίγουρα η ημερήσια διακίνηση με όλα τα κακά της (αριθμό σχολείων, κίνηση, συγκεκριμένη ώρα σίτισης, κλπ) έχει επίπτωση στο πως θα είναι αυτό που θα παραλάβουμε από άποψη φρεσκάδας και θερμοκρασίας. Ο έλεγχος που (σωστά) επιθυμεί ο ts, προφανώς είναι πιο εύκολος όταν αφορά 20 εταιρίες παρά αν αφορούσε 500, για να γίνεται πιο local προμήθεια. Και το κόστος σίγουρα θα ανέβαινε. Τώρα για τις συσκευασίες, αν δε ήταν πλαστικές θα μπορούσε να είναι μόνο κανονικά (πχ μεταλλικά) σκεύη όπου πια θα μιλούσαμε για κανονικό catering με τη μορφή του service, με την παραλαβή/καθαρισμό των σκευών, κλπ. Και άρα πάλι καταλήγουμε στην άνοδο του κόστους. Τώρα για το είδος του φαγητού, εννοείται ότι θα πρέπει να είναι συγκεκριμένο και με πρόγραμμα η δε ποιότητά του να ελέγχεται ακόμα και καθημερινά. Και πέρα από τον όποιο έλεγχο σε κεντρικό επίπεδο θεωρώ ότι εδώ θα μπορούσε να συμμετέχει (άσχετα αν είναι μέσα στις υποχρεώσεις του*) και ο δάσκαλος ή ο διευθυντής με δικό του έλεγχο και επισήμανση όταν το φαγητό φαίνεται/είναι απαράδεκτο. Βέβαια αυτό για την περίπτωση που είναι αντικειμενικά απαράδεκτο γιατί σίγουρα και τα βλαστάρια μας πολλές φορές είναι καλο/κακο-μαθημένα. *εδώ φυσικά κολλάει και το ότι σπάνια κανείς μας θέλει να ασχοληθεί με κάτι πέρα από τις υποχρεώσεις του, για τον όποιο λόγο. Σημ. Σε αυτό το link εμφανίζονται και κάποια ζητήματα που επισημάνθηκαν (αφορά προηγούμενα χρόνια) και μάλιστα αναφέρει και τη σπανακόπιτα για την οποία μίλησε ο ts Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2023 από haris_216
james01gr Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 φαντάζομαι πως θα υπάρχουν προδιαγραφές από διαιτολόγους κτλ για τα παιδιά. παίρνει και η κόρη μου που φεύγει στις 13,15 και το φαγητό είναι πάντα ζεστό και μάλιστα λέει να καταναλώνεται αμέσως. έως τώρα απαράδεκτο φαγητό δεν έχω βρει(κλείνει περίπου μήνας στο πρόγραμμα), ίσως σε κάποια παραπάνω αλάτι. τους δίνουν σαλάτα και όταν δεν υπάρχει σαλάτα, παίρνουν φρούτο. για την σαλάτα ας πούμε, το λάχανο φαίνεται πως δεν είναι κομμένο φρέσκο αλλά μάλλον από την προηγούμενη. κατά τα άλλα δεν είναι περίεργα φαγητά. ότι τρώμε σπίτι. 2 φορές την εβδομάδα κρέας, μία ψάρι και 2 φορές όσπρια ή γενικά λαχανικά. εάν δεν υπάρχουν πλαστικά δοχεία, δεν μπορώ να φανταστώ με άλλον τρόπο να γίνεται η μεταφορά. όταν πχ βάζετε του παιδιού φαγητό μαζί, που το βάζετε; σε πλαστικό ή γυάλινο δοχείο; 1
zio10 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Όσα έχω δοκιμάσει είναι αρκετά καλά και σε θέμα γεύσης και σε θέμα ποιότητας, σύμφωνα με τα συστατικά τους (πχ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο). Γενικά ικανοποιημένος είμαι, αν και όπως όλα σίγουρα παίρνει βελτίωση. 2
bill999r Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Σίγουρα για να μπορεί να συμμετάσχει μια εταιρία σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς θα πρέπει να έχει και τα ανάλογα πιστοποιητικα τόσο για τις εγκαταστάσεις όσο και για την γραμμή παραγωγής - συσκευασίες. Οι συγκεκριμένες συσκευασίες είναι πιστοποιημένες για τρόφιμα. Οι εγκαταστάσεις τους το ίδιο. Όμως είμαστε στην Ελλάδα για αυτό και έχεις δεύτερες σκέψεις. Ένα τέτοιο ευαίσθητο ζήτημα αντί να οργανωθεί σωστά και μεθοδικά, ανατίθεται με διαγωνισμό σε μια εταιρία η οποία σαν σκοπό έχει το κέρδος με ότι σημαίνει αυτό. Έτσι έγινε και με τα συνεργεία καθαρισμού στο δημόσιο, δημόσια νοσοκομεία κτλ και βλέπεις να χρησιμοποιούνται απορρυπαντικά με το σταγονόμετρο, ένα βετεξ για όλες τις επιφάνειες και υποκατάστατα χλωρίνης προκειμένου να μείνει το κόστος χαμηλά. Και το κυριότερο, προσωπικό που είναι ανεκπαίδευτο και αλλάζει κάθε βδομάδα λόγω χαμηλών απολαβών. Στα σχολικά γεύματα λοιπόν, κατά την γνώμη μου πάντα, αγχώνεσαι για τους λάθους λόγους. Ούτε η συσκευασία,ούτε το ίδιο το φαγητό δεν πρόκειται να είναι εκτός προδιαγραφών. Αυτό που πρέπει να μας αγχωνει είναι πως θα προσπαθήσει ο ιδιοκτήτης να καλύψει αυτά τα στάνταρ με το λιγότερο δυνατό κόστος. Οπότε το άγχος σου θα έπρεπε να είναι τι προέλευσης είναι το φαγητό; Ποιος το μαγειρεύει κ αν τηρούνται τα μέτρα υγιεινής. Ελπίζω, διότι τα δίνουν σε παιδιά, να υπάρχει μια ηθική τουλάχιστον σε αυτό το θέμα.
zeys13 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Είμαστε και εμείς σε ένα απο τα σχολεία που είναι ενταγμένα στα σχολικά γεύματα. Θεωρώ οτι είναι πολύ καλή κίνηση, ειδικά για τα παιδιά που κάθονται ολοήμερο. Προφανώς το πρόγραμμα έχει βγεί απο διαιτολόγο, και γενικά η ποικιλία είναι αρκετά καλή, η ποιότητα καλή. Λείπει το αλάτι και το λάδι γενικά, ειδικά στις σαλάτες που φαίνεται, το ψάρι τις Τρίτες είναι κάπως, αλλά το πρόσημο σιγουρα παραμένει θετικότατο. Μη ξεχνάμε οτι κάποιες οικογένειες δεν μπορούν να δίνουν καν γεύμα ή τουλάχιστον δεν αναγκάζεται ο γονιός να μαγειρεύει κάτι απο το προηγούμενο βράδυ, για να έχει το παιδί στο ολοήμερο. Και σίγουρα έχει να κάνει και με τις γευστικές προτιμήσεις των παιδιών μας, και το πόσο καλομαθημένα είναι, ακόμα και με το χαρτζιλίκι που έχει το καθένα και την εύκολη επιλογή του κυλικίου. Για τη σπανακόπιτα πάντως που αναφέρει ο ts, του δικού μας παρόχου είναι μια χαρά, την εχω φάει. 2
andreaspA Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Οι εταιριες αυτες, οχι απλα τηρουν ΟΛΕΣ τις διαδικασιες που προβλεπονται, αλλα ειναι εξαιρετικα αυστηρες. Αλυσιδες ψυξης, θερμοbox , και ελεγχο θερμοκρασιων συνεχεια και αυστηροτατα. Δυστυχως εχουμε μαθει να κλαιγομαστε συνεχεια οτι ολα ειναι σκάρτα στην πατρίδα μας. Ισως κρινουμε απο τους εαυτους μας πολλες φορές. Δεν ξερω... Ο ιδιος γονιος που ταιζει τα παιδια του σουβλακια, πιτσες και σαντουιτς απο το μαγαζι της γειτονιας, που δεν υπαρχει απολυτως κανενας ελεγχος, εχει ανησυχια για εταιριες catering που αναλαμβανουν σιτηση σχολείων! Αν μπειτε ποτε σε κανενα χώρο ετοιμασιας γευματων τέτοιων εταιριων, θα καταλαβετε πόσο αστείο είναι αυτό. Αυτό που επρεπε να μας ανησυχει ειναι οι απιστευτες ποσοτητες φαγητων που πανε προς καταστροφη! Απιστευτη ποσοτητα φαγητου πετιεται απο ολες αυτες τις εταιριες καθημερινα. Γνωρίζω 3 σοβαρες εταιριες catering. Δεν υπαρχει απολυτως καμια πιθανοτητα να δωθει ποτε χτεσινο ή αλλοιωμένο φαγητο.Τα παντα ειναι μετρημενα και ελεγμενα στην εντέλεια. Σπιτι μας τρωμε πολυ χειροτερα. Το "εχει χτεσινα μακαρονια με κιμα" που τα ζεσταινεις το μεσημέρι στο μικροκυμματων για να φαει το παιδί, και το βραδυ τα ξαναζεσταινεις για να φαει οτι περισσεψε, ειναι εγκλημα! Τετοια εγκληματα φυσικα και δεν υπαρχει καμια πιθανοτητα να συμβουν σε σοβαρες εταιριες catering. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2023 από andreaspA 3 2
bill999r Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 28 λεπτά πριν, andreaspA είπε ζεσταινεις το μεσημέρι στο μικροκυμματων για να φαει το παιδί, και το βραδυ τα ξαναζεσταινεις για να φαει οτι περισσεψε, ειναι εγκλημα! Τ Off topic Γτ είναι έγκλημα;;; Πιο πάνω λες για τις ποσότητες φαγητού που πετάγονται... 29 λεπτά πριν, andreaspA είπε Αν μπειτε ποτε σε κανενα χώρο ετοιμασιας γευματων τέτοιων εταιριων, θα καταλαβετε πόσο αστείο είναι αυτό. Μην γενικεύεις.... Τις ημέρες των ελέγχων όλα είναι στην εντέλεια, στην καθημερινότητα με ανεκπαίδευτο εργατικό δυναμικό κάνουν παπάδες όπως παντού... 45 λεπτά πριν, zeys13 είπε Μη ξεχνάμε οτι κάποιες οικογένειες δεν μπορούν να δίνουν καν γεύμα Πολύ σωστό και ίσως ο βασικότερος λόγος για να εδραιωθεί σωστά το όλο μετρο.
andreaspA Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 7 λεπτά πριν, bill999r είπε Off topic Γτ είναι έγκλημα;;; Πιο πάνω λες για τις ποσότητες φαγητού που πετάγονται... Γιατι ειναι εγκλημα η διπλη αναθέρμανση, και μαλιστα σε μακαρόνια. Οχι απο θέμα ποσότητας φαγητού που πετιέται. 7 λεπτά πριν, bill999r είπε Μην γενικεύεις.... Τις ημέρες των ελέγχων όλα είναι στην εντέλεια, στην καθημερινότητα με ανεκπαίδευτο εργατικό δυναμικό κάνουν παπάδες όπως παντού... Δεν μιλαω για καμια ημερα ελεγχων (που και για τετοιες εχω να μιλησω και φυσικά απροειδοποιητες) αλλα μιλαω για την καθημερινοτητα, ενός εργαζομενου σε εταιρια catering, φυσικα άριστα εκπαιδευμένου! Ανεκπαίδευτο εργατικο δυναμικο ειναι οι πακιστανοι στα μπεργκεραδικα και στα σουβλατζιδικα.
Conan2046 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Υπάρχουν μερικά δεδομένα πάντως. Τα φαγητά ετοιμάζονται πολύ νωρίτερα για να μπορέσει να γίνει η διανομή και ότι μερικά φαγητά είναι αντικειμενικά χάλια ειδικά στον νομό μου, ειδικά αυτό το ψάρι με την κρούστα, η μακαρονάδα θαλασσινών (που ψάχνεις να βρεις που και τι είναι) και η σπανακόπιτα. Για την ποιότητα των υλικών δεν μπορούμε να ξέρουμε αλλά μπορώ να συμπεράνω από την μακαρονάδα με τα "θαλασσινά" ότι δεν είναι η ποιότητα η πρώτη επιλογή τους. Το άλλο δεδομένο είναι επίσης η σπατάλη φαγητών που πετιούνται είτε στο σχολείο είτε στο σπίτι. Λύσεις; Προτάσεις; Δεν είμαι σίγουρος αλλά έχω τις σκέψεις μου. Καταρχήν θα ήθελα ποιοτικότερο φαγητό, ετοιμασμένο λίγο πριν, φρέσκο που σημαίνει μικρότερες εταιρείες κοντύτερα. Στο θέμα της ποιότητας και της σπατάλης η λύση νομίζω είναι να μην είναι δωρεάν για όλους τα γεύματα. Να είναι δωρεάν για ένα ποσοστό βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, 20%-30% και οι υπόλοιποι μαθητές να πρέπει να δηλώνουν ανά μήνα αν συμμετέχουν και να καταβάλουν ένα μικρό ποσό 20-30 ευρώ. Οι εταιρείες να πληρώνονται βάσει των μερίδων που θα παρασκευάσουν. Έτσι, οι μαθητές που έχουν ανάγκη θα συνεχίζουν να έχουν δωρεάν φαγητό, αν το 20 ή το 30% σας φαίνεται λίγο αυξήστε το στο 40-50% Μαθητές που δεν τρώνε το φαγητό αλλά συμμετέχουν στο πρόγραμμα επειδή είναι δωρεάν θα σταματήσουν να το κάνουν και έτσι θα μειωθεί η σπατάλη, οι εταιρείες δεδομένου ότι θα τους νοιάζει να έχουν μεγαλύτερες παραγγελίες θα φροντίζουν συν των άλλων να τρώγονται τα φαγητά τους. Εντάξει το σπανακόρυζο πιθανόν να συνεχίζει να πετιέται αλλά άλλο να φταίει ότι το ρύζι είναι κάτι ώρες ψημένο ή ότι δεν τρώγεται αντικειμενικά και άλλο ότι απλώς τα παιδιά είναι κακομαθημένα. Για τις συσκευασίες εμένα συνεχίζει να μου φαίνεται παράξενο πως αυτό το σελοφάν από πάνω και το πλαστικό από κάτω είναι υγιεινά αλλά να το δεχτώ.
bill999r Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 17 λεπτά πριν, andreaspA είπε φυσικά απροειδοποιητες Εντάξει φίλε μου αυτό δεν παίζει, ακόμα και σε εταιρίες κολοσσούς... Όλοι ξέρουν πότε θα έρθει απροειδοποίητος έλεγχος.... Μαζί σου για τα σουβλατζίδικα, έχεις απόλυτο δίκιο, και το επεκτείνω και στις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στα σουβλατζίδικα. Θα σου πω όμως τη λογική μου σχετικά με την εταιρία κετερινγκ που τελικά θα πάρει τον διαγωνισμό. Για να πάρει τον διαγωνισμό θα πρέπει να έχει προσφέρει την χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τους ανταγωνιστές. Για να πετύχει αυτή τη χαμηλή τιμή από κάπου πρέπει να κόψει. Ίσως δεν κόψει από το φαγητό, αλλά θα κόψει στα μεροκάματα, αν δεν κόψει στα μεροκάματα, θα κόψει στο φαγητό κτλ . Είναι εταιρίες και έχουν σαν σκοπό το κέρδος, όπως κ να το κάνουμε. 22 λεπτά πριν, andreaspA είπε εγκλημα η διπλη αναθέρμανση Όταν κάτι είναι μαγειρεμένο εννοείται ότι μπορει να συντηρηθεί στο ψυγείο κ έπειτα να αναθερμανθεί... Όλα τα κατεψυγμένα έτοιμα γεύματα έτσι φτιάχνονται. Η αλλοίωση προκύπτει αν το ζεστάνεις, τα ξαναψυξεις και το ξαναζεστανεις κτλ...
andreaspA Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, bill999r είπε Εντάξει φίλε μου αυτό δεν παίζει, ακόμα και σε εταιρίες κολοσσούς... Όλοι ξέρουν πότε θα έρθει απροειδοποίητος έλεγχος.... Και ομως παιζει ακριβως οπως στο λέω. 1 λεπτό πριν, bill999r είπε Για να πάρει τον διαγωνισμό θα πρέπει να έχει προσφέρει την χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τους ανταγωνιστές. Για να πετύχει αυτή τη χαμηλή τιμή από κάπου πρέπει να κόψει. Ίσως δεν κόψει από το φαγητό, αλλά θα κόψει στα μεροκάματα, αν δεν κόψει στα μεροκάματα, θα κόψει στο φαγητό κτλ . Είναι εταιρίες και έχουν σαν σκοπό το κέρδος, όπως κ να το κάνουμε. Ο πλανητης ολοκληρος εχει σκοπο το κερδος. Αυτο δεν σημαινει οτι οι εταιριες catering σερβιρουν σκουπιδια. Και πιστεψε με , δεν ειναι τοσο χαμηλες οι τιμες οσο νομιζεις, ουτε τα κοστη για αυτες τις εταιριες εχουν καμια σχεση με το κοστος του super market σου. 2 λεπτά πριν, bill999r είπε Όταν κάτι είναι μαγειρεμένο εννοείται ότι μπορει να συντηρηθεί στο ψυγείο κ έπειτα να αναθερμανθεί... Όλα τα κατεψυγμένα έτοιμα γεύματα έτσι φτιάχνονται. Η αλλοίωση προκύπτει αν το ζεστάνεις, τα ξαναψυξεις και το ξαναζεστανεις κτλ... Μιλησα για διπλη αναθέρμανση, και οχι για αναθέρμανση. Δεν μιλαω στην τυχη. Αυτα που περιγραφω τα ζω στην οικογενεια μου. Η γυναικα μου δουλεύει σε εταιρια catering, και ξαδερφος διενεργει ελεγχους σε εταιριες τροφιμων. 1
bill999r Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, andreaspA είπε Και ομως παιζει ακριβως οπως στο λέω. Οκ, δεν εργάζομαι σε τέτοιο τομέα και δεν μπορώ να γνωρίζω σίγουρα αλλά από φίλους που εργάζονται σε τέτοιες εταιρείες ξέρω ότι πάντα προετοιμάζονται για "απροειδοποίητο" έλεγχο. 5 λεπτά πριν, andreaspA είπε οτι οι εταιριες catering σερβιρουν σκουπιδια. Και Δεν είπα αυτό... Ότι πληρώνεις παίρνεις, αυτό λέω... Άλλη ποιότητα και ποιοτικό έλεγχο προσφέρει η ΔΩΔΩΝΗ στη φέτα και άλλη η ΓΑΛΠΟ. Έτσι είναι παντού.
The_Judas Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, bill999r είπε Οκ, δεν εργάζομαι σε τέτοιο τομέα και δεν μπορώ να γνωρίζω σίγουρα αλλά από φίλους που εργάζονται σε τέτοιες εταιρείες ξέρω ότι πάντα προετοιμάζονται για "απροειδοποίητο" έλεγχο. Δεν είπα αυτό... Ότι πληρώνεις παίρνεις, αυτό λέω... Άλλη ποιότητα και ποιοτικό έλεγχο προσφέρει η ΔΩΔΩΝΗ στη φέτα και άλλη η ΓΑΛΠΟ. Έτσι είναι παντού. Τα προιόντα ΓΑΛΠΟ δεν είναι κάποιο μαγαζάκι. προέρχονται από εταιρείες τύπου Ολυμπος-Μεβγαλ-Κολιος κλπ ανάλογα με ποιον συνεργάζεται η Lidl. Συνήθως εταιρείες πιο αξιόπιστες από την Δωδώνη. π.χ το γάλα μπορεί να είναι μεβγάλ το τυρί Κολιός κλπ. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2023 από The_Judas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα