Tlykog Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 16 λεπτά πριν, aypnia είπε Οι περισσότεροι που χρησιμοποιούν google drive χρησιμοποιούν το τζαμπέ των 15 GB. Εννοείται ότι το ποσοστό του θα είναι τεράστιο. H πλειοψηφία των χρηστών του onedrive το πληρώνουν, γιατί τα 5 GB του τζαμπέ είναι ανέκδοτο, promo κατάσταση. Αυτό το 14% είναι ποοολλλά λεφτά για τη Microsoft. Και αυτούς θα κοιτάξει η Microsoft πρώτα από όλους. Συμφωνώ στη λογική σου. Όμως δεν απαντάει στο ερώτημα του αν είναι bloatware ή όχι. To ότι δεν ακολουθεί τον ανταγωνισμό της είναι πρόβλημά της MS. Ο χρήστης θα επιλέξει στο τέλος. Για πολλούς ανθρώπους δεν είναι αποδεκτό να πληρώσουν επιπλέον χρήματα από τη στιγμή που μπορούν να βολευτούν δωρεάν. Άρα δε τη βρίσκουν και χρήσιμη. Το 14% είναι χαμηλο ποσοστό, δεδομένη της κυριαρχία της στα PCs. Σε άλλα λειτουργικά τα ποσοστά δεν είναι τόσο τραγικά. Συμφωνώ ότι πρέπει να επικεντρωθεί σε cloud και να ξεκινήσει δίνοντας και αυτή 15GB.
comfuzio Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 2 minutes ago, MikeGR7 said: Χαχα σιγα μη γινει και εκλειψη Ηλιου! Για τα Desktop PC μιλαμε παντα, ξερεις αυτα στα οποια τα Linux εχουν περήφανα φτασει feature parity με windows 95 🤣 Αλλα ναι με ζορισες πολυ και τωρα τρεχω (απο το γελιο κατουρηθηκα που δε θα μπαινω καν στο ιντερνετ) Ε το desktop δεν είναι το φόρτε του linux, αν και για πολλούς χρήστες για απλά πράγματα νομίζω ότι είναι αρκετά καλύτερο από τα windows. Και αν θυμάμαι καλά στην Ελλάδα έχει το linux 10% στα desktop, δεν το λες και άσχημο. Ο MikeKata υποθέτω εννοεί στο σύνολο του διαδικτύου όπου ένα τεράστιο ποσοστό είναι επάνω σε linux servers 1
Tlykog Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 9 λεπτά πριν, Strat8 είπε Για να είμαστε δίκαιοι, τα στοιχεία που ανέβασες αναφέρονται στο overall share, δηλαδή σε κάθε τύπο συσκευής (desktop, κινητά και tablets). Εγώ μίλησα αποκλειστικά για τα desktops (και laptops), εφόσον για αυτά μιλάμε όταν μιλάμε για Windows. Εκεί έχει μεγαλύτερα ποσοστά και βρίσκεται κοντά στον Safari. Σίγουρα δεν είναι όσο δημοφιλής είναι ο Chrome αλλά χρησιμοποιείται αρκετά περισσότερο απο τις εφαρμογές που η Microsoft αφαιρεί πλέον ως μη δημοφιλείς. Ok. Ας το δούμε σε υπολογιστές: https://gs.statcounter.com/browser-market-share/desktop/worldwide Το ξεπερνάει ο Safari κατά σχεδόν 20%... Δεν περιγράφω άλλο... Ο Safari! Έχει μόλις διπλάσιο ποσοστό από τον Opera που δεν βρίσκεται προεγκατεστημένος σε κανένα λειτουργικό, απ΄όσο γνωρίζω. Ακόμα και τα Linux έχουν, συνήθως, Firefox. Μιλάμε για σοβαρή αποτυχία... Η MS θα έπρεπε να καταλάβει μέχρι σήμερα ότι δεν αποδίδει το "θα στο βάλω με το ζόρι". Πρέπει να φτιάξει πραγμετικά κάτι σοβαρό, ώστε ο χρήστης να το προτιμάει γιατί πραγματικά του αρέσει.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Μια χαρά είναι ο Edge, απλά καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα (IE). 4
Strat8 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, Tlykog είπε Ok. Ας το δούμε σε υπολογιστές: https://gs.statcounter.com/browser-market-share/desktop/worldwide Το ξεπερνάει ο Safari κατά σχεδόν 20%... Δεν περιγράφω άλλο... Ο Safari! Έχει μόλις διπλάσιο ποσοστό από τον Opera που δεν βρίσκεται προεγκατεστημένος σε κανένα λειτουργικό, απ΄όσο γνωρίζω. Ακόμα και τα Linux έχουν, συνήθως, Firefox. Μιλάμε για σοβαρή αποτυχία... Η MS θα έπρεπε να καταλάβει μέχρι σήμερα ότι δεν αποδίδει το "θα στο βάλω με το ζόρι". Πρέπει να φτιάξει πραγμετικά κάτι σοβαρό, ώστε ο χρήστης να το προτιμάει γιατί πραγματικά του αρέσει. Τι 20 ρε φίλε; Ο Safari έχει 12 και ο Edge 10. 12-10=2, οχι 20. Μια χαρά είναι πάντως ο Edge. Για εμένα έχει πιο ωραίο UI απο τον Chrome και είναι το ίδιο γρήγορος. 2
mercast Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Λειτουργία για να αφαιρέσουμε όλο το bloatware με ένα κλικ θέλουμε. 2
comfuzio Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 5 minutes ago, Thresh said: Μια χαρά είναι ο Edge, απλά καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα (IE). Αυτό. Μια χαρά είναι ο Edge απλά έχει κακό όνομα λόγο ΙΕ και του ενδιάμεσου edge που ήταν κακός. Κάπου είχα δει και συγκριτικά για το ότι ήταν πιο γρήγορος, καλύτερο memory management και λιγότερη κατανάλωση σε ρεύμα. Γενικά ότι τρέχει σε chrome, το τρέχει και ο edge και με τα ίδια plugins. Κρίμα να τον θάβουμε για το αμαρτολό του παρελθόν 5 minutes ago, mercast said: Λειτουργία για να αφαιρέσουμε όλο το bloatware με ένα κλικ θέλουμε. Θυμάσαι καθόλου πως ήταν οι εγκαταστάσεις των windows πριν τα 8άρια; Ειδικά στα 9x; διαλέγαμε το τι θέλουμε να έχουν μέσα και όχι να τρέχουμε μετά να βγάλουμε όλη την σαβούρα. Αυτό ζητάμε, ναι, το είπε και κάποιος πιο πριν για εναλλακτική αλλά το σωστό θα ήταν από την ίδια την ms να ήταν καθαρό το λειτουργικό 1
speedman_26 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 58 minutes ago, Tlykog said: Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν Google drive και dropbox. To onedrive έχει 14 και κάτι τοις εκατό, ενώ έρχεται προεγκατεστημένο στο 70% των υπολογιστών παγκοσμίως... Κάποιοι δεν χρησιμοποιούν καν cloud, οπότε το λες και bloatware. Από τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία (περίπου το 86%) δεν θα το χρησιμοποιήσει είναι bloatware. To onedrive έχει φοβερή ενσωμάτωση στα windows είναι ανώτερο από το google drive σε windows. Στην google είναι ανώτερο το photos μόνο
MikeKata Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 25 minutes ago, MikeGR7 said: Χαχα σιγα μη γινει και εκλειψη Ηλιου! Για τα Desktop PC μιλαμε παντα, ξερεις αυτα στα οποια τα Linux εχουν περήφανα φτασει feature parity με windows 95 🤣 Αλλα ναι με ζορισες πολυ και τωρα τρεχω (απο το γελιο κατουρηθηκα που δε θα μπαινω καν στο ιντερνετ) Δε σε παρεξηγώ, δεν μπορείς να καταλάβεις πώς λειτουργεί ο κόσμος. Στο νηπιαγωγείο, άλλωστε, δεν έχουν υπολογιστές...
speedman_26 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 1 hour ago, comfuzio said: Εγώ το χρησιμοποιώ αλλά όχι στο pc, το έχω στο synology για να μου ανεβάζει backup εκεί. Αλλά σαν client στο pc δεν το θέλω. Πάρα πολλές φορές μου έκανε corrupt saves παιχνιδιών που δεν θέλουν να παίζουν από το cloud. Γενικά αν έτρωγε crash ένα παιχνίδι, έπρεπε να περιμένω να τελειώσει το sync και μετά να το ανοίξω. Σε pc κολλητού μου, τους πήρε ΟΛΑ τα αρχεία από desktop/documents και τα πήγε cloud σβήνοντας τα τοπικά αρχεία. Δεν τα βρήκαμε ποτέ, ούτε στο onedrive ούτε με data recovery λογισμικό. Τώρα τι; πως; γιατί; δεν είμαι αναλυτής της microsoft. Φυσικά και κάνει δουλειά αλλά ΔΕΝ κάνει για όλους εδώ θέλω να σταθώ. Το ότι κάνει για λίγους, το κατατάσει στα bloatware και το λέω ως κάποιος που έχει το family πακέτο για να κάνω χρήση 6ΤΒ cloud storage ποιο προτινεις εσυ που δεν κανει προβληματα?
pao13 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 35 minutes ago, Thresh said: Μια χαρά είναι ο Edge, απλά καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα (IE). αν καείς από το χυλό φυσάς και το γιαούρτι 1
MetroStar Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Στο τούμπανο λάπτοπ της δουλειάς (game development) αν δε μπαίνω να απενεργοποιώ κάθε λίγο και λιγάκι την live προστασία από ιούς οι ανεμιστήρες κάνουν με το παραμικρό λες και θα απογειωθεί.
comfuzio Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 22 minutes ago, speedman_26 said: ποιο προτινεις εσυ που δεν κανει προβληματα? Δεν έχω κάποιο universal, είναι πάντα ανάλογα τις ανάγκες και το budget. Για μένα με 4€ το μήνα παίρνεις 1ΤΒ από hetzner για NextCloud και έχεις το δικό σου cloud. Τώρα για free δεν εκφέρω άποψη όπως είπα, ανάλογα το budget και τις ανάγκες
Tlykog Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Strat8 είπε Τι 20 ρε φίλε; Ο Safari έχει 12 και ο Edge 10. 12-10=2, οχι 20. Μια χαρά είναι πάντως ο Edge. Για εμένα έχει πιο ωραίο UI απο τον Chrome και είναι το ίδιο γρήγορος. Το 12% είναι 20% μεγαλύτερο από το 10%. Μαθηματικά Β Γυμνασίου. Υποχρεωτική εκπαίδευση. Για εσένα. Μπράβο σου. Σου αναγνώρισα εξαρχής το δικαίωμα του προσωπικού γούστου. Γιατί δεν κάνεις το ίδιο και για εμένα; 1 ώρα πριν, speedman_26 είπε To onedrive έχει φοβερή ενσωμάτωση στα windows είναι ανώτερο από το google drive σε windows. Στην google είναι ανώτερο το photos μόνο Επείδή υπάρχουν και τα κινητά και εκεί το Android κατέχει τη μερίδα του λέοντος, είναι πιο βολικό το Google drive και παρέχει μεγαλύτερο χώρο δωρεάν. Δεν έχουν όλοι υπολογιστή αλλά έχουν κινητό. Μια εφαρμογή cloud που δουλεύει άψογα παντού και προσφέρει περισσότερο χώρο δωρεάν είναι μια καλύτερη λύση. Δεν το λέω εγώ. Το λένε οι πωλήσεις.
pW Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Tlykog είπε O Edge; Αυτός γιατί δεν αφαιρείται; Μη δημοφιλής είναι. ΥΓ: βλέπω έλλειψη χιούμορ και πάνω απ΄όλα πληροφόρησης από μερικούς, οπότε: https://www.statista.com/statistics/268299/most-popular-internet-browsers/ 5,43%!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σε browser που βρίσκεται προεγκατεστημένος και ΔΕΝ αφαιρείται εύκολα από το λειτουργικό που κατέχει το 70% σε παγκόσμιο επίπεδο.... Μία χαρά είναι ο edge ας μείνει εκεί που είναι. Εγώ απορώ με τους υποστηρικτές του chrome. Είναι ο μεγαλύτερος σπιούνος όλων τον εποχών και ο κόσμος κλαίει για το blotware των windows Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2023 από pW
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα