Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
37 minutes ago, Titos301 said:

οοοντως;; γιατι ετσι;

Ναι γιατί τα apps πάνε ανάλογα το region/χώρα που είσαι. Αν βάλει κάτι που στην ουσία δεν έχει χώρα, απλά δεν τα βάζει αλλά ούτε σε μελλοντικό update.

1 hour ago, aypnia said:

Όσον αφορά το Movies & TV... επιτέλους το έβγαλαν. Όταν η υπηρεσία τους για αγορά και ενοικίαση ταινιών και σειρών είναι διαθέσιμη μόνο σε 21 χώρες, ήταν καραγκιοζιλίκι να φορτώνουν αυτό το app σε δισεκατομμύρια κόσμου που δεν έχει πρόσβαση στην υπηρεσία. Αν γίνουν ποτέ Apple TV ή Google TV που είναι υπηρεσίες αγοράς και ενοικίασης ταινιών και σειρών παγκοσμίως, ας το ξαναβάλουν.

Και το Maps καλώς το έβγαλαν από την εγκατάσταση. Αν ποτέ ξαναγίνουν τα Windows λειτουργικό και για κινητά τηλέφωνα, ας το ξαναβάλουν. Σε desktop λειτουργικό να είναι το Maps προεγκατεστημένο, δεν έχει και πολύ νόημα.

Αυτό ξέχασε το. Όσο κι αν το γράφεις εδώ, σε κάθε νήμα για τα Windows, αλλού, οπουδήποτε, και δισεκατομμύρια να το γράφετε σε όλο το internet δεν θα γίνει ποτέ.

Τουλάχιστον με επιλογή δικιά της. Εδώ μπήκε στη 23h2 το pc backup στο cloud μέσα στον windows explorer κι εσύ ονειρεύεσαι ότι δεν θα έχουν το onedrive προεγκατεστημένο.

Για το teams επίσης ξέχασε το, ειδικά τώρα που βγαίνει από το πακέτο του office και αντικατέστησε και το windows chat, θα γίνει όταν παγώσει η κόλαση. Είναι σαν να ζητάς να μην έχουν τα iPhones προεγκατεστημένο το FaceTime. Δεν θα γίνει ποτέ.

Φυσικά και αλλάζουν πολλά ΑΝ μαζευτούν πολλές φωνές. Καλά το onedrive λίγο με ενδιαφέρει αν θα το έχει ή όχι, πιο καλά να μην το έχει μόνο και μόνο γιατί ΠΑΝΤΑ είναι outdated στην εγκατάσταση. Για το teams, να μην λέω τα ίδια. Ευτυχώς βγήκε από το "δέσιμο" που του είχαν κάνει με το O/S.

• Thanks 1
  • Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 hour ago, HypnoTask said:

Το πρώτο πράγμα που κάνω σε νέο install είναι να σβήσω όλα τα bloatware, τον edge και το onedrive, μακάρι να μας δώσουν κάποτε απλά τα windows χωρίς extra αηδίες...

το onedrive γιατι θεωρειτε bloatware δεν ειναι χρησιμο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, Strat8 είπε

Τι εννοείς "μη δημοφιλής"; Σε desktop είναι τρίτος πιο δημοφιλής, με πολύ μικρή διαφορά απο τον δεύτερο (Safari). Είναι πιο πάνω απο Firefox, Brave και άλλους.
Πηγή: StatCounter.

Ο τρίτος από τους... 3 μεγάλους... Αν υπολογίσεις ότι έχει και το πλεονέκτημα να είναι προεγκατεστημένος στη συντριπτική πλειοψηφία των υπολογιστών παγκοσμίως και με πολύ μικρό μονοψηφίο ποσοστό...

https://www.statista.com/statistics/268299/most-popular-internet-browsers/

image.png.44d56e0c61fbb13c26a6fffa2414c155.png

5,43% δεν τον λες δημοφιλή. Δεν είναι υποκειμενικό. Είναι αντικειμενικό.

Άσε που δεν μπορείς να το βγάλεις εύκολα, οπότε, όλο και ανοίγει με κάθε ευκαιρία εκεί που δεν τον σπέρνουν... Για να ανεβάζει και λίγο το ποσοστό του.

Εκτός αυτού οι περισσότεροι τον χρησιμοποιούν για να κατεβάζουν Chrome, οπότε δικαιολογημένο το 5,43%.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 3
Δημοσ.
24 minutes ago, speedman_26 said:

Εγώ το χρησιμοποιώ αλλά όχι στο pc, το έχω στο synology για να μου ανεβάζει backup εκεί. Αλλά σαν client στο pc δεν το θέλω. Πάρα πολλές φορές μου έκανε corrupt saves παιχνιδιών που δεν θέλουν να παίζουν από το cloud. Γενικά αν έτρωγε crash ένα παιχνίδι, έπρεπε να περιμένω να τελειώσει το sync και μετά να το ανοίξω.
Σε pc κολλητού μου, τους πήρε ΟΛΑ τα αρχεία από desktop/documents και τα πήγε cloud σβήνοντας τα τοπικά αρχεία. Δεν τα βρήκαμε ποτέ, ούτε στο onedrive ούτε με data recovery λογισμικό. Τώρα τι; πως; γιατί; δεν είμαι αναλυτής της microsoft. Φυσικά και κάνει δουλειά αλλά ΔΕΝ κάνει για όλους εδώ θέλω να σταθώ. Το ότι κάνει για λίγους, το κατατάσει στα bloatware και το λέω ως κάποιος που έχει το family πακέτο για να κάνω χρήση 6ΤΒ cloud storage

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 hours ago, MikeGR7 said:

Μπράβο, βήμα προς την σώστη κατεύθυνση.

Αντε με το καλο και τα 12 να είναι ελαφρύτερα και καθαρότερα, απο τα ήδη άψογα 11, ώστε να εξαλειφθούν και τελείως κατι linux κτλ αμπαλα λειτουργικά τα οποία η μονη χρήση τους ειναι να δημιουργούν memes και πονοκέφαλο στους προγραμματιστές που τα υποστηρίζουν απο λύπηση.

Η πλάκα είναι ότι αν "εξαλειφθούν και τελείως κάτι linu κτλ άμπαλα λειτουργικά", δε θα μπορείς να μπαίνεις καν στο ίντερνετ, να χρησιμοποιείς smartphone και, γενικά, ολόκληρο το infastructure του διαδικτύου θα καταρρεύσει. Αλλά αυτά είναι υψηλού επιπέδου έννοιες για fanboys, μη σε ζορίζω.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, comfuzio said:

Σε pc κολλητού μου, τους πήρε ΟΛΑ τα αρχεία από desktop/documents και τα πήγε cloud σβήνοντας τα τοπικά αρχεία. Δεν τα βρήκαμε ποτέ, ούτε στο onedrive ούτε με data recovery λογισμικό. Τώρα τι; πως; γιατί; δεν είμαι αναλυτής της microsoft. Φυσικά και κάνει δουλειά αλλά ΔΕΝ κάνει για όλους εδώ θέλω να σταθώ. Το ότι κάνει για λίγους, το κατατάσει στα bloatware και το λέω ως κάποιος που έχει το family πακέτο για να κάνω χρήση 6ΤΒ cloud storage

Το ίδιο έπαθα κι εγώ, μου κράτησε μόνο τα links σαν συντομεύσεις στον δικό μου υπολογιστή και τα κανονικά αρχεία τα είχε σε cloud.

Εγώ ευτυχώς κατάφερα και τα μάζεψα και απ-εγκατέστησα το onedrive και δεν θέλω να ξανα-ακούσω γι' αυτό.

Πρέπει να φάνε μία ωραιότατη μήνυση από κάποιον σημαντικό τύπο που την πάτησε, γιατί εμείς είμαστε μυρμήγκια.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 3
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, speedman_26 είπε

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν Google drive και dropbox. To onedrive έχει 14 και κάτι τοις εκατό, ενώ έρχεται προεγκατεστημένο στο 70% των υπολογιστών παγκοσμίως...

Κάποιοι δεν χρησιμοποιούν καν cloud, οπότε το λες και bloatware. Από τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία (περίπου το 86%) δεν θα το χρησιμοποιήσει είναι bloatware.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, comfuzio είπε

Φυσικά και αλλάζουν πολλά ΑΝ μαζευτούν πολλές φωνές. Καλά το onedrive λίγο με ενδιαφέρει αν θα το έχει ή όχι, πιο καλά να μην το έχει μόνο και μόνο γιατί ΠΑΝΤΑ είναι outdated στην εγκατάσταση. Για το teams, να μην λέω τα ίδια. Ευτυχώς βγήκε από το "δέσιμο" που του είχαν κάνει με το O/S.

Οι πολλοί φίλε δεν έχουν την ίδια αξία για τη κάθε Microsoft όσο οι συνδρομητές της, αυτοί που της τα σκάνε κάθε μήνα.

Οι συνδρομητές της πληρώνουν τα λεφτά τους για το 365 που το onedrive και το teams είναι βασικό κομμάτι τους.

Προτεραιότητα είναι αυτοί, και αυτοί τα θέλουν έτοιμα από τη στιγμή που πληρώνουν για αυτά.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, speedman_26 είπε

edge ειναι πολυ καλος τον χρησιμοποιω ενα χρονο

Γούστα είναι αυτά.

Αν είναι να πας σε Chromium based και δε σε ενδιαφέρουν τα προσωπικά σου δεδομένα, πας σε Chrome. Αν θέλεις privacy πας σε Brave. O Edge δεν χωράει κάπου. Γι αυτό και το χαμηλο ποσοστό του. Ο Edge δεν έχει να προσφέρει κάτι ριζοσπατικό σε σχέσει με τους άλλους.

Ο μόνος λόγος που κάποιος θα τον προτιμήσει είναι να σκεφτεί ότι αφού δεν βγαίνει και θα το υποστεί έτσι κι αλλιώς, ας τον χρησιμοποιήσει για να γλυτώσει και το πρήξιμο για το πόσο κορυφαίος είναι σε κάθε αναβάθμιση από τα Windows. Κατά τη γνώμη μου πάντα.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν Google drive και dropbox. To onedrive έχει 14 και κάτι τοις εκατό, ενώ έρχεται προεγκατεστημένο στο 70% των υπολογιστών παγκοσμίως...

Κάποιοι δεν χρησιμοποιούν καν cloud, οπότε το λες και bloatware. Από τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία (περίπου το 86%) δεν θα το χρησιμοποιήσει είναι bloatware.

Οι περισσότεροι που χρησιμοποιούν google drive χρησιμοποιούν το τζαμπέ των 15 GB. Εννοείται ότι το ποσοστό του θα είναι τεράστιο.

H πλειοψηφία των χρηστών του onedrive το πληρώνουν, γιατί τα 5 GB του τζαμπέ είναι ανέκδοτο, promo κατάσταση.

Αυτό το 14% είναι ποοολλλά λεφτά για τη Microsoft. Και αυτούς θα κοιτάξει η Microsoft πρώτα από όλους.

• Like 1
Δημοσ.
12 minutes ago, Diavolos666 said:

Το ίδιο έπαθα κι εγώ, μου κράτησε μόνο τα links σαν συντομεύσεις στον δικό μου υπολογιστή και τα κανονικά αρχεία τα είχε σε cloud.

Εγώ ευτυχώς κατάφερα και τα μάζεψα και απ-εγκατέστησα το onedrive και δεν θέλω να ξανα-ακούσω γι' αυτό.

Πρέπει να φάνε μία ωραιότατη μήνυση από κάποιον σημαντικό τύπο που την πάτησε, γιατί εμείς είμαστε μυρμήγκια.

Ναι και στον κολλητό μου έτσι τα είχε αλλά αν πήγαινες να τα ανοίξεις δεν τα έβρισκε καν και φυσικά δεν υπήρχαν εκεί που έλεγε η συντόμευση. Δεν ήταν στα διεγραμμένα ούτε στο pc ούτε στο onedrive. έλεγα μην είχε 2ο email αλλά δεν. απλά έχασε όλα τα αρχεία του. Εσύ ήσουν τυχερός -ευτυχώς-.
Σε μένα από την άλλη με είχε σώσει κάνα-δύο φορές που είχε τραβήξει τα my documents και το έχω πάρει με σχετικά "καλό" μάτι, απλά μου τα χάλαγε στο κομμάτι που είπα. Ότι εφαρμογή και να έτρεχα, ήθελε να είναι local το αρχείο και όχι online. Ακόμα και τώρα με 1000άρα γραμμή πάλι δεν είναι αρκετό για sync, εκτός και αν θέλω να περιμένω, αλλά αυτό δεν εξαρτάται από εμένα πάντα. 
Και εδώ και καιρό που είμαι σε service pc, είναι το πιο κοινό πρόβλημα αυτό, να πάνε cloud ενώ δεν πρέπει. Κατά κανόνα user error βέβαια 

5 minutes ago, aypnia said:

Οι πολλοί φίλε δεν έχουν την ίδια αξία για τη κάθε Microsoft όσο οι συνδρομητές της, αυτοί που της τα σκάνε κάθε μήνα.

Οι συνδρομητές της πληρώνουν τα λεφτά τους για το 365 που το onedrive και το teams είναι βασικό κομμάτι τους.

Προτεραιότητα είναι αυτοί, και αυτοί τα θέλουν έτοιμα από τη στιγμή που πληρώνουν για αυτά.

Καταλαβαίνω τι λες, απλά έχει γίνει και στο παρελθόν και όχι μόνο στην ms να αλλάξει απόφαση για κάποια πολιτική της. Δεν τρέφω αυταπάτες όμως.

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, comfuzio είπε

Εγώ το χρησιμοποιώ αλλά όχι στο pc, το έχω στο synology για να μου ανεβάζει backup εκεί. Αλλά σαν client στο pc δεν το θέλω. Πάρα πολλές φορές μου έκανε corrupt saves παιχνιδιών που δεν θέλουν να παίζουν από το cloud. Γενικά αν έτρωγε crash ένα παιχνίδι, έπρεπε να περιμένω να τελειώσει το sync και μετά να το ανοίξω.

33 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε

Το ίδιο και γώ με το onedrive. Εγκεφαλικό! Ευτυχώς τα έσωσα, δε ξέρω με ποιο τρόπο..

• Like 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Ο τρίτος από τους... 3 μεγάλους... Αν υπολογίσεις ότι έχει και το πλεονέκτημα να είναι προεγκατεστημένος στη συντριπτική πλειοψηφία των υπολογιστών παγκοσμίως και με πολύ μικρό μονοψηφίο ποσοστό...

https://www.statista.com/statistics/268299/most-popular-internet-browsers/

image.png.44d56e0c61fbb13c26a6fffa2414c155.png

5,43% δεν τον λες δημοφιλή. Δεν είναι υποκειμενικό. Είναι αντικειμενικό.

Άσε που δεν μπορείς να το βγάλεις εύκολα, οπότε, όλο και ανοίγει με κάθε ευκαιρία εκεί που δεν τον σπέρνουν... Για να ανεβάζει και λίγο το ποσοστό του.

Εκτός αυτού οι περισσότεροι τον χρησιμοποιούν για να κατεβάζουν Chrome, οπότε δικαιολογημένο το 5,43%.

Για να είμαστε δίκαιοι, τα στοιχεία που ανέβασες αναφέρονται στο overall share, δηλαδή σε κάθε τύπο συσκευής (desktop, κινητά και tablets). Εγώ μίλησα αποκλειστικά για τα desktops (και laptops), εφόσον για αυτά μιλάμε όταν μιλάμε για Windows. Εκεί έχει μεγαλύτερα ποσοστά και βρίσκεται κοντά στον Safari. Σίγουρα δεν είναι όσο δημοφιλής είναι ο Chrome αλλά χρησιμοποιείται αρκετά περισσότερο απο τις εφαρμογές που η Microsoft αφαιρεί πλέον ως μη δημοφιλείς. 

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Η πλάκα είναι ότι αν "εξαλειφθούν και τελείως κάτι linu κτλ άμπαλα λειτουργικά", δε θα μπορείς να μπαίνεις καν στο ίντερνετ, να χρησιμοποιείς smartphone και, γενικά, ολόκληρο το infastructure του διαδικτύου θα καταρρεύσει. Αλλά αυτά είναι υψηλού επιπέδου έννοιες για fanboys, μη σε ζορίζω.

Χαχα σιγα μη γινει και εκλειψη Ηλιου! Για τα Desktop PC μιλαμε παντα, ξερεις αυτα στα οποια τα Linux εχουν περήφανα φτασει feature parity με windows 95 🤣

Αλλα ναι με ζορισες πολυ και τωρα τρεχω (απο το γελιο κατουρηθηκα που δε θα μπαινω καν στο ιντερνετ) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...