Προς το περιεχόμενο

συνθηκες εργασιας

soundou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τώρα μερικά παιζάκια μπορεί να γκρινιάξουν αλλά... όποιος πέφτει από τα σύννεφα που ο ξεπερασμένος καπιταλισμός (γιατί πρέπει σιγά σιγά να παίρνουμε χαμπάρι ότι τα παραπάνω είναι διεθνή φαινόμενα κι όχι απλά " παθογένειες της ψωροκώσταινας " ) χειροτερεύει αντί να βελτιώνει ζωές παρά την πρόοδο τεχνολογίας κι επιστήμης, ειλικρινά έχει την αμέριστη συμπαράστασή μου.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

19 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Εσυ ναι, εμεις οχι.

Γιατί προφανώς οι "κακοί" εργοδότες βγαίνουν από κάποια ειδική σχολή, ζουν σε μία συγκεκριμένη περιοχή ή τρώνε κάποιο μαγικό ματζούνι που τους κάνει κακούς.

Ίσως να δυσαρεστήσω αλλά όλοι κυκλοφορούν ανάμεσά μας και ίσως πριν γίνουν εργοδότες (και μάλιστα κακοί) τίποτα να μην προϊδέαζε για την εξέλιξή τους.

Τι θέλω να πω με τα παραπάνω; Ότι "έξω από το χορό" όλοι καλοί ήμαστε. Κάτω όμως από συγκεκριμένες συνθήκες (όρεξη για υπερκέρδος, δυνατότητες από τη νομοθεσία, πιέσεις, κλπ) μπορεί να πάψουμε να είμαστε.

Για να είμαι ξεκάθαρος, μισθωτός ήμουν, είμαι και (προφανώς) θα είμαι. Άρα καμία σχέση με το χώρο των "εργοδοτών". Η μόνη φάση που πλησίασα ποτέ σε κάτι τέτοιο ήταν όταν είχα άνθρωπο να προσέχει την κατάκοιτη μητέρα. Και θεωρώ ότι για το διάστημα που χρειάστηκε ήμουν οκ (το "καλός" ή "κακός" δεν θα το κρίνω εγώ). Και θέλω να πιστεύω ότι αν θα ήμουν εργοδότης δεν θα ήμουν "κακός".

Επειδή όμως άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη και σίγουρα στη ζωή μου έχει συμβεί να κάνω πράγματα που δεν περίμενα (καλά ή κακά) γι' αυτό και ανέφερα παραπάνω ότι "θέλω να πιστεύω" και όχι με ουτοπική σιγουριά "θα ήμουν"

• Like 2

47 λεπτά πριν, kostasbm είπε

ας έρθουν επαρχία να μαζέψουν καρύδια με 50 ευρώ το 8ωρο,πολλοι παίρνουν και το εργόσημο...ελιες το ίδιο...μετά έχει πορτοκάλια- λεμόνια........

Το προβλημα με τέτοιες εργασίες ειναι οπως και η καλοκαιρινή σεζόν

Που θα μείνω? Θα πληρώσω ξενοδοχείο? Άρα τα 50 ευρώ γίνονται αυτοματα 20 μη πω 10 εκεί που βρισκονται οι τιμές. Δυσκολα κάποιος παρέχει κατάλλημα σε εργάτες.

Για αυτο και συνήθως τέτοιες εργασίες τις κάνουν μετανάστες, οι οποίοι ζουν δυστηχως σε τριτοκοσμικές συνθήκες.

Θα μου πεις βέβαια, γιατι δε πάνε οι κάτοικοι οι νέοι κτλ. Διότι συνήθως στις επαρχιακές πόλεις, οι νέοι έχουν φυγει απ τα 18 τους για σπουδές, αφού η αγροτική εργασία, αν δεν εισαι ιδιοκτήτης, ειναι καθαρά εποχική και δυσκολα μπορεις να ζησεις ως υπάλληλος

Πας κανονικά. Στον μήνα τσακώνεις το μηνιάτικο και δεν του επιστρέφεις δεκάρα. Όταν θα σε καλέσει για τα ρέστα θα του πεις "τσίμπα". Αν θα έχεις και σύμβαση εργασίας και το τραβήξει παραπέρα του τη χώνεις με τον νόμο. Εννοείται πως παράλληλα ψάχνεις δουλειά αλλού.

• Like 1
  • Thanks 1

20 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Γιατί προφανώς οι "κακοί" εργοδότες βγαίνουν από κάποια ειδική σχολή, ζουν σε μία συγκεκριμένη περιοχή ή τρώνε κάποιο μαγικό ματζούνι που τους κάνει κακούς.

Ίσως να δυσαρεστήσω αλλά όλοι κυκλοφορούν ανάμεσά μας και ίσως πριν γίνουν εργοδότες (και μάλιστα κακοί) τίποτα να μην προϊδέαζε για την εξέλιξή τους.

Τι θέλω να πω με τα παραπάνω; Ότι "έξω από το χορό" όλοι καλοί ήμαστε. Κάτω όμως από συγκεκριμένες συνθήκες (όρεξη για υπερκέρδος, δυνατότητες από τη νομοθεσία, πιέσεις, κλπ) μπορεί να πάψουμε να είμαστε.

Για να είμαι ξεκάθαρος, μισθωτός ήμουν, είμαι και (προφανώς) θα είμαι. Άρα καμία σχέση με το χώρο των "εργοδοτών". Η μόνη φάση που πλησίασα ποτέ σε κάτι τέτοιο ήταν όταν είχα άνθρωπο να προσέχει την κατάκοιτη μητέρα. Και θεωρώ ότι για το διάστημα που χρειάστηκε ήμουν οκ (το "καλός" ή "κακός" δεν θα το κρίνω εγώ). Και θέλω να πιστεύω ότι αν θα ήμουν εργοδότης δεν θα ήμουν "κακός".

Επειδή όμως άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη και σίγουρα στη ζωή μου έχει συμβεί να κάνω πράγματα που δεν περίμενα (καλά ή κακά) γι' αυτό και ανέφερα παραπάνω ότι "θέλω να πιστεύω" και όχι με ουτοπική σιγουριά "θα ήμουν"

Ε ενταξει τοτε, αφου κατανοεις την πλευρα των εργοδοτων που γινονται κακοι επειδη τους πιεζει, τοτε να δικαιολογησουμε και τους αντιστοιχους υπαλληλους.

που πχ, κλεβουν το ταμειο επειδη δεν βγαινουν αλλιως

να κανουν κοπανες οταν κατι τους ετυχε

κτλ κτλ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...