soundou Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 21 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/epitheorese-ergasias/anonume-kataggelia το κραταω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Εγω Αγγλια ζω αλλα απο οσα μαθαινω απο φιλους και γνωστους Ελλαδα ψαχνουν κοσμο να παει για δουλεια και δεν βρισκουν. Και δεν μιλαμε για τετοιους μισθους ελεημοσυνης αλλα κανονικους. Επομενως επομενη συνεντευξη, μεχρι να βρει τα χρηματα και τις συνθηκες που θελει. 2 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Αυτοί που ψάχνουν και δε βρίσκουν, σε πολύ μεγάλο βαθμό δίνουν λιγότερα απ' όσα ζητάνε. Το λέω γιατί έχει αρχίσει να ακούγεται πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SB_1957 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δυστυχώς αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο στην ψωροκώσταινα, αλλά υπάρχει ανέκαθεν. Τέλη δεκαετίας '70 που έψαχνα πρώτη φορά για δουλειά είχα πέσει σε τέτοιες και χειρότερες περιπτώσεις. Σε ένα δικηγορικό γραφείο μου πρότειναν να δουλέψω δοκιμαστικά 2 μήνες, σπαστό ωράριο (πρωί-απόγευμα) και να μου δίνουν μόνο τα εισιτήρια!!! Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2023 από SB_1957 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soundou Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 14 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Δυστυχώς αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο στην ψωροκώσταινα, αλλά υπάρχει ανέκαθεν. Τέλη δεκαετίας '70 που έψαχνα πρώτη φορά για δουλειά είχα πέσει σε τέτοιες και χειρότερες περιπτώσεις. Σε ένα δικηγορικό γραφείο μου πρότειναν να δουλέψω δοκιμαστικά 2 μήνες, σπαστό ωράριο (πρωί-απόγευμα) και να μου δίνουν μόνο τα εισιτήρια!!! τραγικο τα ξανα γυρναμε σε εποχες τετοιες 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
james01gr Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, phanispal είπε Αυτοί που ψάχνουν και δε βρίσκουν, σε πολύ μεγάλο βαθμό δίνουν λιγότερα απ' όσα ζητάνε. Το λέω γιατί έχει αρχίσει να ακούγεται πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό. υπάρχει έλλειψη σε βασικές δουλειές. δεν πάει ο κόσμος με τον βασικό, προφανώς δεν θέλει να χάνει επιδόματα γιατί ξέρει πως εάν δουλεύει ο ένας και πιάσει δουλειά και ο άλλος χάνονται πολλά... και επίσης πολλοί δουλεύουν μαύρα. φαίνεται η ανεργία 10% όμως πολλοί δουλεύουν είτε μαύρα (πχ καφετέριες ή επαγγελματίες που έχουν κλείσει βιβλία) είτε δουλεύουν εποχιακοί στον τουρισμό. μου φαίνεται εντελώς απίθανο αλυσίδα να ζητάει πίσω χρήματα. δεν διακινδυνεύουν αυτοί γιατί δεν θέλουν να χαλάσει το όνομα. προτιμούν να δίνουν πολύ χαμηλό μισθό παρά να ζητάνε πίσω χρήματα. συνήθως αυτές είναι πρακτικές μικρών εταιρειών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SB_1957 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 1 hour ago, soundou said: τραγικο τα ξανα γυρναμε σε εποχες τετοιες Τραγικό όχι γιατί ξαναγυρναμε αλλά γιατί δεν φύγαμε ποτέ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnieXoX Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, soundou είπε το 2ο που λες εχω στο μυαλο μου να σημειωσω το χαρτονομισμα κ να φωναξω τον εποπτη εργασιας Επειδή το σκεφτόμουν, μου κάνει σα ξεκάθαρος εκβιασμός. Ή μας επιστρέφεις τα λεφτά στο τέλος του μήνα, ή σε απολύουμε. Πραγματικά, θα θελα να δω την άποψη του τμήματος εκβιασμών της ασφάλειας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
basilis_k6 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, johnieXoX είπε Επειδή το σκεφτόμουν, μου κάνει σα ξεκάθαρος εκβιασμός. Ή μας επιστρέφεις τα λεφτά στο τέλος του μήνα, ή σε απολύουμε. Πραγματικά, θα θελα να δω την άποψη του τμήματος εκβιασμών της ασφάλειας. με το ζορι ασχολουνται με πολυ πιο σοβαρα θεματα. αστειευεσαι φανταζομαι. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elgol Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Ας παει να δουλεψει ενα μηνα να της δωσει το μισθο και να μην τον δωσει πισω μετα αν την απολυσει να κανει καταγγελια - ισως να ρωτησετε δικηγορο αν μπορει να video /ηχογραφησει την απαιτηση του να τον κανει ρομπα στον Ευαγγελατο και στην επιθεωρηση εργασιας 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pontez2 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Για όσους τυχόν εκπλήσσονται, οι τακτικές αυτές ειναι γνωστές και μπορώ να πω οτι έχει γινει μια προσπάθεια να αντιμετωπισθούν, ωστόσο όταν οι επιθεωρησεις εργασίας ειναι υποστελεχωμένες, υπαρχει προβλημα. Βέβαια στη χώρα που το αφεντικό λέει στους υπαλλήλους του τι να ψηφίσουν αλλιώς τους απειλεί έμεσσα με απόλυση (όλοι απολαυσαμε το γνωστο βιντεο προ 4-5 μηνών ) τιποτε δεν αποτελεί έκπληξη. Πάντως, ειδικά στην επαρχεία που η ανεργία έχει υψηλότερα ποσοστά, οι μισθοί για 5νθημερο, 4ωρο (που στη πραγματικότητα ειναι 6ωρο), ειναι κάπου στα 280, ειδικά σε σουπερ μαρκετ. Spoiler Και μιας και αναφερόμαστε σε συνθήκες εργασίας, η μοδα πλέον στην Ελλάδα, θέλει το προ 15ετίας αποτυχημενο συστημα των ΗΠΑ όπου για 4 θέσεις εργασίας, φέρνεις έναν υπάλληλο με "ανταγωνιστικο" μισθό. Με τις αγγελίες πλέον ειναι να γελάς (ασφαλώς οι σοβαρές εταιρίες ξέρουν τι ζητάνε), ειδικά σε ότι αφορά κάτι e-commerce manager, writer, supply chain κτλ κτλ που ζητάνε ένα άτομο για 5-6 διαφορετικά πράγματα Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2023 από pontez2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasbm Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 ας έρθουν επαρχία να μαζέψουν καρύδια με 50 ευρώ το 8ωρο,πολλοι παίρνουν και το εργόσημο...ελιες το ίδιο...μετά έχει πορτοκάλια- λεμόνια........ ψάχνουν για εργάτες και δε βρίσκουν ,απλά γιατί δε πάνε ...... το αναφέρω σα παράδειγμα ...βέβαια είναι χειρωνακτική δουλειά......όποτε μένουν οι δουλειές γραφείου και καταστημάτων που είναι πολύ λίγες και οι εργοδότες εκμεταλλεύονται τη ζήτηση...... πιστεύω ότι και 'μείς αν ήμασταν εργοδότες ίσως κάναμε τα ίδια ίσως λίγο καλύτερα ίσως και χειρότερα.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, kostasbm είπε πιστεύω ότι και 'μείς αν ήμασταν εργοδότες ίσως κάναμε τα ίδια ίσως λίγο καλύτερα ίσως και χειρότερα.... Εσυ ναι, εμεις οχι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GamingMaster424 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Όλες αυτές οι ιστορίες συνοψίζονται σε μία πρόταση: Βρίσκουν και τα κάνουν. Γνωρίζω περίπτωση γυναίκας που δούλευε 8ωρο κανονικό για 350€(!), επειδή "δεν έβρισκε αλλού". Βέβαια με το που την απέλυσαν μετά από μήνες λόγω περικοπών (lol), μια χαρά στο καπάκι βρήκε αλλού με κανονικά τον κατώτατο και πλέον έχει πάρει και μια μικρή αύξηση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamvakoolas Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 εβλεπα χθες το βιντεο του aimiliou που αν και αθλητικο, δινει την εικονα της εργασιας στον αθλητισμο που ειναι χειροτερα απο αυτα που γραφτηκαν εδω (μιας και η προσφορα τεραστια και η ζητηση μικρη). Δειτε το 6 λεπτο οπου περιγραφουν τη κατασταση στην Θεσ/κη που ειναι αληθινη (γενικα στην επαρχια) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις