Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, star_man_2k είπε

Με ποιανού λεφτά ήθελες να είναι; Αυτοί είναι οι πελάτες. Φαντάσου δηλαδή να λέμε ο έμπορας έκανε περιουσία με τα λεφτά των πελατών του. Τελείως άχρηστη πληροφορία. Η NASA πλήρωσε πολλές εταιρείες για αυτές τις υπηρεσίες (πχ Boeing) με περισσότερα λεφτά και μόνο ο Musk παρέδωσε προϊον

Κάτσε ρε μπρο, δλδ τα λεφτά ήταν της ΝΑΣΑ. Η δουλειά στη SpaceX ήταν των υπαλλήλων-επιστημόνων, γιατί όσο και να τον βροντάς τις ζεστές ανοιξιάτικες βραδιές για τον Μασκ, καταλαβαίνεις ότι δεν είναι rocket scientist ο άνθρωπος. Εξηγείς μία τι επαινούμε λοιπόν;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Lucifer είπε

Κάτσε ρε μπρο, δλδ τα λεφτά ήταν της ΝΑΣΑ. Η δουλειά στη SpaceX ήταν των υπαλλήλων-επιστημόνων, γιατί όσο και να τον βροντάς τις ζεστές ανοιξιάτικες βραδιές για τον Μασκ, καταλαβαίνεις ότι δεν είναι rocket scientist ο άνθρωπος. Εξηγείς μία τι επαινούμε λοιπόν;

Τα έσοδα μιας εταιρίας προέρχονται από τους πελάτες, όταν ο πελάτης σου είναι η NASA, η ESA και οι άλλοι, αυτοί στα δίνουν, δεν ξέρω πως πρέπει να στο εξηγήσω αλλιώς. Η ΝΑΣΑ παράγγειλε κάψουλα, η ΝΑΣΑ ζήτησε αποστολές αλλά για κάποιο λόγο τα λεφτά θα ήταν του Elon; Τo μόνο σίγουρο είναι ότι η SpaceX δεν πήρε δεκάρα από την NASA πριν στείλει τον πρώτο της πύραυλο σε τροχιά. Μέχρι τότε ήταν λεφτά Musk και φίλων, μετά την επιτυχία της τροχιάς γύρο από την γη ήρθε η NASA και οι παραγγελίες της.

Spoiler

To video αυτό πριν πάρει έστω και μια δεκάρα απο την NASA.

Τι είναι ο rocket scientist αν όχι ένας εξειδικευμένος μηχανικός; Ο Elon είναι πτυχιούχος φυσικός (και οικονομολόγος) και έχει αναλάβει προσωπικά ως CTO (chief technology officer) στην SpaceX. Αυτός είναι ο τίτλος του γιατί πρόεδρο έβαλε νωρίς νωρίς την Gwynne Shotwell. Κάθε απόφαση και κάθε τεχνική λύση που έχει παρθεί στην SpaceX ως μηχανικός προς μηχανικός έχει γίνει παρουσία και με σύμφωνη γνώμη του Elon. Άνθρωποι που έχουν δουλέψει μαζί του λένε έχει γνώσεις και ικανότητα να μιλάει με τους μηχανικούς του στο ανώτερο δυνατό τεχνικό επίπεδο, στην δική τους γλώσσα, παίρνοντας τις τελικές αποφάσεις μόνος του, εφόσον του έχουν πει ο κάθε ένας τις απόψεις του. 

Στον πόλεμο ο στρατιώτης, ο λογίας, ο λοχαγός δίνει την ζωή του, αλλά η νίκη ή η ήττα χρεώνονται στους επιτελάρχες και τους στρατηγούς. Παράδειγμα αυτού είναι η αντίπαλη εταιρία η Blue Origin του Jeff Bezos, που ξεκίνησε με 30φορές και κάτι το αρχικό κεφάλαιο της SpaceX και έχει βαλτώσει. Βλέπεις ο Jeff, έβαλε τα λεφτά, προσέλαβε managers και rocket scientists και είπε φτιάξτε μου πύραυλους. Μια φορά την εβδομάδα ήταν εκεί να τους παρακολουθεί, είχε τους καλύτερους γιατί έδινε και τα περισσότερα λεφτά, αλλά καμία πρόοδος. Όλα όσα χρεώνεις στον Musk, ισχύουν για το Bezos, αλλά SpaceX είναι ο Musk.

Πως ξέρουμε ότι δεν έτυχε αλλά πέτυχε οπότε και ο έπαινος; Το έκανε μια φορα (zip2-->Compaq), το έκανε δύο (Paypal), το έκανε 3 (Tesla), το έκανε 4 φορές (SpaceX) και άλλες επιτυχημένες μικρότερες. Στατιστικά είναι αδύνατο να πέτυχε από τύχη κατακτώντας την κορυφή σε τόσους διαφορετικούς τομείς. Αυτός είναι το μυστικό της επιτυχίας στατιστικά.

Επεξ/σία από star_man_2k
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, star_man_2k είπε

Τι είναι ο rocket scientist αν όχι ένας εξειδικευμένος μηχανικός; Ο Elon είναι πτυχιούχος φυσικός (και οικονομολόγος) και έχει αναλάβει προσωπικά ως CTO (chief technology officer) στην SpaceX. Αυτός είναι ο τίτλος του γιατί πρόεδρο έβαλε νωρίς νωρίς την Gwynne Shotwell. Κάθε απόφαση και κάθε τεχνική λύση που έχει παρθεί στην SpaceX ως μηχανικός προς μηχανικός έχει γίνει παρουσία και με σύμφωνη γνώμη του Elon. Άνθρωποι που έχουν δουλέψει μαζί του λένε έχει γνώσεις και ικανότητα να μιλάει με τους μηχανικούς του στο ανώτερο δυνατό τεχνικό επίπεδο, στην δική τους γλώσσα, παίρνοντας τις τελικές αποφάσεις μόνος του, εφόσον του έχουν πει ο κάθε ένας τις απόψεις του.

Φίλε μου, ελπίζω το συντομότερο δυνατόν να διαβάσεις αυτά που έγραψες και νοιώθοντας την ίδια μορφή δέους που ένοιωσα κι εγώ διαβάζοντάς τα, να αναθεωρήσεις και να προβείς στις κατάλληλες εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Lucifer είπε

Φίλε μου, ελπίζω το συντομότερο δυνατόν να διαβάσεις αυτά που έγραψες και νοιώθοντας την ίδια μορφή δέους που ένοιωσα κι εγώ διαβάζοντάς τα, να αναθεωρήσεις και να προβείς στις κατάλληλες εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες.

Πάλι καταφεύγεις στην ειρωνεία, προσπαθείς να πεις κάτι έξυπνο, αλλά σου βγαίνει πομπώδες και ασυνάρτητο.  Τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνω και εσύ ο τόσο εξυπνότερος κατέχεις; Δεν εξηγείς ποια είναι η ένσταση σου, απλά λες πως οι άλλοι είναι λάθος και κοροϊδεύεις με παιδιάστικο τρόπο.

Αν και δεν λες πολλά, με κάνεις να υποθέσω ότι είσαι από αυτούς που πιστεύουν ότι οι άνθρωποι από μόνοι τους δεν είναι δημιουργικοί, δεν παίρνουν πρωτοβουλίες και δεν μαθαίνουν κάτι αν πρώτα δεν τους το διδάξει κάποιος σε κάποιο μάθημα σχολής. Πιθανόν να είσαι από αυτούς που πιστεύουν πως η ακαδημαϊκή εξειδίκευση κάποιου και οι ικανότητες του να παράγει είναι το ίδιο πράμα. Δεν είναι. Η πείρα μου έχει δείξει πως οι έξυπνοι και παραγωγικοί άνθρωποι μαθαίνουν, σχεδιάζουν και κάνουν νέα πράματα, οι μέτριοι τραβάνε κουπί. Ειδικά στην βιομηχανία, έχω δει με τα μάτια μου ότι μαθηματικοί και φυσικοί, οι καλοί τουλάχιστον, είναι πασπαρτού που τους βάζουν σχεδόν παντού και ανταπεξέρχονται άνετα ακόμα και στις πιο απαιτητικές τεχνικές θέσεις χωρίς ιδιαίτερη εκπαίδευση. Εχουν μάθει να μαθαίνουν.  Και άνθρωπος που κατάφερε να φτιάξει 4 εταιρίες με market value δεκάδων ή και εκατοντάδων δις, είναι ιδιοφυία, δεν έχει σημασία πως διαχειρίζεσαι την άρνηση σου.

Δεν καταλαβαίνω καν που είναι η αντίρρηση σου. Απλά βγάζεις φθόνο.

Επεξ/σία από star_man_2k
Δημοσ.
2 ώρες πριν, star_man_2k είπε

Πιθανόν να είσαι από αυτούς που πιστεύουν πως η ακαδημαϊκή εξειδίκευση κάποιου και οι ικανότητες του να παράγει είναι το ίδιο πράμα. Δεν είναι. Η πείρα μου έχει δείξει πως οι έξυπνοι και παραγωγικοί άνθρωποι μαθαίνουν, σχεδιάζουν και κάνουν νέα πράματα, οι μέτριοι τραβάνε κουπί.

jt88qc9myrab1.jpg

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Lucifer είπε

Καλά κατάλαβα ότι πουλάς τρελίτσα, αλλά από επιχειρήματα μηδέν. Κατά τα άλλα οι άλλοι έχουν χαμηλό επίπεδο νοημοσύνης, ενώ εσύ το μόνο που παραθέτεις είναι γνώμες, εσύ είσαι η ιδιοφυία που μπορείς να κρίνεις τους άλλους.  Και έτσι πρακτικά έχεις βγάλει ανίκανο τον Elon, υποστηρίζοντας ότι αγόρασε την επιτυχία του. Αν αυτό σε κάνει να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια, ας είναι έτσι.

Δημοσ.
4 hours ago, star_man_2k said:

Και έτσι πρακτικά έχεις βγάλει ανίκανο τον Elon, υποστηρίζοντας ότι αγόρασε την επιτυχία του. Αν αυτό σε κάνει να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια, ας είναι έτσι.

!!! ουτε η γυναικα του δεν θα αντιδρουσε ετσι!

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο που καποιοι θεωρουν οτι ενας που εχει κανει παπαδες δεν κανει ποτε λαθος ειναι τραγικο. 

Λοιπον ναι ο Μασκ εχει κανει/φτιαξει παπαδες. Αλλα το συγκεκριμενο προζεκτ ειναι τραγικο. Ειναι ασχημο, κακοφτιαγμενο και επικίνδυνο λογω μηδεν ασφαλειας για πεζους και ισως και οδηγους. Αλλωστε και ο ιδιος ο Μασκ εχει βαλει χοντρα γκαζια στην παραγωγη γιατι δεν εχουν καταφερει να φτιαξουν ακομα το "αμαξι" οπως θα επρεπε και παρουσιαζει παντου προβλημα συναρμογής. 

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, great είπε

!!! ουτε η γυναικα του δεν θα αντιδρουσε ετσι!

Σεξιστικό το σχόλιο σου, αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να έχεις τραβήξει οπότε το σέβομαι.

Δημοσ.
13 hours ago, star_man_2k said:

Σεξιστικό το σχόλιο σου, αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να έχεις τραβήξει οπότε το σέβομαι.

το τερμάτισες!

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...