Προς το περιεχόμενο

Η Nintendo κατέθεσε αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για μία παιχνιδοκονσόλα με δύο οθόνες

alion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όπως είναι γνωστό, η Nintendo βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης νέου hardware. Επομένως, κάθε διαρροή ή φήμη έχει τη σημασία της δεδομένου της δημοτικότητας της τελευταίας της κονσόλας.

Η Ιαπωνική εταιρεία, κατέθεσε πρόσφατα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO) μία αίτηση για τη κατοχύρωση ενός διπλώματος ευρεσιτεχνίας, η οποία λίγο αργότερα δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του οργανισμού. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε στα Ιαπωνικά αφορά μία «Ηλεκτρονική Συσκευή». Αν και αυτό δεν λέει και από μόνο του πολλά, οι εικόνες είναι αρκετά αποκαλυπτικές, καθώς πρόκειται για μία πατέντα που σχετίζεται με μία νέα φορητή παιχνιδοκονσόλα.

fig1.webp

Από τεχνικής άποψης, πρόκειται μάλλον για δύο συσκευές σε μία, καθώς η αίτηση για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αναφέρει πως αποτελείται από δύο «αποσπώμενα» τμήματα και πως καθένα από αυτά έχει τη δική του οθόνη. Μην προτρέχουμε όμως γιατί… Ιαπωνικά είναι αυτά. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι οι δύο συσκευές μπορούν να συνδεθούν και να λειτουργήσουν με δύο διαφορετικούς τρόπους: πρώτον, η μία πάνω στην άλλη, με το τελικό αποτέλεσμα να δείχνει μία αρκετά παχιά φορητή συσκευή με μία οθόνη και δεύτερον, με το να σύρεις τη 2η πάνω στην άλλη για πρόσβαση και στις δύο οθόνες, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να μοιάζει κάπως σαν το Nintendo DS. 

small_fig7-and-fig11-hinge-mechanism.webp

Με την πρώτη ματιά, υποθέτεις ότι η εταιρεία ετοιμάζει τον αντικαταστάτη του… Nintendo 3DS. Όμως, όπως είναι γνωστό, η Nintendo έχει αποκομίσει μεγάλα οφέλη από τη μετάβαση σε μια συσκευή hardware με το Switch. Αντί να μοιράσει το έργο των developers και των εταιρειών ανάπτυξης παιχνιδιών μεταξύ μιας φορητής πλατφόρμας και μιας παιχνιδοκονσόλας, επινόησε μια συσκευή που μπορούσε να κάνει και τα δύο, και αυτή η συσκευή -το Nintendo Switch- έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η Nintendo θα ήθελε να διαχωρίσει πάλι την αγορά κατ’ αυτόν τον τρόπο.

small_fig25.webp

Όμως από την άλλη, ο σχεδιασμός της κονσόλας στις εικόνες που δημοσιεύονται στην αίτηση κατοχύρωσης διπλώματος ευρεσιτεχνίας δείχνουν μία συσκευή που δεν μοιάζει με το Switch. Όμως από την άλλη, αν και υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά, δεν μοιάζει ούτε και με το 3DS. Ενδεχομένως, τα διαγράμματα στην πατέντα να έχουν καθαρά εικονογραφικό χαρακτήρα και να μην αντιπροσωπεύουν κάποιο επερχόμενο προϊόν της Nintendo. Όπως και να έχει πάντως, προκαλούν αναστάτωση στους φίλους της εταιρείας.  

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Καλιο αργα παρα ποτε. Ελπιζω σε αναβιωση του DS/3DS. Και φυσικα για νεους τιτλους και για μπορουμε να ξαναπαιξουμε τους παλιους.

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από τις φωτογραφίες 2-3 καταλαβαίνω ότι ο μηχανισμός θα είναι περιστρεφόμενος…

περίεργη πατέντα, μου φέρνει στο μυαλό κάτι παλιά Nokia…

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσο υπάρχουν Shigeru Miyamoto και τα τελευταία αρκετά χρόνια Eiji Aonuma, εμπιστευόμαστε την Nintendo με κλειστά μάτια. Πάρτε και μια φώτο του μεγαλύτερου αλανιού - δημιουργού επιδραστικών videogames κατά την ταπεινή μου άποψη, έτσι για το καλό...

Super-Nintendo-World-miyamoto-.webp.17374a218168f55ec87eea3fd70d5411.webp

Επεξ/σία από tombyraider13
  • Like 7
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, setserrOr είπε

Έχω την αίσθηση ότι ετοιμάζονται να βγάλουν smartphone/παιχνιδομηχανή...

Ναι με γραφικά από SNES

1 ώρα πριν, tombyraider13 είπε

Όσο υπάρχουν Shigeru Miyamoto και τα τελευταία αρκετά χρόνια Eiji Aonuma, εμπιστευόμαστε την Nintendo με κλειστά μάτια. Πάρτε και μια φώτο του μεγαλύτερου αλανιού - δημιουργού επιδραστικών videogames κατά την ταπεινή μου άποψη, έτσι για το καλό...

Super-Nintendo-World-miyamoto-.webp.17374a218168f55ec87eea3fd70d5411.webp

Εμπιστευόμαστε την Nintendo με κλειστά μάτια.... Μάλιστα

Δλδ αν ο Aonuma χορέψει τον χορό του Ζαλόγγου...θα τον χορέψεις και εσύ

Έχω να πω τόσα πράγματα αρνητικά για την Nintendo που θα πιάσω όλο τον Server του Insomnia

Αλλά θα σε αφήσω στην άγνοια σου

2 ώρες πριν, Shinji ikari είπε

Πάλι gimmick? Δεν κοιτάνε να βελτιώσουν τα γραφικά που είναι ακόμα σε επίπεδο game cube...

Το δήλωσαν οι Άνθρωποι

Βγάζουμε παιχνίδια μόνο για παιδιά... μέχρι 16 ετών 

2 ώρες πριν, Getta Robo είπε

Καλιο αργα παρα ποτε. Ελπιζω σε αναβιωση του DS/3DS. Και φυσικα για νεους τιτλους και για μπορουμε να ξαναπαιξουμε τους παλιους.

Και τώρα μπορείς να ξανά παίξεις τους παλιούς τίτλους στο Switch... απλά η εταιρεία θέλει να τους ξανά πληρώσεις

Εντομεταξύ από το Nintendo DS (Fat) είχαν 2Χ οθόνες... τώρα θυμήθηκαν να κάνουν αίτηση ευρεσιτεχνίας

Άρα το κάνουν για να ζητήσουν κόμιστρα από Samsung...Google...OnePlus 

Και πάλι στην Π...στιά η Nintendo

Έκαναν χαμό με το Mortal Kombat και το Night Trap για να χτυπήσουν την Sega και έφεραν το PEGI στα games

Έκαναν χαμό με τους Emulators για να σηκώσουν τα Roms...και να εξαναγκάσουν τον κόσμο να ξανά αγοράσει τα ήδη αγορασμενα παιχνίδια

Κυνήγησαν και κυνηγάνε όλες τις σελίδες με Torrents

Οι Developers τους δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες (κυριολεκτικά)

Και υπάρχουν ακόμα υπνοτισμενοι που τους υποστηρίζουν

Για να μην μιλήσω για την ταινία Super Mario Bros (2023) (γιατί θα με δείρετε)

Επεξ/σία από dawnvibe
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 2
  • Sad 1

16 minutes ago, dawnvibe said:

Έχω να πω τόσα πράγματα αρνητικά για την Nintendo που θα πιάσω όλο τον Server του Insomnia

Αλλά θα σε αφήσω στην άγνοια σου

Όχι, όχι και πάλι όχι. Έχεις ηθική υποχρέωση να βγάλεις από την άγνοια τους καημένους συμφορουμίτες σου.

Για τον server του insomnia μήν ανησυχείς, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διευθετήσεις.

Παρακαλώ διαφώτησέ τον κόσμο.

• Thanks 1

Μόλις τώρα, panther_512 είπε

Όχι, όχι και πάλι όχι. Έχεις ηθική υποχρέωση να βγάλεις από την άγνοια τους καημένους συμφορουμίτες σου.

Για τον server του insomnia μήν ανησυχείς, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διευθετήσεις.

Παρακαλώ διαφώτησέ τον κόσμο.

Έχεις χιούμορ

😂😂😂😂😂

https://youtu.be/4c9Fiwb55DU?si=oJB4ymw1BVQ9Vhru

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο αρθρογράφος φαίνεται προβληματισμένος κατα πόσον η Νιντέντο θα διαχωρίσει το κοινό της.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά: Η Νιντέντο πάντα έφερνε κάτι διαφορετικό στην αγορά. Πάντα πρόσφερε κάτι που δεν το είχαν οι άλλοι.

Οπότε, έχοντας φέρει τα πάνω κάτω με το Switch, με αποτέλεσμα να την αντιγράφουν οι πάντες (Steamdeck, Rog ally κλπ), το ξέρει ότι ένα buff-αρισμένο Switch θα τα βρεί σκούρα στην αγορά, μιάς και έχει μπεί για τα καλά ο ανταγωνισμός σε αυτό το form factor.

Οπότε τί είναι καλύτερο από ένα Switch? Μα φυσικά 2 Switch ενωμένα.

Και κάπως έτσι θα ξεχωρίσει για ακόμα μιά φορά από τους υπόλοιπους.

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 4
  • Thanks 1

Πάλι gimmick? Δεν κοιτάνε να βελτιώσουν τα γραφικά που είναι ακόμα σε επίπεδο game cube...

Όταν έχεις gameplay τι να τα κάνεις τα γραφικά... Προσωπικά έχω τα πράγματα σε σειρά όταν θέλω γραφικά παίζω στο pc μου που βγάζει καλύτερα γραφικά και με περισσότερα fps από ps5, xbox. Αλλά όταν θέλω να χαρώ gameplay και fan έχω το switch lite μου.

• Like 4
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιχνιδάρες θέλουμε να παίξουμε, όχι να δούμε ταινίες.

Επεξ/σία από orionas
  • Like 4
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...