Con_stant1ne Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα. Έχω μια απορία σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης και πως μπορώ να καταλάβω αν με κλέβουν ή οχι. Μένω σε πολυκατοικία. Η δεξαμενή είναι στην ταράτσα οπότε χρησιμοποιούν μάνικα 60 μέτρων. Όταν ο μετρητής τους σταματήσει στα 500 λίτρα που θέλω εγώ, το πετρέλαιο που είναι μέσα στην μάνικα επιστρέφει στο φορτηγό; Αν είναι έτσι μιλάμε για μεγάλη ποσότητα μιας και η μάνικα ειναι 60 μέτρα. Πώς γίνεται να μην την πατήσω; Δεν υπάρχει τρόπος να μετρήσω το πετρέλαιο της δεξαμενής γιατί είναι απροσδιόριστο σχήμα.
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, Con_stant1ne είπε Καλησπέρα. Έχω μια απορία σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης και πως μπορώ να καταλάβω αν με κλέβουν ή οχι. Μένω σε πολυκατοικία. Η δεξαμενή είναι στην ταράτσα οπότε χρησιμοποιούν μάνικα 60 μέτρων. Όταν ο μετρητής τους σταματήσει στα 500 λίτρα που θέλω εγώ, το πετρέλαιο που είναι μέσα στην μάνικα επιστρέφει στο φορτηγό; Αν είναι έτσι μιλάμε για μεγάλη ποσότητα μιας και η μάνικα ειναι 60 μέτρα. Πώς γίνεται να μην την πατήσω; Δεν υπάρχει τρόπος να μετρήσω το πετρέλαιο της δεξαμενής γιατί είναι απροσδιόριστο σχήμα. Αν είναι γεμάτο το λάστιχο πριν αρχίσει να γεμίζει την δεξαμενή τότε δεν μετράει η ποσότητα του λάστιχου(οπως όταν βάζεις βενζίνη στο βενζινάδικο).Αν είναι άδειο το λάστιχο πληρώνεις και την ποσότητα του λάστιχου.
esertas Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Η μάνικα είναι τα ίδια μέτρα είτε μένεις στο ισόγειο είτε μένεις 5ο. Την τυλίγουν και την ξετυλίγουν όσο χρειάζεται. Η σωλήνα είχε μέσα πετρέλαιο από πριν. Και έχει και μετά. Αν δεν είχε όταν ξεκινάνε να βάζουν θα βγάλει υπό πίεση αέρα.
st@kas Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Όσες φορές έχουμε βάλει πετρέλαιο στην αρχή είναι άδεια η μάνικα και ακούς να έρχεται όταν ξεκινάει το μοτέρ. Στο τέλος φυσάει με αέρα για να αδειάσει το περιεχόμενο της Μανίκας. 60 μέτρα μάνικα με καύσιμο μέσα πιστεύω πως θα είναι πολλά κιλά για να την τραβήξουν/ανεβάσουν πάνω στην ταράτσα
Joshua21 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 16 hours ago, Con_stant1ne said: Καλησπέρα. Έχω μια απορία σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης και πως μπορώ να καταλάβω αν με κλέβουν ή οχι. Μένω σε πολυκατοικία. Η δεξαμενή είναι στην ταράτσα οπότε χρησιμοποιούν μάνικα 60 μέτρων. Όταν ο μετρητής τους σταματήσει στα 500 λίτρα που θέλω εγώ, το πετρέλαιο που είναι μέσα στην μάνικα επιστρέφει στο φορτηγό; Αν είναι έτσι μιλάμε για μεγάλη ποσότητα μιας και η μάνικα ειναι 60 μέτρα. Πώς γίνεται να μην την πατήσω; Δεν υπάρχει τρόπος να μετρήσω το πετρέλαιο της δεξαμενής γιατί είναι απροσδιόριστο σχήμα. Μπορείς να αλλάξεις δεξαμενή, ή να πάρεις κάποιο ροόμετρο πετρελαίου (δεν ξέρω κατά πόσο είναι αξιόπιστα): https://www.e-toolshop.gr/product/metritis-petrelaioy-1-quot-x-1-quot-rover-102163/ 16 hours ago, esertas said: Η μάνικα είναι τα ίδια μέτρα είτε μένεις στο ισόγειο είτε μένεις 5ο. Την τυλίγουν και την ξετυλίγουν όσο χρειάζεται. Η σωλήνα είχε μέσα πετρέλαιο από πριν. Και έχει και μετά. Αν δεν είχε όταν ξεκινάνε να βάζουν θα βγάλει υπό πίεση αέρα. Η μάνικα στα βυτιοφόρα ποτέ δεν μένει με πετρέλαιο μέσα, πάντα στο τέλος την αδειάζουν σπρώχνοντας αέρα.
Con_stant1ne Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Είχα ζητήσει να βάλουν eco control system αλλά μου είπαν λειτουργεί μέχρι τον δεύτερο όροφο. Δεξαμενή είναι δύσκολο να αλλάξω γιατί είμαι ενοικιαστής. Απ'ότι κατάλαβα απλά χάνω το πετρέλαιο που μένει μέσα στη μάνικα στο τέλος. Τώρα είναι 10, 20, 50 λίτρα ιδέα δεν έχω. Απλά αυτή τη φορά θα κάτσω κάτω στο φορτηγό να βλέπω τον μετρητή απ'το να είμαι στην ταράτσα. Νομίζω δεν υπάρχει τρόπος να το ελέγξω.
Joshua21 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 32 minutes ago, Con_stant1ne said: Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Είχα ζητήσει να βάλουν eco control system αλλά μου είπαν λειτουργεί μέχρι τον δεύτερο όροφο. Δεξαμενή είναι δύσκολο να αλλάξω γιατί είμαι ενοικιαστής. Απ'ότι κατάλαβα απλά χάνω το πετρέλαιο που μένει μέσα στη μάνικα στο τέλος. Τώρα είναι 10, 20, 50 λίτρα ιδέα δεν έχω. Απλά αυτή τη φορά θα κάτσω κάτω στο φορτηγό να βλέπω τον μετρητή απ'το να είμαι στην ταράτσα. Νομίζω δεν υπάρχει τρόπος να το ελέγξω. Λάθος το κατάλαβες, δεν μένει τίποτα στη μάνικα, με άλλους τρόπους σε κλέβουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα