Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Strategos είπε

παιδιά για συγκεκριμένα επαγγέλματα π.χ σε γυμναστήρια το 30% που πλήρωσες το αφαιρεις απο το εισοδημα σου. οποτε αν π.χ εισαι 35.000 και στην κλίμακα του 36% και εχεις μια δαπάνη των 100 ευρώ, τα 30 αφαιρούνται οπότε παίρνεις πίσω το 36% του 30 ευρώ δηλαδη 10-12 ευρώ. το θέμα ειναι εγώ που είχα πολλές δαπάνες αυτού του τύπου και ειναι να πάω 50 ευρώ επιστροφή ακόμα δεν μου έχουν μπει απο τον Απρίλιο που έκανα την δήλωση.

Φαίνονταν κάπου στο Ε1 που συμπλήρωσες, αυτές οι δαπάνες ξεχωριστά?

Φαινόταν σε κάποιο κωδικό δηλαδή ότι πλήρωσες 100€ σε επαγγελματίες και αυτό το ποσό θα αφαιρεθεί από το φορολογητέο εισόδημα σου?

*Για αυτό άνοιξα το τρέχον θέμα για να καταλάβουμε πως δουλεύει αυτός ο αυτόματος μηχανισμός της GSIS 

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Είμαστε σίγουροι για αυτό ή υποθετικά μιλάμε?

Αν κόβει αποδείξεις ο επαγγελματίας, δεν φαίνεται κάτι τέτοιο, ούτε υπάρχει αναγραφή ΑΦΜ πελάτη στην απόδειξη.

Επίσης για να κοπεί τιμολόγιο θα πρέπει να υπάρχει και ΑΦΜ που να αναγράφεται κλπ.  

Να είμαστε συγκεντρωμένοι.

Για υδραυλικο μιλάς η ηλεκτρολόγο ?

Αν πχ κάνεις ανακαινίση μπάνιου, από αλλού θα αγοράσεις τα είδη υγιεινής και ΑΛΛΟΣ θα κόψει το τιμολόγιο για τα ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ η όχι ?

2 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Είμαστε σίγουροι για αυτό ή υποθετικά μιλάμε?

Αν κόβει αποδείξεις ο επαγγελματίας, δεν φαίνεται κάτι τέτοιο, ούτε υπάρχει αναγραφή ΑΦΜ πελάτη στην απόδειξη.

Επίσης για να κοπεί τιμολόγιο θα πρέπει να υπάρχει και ΑΦΜ που να αναγράφεται κλπ.  

Δεν μιλάμε για αποδείξη !!

Για τιμολόγιο μιλάμε 

7 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Σαν πελάτης παίρνω το 10%, των δαπανών σε βάθος χρόνου. Φυσικά για να πάρεις το 10% παίζει ρόλο η κλίμακα στην οποία βρίσκεσαι κλπ. Αν όμως πληρώνω πχ 4000€ σε εργασίες, δεν θα πω όχι σε 400€ μείωση φόρου

30%

από το φορολογητέο εισόδημα του φυσικού προσώπου από μισθωτή εργασία και συντάξεις, επιχειρηματική δραστηριότητα και ακίνητη περιουσία, αποκλειστικά και μόνο για τον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος, αφαιρείται αναλογικά ποσό ίσο με το τριάντα τοις εκατό (30%) των δαπανών λήψης υπηρεσιών, για ορισμένες δαπάνες 

Μάλλον έχεις ανακατέψει 2 διαφορετικους νόμους.

Άλλο είναι το 40% που σου λέμε και άλλο αυτό το 30% που γράφεις ΕΣΥ.

Σε κάθε περίπτωση μια υπηρεσία. Συμφωνούμε?

Άρα, θα ζητήσει από τον υδραυλικό τιμολόγιο για .να σε χρεώσει τουλάχιστον το ΦΠΑ 24% και να γλιτώσεις ΤΙ ? ΤΙ είναι αυτό το 10% που γράφεις?

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Αν πχ κάνεις ανακαινίση μπάνιου, από αλλού θα αγοράσεις τα είδη υγιεινής και ΑΛΛΟΣ θα κόψει το τιμολόγιο για τα ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ η όχι ?

Για τιμολόγιο μιλάμε 

Άρα, θα ζητήσει από τον υδραυλικό τιμολόγιο για .να σε χρεώσει τουλάχιστον το ΦΠΑ 24% και να γλιτώσεις ΤΙ ? ΤΙ είναι αυτό το 10% που γράφεις?

Στο πρώτο post του τρέχοντος θέματος, έχω βάλει το νόμο. Τον βάζω ξανά τώρα.

https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=230097

image.png.a7a089112089ab8658fde52bf2500a4f.png

Επίσης απαντώ για 3η φορά στο ερώτημα του πως υπολογιζεται η έκπτωση του 10%

Οπότε στα 1000€ αποδείξεων, 300€ δεν θα φορολογηθούν. Στα 300€ αν είμαι στην κλίμακα των 28%, τότε βγαίνει κέρδος 84€. Εν ολίγοις 8,4%

Τέλος, ΝΑΙ υπάρχουν 2 νόμοι. Ένας που είναι ο παραπάνω που αναλύω (30%) και ένας που μιλά για  Δαπάνες ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων και υπάρχει στο ίδιο link που έβαλα, στην τελευταία παράγραφο.

ΚΑΙ οι 2, έχουν κάποιες κοινές κατηγορίες επαγγελμάτων. Πχ υδραυλικός. 

Δημοσ.
1 hour ago, sphinxgr said:

Φαίνονταν κάπου στο Ε1 που συμπλήρωσες, αυτές οι δαπάνες ξεχωριστά?

Φαινόταν σε κάποιο κωδικό δηλαδή ότι πλήρωσες 100€ σε επαγγελματίες και αυτό το ποσό θα αφαιρεθεί από το φορολογητέο εισόδημα σου?

*Για αυτό άνοιξα το τρέχον θέμα για να καταλάβουμε πως δουλεύει αυτός ο αυτόματος μηχανισμός της GSIS 

εκει που βάζεις πόσα λεφτα χτύπησε κάρτα και ουσιαστικά τα φορτώνει αυτόματα απο τις τράπεζες που έχεις αλλά με επιφύλαξη, εκεί θα δεις οτι εχει τις αποδείξεις χωρισμένες σε 3 κατηγορίες η τρίτη ειναι αυτό που λές με το 30% αν θυμάμαι καλά και η δεύτερη ειναι αυτές που μετράνε διπλά πχ γιατροί.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Strategos είπε

εκει που βάζεις πόσα λεφτα χτύπησε κάρτα και ουσιαστικά τα φορτώνει αυτόματα απο τις τράπεζες που έχεις αλλά με επιφύλαξη, εκεί θα δεις οτι εχει τις αποδείξεις χωρισμένες σε 3 κατηγορίες η τρίτη ειναι αυτό που λές με το 30% αν θυμάμαι καλά και η δεύτερη ειναι αυτές που μετράνε διπλά πχ γιατροί.

Τις χωρίζει σε 4 κατηγοριες, μια γενικές δαπάνες, μια γιατροί κτλ που μετράνε διπλά, μια για εργασίες σπιτιού και μία για τα υπόλοιπα από αυτά που αφαιρούν το 30% τους από το φορολογητεο. Αυτά βγαίνουν αυτόματα από τις τράπεζες - αλλά δεν τα βγάζει και εντελώς τέλεια (μερικά δεν βγάζουν κανένα νόημα, ίσως είναι αλλά αντ άλλων δηλωμένα τα iban).

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Για τιμολόγιο μιλάμε 

Πάντως αυτό που λέμε για τις υπηρεσίες του υδραυλικου/ηλεκτρολογου κλπ. Εγώ ζήτησα απόδειξη (γιατί δεν είμαι επαγγελματίας) στην οποία έγραψε υπηρεσίες. Ήθελε να κόψει απόδειξη, προφανώς πλήρωσα φπα αλλά τουλάχιστον γλυτωσα τον φόρο που θα πλήρωνα στο εκκαθαριστικό...

Τον ηλεκτρολογο τον πλήρωσα με ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων. Από την ααδε δεν υπήρχε διασταύρωση, έπρεπε εγώ να τα βάλω.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, m3ltd0wn είπε

Πάντως αυτό που λέμε για τις υπηρεσίες του υδραυλικου/ηλεκτρολογου κλπ. Εγώ ζήτησα απόδειξη (γιατί δεν είμαι επαγγελματίας) στην οποία έγραψε υπηρεσίες. Ήθελε να κόψει απόδειξη, προφανώς πλήρωσα φπα αλλά τουλάχιστον γλυτωσα τον φόρο που θα πλήρωνα στο εκκαθαριστικό...

Τον ηλεκτρολογο τον πλήρωσα με ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων. Από την ααδε δεν υπήρχε διασταύρωση, έπρεπε εγώ να τα βάλω.

Δηλαδή, στο πχ 1024€ πόσο παίρνεις πίσω ?

40% του 1024 σε 4 χρόνια?

Δημοσ.
1 hour ago, marinna said:

Τις χωρίζει σε 4 κατηγοριες, μια γενικές δαπάνες, μια γιατροί κτλ που μετράνε διπλά, μια για εργασίες σπιτιού και μία για τα υπόλοιπα από αυτά που αφαιρούν το 30% τους από το φορολογητεο. Αυτά βγαίνουν αυτόματα από τις τράπεζες - αλλά δεν τα βγάζει και εντελώς τέλεια (μερικά δεν βγάζουν κανένα νόημα, ίσως είναι αλλά αντ άλλων δηλωμένα τα iban).

οι τράπεζες σου λένε οτι στέλνουν τα ποσά που έχεις χτυπήσει με κάρτα αλλά εσύ εισαι υπεύθυνος για το ποσό πρέπει να συμπληρώσεις άνα κατηγορία. δηλαδή αν πληρώσεις με κάρτα πχ αγορά αυτοκινήτου ή ενοικίου και τα δείχνει σε αυτή τη κατηγορία η τράπεζα δεν σημαίνει οτι μετράνε στο αφορολόγητο, πρέπει να το αφαιρέσεις. μην ξεχνάμε ότι το αφορολόγητο είναι το 30% στα μικτά - το ΙΚΑ, όχι το 30% του ποσού που μπαίνει στην τράπεζα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε

Αν δεν κάνω λάθος ναι αλλά δεν τα παίρνεις πίσω, τα αφαιρείς από τον φόρο που είναι να πληρώσεις...

Αν δεν πληρώνεις, δεν λαμβάνεις...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, m3ltd0wn είπε

Αν δεν κάνω λάθος ναι αλλά δεν τα παίρνεις πίσω, τα αφαιρείς από τον φόρο που είναι να πληρώσεις...

Αν δεν πληρώνεις, δεν λαμβάνεις...

Ισχύει 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Όχι! Αφαιρεί 1024€ από το φορολογητέο εισόδημα σου. 

Αυτά τα 1024€ έχουν κλιμάκιο φορολογίας ανάλογα με τα έσοδα σου. 

6 ώρες πριν, marinna είπε

Και μετά βάζεις τα ποσά μόνος σου στην κάθε κατηγορία για να τα υπολογίσει ? 

Έχω δει μόνο το πεδίο που βάζεις τα έξοδα για τον υπολογισμό του αφορολόγητου 

6 ώρες πριν, m3ltd0wn είπε

Που τα έβαλες? 

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Που τα έβαλες? 

627 τώρα το είδα στο ε1

Δημοσ.
11 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Που τα έβαλες? 

Κάνεις λάθος.

Το είχα ψάξει και είχα κρίνει ότι δεν συμφέρει ιδιαίτερα.

Δηλαδή, είσαι φυσικό πρόσωπο και ζητάς ο υδραυλικός να σου κόψει απόδειξη για την παροχή υπηρεσιών.

Αρα, θα σου βάλει επιπλέον 24% ΦΠΑ. Συμφωνούμε?

Θα αφαιρεθεί από τον ΦΟΡΟ το 40% της δαπάνης. 

Άρα, θα δώσεις στον υδραυλικό το ΦΠΑ 240€ και θα πάρεις πίσω σε 4 χρόνια 400-410€.

ΥΓ. Δεν είναι λίγα τα 160€ στα 1.000€. το πρόβλημα είναι (που εσύ μπορεί να το έχεις λύσει), ότι ο υδραυλικός πολύ δύσκολα όταν του πεις για μια δουλειά με η όχι ΦΠΑ, θα σου βάλει ΜΟΝΟ το 24%.

Επίσης, είναι προφανές ότι οι δαπάνες αυτές ΔΕΝ μπορούν να μπουν κάπου σαν ΕΞΟΔΑ αν πχ έχεις κάποια επιχείρηση.

11 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Που τα έβαλες? 

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Ζητάς το ΦΠΑ 24% και παίρνεις πίσω (σε 4 χρόνια) 40% για το κομμάτι της ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ της εργασίας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Κάνεις λάθος.

Το είχα ψάξει και είχα κρίνει ότι δεν συμφέρει ιδιαίτερα.

Δηλαδή, είσαι φυσικό πρόσωπο και ζητάς ο υδραυλικός να σου κόψει απόδειξη για την παροχή υπηρεσιών.

Αρα, θα σου βάλει επιπλέον 24% ΦΠΑ. Συμφωνούμε?

Θα αφαιρεθεί από τον ΦΟΡΟ το 40% της δαπάνης. 

Άρα, θα δώσεις στον υδραυλικό το ΦΠΑ 240€ και θα πάρεις πίσω σε 4 χρόνια 400-410€.

ΥΓ. Δεν είναι λίγα τα 160€ στα 1.000€. το πρόβλημα είναι (που εσύ μπορεί να το έχεις λύσει), ότι ο υδραυλικός πολύ δύσκολα όταν του πεις για μια δουλειά με η όχι ΦΠΑ, θα σου βάλει ΜΟΝΟ το 24%.

Επίσης, είναι προφανές ότι οι δαπάνες αυτές ΔΕΝ μπορούν να μπουν κάπου σαν ΕΞΟΔΑ αν πχ έχεις κάποια επιχείρηση.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Ζητάς το ΦΠΑ 24% και παίρνεις πίσω (σε 4 χρόνια) 40% για το κομμάτι της ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ της εργασίας.

Κάθεσαι κ συγκρίνεις το κέρδος μεταξύ νομίμου και παρανόμου. Δεν έκανε κανείς αυτή τη σύγκριση γιατί δεν έχει νόημα. Ξεκάθαρα το παράνομο είναι πιο οικονομικό γιατί απο αυτά που πληρώνεις, αφαιρείς φπα και κλίμακα εισοδήματος του επαγγελματία. 

Η συζήτηση είναι για το εφόσον είμαστε νόμιμοι, το έχουμε αποδεχθεί και το πληρώνουμε με το παραπάνω για αυτό, πως θα γλιτώσουμε νόμιμα το φόρο που πληρώνουμε στην εφορία. 

Επίσης υπάρχουν επαγγελματίες που πληρωνουμε και δεν κόβουν απόδειξη και πληρωνουμε κανονικά. Γιατί εφόσον εμπίπτουν στον νόμο, να μην έχουμε όφελος ? (πχ γυμναστήρια, εταιρίες καθαρισμού, κομμωτήρια κλπ)

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Κάθεσαι κ συγκρίνεις το κέρδος μεταξύ νομίμου και παρανόμου. Δεν έκανε κανείς αυτή τη σύγκριση γιατί δεν έχει νόημα. Ξεκάθαρα το παράνομο είναι πιο οικονομικό γιατί απο αυτά που πληρώνεις, αφαιρείς φπα και κλίμακα εισοδήματος του επαγγελματία. 

Η συζήτηση είναι για το εφόσον είμαστε νόμιμοι, το έχουμε αποδεχθεί και το πληρώνουμε με το παραπάνω για αυτό, πως θα γλιτώσουμε νόμιμα το φόρο που πληρώνουμε στην εφορία. 

Επίσης υπάρχουν επαγγελματίες που πληρωνουμε και δεν κόβουν απόδειξη και πληρωνουμε κανονικά. Γιατί εφόσον εμπίπτουν στον νόμο, να μην έχουμε όφελος ? (πχ γυμναστήρια, εταιρίες καθαρισμού, κομμωτήρια κλπ)

Συμφωνώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...