sphinxgr Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Υπάρχει νομοθεσία που συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών αν πληρώνονται ηλεκτρονικά, υπάρχει επιστροφή φόρου (απο το φόρο που πληρώνει στο Ε1) για αυτόν που πληρώνει. Πχ πληρωμές προς υδραυλικούς. https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=230097 Ως ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής ενδεικτικά μεταξύ άλλων νοούνται οι κάρτες και μέσα πληρωμής με κάρτες [χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, προπληρωμένες κάρτες (prepaid cards)], η πληρωμή μέσω λογαριασμού πληρωμών Παρόχων Υπηρεσιών Πληρωμών του Ν. 4537/2018 (μεταφορά πίστωσης, εντολές άμεσης χρέωσης, πάγιες εντολές, τραπεζικές ή ταχυδρομικές επιταγές), μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking), ηλεκτρονικού πορτοφολιού (e-wallet), paypal κ.λπ., Έχει κανείς ιδέα τι σημαίνουν τα υπογραμμισμένα? Πως μπορώ να πληρώσω μέσω τράπεζας και να υπολογιστούν? Εκδίδει ο επαγγελματίας εντολή πληρωμής ή απλά δίνει τον IBAN του και κάνω κατάθεση ?
Weiss Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 48 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Υπάρχει νομοθεσία που συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών αν πληρώνονται ηλεκτρονικά, υπάρχει επιστροφή φόρου (απο το φόρο που πληρώνει στο Ε1) για αυτόν που πληρώνει. Πχ πληρωμές προς υδραυλικούς. https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=230097 Ως ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής ενδεικτικά μεταξύ άλλων νοούνται οι κάρτες και μέσα πληρωμής με κάρτες [χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, προπληρωμένες κάρτες (prepaid cards)], η πληρωμή μέσω λογαριασμού πληρωμών Παρόχων Υπηρεσιών Πληρωμών του Ν. 4537/2018 (μεταφορά πίστωσης, εντολές άμεσης χρέωσης, πάγιες εντολές, τραπεζικές ή ταχυδρομικές επιταγές), μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking), ηλεκτρονικού πορτοφολιού (e-wallet), paypal κ.λπ., Έχει κανείς ιδέα τι σημαίνουν τα υπογραμμισμένα? Πως μπορώ να πληρώσω μέσω τράπεζας και να υπολογιστούν? Εκδίδει ο επαγγελματίας εντολή πληρωμής ή απλά δίνει τον IBAN του και κάνω κατάθεση ? Κάνεις κατάθεση σε IBAN, αλλά θα πρέπει να σου δώσει το IBAN του επαγγελματικού του λογαριασμού ( που έχει δηλώσει στην ΑΑΔΕ δλδ).
sphinxgr Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 15 λεπτά πριν, Weiss είπε Κάνεις κατάθεση σε IBAN, αλλά θα πρέπει να σου δώσει το IBAN του επαγγελματικού του λογαριασμού ( που έχει δηλώσει στην ΑΑΔΕ δλδ). Εγώ που καταλαβαίνω όμως από μόνος μου ότι είναι αυτός ο επαγγελματικος ο λογαριασμός?
Weiss Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 31 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Εγώ που καταλαβαίνω όμως από μόνος μου ότι είναι αυτός ο επαγγελματικος ο λογαριασμός? Δεν ξέρω αν μπορεί να το τσεκάρεις, το ζητάς από τον επαγγελματία και υποθέτω τον εμπιστεύεσαι 😎
ekrepali Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 1 hour ago, sphinxgr said: Εκδίδει ο επαγγελματίας εντολή πληρωμής ή απλά δίνει τον IBAN του και κάνω κατάθεση ? Οι επαγγελματικοί λογαριασμοί είναι δηλωμένοι στην ΑΑΔΕ... όταν κάνεις μεταφορά χρημάτων θα μετρήσει στο αφορολόγητο σου. Πειραιώς και Εθνική που έχω, έχουν εργαλείο υπολογισμού αφορολόγητου, φαίνεται αμέσως εκεί η δαπάνη. Αυτά είναι και τα στοιχεία που στέλνουν στην εφορία (το τελικό ποσό) και μπαίνει στο κουτάκι του Ε1.
m3ltd0wn Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Είσαι ο πελάτης; Αν ναι τότε δεν παίρνεις τίποτα σαν επιστροφή. Κανείς τις δαπάνες, με απόδειξη και πληρωμή ηλεκτρονική και στο τέλος όταν κάνεις δήλωση συμπληρωνεις τα κατάλληλα πεδία (δεν τα θυμάμαι αλλά τα βρίσκεις) στο Ε1 και πληρώνεις λιγότερο φόρο. Δεν παίρνεις κάτι πίσω, πχ αν δεν πληρώνεις φόρο δεν έχεις όφελος. Το έχω κάνει για δαπάνες ηλεκτρολογου.
GREGORYMO Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 8 λεπτά πριν, m3ltd0wn είπε Είσαι ο πελάτης; Αν ναι τότε δεν παίρνεις τίποτα σαν επιστροφή. Κανείς τις δαπάνες, με απόδειξη και πληρωμή ηλεκτρονική και στο τέλος όταν κάνεις δήλωση συμπληρωνεις τα κατάλληλα πεδία (δεν τα θυμάμαι αλλά τα βρίσκεις) στο Ε1 και πληρώνεις λιγότερο φόρο. Δεν παίρνεις κάτι πίσω, πχ αν δεν πληρώνεις φόρο δεν έχεις όφελος. Το έχω κάνει για δαπάνες ηλεκτρολογου. Είναι η περίπτωση με το 40% ?
m3ltd0wn Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Είναι η περίπτωση με το 40% ? Ακριβώς! Και νομίζω κάπως επιμεριζεται σε 4 έτη...
GREGORYMO Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, m3ltd0wn είπε Ακριβώς! Και νομίζω κάπως επιμεριζεται σε 4 έτη... ΝΑΙ
sphinxgr Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 12 ώρες πριν, m3ltd0wn είπε Είσαι ο πελάτης; Αν ναι τότε δεν παίρνεις τίποτα σαν επιστροφή. Κανείς τις δαπάνες, με απόδειξη και πληρωμή ηλεκτρονική και στο τέλος όταν κάνεις δήλωση συμπληρωνεις τα κατάλληλα πεδία (δεν τα θυμάμαι αλλά τα βρίσκεις) στο Ε1 και πληρώνεις λιγότερο φόρο. Δεν παίρνεις κάτι πίσω, πχ αν δεν πληρώνεις φόρο δεν έχεις όφελος. Το έχω κάνει για δαπάνες ηλεκτρολογου. Σαν πελάτης παίρνω το 10%, των δαπανών σε βάθος χρόνου. Φυσικά για να πάρεις το 10% παίζει ρόλο η κλίμακα στην οποία βρίσκεσαι κλπ. Αν όμως πληρώνω πχ 4000€ σε εργασίες, δεν θα πω όχι σε 400€ μείωση φόρου 12 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Είναι η περίπτωση με το 40% ? 30% από το φορολογητέο εισόδημα του φυσικού προσώπου από μισθωτή εργασία και συντάξεις, επιχειρηματική δραστηριότητα και ακίνητη περιουσία, αποκλειστικά και μόνο για τον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος, αφαιρείται αναλογικά ποσό ίσο με το τριάντα τοις εκατό (30%) των δαπανών λήψης υπηρεσιών, για ορισμένες δαπάνες
GREGORYMO Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 21 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Σαν πελάτης παίρνω το 10%, των δαπανών σε βάθος χρόνου. Φυσικά για να πάρεις το 10% παίζει ρόλο η κλίμακα στην οποία βρίσκεσαι κλπ. Αν όμως πληρώνω πχ 4000€ σε εργασίες, δεν θα πω όχι σε 400€ μείωση φόρου 30% από το φορολογητέο εισόδημα του φυσικού προσώπου από μισθωτή εργασία και συντάξεις, επιχειρηματική δραστηριότητα και ακίνητη περιουσία, αποκλειστικά και μόνο για τον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος, αφαιρείται αναλογικά ποσό ίσο με το τριάντα τοις εκατό (30%) των δαπανών λήψης υπηρεσιών, για ορισμένες δαπάνες Άρα, δεν παίρνεις 10%. 30% παίρνεις 22 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Σαν πελάτης παίρνω το 10%, των δαπανών σε βάθος χρόνου. Φυσικά για να πάρεις το 10% παίζει ρόλο η κλίμακα στην οποία βρίσκεσαι κλπ. Αν όμως πληρώνω πχ 4000€ σε εργασίες, δεν θα πω όχι σε 400€ μείωση φόρου 30% από το φορολογητέο εισόδημα του φυσικού προσώπου από μισθωτή εργασία και συντάξεις, επιχειρηματική δραστηριότητα και ακίνητη περιουσία, αποκλειστικά και μόνο για τον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος, αφαιρείται αναλογικά ποσό ίσο με το τριάντα τοις εκατό (30%) των δαπανών λήψης υπηρεσιών, για ορισμένες δαπάνες Επίσης, αφορά μόνο την υπηρεσία και ΟΧΙ τα υλικά. Αν χρησιμοποιήσεις πχ υδραυλικο για ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ μπάνιου, μόνο η υπηρεσία εκπίπτει και όχι τα υλικά που θα χρειαστεί 1
sphinxgr Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Άρα, δεν παίρνεις 10%. 30% παίρνεις Επίσης, αφορά μόνο την υπηρεσία και ΟΧΙ τα υλικά. Αν χρησιμοποιήσεις πχ υδραυλικο για ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ μπάνιου, μόνο η υπηρεσία εκπίπτει και όχι τα υλικά που θα χρειαστεί 30% του εισοδήματος που φορολογείται. Οπότε στα 1000€ αποδείξεων, 300€ δεν θα φορολογηθούν. Στα 300€ αν είμαι στην κλίμακα των 28%, τότε βγαίνει κέρδος 84€. Εν ολίγοις 8,4% Για αυτό έγραψα οτι το κέρδος ειναι ανάλογα με το κλιμάκιο στο οποίο ήδη βρίσκεσαι. 3 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Επίσης, αφορά μόνο την υπηρεσία και ΟΧΙ τα υλικά. Εγώ κάνω μεταφορά Χ ποσό στον επαγγελματικό λογαριασμό. Πως θα ξεχωριστεί στα τέλη του έτους ποια ειναι υλικά και ποια όχι? 1
GREGORYMO Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 45 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Εγώ κάνω μεταφορά Χ ποσό στον επαγγελματικό λογαριασμό. Πως θα ξεχωριστεί στα τέλη του έτους ποια ειναι υλικά και ποια όχι? Από το τιμολόγιο που εκδόθηκε και γράφει παροχή υπηρεσιών
sphinxgr Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 8 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Από το τιμολόγιο που εκδόθηκε και γράφει παροχή υπηρεσιών Είμαστε σίγουροι για αυτό ή υποθετικά μιλάμε? Αν κόβει αποδείξεις ο επαγγελματίας, δεν φαίνεται κάτι τέτοιο, ούτε υπάρχει αναγραφή ΑΦΜ πελάτη στην απόδειξη. Επίσης για να κοπεί τιμολόγιο θα πρέπει να υπάρχει και ΑΦΜ που να αναγράφεται κλπ.
Strategos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 παιδιά για συγκεκριμένα επαγγέλματα π.χ σε γυμναστήρια το 30% που πλήρωσες το αφαιρεις απο το εισοδημα σου. οποτε αν π.χ εισαι 35.000 και στην κλίμακα του 36% και εχεις μια δαπάνη των 100 ευρώ, τα 30 αφαιρούνται οπότε παίρνεις πίσω το 36% του 30 ευρώ δηλαδη 10-12 ευρώ. το θέμα ειναι εγώ που είχα πολλές δαπάνες αυτού του τύπου και ειναι να πάω 50 ευρώ επιστροφή ακόμα δεν μου έχουν μπει απο τον Απρίλιο που έκανα την δήλωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα