Προς το περιεχόμενο

ΗΧΟΣ Τηλεόρασης

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από alexzorb,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτοχος της παρακάτω τηλεόρασης OLED Samsung QE65S95BATXXH HDR:

https://www.skroutz.gr/s/35838172/Samsung-Smart-Tileorasi-65-4K-UHD-OLED-QE65S95BATXXH-HDR-2022.html

Θέλω να βάλω ένα soundbar  και ηχεία ασύρματα που να συνδεόνται με το soundbar ξεχωριστά ! Είναι εφικτό κάτι τέτοιο ? Γενικά θα ήθελα ασύρματα ηχεία ότι είδους για να μπορέσω να αποφύγω τα καλώδια και να μπορώ να τα τοποθετήσω στο κατάλληλο σημείο ! το soundbar δεν με πειράζει να έχει καλώδια !

Αν υπάρχει κάποιος διαφορετικός τρόπος που μπορεί να γίνει αυτό με το ίδιο αποτέλεσμα δηλαδή να έχω 2 ηχεία ασύρματα προτείνετε μου παρακάτω 

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από Pisod91
Δημοσ.
18 hours ago, Pisod91 said:

Κάτοχος της παρακάτω τηλεόρασης OLED Samsung QE65S95BATXXH HDR:

https://www.skroutz.gr/s/35838172/Samsung-Smart-Tileorasi-65-4K-UHD-OLED-QE65S95BATXXH-HDR-2022.html

Θέλω να βάλω ένα soundbar  και ηχεία ασύρματα που να συνδεόνται με το soundbar ξεχωριστά ! Είναι εφικτό κάτι τέτοιο ? Γενικά θα ήθελα ασύρματα ηχεία ότι είδους για να μπορέσω να αποφύγω τα καλώδια και να μπορώ να τα τοποθετήσω στο κατάλληλο σημείο ! το soundbar δεν με πειράζει να έχει καλώδια !

Αν υπάρχει κάποιος διαφορετικός τρόπος που μπορεί να γίνει αυτό με το ίδιο αποτέλεσμα δηλαδή να έχω 2 ηχεία ασύρματα προτείνετε μου παρακάτω 

Ευχαριστώ

Αν δεν σε ενδιαφέρει το dolby atmos και θες απλά 5.1 τότε πας σχεδόν με κλειστά μάτια στην πρώταση του @fiestakias. Αν θες κάτι παραπάνω υπάρχουν κι αλλές επιλογές.  Jbl , samsung , sonos sony, . Κόντα στα 1000€ κοιτάς περισσότερο samsung και jbl . H βασική διαφορά στα πίσω ήχεια έιναι ότι της JBL είναι με μπαταρία (με τα καλά και τα κακά της μπαταρίας) άρα κάνενας περιορισμός για το που θα τα βάλεις, και φορτίζουν πάνω στην μπάρα. Της samsung συνδέονται ασύρματα αλλά χρειάζονται παροχή ρεύματος άρα πρίζα κοντά, αλλά είναι πιο μεγάλα με καλύτερη απόδοση απ τις jbl . 

Δημοσ.

Θα ήθελα και Dolby Atmos . Σχετικά με αυτό έχω δει ότι υποστηρίζει η τηλεόραση Dolby Atmos αν όμως για παράδειγμα ανοίξω τον υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος με την τηλεόραση πρέπει να έχω περάσει και στον υπολογιστή Dolby Atmos ή παίρνει αυτή την λειτουργία με την μια από την τηλεόραση? Αν μπορείς πες μου μερικά ηχοσυστήματα. Σε ευχαριστώ πολύ 

17 ώρες πριν, fiestakias είπε

https://www.skroutz.gr/s/13467470/JBL-Bar-Soundbar-510W-5-1-me-Asyrmato-Subwoofer-kai-Tilecheiristirio-Mayro.html εδω εισαι φιλε το εχω δοκιμασμενο δουλευει τελεια!!

Από τις αξιολογήσεις βλέπω ότι δεν κάνει για μουσική διόρθωσε με αν απλά ήταν κακία κριτική στο Σκρουτζ. Επίσης αν θες να το κάνεις club που λέει ο λόγος έχει την δύναμη να κάνει έναν χώρο 40 τετραγωνικά club? Σε ευχαριστώ πολύ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τα κριτήρια dolby atmos + bluetooth + 5,1 βλέπω μόνο τα 2 παρακάτω και δεν ξέρω αν θα είναι τόσο δυνατά σε ήχο όσο θέλω 

https://www.skroutz.gr/s/37426625/LG-S80QR-Soundbar-620W-5-1-me-Asyrmato-Subwoofer-kai-Tilecheiristirio-Mayro.html#reviews

https://www.skroutz.gr/s/13467470/JBL-Bar-Soundbar-510W-5-1-me-Asyrmato-Subwoofer-kai-Tilecheiristirio-Mayro.html

αν γίνεται όμως με άλλο τρόπο να πάρω μόνο το soundbar από άλλη εταιρεία και μετά να πάρω 2 μικρά ηχεία για να προστεθούν πίσω από τον καναπέ και να μπορούν να συνδεθούν ασύρματα με το soundbar και να δώσουν συνολικά έναν ήχο surround αυτό θα ήταν το καλύτερο για να πάρω Ηχοσύστημα με περισσότερο ήχο πιο δυνατό !! δεν ξέρω αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο. πείτε μου γνώμες .

Επίσης στο παρακάτω προιον λέει ότι το subwoofer είναι ασύρματο. Τα ηχεία είναι??

https://www.skroutz.gr/s/36813423/Samsung-HW-Q990B-Soundbar-656W-11-1-4-me-Asyrmato-Subwoofer-kai-Tilecheiristirio-Mayro.html

Επεξ/σία από Pisod91
Δημοσ.
19 minutes ago, Pisod91 said:

Με τα κριτήρια dolby atmos + bluetooth + 5,1 βλέπω μόνο τα 2 παρακάτω και δεν ξέρω αν θα είναι τόσο δυνατά σε ήχο όσο θέλω 

https://www.skroutz.gr/s/37426625/LG-S80QR-Soundbar-620W-5-1-me-Asyrmato-Subwoofer-kai-Tilecheiristirio-Mayro.html#reviews

https://www.skroutz.gr/s/13467470/JBL-Bar-Soundbar-510W-5-1-me-Asyrmato-Subwoofer-kai-Tilecheiristirio-Mayro.html

αν γίνεται όμως με άλλο τρόπο να πάρω μόνο το soundbar από άλλη εταιρεία και μετά να πάρω 2 μικρά ηχεία για να προστεθούν πίσω από τον καναπέ και να μπορούν να συνδεθούν ασύρματα με το soundbar και να δώσουν συνολικά έναν ήχο surround αυτό θα ήταν το καλύτερο για να πάρω Ηχοσύστημα με περισσότερο ήχο πιο δυνατό !! δεν ξέρω αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο. πείτε μου γνώμες .

Επίσης στο παρακάτω προιον λέει ότι το subwoofer είναι ασύρματο. Τα ηχεία είναι??

https://www.skroutz.gr/s/36813423/Samsung-HW-Q990B-Soundbar-656W-11-1-4-me-Asyrmato-Subwoofer-kai-Tilecheiristirio-Mayro.html

Κάτα βάση δες ανάμεσα σε αυτές

https://www.skroutz.gr/c/1735/soundbar/m/28_315/Samsung_or_JBL/f/1395902_1395909/Dolby-Atmos-DTS-X.html?order_by=pricevat&order_dir=asc&price_max=&price_min=656

Τα πίσω ηχεία σε όλες τις samsung που είναι στη λίστα (είναι και αυτή που έστειλες) είναι ασύρματα αλλά χρειάζονται ρεύμα άρα πρίζα σχετικά κοντά.

Εσένα ο χώρος (σαλόνι να υποθέσω) πόσα τμ είναι?

Επίσης γενίκα καμία μπάρα δεν είναι σχεδιασμένη να αποδίδει σε μουσική αλλά κυρίως σε ταινίες. Όχι ότι ειναι κακές αλλά δεν είναι το δυνατό τους σημείο.

Καλές μπάρες για μουσική είναι sonos arc , seinheiser ambeo και καλή κριτική για μουσική είδα προσφατα στην Samsung HW-Q990C . Οι 2 πρώτες ξεφύγουν σε χρήμτα.

Αν θες μια πρώταση εγώ θα επέλεγα την Samsung HW-Q990C αν στα σημεία που θα βάλεις τα πίσω ηχεία μπορεις να δώσεις ρευμα χωρίς να σε ενοχλεί οπτικά

Δημοσ.
2 ώρες πριν, alexzorb είπε

Τα πίσω ηχεία σε όλες τις samsung που είναι στη λίστα (είναι και αυτή που έστειλες) είναι ασύρματα αλλά χρειάζονται ρεύμα άρα πρίζα σχετικά κοντά.

θα ήθελα τα speakers να μην έχουν κανένα καλώδιο να είναι ασύρματα γιατί αλλιώς θα χτυπάει άσχημα στο μάτι μιας και θα μπούνε ψηλά στον τοίχο και δεν θέλω να κρέμεται ένα καλώδιο. παρά μόνο να κάθονται τα ηχεία στην βάση τους! Δεν με πειράζει να αγοράσω ένα soundbar και διαφορετικά ηχεία που να είναι ασύρματα για τον καναπέ αρκή να μπορούν να συνδεθούν με το soundbar και όλα φυσικα να υποστηρίζουν dolby atmos.

Εσένα ο χώρος (σαλόνι να υποθέσω) πόσα τμ είναι?

30 τετραγωνικά 

Επίσης γενίκα καμία μπάρα δεν είναι σχεδιασμένη να αποδίδει σε μουσική αλλά κυρίως σε ταινίες. Όχι ότι ειναι κακές αλλά δεν είναι το δυνατό τους σημείο.

Για αυτό δεν έχω πρόβλημα να πάρω ξεχωριστά ακόμη και όλο τον εξοπλισμό, δηλαδή αν γίνεται κάπως να κάνουμε ασύρματα τα ηχεία που θα μπούνε πάνω από τον καναπέ και να είναι συνδεδεμένα είτε στο soundbar είτε σε μια άλλη συσκευή. Η ερώτηση είναι υπάρχουν ηχεία που να μπορούν να κάνουν pair ασύρματα ή με κάποιο τρόπο με ένα soundbar ή μια συσκευή και όλο αυτό να καταλήξη στην TV ? Είναι και ο λόγος που δυσκολεύομαι στην αναζήτηση! Μάλλον θα πρέπει να κοιτάξω να τα βάλω κάπως με ρεύμα έστω. Ξέρεις αν κάνουν γέφυρα τα speakers ή αν θέλουν χώρια ρεύμα ? 

Σε ευχαριστώ

Δημοσ.
8 ώρες πριν, alexzorb είπε

Αν δεν σε ενδιαφέρει το dolby atmos και θες απλά 5.1 τότε πας σχεδόν με κλειστά μάτια στην πρώταση του @fiestakias. Αν θες κάτι παραπάνω υπάρχουν κι αλλές επιλογές.  Jbl , samsung , sonos sony, . Κόντα στα 1000€ κοιτάς περισσότερο samsung και jbl . H βασική διαφορά στα πίσω ήχεια έιναι ότι της JBL είναι με μπαταρία (με τα καλά και τα κακά της μπαταρίας) άρα κάνενας περιορισμός για το που θα τα βάλεις, και φορτίζουν πάνω στην μπάρα. Της samsung συνδέονται ασύρματα αλλά χρειάζονται παροχή ρεύματος άρα πρίζα κοντά, αλλά είναι πιο μεγάλα με καλύτερη απόδοση απ τις jbl . 

Χωρις ξεχωριστα ηχεια οροφης, δεν κανεις για κανενα λογο Dolby atmos.

Οι απλες ηχομπαρες κιολας, ειναι με το ζορι 2.1...

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Pisod91 είπε

Θα ήθελα και Dolby Atmos . Σχετικά με αυτό έχω δει ότι υποστηρίζει η τηλεόραση Dolby Atmos αν όμως για παράδειγμα ανοίξω τον υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος με την τηλεόραση πρέπει να έχω περάσει και στον υπολογιστή Dolby Atmos ή παίρνει αυτή την λειτουργία με την μια από την τηλεόραση? Αν μπορείς πες μου μερικά ηχοσυστήματα. Σε ευχαριστώ πολύ 

Από τις αξιολογήσεις βλέπω ότι δεν κάνει για μουσική διόρθωσε με αν απλά ήταν κακία κριτική στο Σκρουτζ. Επίσης αν θες να το κάνεις club που λέει ο λόγος έχει την δύναμη να κάνει έναν χώρο 40 τετραγωνικά club? Σε ευχαριστώ πολύ 

Η κριτικη ειναι βασει τα ακουσματα του καθενος κ τι απαιτησεις εχει.ειλικρινα δεν μπορω να σου απαντησω σε αυτο το μονο οτι εγω το χρησιμοποιω σε χωρο 50τμ το εχω στην μεση της αποδοσης κ πολλες φορες ειδικα απο το μπασο τριζουν τα παντα γυρω!!το μεγαλο του προτερημα κ ο λογος που το επελεξα εγω ειναι τα ασυρματα πισω ηχεια με μπαταρια κ η τιμη του.το ειχα βρει προσφορα 419 ευρω νομιζω αρκετα value for money.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

αρα θα χρειαστώ 2 οροφής 2 speakers 1 soundbar & 1 woofer ? 

28 λεπτά πριν, fiestakias είπε

Η κριτικη ειναι βασει τα ακουσματα του καθενος κ τι απαιτησεις εχει.ειλικρινα δεν μπορω να σου απαντησω σε αυτο το μονο οτι εγω το χρησιμοποιω σε χωρο 50τμ το εχω στην μεση της αποδοσης κ πολλες φορες ειδικα απο το μπασο τριζουν τα παντα γυρω!!το μεγαλο του προτερημα κ ο λογος που το επελεξα εγω ειναι τα ασυρματα πισω ηχεια με μπαταρια κ η τιμη του.το ειχα βρει προσφορα 419 ευρω νομιζω αρκετα value for money.

Πολύ καλή τιμή είμαι σίγουρος ότι αποδίδουν τέλεια !! Αν θέλεις μπορείς να συνδέσεις έξτρα ηχεία ? επίσης υποστηρίζουν dolby atmos ? 

Επεξ/σία από Pisod91
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Pisod91 είπε

αρα θα χρειαστώ 2 οροφής 2 speakers 1 soundbar & 1 woofer ? 

Πολύ καλή τιμή είμαι σίγουρος ότι αποδίδουν τέλεια !! Αν θέλεις μπορείς να συνδέσεις έξτρα ηχεία ? επίσης υποστηρίζουν dolby atmos ? 

dolby atmos κ βαση χαρακτηριστικων εχω την εντυπωση οτι δεν υποστηριζει.ουτε εξτρα ηχεια  νομιζω δεν εχω μπει στην διαδικασια παντως να δω αν γινεται

Δημοσ.
15 hours ago, Ntinaras said:

Δεν θα διαφωνήσω ότι χρειάζεσαι 4 στη ουσία ήχεια οροφής για κανονικό atmos. Θες να το πούμε αίσθηση atmos αυτό που μπορούν να κάνουν οι μπάρες? Απ τη στιγμή που οι περισσότερες αξιόλογες εταιρίες ηχείων έχουν στη σειρά τους ηχέια atmos ανάκλασής κάτι προσφέρει κι αυτό σαν αίσθηση. Αυτο προσπαθούν και πετυχαίνουν μερικές μπάρες.

Τώρα αν είσαι purist, ψάχνεσαι και είσαι διατεθημένος να χαλάσεις μερικές χιλιάδες €  δεν κοιτάς soundbar.

Ο ts απ ότι καταλαβαίνω θέλει κάτι καλό σε απόδωση για κάπιον σε entry level εύκολο στην εγκατάσταση και όσο το δύνατον χωρίς καλώδια δηλαδή μια καλή soundbar.

Επίσης δεν του πρώτεινε κανένας απλή ήχομπαρα οι περισσότερες πρωτάσεις ήταν flagship.

15 hours ago, Pisod91 said:

Για αυτό δεν έχω πρόβλημα να πάρω ξεχωριστά ακόμη και όλο τον εξοπλισμό, δηλαδή αν γίνεται κάπως να κάνουμε ασύρματα τα ηχεία που θα μπούνε πάνω από τον καναπέ και να είναι συνδεδεμένα είτε στο soundbar είτε σε μια άλλη συσκευή. Η ερώτηση είναι υπάρχουν ηχεία που να μπορούν να κάνουν pair ασύρματα ή με κάποιο τρόπο με ένα soundbar ή μια συσκευή και όλο αυτό να καταλήξη στην TV ? Είναι και ο λόγος που δυσκολεύομαι στην αναζήτηση! Μάλλον θα πρέπει να κοιτάξω να τα βάλω κάπως με ρεύμα έστω. Ξέρεις αν κάνουν γέφυρα τα speakers ή αν θέλουν χώρια ρεύμα ? 

H πιο καλή ποιοτικά λύση είναι ενισχυτής ηχεία. Υπάρχουν λύσεις να κανεις τα πίσω ηχεία ασύρματα αλλά δεν έχω δει πολλά παραδείγμτα ούτε το έχω ψάξει ιδιαίτερα ώστε να σου πω αν είναι αξιόλογη σαν λύση. 

Η επόμενη λύση είναι οι soundbar, οπου κάνεις μερικές υποχωρίσεις στο θέμα ποιότητα αλλά έχεις την ευκολία εγκατάστασης και διαχείρησης καλώδιων. 

Η βασική χρήση που θα κάνεις είναι σειρές ταινίες ή κυρίως μουσική?

Αν έιναι ταίνιες/σειρές και μία καλή μπάρα πιστευω θα σε ικανοποιήσει αν είναι μουσική ίσως να κοιτάξεις κάτι άλλο. 

Γενικά έχε υπόψη ότι τον μέσο χρήστη ή καλή μπάρα θα τον αφήσεις ικανοποιημένο.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, alexzorb είπε

H πιο καλή ποιοτικά λύση είναι ενισχυτής ηχεία. Υπάρχουν λύσεις να κανεις τα πίσω ηχεία ασύρματα αλλά δεν έχω δει πολλά παραδείγμτα ούτε το έχω ψάξει ιδιαίτερα ώστε να σου πω αν είναι αξιόλογη σαν λύση. 

Δεν μπορώ να βρω λύση για να τα κάνω ασύρματα τα πίσω ηχεία αυτό είναι το μεγαλύτερο μου πρόβλημα σε αυτό που θέλω να κάνω. Θα προτιμούσα να σου πω την αλήθεια ενισχυτή-ηχεία και φυσικά αν γίνεται ασύρματα δεν το συζητώ είναι μονόδρομος μιας και έχω και μερικές γνώσεις σε αυτό το κομμάτι διότι έχω έναν ενισχυτή 2500watt και κάτι ηχεία behringer Φυσικά αυτά δεν είναι για σπίτι αλλά για συναυλία χαχαχα! Επίσης δεν είναι όμορφα για Σαλόνι. Θα προτιμούσα είτε Speakers με καλή απόδοση σε ήχο είτε κολώνες αλλά πάνω από όλα να μπορούν να γίνουν ασύρματα. Μετά το woofer ή ότι βάλω κοντά στην τηλεόραση δεν με πειράζει να έχει καλώδια μπορώ να τα κρύψω αλλά στον καναπέ δυστυχώς δεν υπάρχει αυτή η επιλογή.

Η επόμενη λύση είναι οι soundbar, οπου κάνεις μερικές υποχωρίσεις στο θέμα ποιότητα αλλά έχεις την ευκολία εγκατάστασης και διαχείρησης καλώδιων. 

Αυτή η επιλογή θα με ενδιέφερε αν δεν γινόταν να κάνω ασύρματα τα ηχεία στην προηγούμενη επιλογή αλλά δεν έχω καθόλου γνώσεις στο κομμάτι soundbar

Η βασική χρήση που θα κάνεις είναι σειρές ταινίες ή κυρίως μουσική?

Και τα δυο!

Γενικά έχε υπόψη ότι τον μέσο χρήστη ή καλή μπάρα θα τον αφήσεις ικανοποιημένο.

Ικανοποιημένος θα είμαι αν υπάρχει μπάρα σε ασύρματη επιλογή και όταν βάζεις μουσική να ακούς τον διπλανό σου με δυσκολία να γεμίζει δηλαδή τον χώρο ωραία! Αλλά αν υπάρχει όπως είπα και πριν ενισχυτής-ηχεία που θα μου προσφέρουν το ίδιο πιστεύω αξίζει πολύ περισσότερο.

Υποθέτω ότι παράδειγμα αυτά τα ηχεία με bluetooth θα μπορούσαν να συνδεθούν να κάνουν pair με έναν ενισχυτή 

https://www.skroutz.gr/s/5443078/Edifier-R1700BT-Aytoenischyomena-Icheia-2-Dromon-me-Bluetooth-66W-Zeygos-Kafe.html

και έστω ότι μιλάμε για αυτόν τον ενισχυτή:

https://www.skroutz.gr/s/20177072/Onkyo-TX-SR494-Radioenischytis-Home-Cinema-4K-7-2-Kanalion-135W-6O-me-HDR-kai-Dolby-Atmos-Mayros.html#specs

αν ναι τότε το θέμα λύθηκε και υπάρχει πληθώρα επιλογών 

Επεξ/σία από Pisod91
  • Λύση
Δημοσ.

Το να συνδέσεις με Bluetooth ήχεια γίνεται αλλά δεν μπορουν να ενταχθουν σε ένα 3,1 να γίνει 5,1. Υπάρχουν ενισχυτές με δυνατότηα σύνδεσης ηχείων τους δικού τους οικοσυστήματος (νομίζω μέσω wifi) που πίθανον να μπορείς να εντάξεις σαν πίσω ηχεία. Δες για denon με τα eos και yamaya. Δεν ξέρω αν θα λειτουργήσουν και σε atmos σαν πίσω ηχεία

• Thanks 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, alexzorb είπε

Το να συνδέσεις με Bluetooth ήχεια γίνεται αλλά δεν μπορουν να ενταχθουν σε ένα 3,1 να γίνει 5,1. Υπάρχουν ενισχυτές με δυνατότηα σύνδεσης ηχείων τους δικού τους οικοσυστήματος (νομίζω μέσω wifi) που πίθανον να μπορείς να εντάξεις σαν πίσω ηχεία. Δες για denon με τα eos και yamaya. Δεν ξέρω αν θα λειτουργήσουν και σε atmos σαν πίσω ηχεία

Είναι ότι πιο κοντά σε αυτό που θέλω και λογικά γίνεται ή τουλάχιστο μου ακούγεται λογικό! Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου !!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...