Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 hours ago, avacan23 said:

Greek economics = Apple benchmarks

πραγματικά όσοι έχουν m1 pro η M1 Max δεν βλέπω το λόγο να αναβαθμίσουν ούτε σε μ2 ούτε σε μ3. Ούτε το HDMI 1.4 ούτε η λίγο πιο φωτεινή οθόνη ούτε το 20% καλύτερες επιδόσεις είναι ικανές να αλλάξει κάποιος που έσκασε 3.000 και 4.000 ευρώ να πάρει το ίδιο ακριβώς μηχάνημα σε μαύρο χρώμα με λίγο καλύτερες επιδόσεις. Scary θα ναι όταν δουν τις πωλήσεις των M3 που θα θα ναι χειρότερες από M2. 

M3 Pro is also up to 20% faster than the M1 Pro chip, which is a decent improvement.

https://www.macrumors.com/2023/11/05/m3-pro-chip-benchmark-result/

Geekbench 6 benchmark results for the new MacBook Pro models already leaked last week. The results showed that the M3 chip is up to 20% faster than the M2 chip, the M3 Pro is up to 6% faster than the M2 Pro, and the M3 Max is up to 50% faster than the M2 Max and roughly on par with the M2 Ultra chip.

Θέλω να σχολιάσω δυο σημεία:

1) δε βλέπεις λόγο αναβάθμισης. Ίσως και να συμφωνούμε. Αλλά μην ξεχνάς ότι πολύ μεγάλο ποσοστό χρήστων είναι ακόμα σε intel-based μηχανήματα. Όποτε εάν δεν πείστηκαν από M1, M2, πρέπει η apple να τους δίνει κάθε χρόνο κάτι επιπλέον ώστε όταν έρθει η ώρα τους να αναβαθμίσουν να είναι ευχαριστημένοι. Το κοινό δεν είναι μόνο οι κάτοχοι των Μ1.

2) θα μπω να διαβάσω με λεπτομερείς τ benchmarks αλλά μου χτυπάει περίεργα που είναι 20% - 6% - 50%

το 6% με το 50% είναι τρελή διαφορά. Τι έχει γίνει εδώ; Αφού τα max άπο τα pro είναι x2. Θα περίμενα να είναι κοντά στο 12% διαφορά όχι 50%.

Ααααα

εριξαν το M3 pro σε λιγότερους πυρήνες κτλ. σε σχέση με το M2 pro, ενώ στο M3 max τα κράτησαν ψηλά.

ενδιαφέρον…

• Like 2
  • Thanks 1
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, B4tiSp0t είπε

μη συγκρινεις απλώς έναν επεξεργαστή αλλά το σύνολο. δηλαδή για έναν μοντέρ παράδειγμα αν στη πράξη το m2 ultra παει πιο γρηγορα δεν το νοιαζει αν ο7950x με την x καρτα γραφικων σε benchmarks θα βγαζει περισσοτερα. εχω για βασικο μου εργαλειο windows αλλα από τότε που πήρα macbook έχω να πω πως καταλαβαίνω γιατί οι περισσότεροι επαγγελματίες έχουν apple. ο τρόπος λειτουργίας τους σε συγκεκριμένα πράγματα είναι ταχύτερος. κατα τ άλλα προφανως εχεις και μειονεκτήματα. τωρα εσυ είσαι από τους λίγους που δεν μπορεί να σε καλύψει επαγγελματικά αν και είμαι σίγουρος πως υπάρχει κάποια παραπλήσια δυνατή εφαρμογή με αυτη που χρησιμοποιείς απλώς είναι δύσκολο πράγμα η συνήθεια. αν μάθεις κάτι και "αποδίδεις" δύσκολο το αλλάζεις.

Είμαι επαγγελματίας λογιστής με δικό μου γραφείο. Δυστυχώς δεν υπάρχει εφαρμογή σε Mac για εμένα. Μονο Windows. Αυστηρά.

Συμφωνώ ότι το να χρησιμοποιέις ένα Mac, για εργασίες που υποστηρίζονται, είναι απόλαυση. Παρόλα αυτά η ωμή επεξεργαστική ισχύς ανήκει σε μηχανήματα με Windows/Linux. Αν η κατανάλωση δεν είναι πρόβλημα προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις με hardware αντίστοιχης τιμής με Mac. 

Όταν η κατανάλωση είναι θέμα πχ δουλειά εν κινήσει, τότε πραγματικά οι Mac φαίνονται και είναι απίστευτοι. Πχ δες τα σε κοινά προγράμματα ας πουμε ένα Davinci resolve studio. Η εφαρμογή είναι φανταστική και ίσως η καλύτερη στο είδος του. Υπάρχει σε Mac και Windows και μπορεί να εκμεταλλευτεί την gpu για επεξεργασία βίντεο. Δουλεύει γρηγορότερα σε έναν υπολογιστή πχ με 7950Χ και 4090, παρά σε ένα mac studio με M2 ultra, που κοστίζει περίπου το ίδιο. Στα επιπλέον θετικά είναι ότι το PC μπορεί εύκολα να αναβαθμιστεί. Στα αρνητικά είναι ότι ένα PC καταναλώνει περισσότερο, αυτό όμως μετράει λίγο όταν μιλάμε για ένα μηχάνημα που θα χρησιμοποιείται για δουλεία και θα μπορεί να την κάνει πιο γρήγορα (χρόνος=χρήμα) στην εργασία.

Στα laptops τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα για την Apple. H κατανάλωση χαμηλή, η διάρκεια μπαταρίας μεγάλη, υψηλή φορητότητα και χαμηλός ή μηδενικός θόρυβος. Πλεονεκτήματα σοβαρά για έναν επαγγελματία.

Όταν χρειάζομαι βαριά δουλειά πάω στον σταθερό μου  (7900Χ, 32GB DDR5 6200Mhz, rtx 3080) αντί για Macbook Air M1, που έχω. Εν κινήσει ο Mac είναι πραγματικά αξιόπιστο μηχάνημα, αλλά όχι για τη δουλειά μου. Για χόμπυ και εκπαίδευση (κάνω ταυτόχρονα μεταπτυχιακό στο ΕΑΠ στα Πληροφοριακά Συστήματα), κυρίως προγραμματισμό και μελέτη.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, Tlykog said:

Ποιο ultrabook έχεις φίλε μου; Όσα έχω δοκιμάσει (και έχω δοκιμάσει αρκετά...) δεν πλησιάζουν καν αυτούς τους χρόνους που γράφεις. Ειδικά το 5+ ώρες gaming μόνο με πασιέντζα με επεξεργαστή 35-54Watts και gpu που καταναλώνει άλλα 15Watts...

Κάπου εδώ, μιας και αναφέραμε ultrabooks, π.χ, το δικό μου (το έχω ξανααναφερει σε παλαιότερη συζήτηση μας), ένα Lenovo Ideapad 14ARE05 με Ryzen 7 4700u και 60Wh μπαταρία, έβγαζε άνετα σε Fedora (και πλέον βγάζει σε Arch) 10+ ώρες σε coding, browsing, pdfs κλπ. Έχει βγαλει ως και 14. Φαντάζομαι ότι οι τελευταίας τεχνολογίας AMD/Intel θα είναι αρκετά πιο αποδοτικοί. Σε Windows, βέβαια, πάνω από 7 ώρες δεν έχω δει.

Μια χαρά μπορούν να τα βγάλουν, αρκεί να μην τρέχουν bloated software χωρίς λόγο.

Υ.Γ. Δεν το ανέφερα για αντιπαράθεση, απλά είναι εντελώς άτοπο να λέμε κι ότι οι CISC δε βγάζουν 5ωρο. Έχουν εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια στο κομμάτι του efficiency.

Επεξ/σία από MikeKata
  • Like 1
Δημοσ.

Περιμενω με τρελα σχολιο γνωστου μετοχου της εταιρειας "εγω κανω τη δουλεια μου και με αυτες τις επιδοσεις" ή το ακομα καλυτερο το νεο τσιπ το βγαλανε για να αναβαθμισουν οσοι εχουν συσκευες με το Μ1....

17 ώρες πριν, dewn735 είπε

Αύξηση 10% πάνω στο 10% ΔΕΝ είναι 20%... just saying

Μην τον ψεγεις τον Κυριακο δεν ειναι δικο του το κειμενο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, MikeKata είπε

Κάπου εδώ, μιας και αναφέραμε ultrabooks, π.χ, το δικό μου (το έχω ξανααναφερει σε παλαιότερη συζήτηση μας), ένα Lenovo Ideapad 14ARE05 με Ryzen 7 4700u και 60Wh μπαταρία, έβγαζε άνετα σε Fedora (και πλέον βγάζει σε Arch) 10+ ώρες σε coding, browsing, pdfs κλπ. Έχει βγαλει ως και 14. Φαντάζομαι ότι οι τελευταίας τεχνολογίας AMD/Intel θα είναι αρκετά πιο αποδοτικοί. Σε Windows, βέβαια, πάνω από 7 ώρες δεν έχω δει.

Μια χαρά μπορούν να τα βγάλουν, αρκεί να μην τρέχουν bloated software χωρίς λόγο.

Υ.Γ. Δεν το ανέφερα για αντιπαράθεση, απλά είναι εντελώς άτοπο να λέμε κι ότι οι CISC δε βγάζουν 5ωρο. Έχουν εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια στο κομμάτι του efficiency.

Το καταλαβαίνω, αλλά το δικό σου μηχάνημα τρέχει λειτουργικο χωρίς bloatware και προφανώς το έχεις παραμετροποιήσει κατάλληλα, μιας και φαίνεσαι άνθρωπος που ξέρει να το κάνει.

To μηχάνημά σου, επίσης, έχει έναν 4700U, όχι 5800Η. Καμία σχέση. Ο δικός σου είναι επεξεργαστής χαμηλής κατανάλωσης, κατάλληλος για ultrabooks, o 5800H είναι επεξεργαστής επιδόσεων,

image.png.40d7a4510393d3d14930365c83ccaed0.png

Αμφιβάλω ότι υπάρχει μηχάνημα με 5800Η που έχει μπαταρία για 10 και βάλε ώρες που υποστηρίζει ο φίλος. Εκτός και αν έχει μπαταρία αυτοκινήτου... Γράφει δε ότι τρέχει παιχνίδια για 5 ώρες... Δηλαδή κατανάλωση 35W o επεξεργαστής και 15W η gpu μιλάμε για 50W. Για να τρέχει 5 ώρες χρειάζεται μπαταρία, χονδρικά, 250Wh. 

Από την άλλη σε Macbook Air έχει μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ από 4700U και καλύτερη μπαταρία ακόμα και από αυτή που αναφέρεις.

Οι τελευταίοι Intel δεν είναι πιο αποδοτικοί. Δυστυχώς. Οι AMD τα πάνε καλύτερα και όντως έχουν βελτιώσει απίστευτα το Performance per Watt, αλλά χάνουν σε θόρυβο και φορητότητα. Αυτοί που πραγματικά ξεπερνούν ή έχουν παρόμοιες επιδόσεις με Μx της Apple δεν τις έχουν εκτός πρίζας ή τις έχουν, αλλά δε μπορούν να μπουν σε ultrabooks. 

Οι CISC βγάζουν 5 ωρο, αλλά όχι σε gaming. Οι ARM εξακολουθούν να είναι πιο αποδοτικοί, αλλά η μεγαλύτερή τους δύναμη είναι σε μεσαία ή χαμηλά φορτία. Έχουν τη δυνατότητα να δουλέψουν με πολύ λίγα Watts εκεί. Στα Macbook μπορείς να ορίσεις, από τις ρυθμίσεις, το λειτουργικό να τρέχει με τους efficiency πυρήνες του SOC ΜΟΝΟ, οπότε για ελαφριές δουλειές πχ browsing, office κτλ πας στις 15-16 ώρες ΧΩΡΙΣ προβλήματα στις επιδόσεις. 

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, Tlykog said:

Το καταλαβαίνω, αλλά το δικό σου μηχάνημα τρέχει λειτουργικο χωρίς bloatware και προφανώς το έχεις παραμετροποιήσει κατάλληλα, μιας και φαίνεσαι άνθρωπος που ξέρει να το κάνει.

To μηχάνημά, επίσης, σου έχει έναν 4700U, όχι 5800Η. Καμία σχέση. Ο δικός σου είναι επεξεργαστής χαμηλής κατανάλωσης, κατάλληλος για ultrabooks, o 5800H είναι επεξεργαστής επιδόσεων,

image.png.40d7a4510393d3d14930365c83ccaed0.png

Αμφιβάλω ότι υπάρχει μηχάνημα με 5800Η που έχει μπαταρία για 10 και βάλε ώρες που υποστηρίζει ο φίλος. Εκτός και αν έχει μπαταρία αυτοκινήτου... Γράφει δε ότι τρέχει παιχνίδια για 5 ώρες... Δηλαδή κατανάλωση 35W o επεξεργαστής και 15W η gpu μιλάμε για 50W. Για να τρέχει 5 ώρες χρειάζεται μπαταρία, χονδρικά, 250Wh. 

Από την άλλη σε Macbook Air έχει μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ από 4700U και καλύτερη μπαταρία ακόμα και από αυτή που αναφέρεις.

Οι τελευταίοι Intel δεν είναι πιο αποδοτικοί. Δυστυχώς. Οι AMD τα πάνε καλύτερα και όντως έχουν βελτιώσει απίστευτα το Performance per Watt, αλλά χάνουν σε θόρυβο και φορητότητα. Αυτοί που πραγματικά ξεπερνούν ή έχουν παρόμοιες επιδόσεις με Μx της Apple δεν τις έχουν εκτός πρίζας ή τις έχουν, αλλά δε μπορούν να μπουν σε ultrabooks. 

Οι CISC βγάζουν 5 ωρο, αλλά όχι σε gaming. Οι ARM εξακολουθούν να είναι πιο αποδοτικοί, αλλά η μεγαλύτερή τους δύναμη είναι σε μεσαία ή χαμηλά φορτία. Έχουν τη δυνατότητα να δουλέψουν με πολύ λίγα Watts εκεί. Στα Macbook μπορείς να ορίσεις, από τις ρυθμίσεις, το λειτουργικό να τρέχει με τους efficiency πυρήνες του SOC ΜΟΝΟ, οπότε για ελαφριές δουλειές πχ browsing, office κτλ πας στις 15-16 ώρες ΧΩΡΙΣ προβλήματα στις επιδόσεις. 

Περιμένω με μεγάλη περιέργεια να δω τον Snapdragon X Elite σε real world benchmarks και χρήση. Αν μου δώσει τη "δύναμη" που χρειάζομαι για κάποιες εργασίες, πολύ πιθανό να χτυπήσω ένα laptopακι και να έχω ενα desktop για gaming.

Ωστόσο δεν μπορώ να παραπονεθώ για τον 4700u. Είναι υπέρ του δέοντος ικανοποιητικός, τόσο σε απόδοση, όσο και σε μπαταρία. Απλά, δε θα χρειάζεται πλέον να παίζω μπάλα με TLP 😅

Για το οικοσύστημα δεν αγχώνομαι, δεν τρέχω Windows, τα Linux (και τα περισσότερα apps πλέον) τρέχουν σε ARM εδώ και δεκαετίες. Εδώ, ακόμα και με τον 8cx πάει σφαίρα, δεν καταλαβαίνεις ότι τρέχεις ARM.

• Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Περιμένω με μεγάλη περιέργεια να δω τον Snapdragon X Elite σε real world benchmarks και χρήση. Αν μου δώσει τη "δύναμη" που χρειάζομαι για κάποιες εργασίες, πολύ πιθανό να χτυπήσω ένα laptopακι και να έχω ενα desktop για gaming.

Ωστόσο δεν μπορώ να παραπονεθώ για τον 4700u. Είναι υπέρ του δέοντος ικανοποιητικός, τόσο σε απόδοση, όσο και σε μπαταρία. Απλά, δε θα χρειάζεται πλέον να παίζω μπάλα με TLP 😅

Για το οικοσύστημα δεν αγχώνομαι, δεν τρέχω Windows, τα Linux (και τα περισσότερα apps πλέον) τρέχουν σε ARM εδώ και δεκαετίες. Εδώ, ακόμα και με τον 8cx πάει σφαίρα, δεν καταλαβαίνεις ότι τρέχεις ARM.

Επειδή τα ARM είναι SOCs και όχι απλοί επεξεργαστές δεν ξέρω τί θα παίξει από drivers σε Linux. Τουλάχιστον στην αρχή.

Περιμένω να δω επιδόσεις, γιατί, για laptops, οι ARM είναι πολύ καλή επιλογή. Άσε που στις περισσότερες περιπτώσεις δουλεύουν και με παθητική ψύξη μόνο.

• Like 1
Δημοσ.
15 minutes ago, Tlykog said:

Επειδή τα ARM είναι SOCs και όχι απλοί επεξεργαστές δεν ξέρω τί θα παίξει από drivers σε Linux. Τουλάχιστον στην αρχή.

Περιμένω να δω επιδόσεις, γιατί, για laptops, οι ARM είναι πολύ καλή επιλογή. Άσε που στις περισσότερες περιπτώσεις δουλεύουν και με παθητική ψύξη μόνο.

Α, για αυτό δεν αγχώνομαι καθόλου. Ήδη ο 8cx3 υποστηρίζεται από το kernel 5.20 και Ubuntu και Debian τρέχουν μια χαρά.

https://www.phoronix.com/news/Linux-5.20-SoCs-8cx-Gen3-Arm

https://youtu.be/E5D7ichm9SI?si=OcBUe8zFYfPdcvOE

Και στη χειρότερη των περιπτώσεων να μην υποστηρίζεται day one, είναι πολύ "εύκολο" να κάνεις reverse engineering μέσω του Android kernel μιας και σίγουρα θα έχει αρκετά κοινά στοιχεία το architecture του με mobile συσκευές. Εδώ για τους M έχουν καταφέρει να φτιάξουν ικανοποιητικό σύστημα (σε βαθμό να τρέχει Asahi ο Linus για development), σε Snapdragon δε θα βγάλουν; Αρκεί το chip να αξίζει και να έχει ενδιαφέρον για την κοινότητα.

• Like 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Α, για αυτό δεν αγχώνομαι καθόλου. Ήδη ο 8cx3 υποστηρίζεται από το kernel 5.20 και Ubuntu και Debian τρέχουν μια χαρά.

https://www.phoronix.com/news/Linux-5.20-SoCs-8cx-Gen3-Arm

https://youtu.be/E5D7ichm9SI?si=OcBUe8zFYfPdcvOE

Και στη χειρότερη των περιπτώσεων να μην υποστηρίζεται day one, είναι πολύ "εύκολο" να κάνεις reverse engineering μέσω του Android kernel μιας και σίγουρα θα έχει αρκετά κοινά στοιχεία το architecture του με mobile συσκευές. Εδώ για τους M έχουν καταφέρει να φτιάξουν ικανοποιητικό σύστημα (σε βαθμό να τρέχει Asahi ο Linus για development), σε Snapdragon δε θα βγάλουν; Αρκεί το chip να αξίζει και να έχει ενδιαφέρον για την κοινότητα.

Αν δώσει και drivers η Qualcomm ακόμα καλύτερα...

Αν και πιστεύω ότι θα το κάνει. Η πρώτη της ΣΟΒΑΡΗ προσπάθεια θα είναι. Θα προσπαθήσει να απευθυνθεί σε κάθε καταναλωτη. 

Τέλος offtopic από εμένα.

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, dstilio είπε

Θέλω να σχολιάσω δυο σημεία:

1) δε βλέπεις λόγο αναβάθμισης. Ίσως και να συμφωνούμε. Αλλά μην ξεχνάς ότι πολύ μεγάλο ποσοστό χρήστων είναι ακόμα σε intel-based μηχανήματα. Όποτε εάν δεν πείστηκαν από M1, M2, πρέπει η apple να τους δίνει κάθε χρόνο κάτι επιπλέον ώστε όταν έρθει η ώρα τους να αναβαθμίσουν να είναι ευχαριστημένοι. Το κοινό δεν είναι μόνο οι κάτοχοι των Μ1.

2) θα μπω να διαβάσω με λεπτομερείς τ benchmarks αλλά μου χτυπάει περίεργα που είναι 20% - 6% - 50%

το 6% με το 50% είναι τρελή διαφορά. Τι έχει γίνει εδώ; Αφού τα max άπο τα pro είναι x2. Θα περίμενα να είναι κοντά στο 12% διαφορά όχι 50%.

Ααααα

εριξαν το M3 pro σε λιγότερους πυρήνες κτλ. σε σχέση με το M2 pro, ενώ στο M3 max τα κράτησαν ψηλά.

ενδιαφέρον…

Ισως θελουν να βαλουν τον Μ3 pro στo ipad pro και γι αυτο τον εκαναν 6 perfomance cores και 6 efficiency

Δημοσ.
On 06/11/2023 at 11:34, Tlykog said:

Να μας πει κάποιος αν υπάρχει κάποιος ταχύτερος σε laptop ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ και να κρατάει και πάνω από μισάωρο σε πλήρες φορτίο ειδικά σε αυτές τις διαστάσεις.

Αυτή είναι η πραγματική δύναμη των συγκεκριμένων προϊόντων.

Σε ωμή επεξεργαστική ισχύ υπάρχουν και καλύτερες επιλογές, αλλά θέλουν πρίζα για να αποδόσουν και συνήθως κάνουν και πολύ θόρυβο...

Αν λάβει κάποιος υπόψη τη φύση του προϊόντος, τότε το marketing τμήμα της δεν υπερβάλλει. Αν το συγκρίνουμε με τον ανταγωνισμό γενικά, τότε υπάρχουν και δυνατότεροι επεξεργαστές, απλα δεν καταναλώνουν το ίδιο ή δεν μπορούν να λειτουργήσουν με μπαταρία σε πλήρη φορτίο για πάνω από λίγα λεπτά ή θερμαίνονται πολύ ή κάποια από τα παραπάνω συνδυαστικά.

Αν μιλάμε αποκλειστικά για τα CPU τότε το efficiency έχει να κάνει κυρίως με το node που τυπώθηκε, πχ ο M2 Pro στο N5P έχει καλύτερο efficiency από τα CPU που έχουν τυπωθεί στο N6/N5 αλλά χειρότερο από αυτά που τυπώθηκαν στο N4. Υπάρχει κάτι που δεν έχω αντιληφθεί;

https://www.cpu-monkey.com/en/cpu_benchmark-cpu_performance_per_watt

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, elpenor είπε

Αν μιλάμε αποκλειστικά για τα CPU τότε το efficiency έχει να κάνει κυρίως με το node που τυπώθηκε, πχ ο M2 Pro στο N5P έχει καλύτερο efficiency από τα CPU που έχουν τυπωθεί στο N6/N5 αλλά χειρότερο από αυτά που τυπώθηκαν στο N4. Υπάρχει κάτι που δεν έχω αντιληφθεί;

https://www.cpu-monkey.com/en/cpu_benchmark-cpu_performance_per_watt

Η αρχιτεκτονική, ο αριθμός των τρανζίστορ και ένα σωρό αλλά… Δε σου ξέφυγε κάτι σπουδαίο… λεπτομέρειες…

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, Tlykog said:

Η αρχιτεκτονική, ο αριθμός των τρανζίστορ και ένα σωρό αλλά… Δε σου ξέφυγε κάτι σπουδαίο… λεπτομέρειες…

Ξέχασες να προσθέσεις το link που επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς σου και αποδεικνύει ότι το δικό μου link έχει λάθος data. Εγώ θα αφήσω ένα link ακόμα:

https://www.notebookcheck.net/R7-7840U-vs-M2-vs-R9-7940HS_15023_14521_14946.247596.0.html

Cinebench R15 Multi Power Efficiency - external Monitor
R7 7840U -> 55.1 points per watt
M2 -> 42.4 points per watt

Spoiler

Δεν μου αρέσει το CB σαν benchmark αλλά δεν υπάρχουν πολλές επιλογές σε Μ2, πχ δεν τρέχει το prime95.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, elpenor είπε

Ξέχασες να προσθέσεις το link που επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς σου και αποδεικνύει ότι το δικό μου link έχει λάθος data. Εγώ θα αφήσω ένα link ακόμα:

https://www.notebookcheck.net/R7-7840U-vs-M2-vs-R9-7940HS_15023_14521_14946.247596.0.html

Cinebench R15 Multi Power Efficiency - external Monitor
R7 7840U -> 55.1 points per watt
M2 -> 42.4 points per watt

Απόκρυψη περιεχομένων

Δεν μου αρέσει το CB σαν benchmark αλλά δεν υπάρχουν πολλές επιλογές σε Μ2, πχ δεν τρέχει το prime95.

Αυτό είναι μόνο σε ένα benchmark που ευννοεί τις επιδόσεις των Χ86 με πολλούς πυρήνες. Είναι γνωστό. Ακόμα και σε περιπτώσει που ο ARM είναι ξεκάθαρα καλύτερος πχ:

https://nanoreview.net/en/cpu-compare/apple-m2-vs-amd-ryzen-7-5700u

image.png.174d3d0d2c15d8c508038867decd2dde.png

ενώ σε Geekbench:

image.png.b2324919bb74602a5e7c8702438e4838.png

από τα 2 το Geekbench είναι πιο κοντά στην πραγματική εικόνα. Όλοι το ξέρουμε: ο Μ2 είναι καλύτερος από 5700U. Το Geekbench κοιτάει πυρήνες. Αν δει πολλούς, βγάζει υψηλό σκορ. Ακόμα και ο 5625 φαίνεται να τον ανταγωνίζεται στο Cinebench:

image.png.f25a31b7ee0094cd7484afd998827340.png

Τρέχει μια χαρά το Geekbench, αλλά δε βλέπω να το παραθέτεις:

https://nanoreview.net/en/cpu-compare/apple-m2-vs-amd-ryzen-7-7840u

image.png.d70083b0e8f68dc2db0ead455444e2b8.png

κονταροχτυπιούνται με ένα ελαφρύ προβάδισμα στο multi από Ryzen, αλλά:

image.png.e07d5c3c9ca23e6b55339ed9db7a15ac.png

... η κατανάλωση στον 7840 είναι έως και διπλάσια...

Επιπλέον, οι ARM έχουν τη δυνατότητα να ρίχνουν απίστευτα την κατανάλωσή τους σε χαμηλό ή μηδενικό φορτίο. Σου διαφεύγει και αυτό...

Επεξ/σία από Tlykog

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...