Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dhmosios_Ypalilos είπε

Να δώσω τόσα λεφτά κ να μην μπορώ να παιξω videogames oυτε 5ετίας, δεν το θέλει ούτε ο Θεός.

Επίσης, στο Air για να βάλεις 16GB, 512 RAM κ να το κανεις ανθρώπινο θες 2,000 ευρώ.

Στα ίδια λεφτά παίρνεις gaming laptop, που κανει κ για δουλεια κ μπορείς να το λιώσεις στα παιχνίδια.

Τι κ αν κανει θόρυβο γι' αυτό έχεις ακουστικά κ αν ειναι βαρυ κάνεις κ γυμναστική, που δεν προλαβαίνεις οταν το μεταφέρεις

Λογική δημοσίου υπαλλήλου είναι αυτό;😛 

• Thanks 1
  • Confused 1
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
9 minutes ago, wakabanka said:

Αν έδιναν 40% σε σχέση με τη προηγούμενη γενιά στο Μ3, το Μ4 αναγκαστικά θα παίρνε ένα 10% στη καλύτερη... Δεν έχει λογική να τα δώσεις όλα και μετά να σέρνεσαι, ειδικά όταν είσαι μπροστά όπως η Αpple στα low wattage  laptops/smartphones.

Πιστεύω κάπου 15-20% θα δίνει από γενιά σε γενιά σε cpu και ίσως κάτι παραπάνω σε gpu που είναι πιο δυνατός ο ανταγωνισμός από 100+watt laptops με extra gpus.

Και να ήταν εφικτό το 40% year over year, θα ήταν ηλίθιοι αν το έκαναν....

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Tlykog είπε

Να μας πει κάποιος αν υπάρχει κάποιος ταχύτερος σε laptop ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ και να κρατάει και πάνω από μισάωρο σε πλήρες φορτίο.

Αυτή είναι η πραγματική δύναμη των συγκεκριμένων προϊόντων.

Σε ωμή επεξεργαστική ισχύ υπάρχουν και καλύτερες επιλογές, αλλά θέλουν πρίζα για να αποδόσουν και συνήθως κάνουν και πολύ θόρυβο...

Αν λάβει κάποιος υπόψη τη φύση του προϊόντος, τότε το marketing τμήμα της δεν υπερβάλλει. Αν το συγκρίνουμε με τον ανταγωνισμό γενικά, τότε υπάρχουν και δυνατότεροι επεξεργαστές, απλα δεν καταναλώνουν το ίδιο ή δεν μπορούν να λειτουργήσουν με μπαταρία σε πλήρη φορτίο για πάνω από λίγα λεπτά ή θερμαίνονται πολύ ή κάποια από τα παραπάνω συνδυαστικά.

Για να μην παρεξηγηθω δεν απανταω για να κραξω τα Μ2/Μ3 apple, μια χαρα εργαλεια ειναι και σε αποδοσεις και σε επιδοσεις, απανταω όμως για ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ και το πληρες φορτίο, ο Ryzen 7 5800H (χωρίς discrete GPU) που εχει το καβουρδηστηρι μου με μπαταρια και MTG σε 2880χ1620 Ultra settings, φωτεινοτητα στο 70% βγαζει για πλακα το 5ωρο και σε απλή χρηση 10+ ωρες, ευλογα λοιπόν υποθετω οτι και αντιστοιχοι Intel στα ιδια νουμερα ειναι. Αν μιλάς για (ντου)laptop με extreme cpu και gpu 3080 και πανω τι ακριβως περίμενες μεγάλη αυτονομία? οι περισσοτεροι χρηστες αυτα τα επιλεγουν ως desktop replacement Οποτε το Battery life και το efficiency δεν τους απασχολεί καθόλου και δεν είναι μετρο συγκρισης. Καλές οι συγκρίσεις αλλά όταν συγκρινουμε παρομοια προιόντα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, dionisisg είπε

Για να μην παρεξηγηθω δεν απανταω για να κραξω τα Μ2/Μ3 apple, μια χαρα εργαλεια ειναι και σε αποδοσεις και σε επιδοσεις, απανταω όμως για ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ και το πληρες φορτίο, ο Ryzen 7 5800H (χωρίς discrete GPU) που εχει το καβουρδηστηρι μου με μπαταρια και MTG σε 2880χ1620 Ultra settings, φωτεινοτητα στο 70% βγαζει για πλακα το 5ωρο και σε απλή χρηση 10+ ωρες, ευλογα λοιπόν υποθετω οτι και αντιστοιχοι Intel στα ιδια νουμερα ειναι. Αν μιλάς για (ντου)laptop με extreme cpu και gpu 3080 και πανω τι ακριβως περίμενες μεγάλη αυτονομία? οι περισσοτεροι χρηστες αυτα τα επιλεγουν ως desktop replacement Οποτε το Battery life και το efficiency δεν τους απασχολεί καθόλου και δεν είναι μετρο συγκρισης. Καλές οι συγκρίσεις αλλά όταν συγκρινουμε παρομοια προιόντα.

Αν το μετρήσεις ΜΕ ΜΠΑΤΑΡΙΑ οι επιδόσεις του δεν πλησιάζουν καν το Μ1. Το M3... άστο.

Το Μ1 μου βγάζει για πλάκα το 8ωρο, και με απλή χρήση 13-14 ώρες. Ανήκουν στην κατηγορία ultrabook και κανένας δεν τα παίρνει για desktop replacement.

Όταν το laptop έχει ξεχωριστή gpu ΔΕΝ τη χρησιμοποιεί όταν το έχεις σε μπαταρία. Ελάχιστα το επιτρέπουν, αλλά η μπαταρία κρατάει κάτω από ώρα.

Στα laptop σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα η κατανάλωση, οι θερμοκρασίες (το Macbook air έχει παθητική ψύξη άρα και θόρυβος 0), η φορητότητα και οι επιδόσεις ΜΕ ΜΠΑΤΑΡΙΑ. 

Είχα laptop με 11800Η, που είναι ελάχιστα δυνατότερος από 5800Η. Ας πούμε ότι είναι ακριβώς το ίδιο. Μόλις το έβγαζα από την πρίζα οι επιδόσεις πήγαιναν στο 60% περίπου. Στο Macbook δεν αλλάζει τίποτα. Όταν λέμε τίποτα το εννοούμε. Δεν χάνεις ούτε 1% επιδόσεις. Ακριβώς τα ίδια βγάζει. Αυτό βολεύει για κάποιες εργασίες εν κινήσει.

• Like 1
Δημοσ.

Greek economics = Apple benchmarks

πραγματικά όσοι έχουν m1 pro η M1 Max δεν βλέπω το λόγο να αναβαθμίσουν ούτε σε μ2 ούτε σε μ3. Ούτε το HDMI 1.4 ούτε η λίγο πιο φωτεινή οθόνη ούτε το 20% καλύτερες επιδόσεις είναι ικανές να αλλάξει κάποιος που έσκασε 3.000 και 4.000 ευρώ να πάρει το ίδιο ακριβώς μηχάνημα σε μαύρο χρώμα με λίγο καλύτερες επιδόσεις. Scary θα ναι όταν δουν τις πωλήσεις των M3 που θα θα ναι χειρότερες από M2. 

M3 Pro is also up to 20% faster than the M1 Pro chip, which is a decent improvement.

https://www.macrumors.com/2023/11/05/m3-pro-chip-benchmark-result/

Geekbench 6 benchmark results for the new MacBook Pro models already leaked last week. The results showed that the M3 chip is up to 20% faster than the M2 chip, the M3 Pro is up to 6% faster than the M2 Pro, and the M3 Max is up to 50% faster than the M2 Max and roughly on par with the M2 Ultra chip.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Αν το μετρήσεις ΜΕ ΜΠΑΤΑΡΙΑ οι επιδόσεις του δεν πλησιάζουν καν το Μ1. Το M3... άστο.

Το Μ1 μου βγάζει για πλάκα το 8ωρο, και με απλή χρήση 13-14 ώρες. Ανήκουν στην κατηγορία ultrabook και κανένας δεν τα παίρνει για desktop replacement.

Όταν το laptop έχει ξεχωριστή gpu ΔΕΝ τη χρησιμοποιεί όταν το έχεις σε μπαταρία. Ελάχιστα το επιτρέπουν, αλλά η μπαταρία κρατάει κάτω από ώρα.

Στα laptop σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα η κατανάλωση, οι θερμοκρασίες (το Macbook air έχει παθητική ψύξη άρα και θόρυβος 0), η φορητότητα και οι επιδόσεις ΜΕ ΜΠΑΤΑΡΙΑ. 

Είχα laptop με 11800Η, που είναι ελάχιστα δυνατότερος από 5800Η. Ας πούμε ότι είναι ακριβώς το ίδιο. Μόλις το έβγαζα από την πρίζα οι επιδόσεις πήγαιναν στο 60% περίπου. Στο Macbook δεν αλλάζει τίποτα. Όταν λέμε τίποτα το εννοούμε. Δεν χάνεις ούτε 1% επιδόσεις. Ακριβώς τα ίδια βγάζει. Αυτό βολεύει για κάποιες εργασίες εν κινήσει.

Μαλλον δεν διαβασες καλα τι εγραψα, για αρχη

5+ ωρες σε gaming

10+ ωρες σε νορμαλ χρηση (βγαζει παραπανω αλλα δεν το εχω στεγνωσει ποτε οποτε δεν ξερω ακριβως)

τα παραπανω νουμερα με οθονη oled στο 70%, αν κατεβασω φωτεινοτητα σιγουρα ανεβαινουν τα νουμερα.

Όσον αφορα τα desktop replacement, φιλε μου οταν λες για αυτονομια μισαωρο σιγουρα δεν μιλας για Ultrabook αλλα για high end gaming laptop η high end workstation εξού και η απάντηση μου παραπάνω.

Για τον 11800H δεν έχω ιδεα, στο δικο μου παντως δεν χανει επιδοσεις παρα μόνο στη μεγιστη δυνατη φωτεινοτητα της OLED και την μεγιστη απόδοση στο συστημα ψύξης (με ότι αυτό συνεπάγεται σε θεμα επιδοσεων λόγω throttling, προσωπικά δεν με εχει επηρεάσει πουθενά).

Για το ποιο λαπτοπ χρησιμοποιεί την GPU με μπαταρια έχει να κανει με το μοντελο/μεγεθος/κατασκευαστη κλπ, έχω αλλάξει αρκετά και όλα τη δουλευαν και με τη μπαταρια (τραγικές αυτονομιες...).

Τώρα για τις επιδοσεις των Μx με μπαταρία ότι δεν χάνουν καθόλου δεν μπορώ ούτε να το επιβεβαιώσω ουτε το αντιθετο, μου φαινεται όμως παραλογο να παραμενουν το ίδιο στο επ'αοριστον μεχρι να στεγνωσει η μπαταρια, βαλε ενα στρες τεστ να το τραβηξει απο τα μαλια να δουμε αν κραταει ίδιο επίπεδο μεχρι να τελειωσει η μπαταρια η να ανεβάσει θερμοκρασια (γιατι θα ανεβασει, δεν είναι όλες οι δουλειες ίδιες). Και χωρίς πλακα ωραίο τεστ να το δουμε αυτο αν δεν το έχει καποιος αλλος ηδη.

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, billdanos είπε

Λογική 1 για όλα, δε θα έχω 10 laptop... 

Ενώ με ένα gaming laptop κανω τα παντα για τα επόμενα 10 χρόνια

Aκόμα κ το Air που διαφημίζεται ως προσιτό αν του βάλεις επιπλεον ram, σκληρό, έχει τιμή παρόμοια με το pro... για τόσο value for money Μιλάμε .. παρε παρε ευκαιρια

Επεξ/σία από Dhmosios_Ypalilos
Δημοσ.
1 hour ago, billdanos said:

Αυτό είναι σοβαρό σχόλιο στη συζήτηση?

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναμενόμενο καθώς δεν ανακαλύψανε και τον τροχό, απλά έπιασε μια ανάγκη που οι άλλοι δίνανε raw performance. Αλλά αυτό ήταν. Όλο αυτό έχει ταβάνι καθώς μετά αρχίζεις και κάνεις το ARM , χ86.

Όπως και οι χ86 τόσα χρόνια που δίνουν 5-10% κάθε χρόνο. Πως το καταφέρνουν; απλά αυξάνουν cores/threads.

Επεξ/σία από atypicalcoder
Δημοσ.
2 ώρες πριν, billdanos είπε

Mode on [Για την πλάκα] Mode off

Και εγω αυτό σκέφτηκα όταν είδα το nick του φίλου....... χαχα 🤣

Πέρα απο αυτό όμως εννοείται ότι και εγω το σκέφτομαι αυτό ως gamer.....απλά τα mac απευθύνονται είτε σε επαγγελματίες (βάλε και δήθεν youtubers-content creators) - με βαριές εφαρμογές, όχι office και pdf όπως εγώ - είτε σε λεζάντες οπότε το gaming παει λίγο περίπατο.

Αν όμως κάποιος τα θέλει λίγο πολύ όλα στα 3000 γιουρια ε θέλει και το παιχνιδάκι του.......

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, dionisisg είπε

Μαλλον δεν διαβασες καλα τι εγραψα, για αρχη

5+ ωρες σε gaming

10+ ωρες σε νορμαλ χρηση (βγαζει παραπανω αλλα δεν το εχω στεγνωσει ποτε οποτε δεν ξερω ακριβως)

τα παραπανω νουμερα με οθονη oled στο 70%, αν κατεβασω φωτεινοτητα σιγουρα ανεβαινουν τα νουμερα.

Όσον αφορα τα desktop replacement, φιλε μου οταν λες για αυτονομια μισαωρο σιγουρα δεν μιλας για Ultrabook αλλα για high end gaming laptop η high end workstation εξού και η απάντηση μου παραπάνω.

Για τον 11800H δεν έχω ιδεα, στο δικο μου παντως δεν χανει επιδοσεις παρα μόνο στη μεγιστη δυνατη φωτεινοτητα της OLED και την μεγιστη απόδοση στο συστημα ψύξης (με ότι αυτό συνεπάγεται σε θεμα επιδοσεων λόγω throttling, προσωπικά δεν με εχει επηρεάσει πουθενά).

Για το ποιο λαπτοπ χρησιμοποιεί την GPU με μπαταρια έχει να κανει με το μοντελο/μεγεθος/κατασκευαστη κλπ, έχω αλλάξει αρκετά και όλα τη δουλευαν και με τη μπαταρια (τραγικές αυτονομιες...).

Τώρα για τις επιδοσεις των Μx με μπαταρία ότι δεν χάνουν καθόλου δεν μπορώ ούτε να το επιβεβαιώσω ουτε το αντιθετο, μου φαινεται όμως παραλογο να παραμενουν το ίδιο στο επ'αοριστον μεχρι να στεγνωσει η μπαταρια, βαλε ενα στρες τεστ να το τραβηξει απο τα μαλια να δουμε αν κραταει ίδιο επίπεδο μεχρι να τελειωσει η μπαταρια η να ανεβάσει θερμοκρασια (γιατι θα ανεβασει, δεν είναι όλες οι δουλειες ίδιες). Και χωρίς πλακα ωραίο τεστ να το δουμε αυτο αν δεν το έχει καποιος αλλος ηδη.

Ποιο ultrabook έχεις φίλε μου; Όσα έχω δοκιμάσει (και έχω δοκιμάσει αρκετά...) δεν πλησιάζουν καν αυτούς τους χρόνους που γράφεις. Ειδικά το 5+ ώρες gaming μόνο με πασιέντζα με επεξεργαστή 35-54Watts και gpu που καταναλώνει άλλα 15Watts...

Εγώ μίλησα για ultrabook (που είναι τα Macbook) εσύ έμπλεξες τα desktop replacement. Αν μου βρεις ultrabook που να αποδείδει όσο ο Μ3 σφύρα μου... Μόνο τα desktop replacements και μόνο στην πρίζα.

Ο δικός σου, όπως και σχεδόν όλα τα laptop (εκτός εξαιρέσεων που μετριώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού...) χάνει περίπου το 30-40% αν το βγάλεις από την πρίζα. Κατέβασε το Geekbench 6 και τρέξτο με πρίζα και μπαταρία. Δες τις διαφορές. 

Δεν δουλεύουν όλα με τη μπαταρία. Ειδικά αν έχουν high end gpu.

Η διαφήμισή της Apple στηρίζεται, σε μεγάλο κομμάτι, ΑΚΡΙΒΩΣ στο ότι έχουν τις ίδιες επιδόσεις με μπαταρία και πρίζα. Λες να λένε τόσο κατάφορο ψέμα και κανένας να μην το έχει πάρει χαμπάρι; Στο δικό μου έχει ακριβώς τα ίδια νούμερα. Ακόμα και αν η μπαταρία πέσει στο 5% (αν δεν ενεργοποιήσεις την εξοικονόμιση φυσικά...).

Προφανώς και αν του βάλω stress test θα κάνει throttling. Όλα τα laptops κάνουν. Δεν είναι καινούριο. Απλά δε θα ρίξει επιδόσεις από μπαταρία σε πρίζα και αντίστροφα.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, mercast είπε

Ευγενική υπενθύμιση ότι τα 2000€ και 3000€ είναι πολλά για τα άτομα που δουλεύουν στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό είναι πιο affordable οι τιμές αυτές λόγω των υψηλότερων μισθών.

αυτος που δινει 2000 και 3000 για λαπτοπ είναι επαγγελματίας και το βλέπει σαν εργαλείο, ο απλός χρήστης παίρνει air με 1100 και είναι υπερευχαριστημένος για πολλά χρόνια.

5 ώρες πριν, Tlykog είπε

Ο καθένας στον τομέα του. Αυτό λέω. Άλλο desktop, άλλο laptop.

Ο Μ2 ultra είναι πολύ κοντά και κάνει μια περιουσία. Με τα ίδια και λιγότερα βάζεις 7950x που είναι σαφώς καλύτερος.

Προσωπικα δουλεύω με τα πάντα. Όλα μου αρέσουν, απλά σε κάτι διαφορετικό από windows δε μπορώ να δουλέψω επαγγελματικά, γιατί δεν υπάρχει η βασικότερη επαγγελματική μου εφαρμογή.

Στα αλλά συμφωνώ.

μη συγκρινεις απλώς έναν επεξεργαστή αλλά το σύνολο. δηλαδή για έναν μοντέρ παράδειγμα αν στη πράξη το m2 ultra παει πιο γρηγορα δεν το νοιαζει αν ο7950x με την x καρτα γραφικων σε benchmarks θα βγαζει περισσοτερα. εχω για βασικο μου εργαλειο windows αλλα από τότε που πήρα macbook έχω να πω πως καταλαβαίνω γιατί οι περισσότεροι επαγγελματίες έχουν apple. ο τρόπος λειτουργίας τους σε συγκεκριμένα πράγματα είναι ταχύτερος. κατα τ άλλα προφανως εχεις και μειονεκτήματα. τωρα εσυ είσαι από τους λίγους που δεν μπορεί να σε καλύψει επαγγελματικά αν και είμαι σίγουρος πως υπάρχει κάποια παραπλήσια δυνατή εφαρμογή με αυτη που χρησιμοποιείς απλώς είναι δύσκολο πράγμα η συνήθεια. αν μάθεις κάτι και "αποδίδεις" δύσκολο το αλλάζεις.

• Super Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, atypicalcoder said:

Όπως και οι χ86 τόσα χρόνια που δίνουν 5-10% κάθε χρόνο. Πως το καταφέρνουν; απλά αυξάνουν cores/threads.

Όχι και κάθε χρόνο. 😛

Πχ

8 hours ago, Thresh said:

Δημοσ.

Ωραία τα Μ3 αλλά είχε δημιουργηθεί η εντύπωση οτι θα ήταν αρκετά πιο γρήγορα απο Μ2

το μόνο φάουλ είναι τα 8G Ram που για απαιτητικές χρήσεις δεν επαρκούν και χρεώνει αρκετά για τα 16G και πάνω

για απλή χρήση , ή ημιεπαγγελματική χρήση audio / video editing , είναι λουκούμια τα Μ και έχει βρει την υγειά του κόσμος (αυτονομία , αθόρυβα)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...