dewn735 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Quote Αν η Apple συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό, τότε ένα κέρδος απόδοσης της τάξης του 10% από γενιά σε γενιά είναι πολύ σημαντικό, και αθροίζεται γρήγορα, έστω και αν δεν μοιάζει με την πρώτη ανάγνωση σημαντικό. Αύξηση 10% πάνω στο 10% ΔΕΝ είναι 20%... just saying 1
geoluc Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δε μου λεει κάτι. Ολα θα φανουν στα real world bench. davinci resolve etc, compiling programming etc, gpu oriented stuff etc.
Shadowjump Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 55 λεπτά πριν, Thresh είπε Με -2W πέφτει από το 18 στο 6% σε single core? Αμφιβάλω... Άσε που ακόμα και στους desktop Zen 4 όταν βάζουμε πχ Eco Mode για χαμηλότερο TDP, χάνουμε στο all core perf, όχι στο single core... Οχι, τοσο πολυ δεν χανεις. Απλα χθες το βραδυ που ετυχε να παιζω με Throttlestop σε εναν 13650HX η διαφορα που εβλεπα καθε φορα που ανεβαζα 5W ηταν τεραστια.
Tlykog Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 17 λεπτά πριν, anax111 είπε Θα συμφωνήσω απόλυτα παρ' όλο που είμαι χρήστης Windows και Android. Οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές έχουν φέρει νέα εποχή στα laptops και οι x86 cpus δεν μπορούν να ακολουθήσουν στην σχέση απόδοσης - κατανάλωσης ότι και να κάνουν. Αργά ή γρήγορα οι χ86 θα πεθάνουν στα laptops σε όλα τα οικοσυστήματα και θα ακολουθήσουν και τα desktops. Αν η κατανάλωση δεν είναι θέμα, τότε οι X86 έχουν προβάδισμα απόδοσης. Ειδικά η νέα γενιά AMD έχει πλησιάσει επικίνδυνα τους ARM σε απόδοση/Watt. Σε λαπτοπς και φορητές συσκευές γενικότερα, οι ARM δείχνουν την αξία τους. Έχω Macbook air M1 16/256. Τρομερή μπαταρία, πολύ καλή επεξεργαστική ισχύ με μπαταρία, αθόρυβος, μικρός. Τον αγόρασα για εκπαιδευτικούς σκοπούς και κατέληξα να τον χρησιμοποιώ σαν βασικό μου laptop. Σε καμία περίπτωση δε μπορει να αντικαταστήσει τον 7900Χ που είναι στο βασικό μου μηχάνημα. Άλλο ο ένας, άλλο ο άλλος. 2
KostasKri Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Benchmarks σε apps που δεν έχουν γίνει optimize για τις νέες CPU με τις ίδιες να είναι ακόμα unreleased. Τα λέμε σε μερικές βδομάδες 1
Dimitris_1981 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 17 λεπτά πριν, michael92 είπε Πολύ απλά τα 3nm είναι κατώτερα των προσδοκιών. Θα έλεγα ότι επειδή προβλέπεται να μείνουμε αρκετά χρόνια δεν δίνουν ότι μπορούν αλλά το μοιράζουν. 1
michael92 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 24 λεπτά πριν, dewn735 είπε Αύξηση 10% πάνω στο 10% ΔΕΝ είναι 20%... just saying Είναι 21%, σιγά τη διαφορά. Ετήσια αύξηση 10% των επιδόσεων το χρόνο σημαίνει 2.59x στη δεκαετία, το οποίο και πάλι είναι σχεδόν γραμμική πρόοδος. 4 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε Θα έλεγα ότι επειδή προβλέπεται να μείνουμε αρκετά χρόνια δεν δίνουν ότι μπορούν αλλά το μοιράζουν. Σίγουρα, αλλά και πάλι η κατάσταση είναι τραγική.
@kostis Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Αν η apple συνεχίζει να βγάζει κάθε χρόνο νέους επεξεργαστές περίπου 10-15% ταχύτερους απο τους προηγούμενους τότε αξίζει πάρα πολύ η αναβάθμιση απο πχ M1 σε M4. Κάθε Τρίτη με τέταρτη γενιά περίπου αν κ νομίζω ότι το Mac Studio M1 Max με 32 core gpu που έχω, θα το κρατήσω για τουλάχιστον 5 χρόνια. 1
dstilio Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 38 minutes ago, Tlykog said: Αν η κατανάλωση δεν είναι θέμα, τότε οι X86 έχουν προβάδισμα απόδοσης. Ειδικά η νέα γενιά AMD έχει πλησιάσει επικίνδυνα τους ARM σε απόδοση/Watt. Σε λαπτοπς και φορητές συσκευές γενικότερα, οι ARM δείχνουν την αξία τους. Έχω Macbook air M1 16/256. Τρομερή μπαταρία, πολύ καλή επεξεργαστική ισχύ με μπαταρία, αθόρυβος, μικρός. Τον αγόρασα για εκπαιδευτικούς σκοπούς και κατέληξα να τον χρησιμοποιώ σαν βασικό μου laptop. Σε καμία περίπτωση δε μπορει να αντικαταστήσει τον 7900Χ που είναι στο βασικό μου μηχάνημα. Άλλο ο ένας, άλλο ο άλλος. Μα συγκρίνεις τον M1 του air με τον 7900x που έχει άπειρους πυρήνες; Έχεις M2 pro max ultra να συγκρίνεις αν θέλεις. αλλα και παλι δεν έχει νόημα η σύγκριση τόσο γιατί είναι διαφορετικά οικοσυστήματα. Εγώ που δε θέλω windows δε με ενδιαφέρει τόσο αν είναι καλύτερα ή όχι από τα x86. Με ενδιαφέρει πρακτικά αν μπορώ να επεξεργαστώ τις φωτογραφίες μου γρηγορα, το θέμα είναι ότι η αρχιτεκτονική που ακολούθησε η apple απέδειξε κάτι, και έκανε τον ανταγωνισμό να κινηθεί ξανά εκεί που έχει βαλτωσει. Πίεσε και για 3nm και οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν σύντομα. Όποτε κερδισμένοι όλοι. 2
Tlykog Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 32 λεπτά πριν, dstilio είπε Μα συγκρίνεις τον M1 του air με τον 7900x που έχει άπειρους πυρήνες; Έχεις M2 pro max ultra να συγκρίνεις αν θέλεις. αλλα και παλι δεν έχει νόημα η σύγκριση τόσο γιατί είναι διαφορετικά οικοσυστήματα. Εγώ που δε θέλω windows δε με ενδιαφέρει τόσο αν είναι καλύτερα ή όχι από τα x86. Με ενδιαφέρει πρακτικά αν μπορώ να επεξεργαστώ τις φωτογραφίες μου γρηγορα, το θέμα είναι ότι η αρχιτεκτονική που ακολούθησε η apple απέδειξε κάτι, και έκανε τον ανταγωνισμό να κινηθεί ξανά εκεί που έχει βαλτωσει. Πίεσε και για 3nm και οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν σύντομα. Όποτε κερδισμένοι όλοι. Ο καθένας στον τομέα του. Αυτό λέω. Άλλο desktop, άλλο laptop. Ο Μ2 ultra είναι πολύ κοντά και κάνει μια περιουσία. Με τα ίδια και λιγότερα βάζεις 7950x που είναι σαφώς καλύτερος. Προσωπικα δουλεύω με τα πάντα. Όλα μου αρέσουν, απλά σε κάτι διαφορετικό από windows δε μπορώ να δουλέψω επαγγελματικά, γιατί δεν υπάρχει η βασικότερη επαγγελματική μου εφαρμογή. Στα αλλά συμφωνώ.
jgeorgiou Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλό μοντέλο ο Μ3 αλλά όπως αναμενόταν μικρή βελτίωση έναντι προηγούμενης γενιάς (ευλογο , μόνο 1 έτος πέρασε) Το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ μειονέκτημα είναι η RAM , για να πάρεις 16GB+ πρέπει να δώσεις ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΛΕΦΤΑ ενώ αγοράζεις ένα αντίστοιχο RYZEN 7XXXX notebook που έχει ΠΟΛΥ καλύτερες επιδόσεις λόγω RAM , Windows συμβατήτα-εφαρμογές και απλά χάνεις λίγο σε αυτονομία. Οσον αφορά χαζοβιόληδες που λένε ότι σήμερα ΝΟΕ/2023 τα 8GB shared memory για cpu/gpu είναι αρκετά !! , ξεχνάνε ότι οι εφαρμογές ανεξαρτήτως λειτουργικού έχουν αντικειμενική ανάγκη μνήμης για να εκτελούν τις εργασίες και επίσης ένα ακριβό μηχάνημα δεν το αγοράζεις για 1-2 χρόνια ώστε να αρκείσαι ότι οριακά τα καταφέρνει με 8GB. PS Μοναδικό ατού της Μ-σειράς είναι η απόδοση/κατανάλωση που για κάποιους είναι το πρωτεύον κριτήριο για πολλούς άλλους όμως είναι δευτερεύον κριτήριο και βάζοντας ποιο ψηλά την απόδοση/τιμή. Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2023 από jgeorgiou 1
mistiri0 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Το μόνο που λείπει από αυτά τα μηχανήματα για να μαζέψει όλο το χρήμα είναι να επαναφέρει πίσω τις κάρτες γραφικών και την εγκατάσταση των Windows. Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2023 από mistiri0
Dhmosios_Ypalilos Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Να δώσω τόσα λεφτά κ να μην μπορώ να παιξω videogames oυτε 5ετίας, δεν το θέλει ούτε ο Θεός. Επίσης, στο Air για να βάλεις 16GB, 512 RAM κ να το κανεις ανθρώπινο θες 2,000 ευρώ. Στα ίδια λεφτά παίρνεις gaming laptop, που κανει κ για δουλεια κ μπορείς να το λιώσεις στα παιχνίδια. Τι κ αν κανει θόρυβο γι' αυτό έχεις ακουστικά κ αν ειναι βαρυ κάνεις κ γυμναστική, που δεν προλαβαίνεις οταν το μεταφέρεις Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2023 από Dhmosios_Ypalilos 1
wakabanka Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Αν έδιναν 40% σε σχέση με τη προηγούμενη γενιά στο Μ3, το Μ4 αναγκαστικά θα παίρνε ένα 10% στη καλύτερη... Δεν έχει λογική να τα δώσεις όλα και μετά να σέρνεσαι, ειδικά όταν είσαι μπροστά όπως η Αpple στα low wattage laptops/smartphones. Πιστεύω κάπου 15-20% θα δίνει από γενιά σε γενιά σε cpu και ίσως κάτι παραπάνω σε gpu που είναι πιο δυνατός ο ανταγωνισμός από 100+watt laptops με extra gpus.
VaggD Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Όποιος είδε την παρουσίαση γνωρίζει ότι ο M3 απευθύνεται σε όσους δεν έχουν MacBook - Mini/Studio/Pro και θέλουν να μπουν στο οικοσύστημα της apple και κυρίως σε όσους έχουν Μ1 και σκέφτονται να αναβαθμίσουν. Προφανώς και οι διαφορές με M2 είναι μικρές αλλα όχι ασήμαντες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα