eon.s60 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Καλημέρα στο Forum. Επειδή βλέπω κάποια post περί ελαστικών είπα να γράψω δυο λόγια όπου πιστεύω θα βρείτε ενδιαφέροντα. Γενικότερα δεν αγοράζουμε ελαστικά τυφλά με την μάρκα. Δεν έχει καμία σχέση ένα ελαστικό παλαιότερης γενιάς με ένα νέο. Ξεχάστε την καραμέλα, το Continental τάδε ήταν καλό και από τότε έχουν βγει 2 γενιές. Δεν έχει καμία σχέση το PremiumContact 2 με το 7. Δεν μπορείς να συγκρίνεις την σειρά PremiumContact με την EcoContact κοκ στις άλλες εταιρείες. ΠΑΝΤΑ πρέπει να ψάχνουμε με 3 παράγοντες. 1. Διάσταση 2. Συνθήκες 3. Χρήματα Για την διάσταση δεν έχω να πω πολλά. Μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί εύκολα τι πρέπει να κάνει. Προσοχή όμως και στον δείκτη βάρους. Κάποια ελαστικά που είναι XL (extra load) μπορεί να σας βολεύουν περισσότερο αν κουβαλάτε πράγματα ή έχετε συχνά αρκετό κόσμο. Συνθήκες. Εδώ είναι το μεγάλο μυστικό! Εδώ κρίνονται όλα! Όπως θα δείτε παρακάτω σε ένα ακόμα απίθανο βίντεο που έκανε το www.tyrereviews.co.uk (στο οποίο πρέπει να κάνετε αναζήτηση πριν αγοράσετε) το κάθε ελαστικό είναι για την δουλειά του. Το θερινό τα πάει πολύ καλά για αυτό που είναι σχεδιασμένο. Δηλαδή στις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά γίνονται επικίνδυνα στο χιόνι και στο φρενάρισμα σε βρεγμένο με χαμηλή θερμοκρασία. Τα πραγματικά 4 εποχών τα πάνε πολύ καλά στις χαμηλές θερμοκρασίες και στο χιόνι. Αλλά χάνουν από τα θερινά στις υψηλές θερμοκρασίες χωρίς όμως να γίνονται επικίνδυνα. Το χειμερινό είναι για χαμηλές θερμοκρασίες όπως είναι λογικό και δε θα πρέπει να δουλέψει καλοκαίρι γιατί δεν προσφέρει ασφάλεια αλλά θα καταστραφεί πολύ γρήγορα. Τέλος το nordic είναι για extreme χειμερινές καταστάσεις με πολύ χιόνι. Έχω πει πολλές φορές πως για μένα η καλύτερη λύση για κάποιον που μένει σε κάποια πόλη της Β. Ελλάδας είναι ένα 4 εποχών ανάλογα με τις συνθήκες. Αν θέλει χιονοδρομικά ή μένει σε περιοχή πάνω των 500 μέτρων με συχνό χιόνι και πάγο θα πάρει τα Contintal AllSeasonContact. Αν μένει σε καμιά πόλη όπως πχ την Θεσσαλονίκη αλλά θέλει να πάει και καμιά βόλτα στο χιόνι ή να μην έχει θέμα αν ρίξει τίποτα τότε με κλειστά μάτια στα Michelin CrossClimatePlus. Το ίδιο φυσικά για κάποιον που μένει προς τα κάτω που είναι πιο ζεστά πχ την Αθήνα. Αν τον χειμώνα κάνει και καμιά βόλτα εκεί που μπορεί αν βρει χιόνι στο Michelin θα βρει αυτό που χρειάζεται χωρίς να θυσιάζει τις καλοκαιρινές επιδώσεις σε μεγάλο βαθμό. Με το Michelin χάνεις ελάχιστα σε καλοκαιρινές επιδώσεις αλλά κερδίζεις τα μέγιστα στο κρύο και στο χιόνι. Δεν είναι για πλάκα δηλαδή το ακριβότερο ελαστικό και με τις καλύτερες διακρίσεις. Οτι πληρώνεις παίρνεις... Χρήματα. Εδώ είναι ο καταλυτικός παράγοντας. Διότι μπορεί οι ανάγκες σου να λένε άλλα, αλλά η τσέπη σου να μην μπορεί. Κατανοητό και σεβαστό, αλλά όταν μιλάμε για την ασφάλεια μας και την ασφάλεια των άλλων τότε δε παίζουμε!!! Τα ελαστικά είναι ένα έξοδο το οποίο κάνουμε κάθε 4 χρόνια ή κάθε 40.000. Δεν πρέπει να τα κρατάμε σε καμία περίπτωση πάνω από 5 χρόνια ή από 50.000 χιλιόμετρα διότι δεν μπορούν να αποδώσουν. Δεν είναι κατασκευασμένα για αυτό εξάλλου. Θα πρέπει να ξεχάσουμε επίσης την πιπίλα πως βάζω αυτή την (δεύτερη) εταιρεία γιατί είναι θυγατρική, ξαδερφική και κουμπάρα της πρώτης, γίνονται στο ίδιο εργοστάσιο και δεν έχουν αυτή την τιμή. Ξεχάστε το! Είναι τουλάχιστον αστείο για να μην το σχολιάσω διαφορετικά... Το ίδιο εργοστάσιο μπορεί να βγάλει πολλά προϊόντα με διαφορετικά στάνταρ και πρώτες ύλες. Μπορεί η GoodYear να είναι ίδιο "μαγαζί" με την Dunlop αλλά υπάρχουν άλλα standards για την κάθε εταιρεία. Μπορεί κάποιο Dunlop να είναι καλύτερο σε άλλες συνθήκες από το GoodYear. Τέλος θα πρέπει να ξεχάσουμε τελείως τα Τούρκικα, Κινέζικα κτλ κτλ κτλ... Αν θέλουμε να καβαλάμε ένα αυτοκίνητο θα πρέπει να έχουμε την δυνατότητα όταν αλλάζουμε ελαστικά να δώσουμε τα 15€ το ελαστικό παραπάνω για να πάρουμε κάτι ΑΣΦΑΛΕΣ. Εξάλλου το θέμα είναι να επιστρέψουμε με ασφάλεια σπίτια μας. Ευχαριστώ για την προσοχή! 5 1
achilles_g_ Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Στις 17/11/2023 στις 8:08 ΜΜ, AntiCambeR είπε Ναι, όντως το Goodyear σε μερικά ξεκινήματα σπινιάρει, αλλά είναι λόγω του κακού δρόμου. Έχω 2 σετ ζάντες, 215/65/17 με nexen από το εργοστάσιο και 235/50/19 με το goodyear. Στον ίδιο δρόμο το goodyear αν πατήσω απότομα γκάζι αρχίζει να χάνει την πρόσφυση μέχρι να μπουν τα ηλεκτρονικα, το nexen όχι.
theopan Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 19 ώρες πριν, northjohn είπε Η χρήση ήταν ίδια με όσα ελαστικά είχα τοποθετημένα και πριν από αυτά. Η εγγύηση που αναφέρεις δεν υπήρχε τότε (2019) αλλά και τώρα που το είδα καλύπτει ως 2 ελαστικά στο 12μηνο υπό προϋποθέσεις. Αυτό που περιγράφεις είναι η ασφάλιση που δίνει για 1 έτος (warranty plus) και καλύπτει μη επισκευάσιμη ζημιά ακόμα και με υπαιτιότητά σου. Εκτός από αυτήν έχουν και εγγύηση 3ετή -από όσο μου είπαν- για αστοχία υλικού όπως το ξεφλούδισμα που ανέφερες.
northjohn Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, theopan είπε Εκτός από αυτήν έχουν και εγγύηση 3ετή -από όσο μου είπαν- για αστοχία υλικού όπως το ξεφλούδισμα που ανέφερες. Όταν τα αγόρασα τα πρώτα το 2016 τα δεύτερα 2019 δεν υπήρχε αυτήν η εγγύηση. Ψάχνοντάς το χθες είδα ότι υπάρχει για τα καινούργια από το 2020 και μετά εγγύηση για αντικατάσταση ως και 2 ελαστικών εντός 12μηνου (Δεν υπάρχει ούτε σήμερα 3ετής εγγύηση). https://makemyday.michelin.gr/legal/warranty-plus 4. Διαδικασία έγκρισης: 4.1 Όλοι οι συμμετέχοντες που αγοράζουν ένα σετ τεσσάρων (4) Επιλέξιμων Ελαστικών Michelin συνολικά και ταυτόχρονα εντός της Διάρκειας Προγράμματος από οποιονδήποτε Επιλέξιμο Μεταπωλητή Michelin (Παράρτημα 1) και εγγράφονται με επιτυχία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που λειτουργεί αποκλειστικά για το Πρόγραμμα makemyday.michelin.gr (είτε απευθείας είτε ως τελικό βήμα όταν η εγγραφή ξεκινά στην Πλατφόρμα plus.michelin.eu) εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία αγοράς, μπορούν να αξιώσουν, σε περίπτωση συμβάντος, έως δύο (2) Επιλέξιμα Ελαστικά Michelin σε αντικατάσταση ισάριθμών Επιλέξιμων Ελαστικών Michelin που έχουν υποστεί ζημία σύμφωνα με τους παρόντες όρους, υπό την προϋπόθεση ότι: (α) η αξίωση εγείρεται εντός δώδεκα (12) μηνών από την ημερομηνία αγοράς εκτός από τα ταξί τα οποία πρέπει να εγείρουν αξίωση εντός έξι (6) μηνών από την ημερομηνία αγοράς, (β) μόνο για τα επιβατικά αυτοκίνητα και για τα 4x4 οχήματα εντός δρόμου (με εξαίρεση ταξί, μικρά φορτηγά (small trucks) και φορτηγάκια (vans)) και μόνο για τα ελαστικά που αποκτήθηκαν την περίοδο Ιούνιος-Αύγουστος 2020, η ανωτέρω αξίωση εγείρεται εντός δεκαπέντε (15) μηνών από την ημερομηνία αγοράς,
achilles_g_ Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, theopan είπε Αυτό που περιγράφεις είναι η ασφάλιση που δίνει για 1 έτος (warranty plus) και καλύπτει μη επισκευάσιμη ζημιά ακόμα και με υπαιτιότητά σου. Εκτός από αυτήν έχουν και εγγύηση 3ετή -από όσο μου είπαν- για αστοχία υλικού όπως το ξεφλούδισμα που ανέφερες. Kαλά, όταν έρθει εκείνη η ώρα....
theopan Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 17 ώρες πριν, achilles_g_ είπε Kαλά, όταν έρθει εκείνη η ώρα.... Όταν θα έρθει εκείνη η ώρα φίλε ελπίζω να με έχουν κρατήσει ακέραιο μέχρι τότε και θα τα αλλάξω με τα επόμενα. Καθόμαστε τώρα και συζητάμε για Nexen, Sava, Kormoran και κάθε λογής τριτοτέταρτες "θυγατρικές" (και καλά...) για να γλιτώσουμε 50 ευρώ κι αν θα βγάλουν 6 μήνες ή 1 χρόνο παραπάνω... Μια φορά έκανα τη μ@λακία πριν 7-8 χρόνια κι έβαλα "ανώνυμα" (κάτι Achilles καλή ώρα σαν το nick σου που μου τα σύστησε κι εκείνος ο λαστιχάς "είναι πολύ καλά να δεις πως έμπαινα σε κάτι στροφές στην Εύβοια" 😅) σε ένα παλιό Ρενώ που είχα για να γλιτώσω 60€ στην 4άδα και ακόμα το θυμάμαι και μετανιώνω...
achilles_g_ Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 8 λεπτά πριν, theopan είπε Όταν θα έρθει εκείνη η ώρα φίλε ελπίζω να με έχουν κρατήσει ακέραιο μέχρι τότε και θα τα αλλάξω με τα επόμενα. Καθόμαστε τώρα και συζητάμε για Nexen, Sava, Kormoran και κάθε λογής τριτοτέταρτες "θυγατρικές" (και καλά...) για να γλιτώσουμε 50 ευρώ κι αν θα βγάλουν 6 μήνες ή 1 χρόνο παραπάνω... Μια φορά έκανα τη μ@λακία πριν 7-8 χρόνια κι έβαλα "ανώνυμα" (κάτι Achilles καλή ώρα σαν το nick σου που μου τα σύστησε κι εκείνος ο λαστιχάς "είναι πολύ καλά να δεις πως έμπαινα σε κάτι στροφές στην Εύβοια" 😅) σε ένα παλιό Ρενώ που είχα για να γλιτώσω 60€ στην 4άδα και ακόμα το θυμάμαι και μετανιώνω... Εννοούσα ότι θα κάνουν ό.τι μπορούν για να αποφύγουν την εγγύηση. Συμφωνώ σε όσα είπες.
northjohn Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Στις 19/11/2023 στις 4:15 ΜΜ, theopan είπε Αυτό που περιγράφεις είναι η ασφάλιση που δίνει για 1 έτος (warranty plus) και καλύπτει μη επισκευάσιμη ζημιά ακόμα και με υπαιτιότητά σου. Εκτός από αυτήν έχουν και εγγύηση 3ετή -από όσο μου είπαν- για αστοχία υλικού όπως το ξεφλούδισμα που ανέφερες. Επειδή το έψαξα δεν υπάρχει 3ετης εγγύηση , δεν το αναφέρει πουθενά η ίδια η Michelin και το ίδιο μου είπε και ο λαστιχάς μου (αποκλειστικός της Michelin και των θυγατρικών της).
theopan Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, northjohn είπε Επειδή το έψαξα δεν υπάρχει 3ετης εγγύηση , δεν το αναφέρει πουθενά η ίδια η Michelin και το ίδιο μου είπε και ο λαστιχάς μου (αποκλειστικός της Michelin και των θυγατρικών της). Πάω πάσο φίλε. Κάτι τέτοιο νομίζω ότι άκουσα για 3 χρόνια κανονική εγγύηση από αυτήν που μου έκοψε την απόδειξη στο "Φωκάς" και μου έδωσε την κάρτα της "εγγύησης/ασφάλισης". Μάλλον κατάλαβα ή άκουσα λάθος. Δε έχει και ιδιαίτερη σημασία πάντως. Με 25-30.000 διανυόμενα χιλιόμετρα το χρόνο οριακά θα βγάλουν τα 2 χρόνια οποιαδήποτε λάστιχα, οπότε... Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2023 από theopan
northjohn Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, theopan είπε Με 25-30.000 διανυόμενα χιλιόμετρα το χρόνο οριακά θα βγάλουν τα 2 χρόνια οποιαδήποτε λάστιχα, οπότε... Καλά ταξίδια, κάποτε είχα φτάσει 60.000 χλμ/έτος και είχα βαρεθεί να αλλάζω λάστιχα. 1
power_1 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Αγορα ελαστικου για citroen xsara . (195-55-15) Οδηγηση μεσα στην πολη με χαμηλη ταχυτητα .Δεν κανω πολλα χιλιομετρα το χρονο (2500 -3000 ) . Προτασεις χαμηλου baget Roadstone eurovis sport 4 Ling Long greenmax H010 Kormoran Προτασεις μεσαιου batzet nexen fulda falken toyo οι διαφορες στην τιμη απο 250-370 Τι δεικτη ταχυτητας να εχει (εγω ειχα 82 Η) εχει κι V ? Mεχρι ποσους μηνες πριν θεωρειται αποδεκτο ενα λαστυχο (6μηνο ,ετος ) ? Προτασεις κι τη να αποφυγω αποδεκτα .
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, power_1 είπε Αγορα ελαστικου για citroen xsara . (195-55-15) Οδηγηση μεσα στην πολη με χαμηλη ταχυτητα .Δεν κανω πολλα χιλιομετρα το χρονο (2500 -3000 ) . Προτασεις χαμηλου baget Roadstone eurovis sport 4 Ling Long greenmax H010 Kormoran Προτασεις μεσαιου batzet nexen fulda falken toyo οι διαφορες στην τιμη απο 250-370 Τι δεικτη ταχυτητας να εχει (εγω ειχα 82 Η) εχει κι V ? Mεχρι ποσους μηνες πριν θεωρειται αποδεκτο ενα λαστυχο (6μηνο ,ετος ) ? Προτασεις κι τη να αποφυγω αποδεκτα . Μακριά από low budget κινεζικά.Οσο πιο παλιό το αμάξι τόσο λιγότερα συστήματα ασφαλείας έχει,σε γενικές γραμμές πάντα,για απλά συμβατικά μοντέλα κυρίως, οπότε ελαστικά,φρένα και αμορτισερ πρέπει να είναι από τα καλά και οσο πιο καινούρια γίνεται. Τα nexen,Fulda κλπ που είπες μια χαρά είναι για το xsara.Ολα επώνυμα ελαστικά είναι. Για δείκτη ταχύτητας, H είναι μέχρι 210χλμ,V μέχρι 240.Οποτε H. Μέχρι και 1 χρόνο τουλάχιστον,το ελαστικό είναι ολοκαίνουριο.
power_1 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 38 λεπτά πριν, jmmys είπε Μακριά από low budget κινεζικά.Οσο πιο παλιό το αμάξι τόσο λιγότερα συστήματα ασφαλείας έχει,σε γενικές γραμμές πάντα,για απλά συμβατικά μοντέλα κυρίως, οπότε ελαστικά,φρένα και αμορτισερ πρέπει να είναι από τα καλά και οσο πιο καινούρια γίνεται. Τα nexen,Fulda κλπ που είπες μια χαρά είναι για το xsara.Ολα επώνυμα ελαστικά είναι. Για δείκτη ταχύτητας, H είναι μέχρι 210χλμ,V μέχρι 240.Οποτε H. Μέχρι και 1 χρόνο τουλάχιστον,το ελαστικό είναι ολοκαίνουριο. Σκεφτομαι για nexen παραγωγης 2023 και φιαγμενα στην κορεα.προσφορα<300€ ειναι καλη λυση ?
tilaverboy Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Στις 20/11/2023 στις 2:41 ΜΜ, theopan είπε Όταν θα έρθει εκείνη η ώρα φίλε ελπίζω να με έχουν κρατήσει ακέραιο μέχρι τότε και θα τα αλλάξω με τα επόμενα. Καθόμαστε τώρα και συζητάμε για Nexen, Sava, Kormoran και κάθε λογής τριτοτέταρτες "θυγατρικές" (και καλά...) για να γλιτώσουμε 50 ευρώ κι αν θα βγάλουν 6 μήνες ή 1 χρόνο παραπάνω... Μια φορά έκανα τη μ@λακία πριν 7-8 χρόνια κι έβαλα "ανώνυμα" (κάτι Achilles καλή ώρα σαν το nick σου που μου τα σύστησε κι εκείνος ο λαστιχάς "είναι πολύ καλά να δεις πως έμπαινα σε κάτι στροφές στην Εύβοια" 😅) σε ένα παλιό Ρενώ που είχα για να γλιτώσω 60€ στην 4άδα και ακόμα το θυμάμαι και μετανιώνω... Τα sava eskimo hp2 τα χειμερινα είναι εξαιρετικά και καλύτερα από κάποια επώνυμα.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, power_1 είπε Σκεφτομαι για nexen παραγωγης 2023 και φιαγμενα στην κορεα.προσφορα<300€ ειναι καλη λυση ? Τα nexen n fera μόνο ξερω,τα βλέπω συχνά σε τεστ με πολύ καλές βαθμολογίες.Αν βάλεις αυτά,είναι πολύ καλά. Δεν εχεις αμάξι υψηλών επιδόσεων,να θέλει τα τοπ μοντελα επωνύμων ελαστικών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα