Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lordvec είπε

Νομίζω μπερδεύεις τη μειωμένη πρόσφυση στο βρεγμένο με την υδρολίσθηση....

Όχι δεν μπερδεύω τίποτα. Ξέρω πολύ καλά τι λέω.

• Like 1
  • Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν θέλεις λάστιχο που θα ζεσταθεί και θα πιάνει αμέσως , τότε 4άρων εποχών, ειδικά όταν διανύεις μικρές αποστάσεις καθημερινά. Και μη τα μπερδεύετε με τα χειμερινά, μια χαρά είναι και για το καλοκαίρι. Τα καλοκαιρινά μια φορά να βρεθούν στο χιόνι, ακόμη και σε χιονόνερο, είναι τελείως άχρηστα, και μπορεί να σε σκοτώσουν. Όλα τα προηγούμενα χρόνια έβαζα sportcontact και premium contact την τελευταία φορά  Ακόμη και με το χιονόνερο  είχαν πάντα μεγάλο πρόβλημα. Το ίδιο και όταν επικρατούσε παγετός, δεν ζεσταίνονταν με τίποτα.

• Like 2
Δημοσ.

Για να ρίχνει χιονόνερο/χιόνι, σημαίνει ότι η θερμοκρασία αέρα είναι <4°C (και οδοστρώματος κάπου εκεί), οπότε σίγουρα το θερινό ελαστικό θα έχει τη μικρότερη απόδοση σε σύγκριση με τα 4 εποχών και τα χειμερινά.

Για τον Αθηναίο όμως (με εξαίρεση εκείνους που κινούνται στο Διόνυσο κ.λπ.), αλλά και πολλούς ακόμα σε διάφορα σημεία της χώρας, όλες τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου τα θερινά είναι η καλύτερη επιλογή, και καλά κάνουν που τα φοράνε.

Εσύ επειδή γλίστρησες στο χιόνι με θερινά, έβγαλες τα 4 εποχών καλύτερα overall λέγοντας ότι ζεσταίνονται πιο γρήγορα άρα γενικά είναι καλύτερα. Αν ήταν έτσι θα τα φορούσαν περισσότεροι, αλλά δεν το κάνουν.

Από 7°C και πάνω τα καλύτερα είναι τα θερινά.

Ο καθένας τσεκάρει μέσες ελάχιστες, μέσες και μέσες μέγιστες στις περιοχές που κινείται και αποφασίζει τι θα βάλει.

Και ξαναλέω, μέρες με χιονιά βάζει αλυσίδες ή ακόμα καλύτερα, δε χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του για τις μετακινήσεις του γιατί όλο και κάποιος ανήμπορος θα του τη φορέσει.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι τα 4 εποχών είναι καλύτερα στη σιγουριά που σου δίνουν σε όλες τις περιπτώσεις, δεν είναι καλύτερα όταν κυνηγάς χρόνους στεγνής άντε και λίγο βρεγμένης πίστας. Επίσης σκέψου οτι στην Αθήνα τα προηγούμενα χρόνια  χιόνισε για τα καλά και χωρίς προειδοποίηση (θυμάται κανείς Αττική Οδό) ακόμη και στο κέντρο και πόσα ατυχήματα θα είχαν αποφευχθεί αν φορούσαν 4 εποχών. Πόσες φορές έχουμε δει την εθνική οδό να κλείνει από αυτοκίνητα που τους έπιασε στο δρόμο το χιόνι και ακινητοποιούνταν ή ανθρώπους στην άκρη του δρόμου  να ταλαιπωρούνται βάζοντας αλυσίδες.  Επειδή τα έχω περάσει όλα αυτά ποτέ ξανά καλοκαιρινά.

Επεξ/σία από konpat
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/11/2023 στις 7:15 ΜΜ, konpat είπε

Ναι τα 4 εποχών είναι καλύτερα στη σιγουριά που σου δίνουν σε όλες τις περιπτώσεις, δεν είναι καλύτερα όταν κυνηγάς χρόνους στεγνής άντε και λίγο βρεγμένης πίστας. Επίσης σκέψου οτι στην Αθήνα τα προηγούμενα χρόνια  χιόνισε για τα καλά και χωρίς προειδοποίηση (θυμάται κανείς Αττική Οδό) ακόμη και στο κέντρο και πόσα ατυχήματα θα είχαν αποφευχθεί αν φορούσαν 4 εποχών. Πόσες φορές έχουμε δει την εθνική οδό να κλείνει από αυτοκίνητα που τους έπιασε στο δρόμο το χιόνι και ακινητοποιούνταν ή ανθρώπους στην άκρη του δρόμου  να ταλαιπωρούνται βάζοντας αλυσίδες.  Επειδή τα έχω περάσει όλα αυτά ποτέ ξανά καλοκαιρινά.

Τα 4 εποχών είναι μέτρια στη ζέστη και μέτρια στο χιόνι. Επίσης τα 4 εποχών έχουν πολύ μεγαλύτερη φθορά στο χρόνο. Δεν γίνεται ένα ελαστικό να είναι και μαλακό για το κρύο και σκληρό για την ζέστη.Η καλύτερη λύση είναι χειμερινά για το χιόνι και καλοκαιρινά για τη ζέστη. Αυτό είναι de facto γεγονός. Επίσης μιλάμε για χιόνι όχι για πάγο. Σε πάγο δεν σε σώζει τίποτα πέρα από τις αλυσίδες ούτε λάστιχο ούτε τίποτα. Να σου πω επειδή εγώ τα πάω σεζόν σεζόν έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής το ελαστικό να τα αλλάζεις και να τα φυλάς σε συγκεκριμένο χώρο που να μην τα τρώει η ζέστη ή το κρύο. Αυτά.

Επεξ/σία από tilaverboy
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, tilaverboy είπε

Τα 4 εποχών είναι μέτρια στη ζέστη και μέτρια στο χιόνι. Επίσης τα 4 εποχών έχουν πολύ μεγαλύτερη φθορά στο χρόνο. Δεν γίνεται ένα ελαστικό να είναι και μαλακό για το κρύο και σκληρό για την ζέστη.Η καλύτερη λύση είναι χειμερινά για το χιόνι και καλοκαιρινά για τη ζέστη. Αυτό είναι de facto γεγονός. Επίσης μιλάμε για χιόνι όχι για πάγο. Σε πάγο δεν σε σώζει τίποτα πέρα από τις αλυσίδες ούτε λάστιχο ούτε τίποτα. Να σου πω επειδή εγώ τα πάω σεζόν σεζόν έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής το ελαστικό να τα αλλάζεις και να τα φυλάς σε συγκεκριμένο χώρο που να μην τα τρώει η ζέστη ή το κρύο. Αυτά.

Ακριβώς αυτό ήθελα να πω, ότι τα καταφέρνουν σχεδόν παντού έστω και μέτρια, δεν είναι άχρηστα για το καλοκαίρι όπως τα χειμερινά, ούτε άχρηστα στο χιόνι, όπως τα καλοκαιρινά. Εννοείται μεγάλο μείον η φθορά, λόγω του ότι είναι μαλακά. Αλλά όπως έγραψα και σε προηγούμενα ποστ είναι μια χαρά για καθημερινή νορμάλ οδήγηση σε σχεδόν όλες τις συνθήκες, εννοείται στον πάγο δεν πιάνει τίποτα εκτός από αλυσίδες όπως σωστά ανέφερες.

Επεξ/σία από konpat
Δημοσ.

Για τα debica τί γνώμη έχετε; Μου τα πρότεινε ο λαστιχάς μου και ότι είναι θυγατρική της Goodyear..

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Max90 είπε

Για τα debica τί γνώμη έχετε; Μου τα πρότεινε ο λαστιχάς μου και ότι είναι θυγατρική της Goodyear..

Θυγατρική της goodyear κατασκευασμένα στην Πολωνία, αν δεν είναι αρκετά φθηνότερα από Michelen Pirelli κ.λ.π δεν αξίζει να το ρισκάρεις.

Μακριά από 4 εποχών.Τα cross climate 2 (αντικατάσταση cross climate 1) που είχα τοποθετήσει στο δικό μου παρουσιάσανε ξεφλούδισμα σε όλο το πέλμα (όπως και τα προηγούμενα)από τις 25000χλμ - ούτε χρόνο δεν είχαν κλείσει-με κίνηση μόνιμα στην Βόρεια Ελλάδα, κάτι που έχουν αντιμετωπίσει αρκετοί από ότι μου είπε ο λαστιχάς μου (επίσημος συνεργάτης Michelen).

Δημοσ.

Έχω ένα Citroen C1 του 13' και ήρθε η ώρα να αλλάξω λάστιχα. 

Έχετε να προτείνετε κάποιο καλό λάστιχο Vfm γιατί είμαι άσχετος; 

Δημοσ.
16 ώρες πριν, northjohn είπε

Μακριά από 4 εποχών.Τα cross climate 2 (αντικατάσταση cross climate 1) που είχα τοποθετήσει στο δικό μου παρουσιάσανε ξεφλούδισμα σε όλο το πέλμα (όπως και τα προηγούμενα)από τις 25000χλμ - ούτε χρόνο δεν είχαν κλείσει-με κίνηση μόνιμα στην Βόρεια Ελλάδα, κάτι που έχουν αντιμετωπίσει αρκετοί από ότι μου είπε ο λαστιχάς μου (επίσημος συνεργάτης Michelen).

Μου κάνει εντύπωση. Τα έβαλα προ κάποιων ημερών και σαν πρώτες εντυπώσεις είναι τα καλύτερα -μακράν- λάστιχα που έχω βάλει ποτέ σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο είχα. Και αρκετοί άλλοι μιλάνε για πραγματικό "θαύμα" στον τομέα των ελαστικών καθώς τα καταφέρνουν -τουλάχιστον- καλά σε όλους τους τομείς, πράγμα παράδοξο και ασύνηθες. Για αντοχή στα χιλιόμετρα δεν ξέρω βέβαια αλλά δε με πολυενδιαφέρει κιόλας. Και στην αντοχή όμως μιλάνε κάποιοι για 60κ χλμ. εντελώς απροβλημάτιστα. Μήπως είχαν κάποιο θέμα με τη χρήση που τους έκανες; 3ετή εγγύηση δεν έχουν (πέρα από την ετήσια ασφάλιση εννοώ) ώστε να σου τα άλλαζαν για το ξεφλούδισμα;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, theopan είπε

Τα έβαλα προ κάποιων ημερών

Και κινέζικα λινγκλονγκ τσινγκτσονγκ πινγκπονγκ να βάλεις, στην αρχή καλά θα είναι. Σε καναδυό χρόνια όμως θα έχεις την ίδια άποψη? 😉

Δημοσ.
Στις 8/11/2023 στις 10:48 ΠΜ, phanispal είπε

Τα Efficient Grip Performance 2 μου γλιστράνε και μένα σε κάποιες εκκινήσεις (π.χ. από φανάρι σε ανηφόρα) αλλά θεωρώ πως σε μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνεται η κακή άσφαλτος και μετά το ελαστικό.

Στις 8/11/2023 στις 6:42 ΜΜ, NovaLacertae είπε

Πάντως και εγώ χρήστης είμαι, τον Μάιο έβαλα σε διάσταση 195-65-R15 τα Efficient Grip Performance 2 σε αντικατάσταση των Efficient Grip Performance προφανώς όχι μονο επειδή είδα το τεστ αλλά επειδή ήμουν και ευχαριστημένος από τα GY αλλά δεν το ανέφερα πιο πανω καθώς η γνώμη των χρηστών (όπως ειμαι και εγώ) δεν εχει την ιδια βαρύτητα με των ειδικών... 

Μάλιστα με τα E.G.P.-2 ξέχασα οτι έχω ABS, μενει να δουμε την αντοχη στον χρόνο τα προηγούμενα κρατησαν καλά 

Είχα τα Pirelli Cinturano P1 Verde και τώρα τα Goodyear Efficient Grip Performance 2.Και τα 2 σε διαστάσεις 195/55/16.

Νομίζω ότι το Pirelli είναι λίγο πιο σκληρό και έχει ενισχυμένα πλαϊνά, τουλάχιστον έτσι μου είπαν όταν ρώτησα τι διαφορά έχουν.

Ισως να ισχύει, γιατί φαίνεται ότι το Goodyear σαν να υστερεί λίγο στις στροφές, δηλαδή να κάμπτεται πιο πολύ, με τα Pirelli ήταν λίγο πιο σταθερό το αμάξι.Λογικά θα αντέχουν και περισσότερο σε περίπτωση που ανέβεις κάποιο πεζοδρόμιο κλπ.

Ναι, όντως το Goodyear σε μερικά ξεκινήματα σπινιάρει, αλλά είναι λόγω του κακού δρόμου.

Σε νερό τα Goodyear φαίνονται καλά, ακόμα και σε φρενάρισμα.Σχετικά με το ABS, νομίζω ότι πιο συχνά έμπαινε με τα Pirelli.

Δημοσ.
Στις 17/11/2023 στις 12:19 ΜΜ, theopan είπε

Μου κάνει εντύπωση. Τα έβαλα προ κάποιων ημερών και σαν πρώτες εντυπώσεις είναι τα καλύτερα -μακράν- λάστιχα που έχω βάλει ποτέ σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο είχα. Και αρκετοί άλλοι μιλάνε για πραγματικό "θαύμα" στον τομέα των ελαστικών καθώς τα καταφέρνουν -τουλάχιστον- καλά σε όλους τους τομείς, πράγμα παράδοξο και ασύνηθες. Για αντοχή στα χιλιόμετρα δεν ξέρω βέβαια αλλά δε με πολυενδιαφέρει κιόλας. Και στην αντοχή όμως μιλάνε κάποιοι για 60κ χλμ. εντελώς απροβλημάτιστα. Μήπως είχαν κάποιο θέμα με τη χρήση που τους έκανες; 3ετή εγγύηση δεν έχουν (πέρα από την ετήσια ασφάλιση εννοώ) ώστε να σου τα άλλαζαν για το ξεφλούδισμα;

Όσο ήταν καινούργια κι εγώ ενθουσιασμένος ήμουν, περίμενε να γράψεις χιλιόμετρα και τα ξαναλέμε. Δεν ήταν θέμα παρτίδας και τα προηγούμενα το ίδιο πρόβλημα είχαν απλά πίστεψα τον λαστιχά ότι το Νο2 έλυσε το πρόβλημα, λάθος μου.

Τα michelin τα προτιμώ ακόμη γιατί τα θεωρώ κορυφαία ΕΚΤΟΣ από τα cross climate τουλάχιστον για την Ελλάδα.

Στις 17/11/2023 στις 12:19 ΜΜ, theopan είπε

Μήπως είχαν κάποιο θέμα με τη χρήση που τους έκανες; 3ετή εγγύηση δεν έχουν (πέρα από την ετήσια ασφάλιση εννοώ) ώστε να σου τα άλλαζαν για το ξεφλούδισμα;

Η χρήση ήταν ίδια με όσα ελαστικά είχα τοποθετημένα και πριν από αυτά. Η εγγύηση που αναφέρεις δεν υπήρχε τότε (2019) αλλά και τώρα που το είδα καλύπτει ως 2 ελαστικά στο 12μηνο υπό προϋποθέσεις.

Δημοσ.
Στις 17/11/2023 στις 12:28 ΜΜ, Nabuko είπε

Και κινέζικα λινγκλονγκ τσινγκτσονγκ πινγκπονγκ να βάλεις, στην αρχή καλά θα είναι. Σε καναδυό χρόνια όμως θα έχεις την ίδια άποψη? 😉

Σε 2 χρόνια φίλε θα έχουν γράψει από 50 έως 60000 χλμ. με βάση το πόσο κινούμαι. Οπότε ούτως ή άλλως θα είναι για αλλαγή. Δεν κρατάμε τα λάστιχα μια 10ετία. Αν και πιστεύω (με βάση και όσα έψαξα ότι θα έχω την ίδια εμπειρία (δεν πρόκειται για "άποψη"). Έχουν και εγγύηση 3 χρόνια.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...