Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω 300.000 χλμ στο ΙΧ, ένα mondeo του 2006 και έχω δοκιμάσει αρκετά ελαστικά έως 400€ το σετ. 30% οδήγηση στην πόλη και 70% σε αυτοκινητόδρομο.

Τα καλύτερα σε κράτημα ήταν τα CONTINENTAL CONTI PREMIUMCONTACT 2 αλλά είχαν αρκετά γρήγορη φθορά.

Τα τελευταία που έβαλα είναι τα UNIROYAL RAINSPORT 3 και τα οποία θα ξαναβάλω γιατί δεν φθείρονται τόσο γρήγορα και έχουν πολύ καλό κράτημα και συμπεριφορά προβλεπόμενη. Δεν καταλαβαίνουν από πεζοδρόμια και γενικά πολύ ανθεκτικά.

Ξέχασα να πω για το χειρότερο...PIRELLI CINTURATO P7 πολύ σκληρά και δεν σου κρατάνε πολύ.

Επεξ/σία από argimeg
  • Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
11 ώρες πριν, johnieXoX είπε

εγώ με τα goodyear efficient grip είμαι ευχαριστημένος και τα προτείνω ανεπιφύλακτα 

11 ώρες πριν, phanispal είπε

Τα Efficient Grip Performance 2 έχω εγώ και ενώ δεν είμαι δυσαρεστημένος δεν ξέρω αν θα τα πρότεινα ανεπιφύλακτα.

7 ώρες πριν, Mene είπε

Δεν μας λες και γιατί, μπας και πάρουμε καμιά ιδέα;

7 ώρες πριν, achilles_g_ είπε

Να δούμε τι λένε και οι ειδικοί... (στο απαιτητικό τεστ της ελβετικής λέσχης αυτοκινήτου TCS)

Δοκιμή 50 ελαστικών (τον Φεβρουάριο του 2023),  ποια παίρνουν άριστα και ποιά αποδεικνύονται επικίνδυνα

https://www.ieidiseis.gr/auto-moto/186794/dokimi-50-elastikon-poia-pairnoun-arista-kai-poia-apodeiknyontai-epikindyna

• Like 1
Δημοσ.

Εχω βαλει σε corolla ta savva intensa hp και μπορω να πω οτι ειμαι πολυ ευχαριστημενος και με τα κρατηματα και με την διαρκεια. επισης επειδη εχουν χοντρο σχετικα τακουνι στα χιονια που ειχε κανει δεν χρειαστηκε να βαλω αλυσιδες με λιγη προσοχη πηγα κανονικα εντος πολης χωρις να εχω θεμα ακομα και σε μικρες ανηφορες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, NovaLacertae είπε

Να δούμε τι λένε και οι ειδικοί... (στο απαιτητικό τεστ της ελβετικής λέσχης αυτοκινήτου TCS)

Δοκιμή 50 ελαστικών (τον Φεβρουάριο του 2023),  ποια παίρνουν άριστα και ποιά αποδεικνύονται επικίνδυνα

https://www.ieidiseis.gr/auto-moto/186794/dokimi-50-elastikon-poia-pairnoun-arista-kai-poia-apodeiknyontai-epikindyna

Τα τεστ των ειδικών είδα κι εγώ και τα έβαλα.....Βέβαια ότι σε ένα τεστ αρίστευσε σε συγκεκριμένη διάσταση δεν σημαίνει ότι και σε άλλη διάσταση είναι το ίδιο κορυφαίο... Μπορείς να βρεις αναφορές από χρήστες.

Επεξ/σία από achilles_g_
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 hours ago, Mene said:

Δεν μας λες και γιατί, μπας και πάρουμε καμιά ιδέα;

Η εμπειρία μου από τα Efficient Grip Performance, ΤΟΝΙΖΩ ΟΧΙ ΤΑ 2 ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΩΡΑ, ήταν τραγική. Σκουπίδια. Μετά από 2 τετράδες Conti είπα να δοκιμάσω και κάτι άλλο (τσιγκουνεύτηκα και τα 40 ευρώ της διαφοράς). Έλεγα για το αμάξι, όσο φόραγε τα Conti "Μα τι ψοφίμι, ούτε να σπινιάρει στην εκκίνηση δεν μπορεί". Με τα Goodyear σπινάριζε και τη δευτέρα! Και στο φρενάρισμα το ABS έμπαινε για πλάκα. Για να σας προλάβω, δεν άλλαζε κάτι, μα ζεσταμένα, μα κρύα τα λάστιχα. Στο κράτημα στις στροφές, αρκετα χειρότερα επίσης. Άρα θα ήμουν αρκετά επιφυλακτικός με τα Goodyear. Θα ξαναέβαζα μόνο μετά από σύσταση πραγματικού γνώστη σε προσωπικό επίπεδο. Όχι τεστ περιοδικού, όχι σύσταση λαστιχά.

Επεξ/σία από lordvec
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα Efficient Grip Performance 2 μου γλιστράνε και μένα σε κάποιες εκκινήσεις (π.χ. από φανάρι σε ανηφόρα) αλλά θεωρώ πως σε μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνεται η κακή άσφαλτος και μετά το ελαστικό.

Επεξ/σία από phanispal
Δημοσ.
18 ώρες πριν, achilles_g_ είπε

Τι αμάξι έχεις? Mήπως έβαλες λάθος λάστιχο?

103V XL σημαίνει

103 = 875 κιλά μαξ φορτίο ανά τροχό δηλ 3,5 τόνους 

V=240 χλμ τελική και 

XL=ενισχυμένα ελαστικά που προορίζονται για βαρέα και επαγγελματικά οχήματα, καθώς τα σκληρά πλαϊνά επιτρέπουν στο ελαστικό να αντέχει μεγαλύτερα φορτία και πιέσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Nabuko είπε

Τι αμάξι έχεις? Mήπως έβαλες λάθος λάστιχο?

103V XL σημαίνει

103 = 875 κιλά μαξ φορτίο ανά τροχό δηλ 3,5 τόνους 

V=240 χλμ τελική και 

XL=ενισχυμένα ελαστικά που προορίζονται για βαρέα και επαγγελματικά οχήματα, καθώς τα σκληρά πλαϊνά επιτρέπουν στο ελαστικό να αντέχει μεγαλύτερα φορτία και πιέσεις.

To προτεινόμενο από τον οδηγό της goodyear. Tότε μου έδινε αυτό που έβαλα και το Eagle F1 Asymmetric 3. Επειδή θεώρησα το Eagle F1 Asymmetric 3 παλιό ελαστικό, προτίμησα το νεότερης γενιάς. Μάπα το καρπούζι.

Επεξ/σία από achilles_g_
  • Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, achilles_g_ είπε

To προτεινόμενο από τον οδηγό της goodyear. Tότε μου έδινε αυτό που έβαλα και το Eagle F1 Asymmetric 3. Επειδή θεώρησα το Eagle F1 Asymmetric 3 παλιό ελαστικό, προτίμησα το νεότερης γενιάς. Μάπα το καρπούζι.

Κατάλαβα. Από περιέργεια μπήκα κι εγώ στον οδηγό της Dunlop και μου έβγαλε πρώτο πρώτο το λάστιχο που φοράω τώρα και κατά 99% θα ξαναγοράσω

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Nabuko είπε

Κατάλαβα. Από περιέργεια μπήκα κι εγώ στον οδηγό της Dunlop και μου έβγαλε πρώτο πρώτο το λάστιχο που φοράω τώρα και κατά 99% θα ξαναγοράσω

Γι αυτό λέω, τα test τιυ εξωτερικού δεν λένε πάντα την αλήθεια. Άλλες θερμοκρασίες στην Γερμανία και τξν. Αγγλία, άλλες εδώ. Ειδικά με τα 4 season. Επίσης δεν λενε και την αλήθεια με τη φθορά. Ενα ελαστικό μπορεί να κρατάει καλά σε βάθος χλμ, ενα να χάνει απότομα την απόδοση μετά απο κάποια χλμ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, achilles_g_ είπε

Τα τεστ των ειδικών είδα κι εγώ και τα έβαλα.....Βέβαια ότι σε ένα τεστ αρίστευσε σε συγκεκριμένη διάσταση δεν σημαίνει ότι και σε άλλη διάσταση είναι το ίδιο κορυφαίο... Μπορείς να βρεις αναφορές από χρήστες.

12 ώρες πριν, lordvec είπε

Η εμπειρία μου από τα Efficient Grip Performance, ΤΟΝΙΖΩ ΟΧΙ ΤΑ 2 ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΩΡΑ, ήταν τραγική. Σκουπίδια. Μετά από 2 τετράδες Conti είπα να δοκιμάσω και κάτι άλλο (τσιγκουνεύτηκα και τα 40 ευρώ της διαφοράς). Έλεγα για το αμάξι, όσο φόραγε τα Conti "Μα τι ψοφίμι, ούτε να σπινιάρει στην εκκίνηση δεν μπορεί". Με τα Goodyear σπινάριζε και τη δευτέρα! Και στο φρενάρισμα το ABS έμπαινε για πλάκα. Για να σας προλάβω, δεν άλλαζε κάτι, μα ζεσταμένα, μα κρύα τα λάστιχα. Στο κράτημα στις στροφές, αρκετα χειρότερα επίσης. Άρα θα ήμουν αρκετά επιφυλακτικός με τα Goodyear. Θα ξαναέβαζα μόνο μετά από σύσταση πραγματικού γνώστη σε προσωπικό επίπεδο. Όχι τεστ περιοδικού, όχι σύσταση λαστιχά.

11 ώρες πριν, phanispal είπε

Τα Efficient Grip Performance 2 μου γλιστράνε και μένα σε κάποιες εκκινήσεις (π.χ. από φανάρι σε ανηφόρα) αλλά θεωρώ πως σε μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνεται η κακή άσφαλτος και μετά το ελαστικό.

Πάντως και εγώ χρήστης είμαι, τον Μάιο έβαλα σε διάσταση 195-65-R15 τα Efficient Grip Performance 2 σε αντικατάσταση των Efficient Grip Performance προφανώς όχι μονο επειδή είδα το τεστ αλλά επειδή ήμουν και ευχαριστημένος από τα GY αλλά δεν το ανέφερα πιο πανω καθώς η γνώμη των χρηστών (όπως ειμαι και εγώ) δεν εχει την ιδια βαρύτητα με των ειδικών... 

Μάλιστα με τα E.G.P.-2 ξέχασα οτι έχω ABS, μενει να δουμε την αντοχη στον χρόνο τα προηγούμενα κρατησαν καλά 

Επεξ/σία από NovaLacertae
Δημοσ.

Είναι πολύ δύσκολο κατά τη γνώμη μου να εκτιμήσεις ακόμα κι εσύ ο ίδιος (ο κάθε χρήστης) τα ελαστικά σου, εκτός κι αν μπαίνεις σε πίστα.

Η πλειοψηφία υποτίθεται ότι πρέπει βάσει ΚΟΚ να οδηγεί συντηρητικά, σε συνθήκες όπου κανονικά δε θα έπρεπε να χρειάζεται το κάτι παραπάνω από τα ελαστικά του.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, phanispal είπε

Είναι πολύ δύσκολο κατά τη γνώμη μου να εκτιμήσεις ακόμα κι εσύ ο ίδιος (ο κάθε χρήστης) τα ελαστικά σου, εκτός κι αν μπαίνεις σε πίστα.

Η πλειοψηφία υποτίθεται ότι πρέπει βάσει ΚΟΚ να οδηγεί συντηρητικά, σε συνθήκες όπου κανονικά δε θα έπρεπε να χρειάζεται το κάτι παραπάνω από τα ελαστικά του.

Ακριβώς, ο κάθε χρήστης δεν έχει την δυνατότητα να εκτιμήσει πλήθος ελαστικών ταυτόχρονα και με τις ίδιες συνθήκες 

Δημοσ.

Για το κλίμα της Ελλάδας τα χειμερινά λάστιχα είναι άχρηστα για μένα.

Uniroyal rainsport 5

Falken Z310

Bridgestone Turanza 6 - Αντικαταστάτης των πολύ καλών Τ005

Hankook ventus prime 3. Για τα 4 δεν έχω ακούσει καλά λόγια

Contintetal premium contact 6

Όλα τα παραπάνω είναι πολύ καλά λάστιχα. Ότι σε συμφέρει οικονομικά το βάζεις.

• Like 1
Δημοσ.

Η (ηπειρωτική) Ελλάδα είναι ορεινή χώρα βέβαια. 

Μπορεί οι μισοί να έχουμε μαζευτεί στην Αθήνα, αλλά είναι κάμποσοι που περνάνε χειμώνα σε ορεινές περιοχές, κι εκεί τα θερινά δεν κάνουν, γι' αυτό έχουν δύο σετ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...