Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως θα έχετε αντιληφθεί ήδη, οι μεγάλες αλυσίδες video club όπως τα Seven έχουν κλείσει εδώ και χρόνια (με εξαίρεση 2 μαγαζιά σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη για τα Seven), όμως το ερώτημα που έχω είναι: Υπάρχουν έστω κάποια μικρά video club στην Αθήνα;

Ρωτάω γιατί κάπου διάβασα ότι οι εταιρείες διανομής που φέρνουν τα DVD/Blu-Ray στην Ελλάδα έχουν κλείσει, άρα μοιραία έκλεισαν και όσα μικρά video club είχαν απομείνει (τα 2 Seven σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη υποτίθεται ζουν από τα παιχνίδια). Όσους καταλόγους video club βρίσκω με ένα γρήγορο googlάρισμα έχουν να ενημερωθούν χρόνια. Οπότε ρωτάω εδώ αν ξέρει κάποιος.

ΥΓ: Όχι προτάσεις για υπηρεσίες streaming παρακαλώ, είμαι αμετανόητος fan των Blu-Ray και ειδικά των Blu-Ray 3D και άνετα θα προτιμήσω να δω μια ταινία σε Blu-Ray (3D) από streaming.

Επεξ/σία από kurkosdr
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, fredd0 είπε

υπαρχουν, αλλα αραια, πχ ξερω οτι υπαρχει ενα στο μαρουσι, πιο πανω οχι.

Που ακριβώς; Όνομα;

Αν και ψάχνομαι κυρίως Νότια Προάστια, μπορεί αν με φέρει ο δρόμος να πάω μέχρι εκεί.

Επεξ/σία από kurkosdr
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, fredd0 είπε

j&G video club βαλτο στο google, καπου κοντα στον ηλεκτρικο ειναι

Thnx, το βρήκα! Επιτέλους ένα που υπάρχει σίγουρα.

Δημοσ.

Και καταφέρνουν να επιβιώνουν  (αυτα τα μικρα)μόνο απο τους χομπίστες- "ρομαντικους" ?  εκτος κι αν ο ιδιοκτήτης κοντευει την σύνταξη.. οπως κι ενα στο Π. Φαληρο απεναντι απ τη σταση τραμ Απόλλωνος που εκλεισε λογω συνταξης...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, panosno1com είπε

Και καταφέρνουν να επιβιώνουν  (αυτα τα μικρα)μόνο απο τους χομπίστες- "ρομαντικους" ?  εκτος κι αν ο ιδιοκτήτης κοντευει την σύνταξη.. οπως κι ενα στο Π. Φαληρο απεναντι απ τη σταση τραμ Απόλλωνος που εκλεισε λογω συνταξης...

Σε ολόκληρη Αθήνα όλο και κάποιοι "τρελοί" που θέλουν το Blu-Ray (ή το Blu-Ray 3D) όπως ο υποφαινόμενος θα υπάρχουν. Τέλος πάντων ας μην αναλωθούμε σε συζητήσεις πως επιβιώνουν και γιατί, αν ξέρει κάποιος ένα κατάστημα στην Αθήνα που να υπάρχει ακόμα ας το ποστάρει.

Επεξ/σία από kurkosdr
Δημοσ.

Οντως υπαρχουν καποια ελαχιστα. Οπου ειναι αγνωστο ποσο θα υπαρχουν ακομα.

Προς κεντρο και νοτια προαστια τωρα:

Movie Galaxy στα Εξαρχεια
https://www.xo.gr/profile/profile-907370066/el/
Εχει πολυ μεγαλο αρχειο απο DVD / BluRay και ενημερωνεται κανονικα με τελευταιες παραγωγες

Video World / StampaVideoGK στη Καλλιθεα
https://www.xo.gr/profile/profile-911639067/el/
Δεν ενημερωνεται και ειναι αγνωστο ποσο καιρο θα υφισταται ακομα με τα DVD που του εχουν απομεινει. Εχει παντως ικανοποιητικο αρχειο απο παλαιοτερες κυκλοφοριες.

Αν σε ενδιαφερουν οι αγορες, υπαρχει και το Cinema Libre Filmstore  οπου εισαγει παρα πολλες DVD και BluRay ταινιες, αποκλειστικα ομως προς πωληση. Ειναι επισης στα Εξαρχεια.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, έχει απομείνει το Videorama στην Καλλιθέα, (άκυρο, έκλεισε και αυτό το Μάρτιο), το Videorama στην Κυψέλη που είναι τα κεντρικά του και έχει σίγουρα ένα μέσα στο Γκύζη, δεν θυμάμαι ονομασία. Και το Movie Galaxy που αναφέρθηκε στην Ιπποκράτους. 

Ξέρω πως ο ιδιοκτήτης των videorama, διαχειρίζεται και κινηματογράφους, σίγουρα τον θερινό Καρμεν στην Κατεχάκη καθώς και νομίζω το Άστυ. Οπότε θα ανανεώνει το υλικό του. Και νομίζω έχει και μία εταιρία διανομής, weird κάτι. 

Μεγάλη κουβέντα τα videoclub. Κάποτε, εδώ που ζω, είχα σε κοντά μου τρία videoclub. Και όταν λέω κάποτε, μέχρι και το 2016.

Από τα τελευταία που έκλεισαν, ήταν το Videorama στην λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Πέρυσι τον Ιούνιο και τον Ιούλιο είχε ένα μεγάλο μπαζάρ ταινιών. Έβρισκες διαμαντάκια σε τιμές αδιανόητες.

Σε μία περιοχή, που αγαπάει και αγαπούσε τον κινηματογράφο (αναλογιστείτε πόσες αίθουσες έχει εκεί γύρω, θερινές και μη Εκράν, Δαναός, Άνεσις, Παναθήναια, Γαλαξίας, Νιρβάνα και πιο μέσα, προς Εξάρχεια, Βοξ, Ριβιέρα και ξεχνάω και κάποια) έκλεισε το περασμένο καλοκαίρι. Άντεξε με νύχια και με δόντια. Κάθε Δευτέρα βράδυ γυρνούσα τις ταινίες του Σαββατοκύριακου, λιγοστοί οι ρομαντικοί που είχαμε απομείνει.

Συνδρομητής από το 2002. Πάντοτε ήθελα να ρωτήσω τον ευγενέστατο υπάλληλο, με το καπέλο και τα γυαλιά, αν έχει πρόσβαση στο αρχείο μου. Ήθελα να μάθω ποια ήταν η πρώτη ταινία που νοίκιασα. Ποτέ μου δεν ρώτησα. Ποτέ δεν θα μάθω. Τουλάχιστον, θυμάμαι την τελευταία. 

Τέλος εποχής. Στη θέση του έχει ανοίξει ρουχάδικο με 3 ευρώ. Φαινόμενα των καιρών. Ακριβώς δίπλα από το Videorama, η πιο ωραία κρέπα της Αθήνας. L'etoile, όνομα και πράγμα. Ωραίες στιγμές, ανέμελες, ωραία χρόνια. Τυχεροί όσοι τα ζήσαμε, τα θυμόμαστε, θα τα θυμόμαστε. 

Επεξ/σία από Rebelos2018
  • Like 7
  • Thanks 2
Δημοσ.

Να μη χρεώνανε 5 ευρώ τη μέρα την ταινία, όπως είχαν φτάσει το 07 και το 08, να είχαν κρατήσει την πελατεία τους.

Άντε, γιατί η νοσταλγία πολύ ωραία είναι, κι εγώ νοσταλγώ τις μυρωδιές, τις μουσικές και τη φασούλα του βιντεοκλαμπ της γειτονιάς (έκλεισε το 19, λίγο πριν την πανδημία, Κηφισιά) αλλά μην βγάλουμε και λάδι το πώς είχαν φτάσει να λειτουργούν τα εν λόγω μαγαζιά.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Να μη χρεώνανε 5 ευρώ τη μέρα την ταινία, όπως είχαν φτάσει το 07 και το 08, να είχαν κρατήσει την πελατεία τους.

Άντε, γιατί η νοσταλγία πολύ ωραία είναι, κι εγώ νοσταλγώ τις μυρωδιές, τις μουσικές και τη φασούλα του βιντεοκλαμπ της γειτονιάς (έκλεισε το 19, λίγο πριν την πανδημία, Κηφισιά) αλλά μην βγάλουμε και λάδι το πώς είχαν φτάσει να λειτουργούν τα εν λόγω μαγαζιά.

Θα σου πω τι γινόταν στα δικά μου. Ο ένας από τους τρεις χτύπαγε τα παιχνίδια στο ps2 όπως είπες, τύπου πέντε ευρώ τη μέρα καθώς και τις σειρές που ήταν τότε στα πάνω τους και ακόμα το ίντερνετ ήταν στα σπάργανα, τύπου lost, prison break και 24. Ταινίες δεν ήταν ακριβά, δεν τις χτύπαγαν, 1.40 τις θυμάμαι μέχρι 2 ευρώ. 

Επεξ/σία από Rebelos2018
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπαρχει αιγαλεω αυτο σιγουρα και ειναι και φρεσκο,ανοιξε πριν λιγους μηνες δεν ξερω τι ονειρο ειδε αλλα μπραβο του

Cinemania video net video club αιγαλεω

Και το the Best αιγαλεω που ειναι πολλα χρονια και το κραταει ακομα

Επεξ/σία από SOCRATIS1000
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως είπα πιο πάνω, ας μην αναλωθούμε τι έγινε και έκλεισαν τα περισσότερα video club, πως επιβιώνουν αυτά που έμειναν κλπ, γιατί αν αρχίσουμε θα γεμίσουμε το thread με αναλύσεις επί αναλύσεων και αραιά και που θα υπάρχουν ποστ με απαντήσεις στην αρχική ερώτηση.

Επίσης όσοι δίνετε ονόματα και διευθύνσεις video club κάντε ένα κόπο να γράψετε αν είναι για ενοικίαση ή αγορά ή και τα δυο, αν ξέρετε φυσικά.

Επεξ/σία από kurkosdr
Δημοσ.
5 ώρες πριν, kurkosdr είπε

Όπως είπα πιο πάνω, ας μην αναλωθούμε τι έγινε και έκλεισαν τα περισσότερα video club, πως επιβιώνουν αυτά που έμειναν κλπ, γιατί αν αρχίσουμε θα γεμίσουμε το thread με αναλύσεις επί αναλύσεων και αραιά και που θα υπάρχουν ποστ με απαντήσεις στην αρχική ερώτηση.

Επίσης όσοι δίνετε ονόματα και διευθύνσεις video club κάντε ένα κόπο να γράψετε αν είναι για ενοικίαση ή αγορά ή και τα δυο, αν ξέρετε φυσικά.

Όσα έγραψα εγώ είναι για ενοικίαση και αγορά. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...