BoullyBoy Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα στην ομάδα. Μετά απο μερικές ημέρες πρόκειται να κάνω εγκατάσταση μια κεραία που θα περιλαμβάνει στο σύνολο 7 κεραίες Ubiquiti αλλά και ένα Switch σε μέρος εκτός πόλης. Η συνολική κατανάλωση στο σύνολο θα είναι περίπου στα 100-130Watt. Με ενδιαφέρει αν υπάρχει ένα δυνατό UPS όπου θα αντέχει τουλάχιστον 2 ώρες τα 130W (αμα έχει και 4-5 ώρες καλύτερα) αλλα και να στέλνει ενημέρωση με μαιλ ή κάποιο πρόγραμμα στο κινητό οτι το ρευμα έχει κοπεί. Μια 2η επιλογή είναι να μπει ένα UPS χωρίς να έχει αυτήν την δυνατότητα και πριν απο το UPS να μπεί μια συσκευή όπου να κάνει το κομμάτι με την ενημέρωση. Κάποιος γνώστης πάνω σε αυτό το κομμάτι για ένα καλό προϊόν θα εκτιμούσα πολύ την άποψή του.
fmarkos Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 16 ώρες πριν, BoullyBoy είπε Καλησπέρα στην ομάδα. Μετά απο μερικές ημέρες πρόκειται να κάνω εγκατάσταση μια κεραία που θα περιλαμβάνει στο σύνολο 7 κεραίες Ubiquiti αλλά και ένα Switch σε μέρος εκτός πόλης. Η συνολική κατανάλωση στο σύνολο θα είναι περίπου στα 100-130Watt. Με ενδιαφέρει αν υπάρχει ένα δυνατό UPS όπου θα αντέχει τουλάχιστον 2 ώρες τα 130W (αμα έχει και 4-5 ώρες καλύτερα) αλλα και να στέλνει ενημέρωση με μαιλ ή κάποιο πρόγραμμα στο κινητό οτι το ρευμα έχει κοπεί. Μια 2η επιλογή είναι να μπει ένα UPS χωρίς να έχει αυτήν την δυνατότητα και πριν απο το UPS να μπεί μια συσκευή όπου να κάνει το κομμάτι με την ενημέρωση. Κάποιος γνώστης πάνω σε αυτό το κομμάτι για ένα καλό προϊόν θα εκτιμούσα πολύ την άποψή του. Κοίτα το ups είναι φτιαγμένα για πολύ συγκεκριμένα πράγματα, αυτό που ζητάς με απλό ups της αγοράς νομίζω δύσκολα θα το βρεις από όσο έχω εικόνα. Αυτό που θα μπορούσε να σε καλύψει είναι μια ηλεκτρογεννήτρια πετρελαίου για λειτουργία πάνω από 30 λεπτά, μια πατέντα που θα μπορούσες να κάνεις (του μπακάλι) είναι να βάλεις 5-6 ups σε σειρά αλλά δεν ξέρω αν αυτό θα σε καλύπτε από πλευράς κόστους σίγουρα πάντως θα σου βγει πιο φθηνά από οποιαδήποτε άλλη περίπτωση. Τα πάντα είναι θέμα μπάτζετ. Νομίζω η πιο φθηνή λύση γι αυτό που θες είναι 5-6 ups σε σειρά ώστε να μπορούν να σου καλύψουν το δώρο που θες. Οι εγκαταστάσεις που δουλεύουν 24Χ7 δεν χρησιμοποιούν ups αλλά εφεδρικές γεννήτριες και ηλεκτρικούς συσσωρευτές και κοστίζουν ακριβά. Τώρα για το θέμα της ειδοποίησης σε περίπτωση διακοπής με ένα google search στα πρόχειρα βρήκα αυτό. Σιγουρά υπάρχουν κι άλλοι τρόποι και λύσεις, αλλά πρέπει να ψαχτείς κι εσύ λιγουλάκι 1
thanasis00 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Κάποια UPS επιτρέπουν σύνδεση με USB για να προβάλλουν πληροφορίες για τη χρήση. Ίσως μπορείς να βάλεις ένα raspberry pi και να το συνδέσεις με USB στο UPS, και να πάρεις τη πληροφορία που θες. Αλλά δες στο εγχειρίδιο του κατασκευαστή, τι πληροφορίες μπορούν να παρέχουν μέσω USB σύνδεσης.
soteras Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Για τόσες ώρες δεν νομίζω να καταφέρεις να βρεις κάτι σε νορμάλ τιμή αυτό που θες ουσιαστικά είναι rack ups που μπαίνουν στους σερβερ και τους κρατανε ενα χ χρονο ανοιχτους.Ίσως μια πιο καλή λύση να είναι έχεις πχ 7 κεραίες βάζεις και 7 ups ένα για την καθεμία με μια ντιζελογενήτρια που αυτή όσο έχει καύσιμα τόσο θα μπορεί και να λειτουργεί.Υπ' όψιν όταν βρεις το UPS προτιμάς κάποιο επώνυμο ώστε να μπορείς να βρεις και μπαταρίες από τη μαμά εταιρεία και όχι μάρκα κλάφτα όπως και το κόστος που έχει η αλλα΄γη μπαταρίας.
Dantε Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 130 βατ τα κραταει για ενα 2ωρο ενα ups με external pack χαλαρα. Απλα κοστιζει προφανως.
BoullyBoy Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Αυτήν την στιγμή έχω ένα πρόχειρο TESCOM UPS LEO 650A πανω Σε 3 κεραίες 2 ρουτερ και ένα switch όπου μετά από διακοπή άντεξε 40 περίπου λεπτά, και πιστεύω δεν είναι είναι και ότι αξιόπιστο σε ups. Η απόσταση που θα μπει το κέντρο θα είναι 15 λεπτά από εμένα απλά θα ήθελα να έχω λίγο παραπάνω χρόνο για κάθε περίπτωση. Τα 130w περίπου που αναφέρω είναι σε πλήρες απόδοση πρακτικά θα είναι 70 το πολύ. Σχετικά με την ενημέρωση για την διακοπή είχα βρει κάποτε μια εταιρία στην Αμερική. Που ενημερώνει με μαιλ η στο πρόγραμμα του θα κοιτάξω να τκ ξανά βρω. Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2023 από BoullyBoy
CMOS_Z Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Στις 5/11/2023 στις 9:53 ΜΜ, BoullyBoy είπε Καλησπέρα στην ομάδα. Μετά απο μερικές ημέρες πρόκειται να κάνω εγκατάσταση μια κεραία που θα περιλαμβάνει στο σύνολο 7 κεραίες Ubiquiti αλλά και ένα Switch σε μέρος εκτός πόλης. Η συνολική κατανάλωση στο σύνολο θα είναι περίπου στα 100-130Watt. Με ενδιαφέρει αν υπάρχει ένα δυνατό UPS όπου θα αντέχει τουλάχιστον 2 ώρες τα 130W (αμα έχει και 4-5 ώρες καλύτερα) αλλα και να στέλνει ενημέρωση με μαιλ ή κάποιο πρόγραμμα στο κινητό οτι το ρευμα έχει κοπεί. Μια 2η επιλογή είναι να μπει ένα UPS χωρίς να έχει αυτήν την δυνατότητα και πριν απο το UPS να μπεί μια συσκευή όπου να κάνει το κομμάτι με την ενημέρωση. Κάποιος γνώστης πάνω σε αυτό το κομμάτι για ένα καλό προϊόν θα εκτιμούσα πολύ την άποψή του. APC SMT-1500i - με το δικό της smartconnect θα έχεις notifications που θέλεις. Εάν έχεις όρεξη για παραπάνω πράγματα πάρε και μια APC NMC3 κάρτα. 1
BoullyBoy Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 ευχαριστώ @CMOS_Z για την απάντηση, η δική σου είναι μια καλή λύση απλά δεν βρίσκω τίποτα σε καινούριο. Μόνο Refurbished. Απο χονδρέμπορο της Tescom μου προτείνανε το μοντέλο 1103ST στα 3000VA μαζί με κάρτα Ethernet μέσα όπου θα έχει αυτήν την δυνατότητα να ενημερώνει και στα κινητά, ξέρουμε για την αξιοπιστία της εταιρίας τίποτα;
CMOS_Z Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, BoullyBoy είπε ευχαριστώ @CMOS_Z για την απάντηση, η δική σου είναι μια καλή λύση απλά δεν βρίσκω τίποτα σε καινούριο. Μόνο Refurbished. Απο χονδρέμπορο της Tescom μου προτείνανε το μοντέλο 1103ST στα 3000VA μαζί με κάρτα Ethernet μέσα όπου θα έχει αυτήν την δυνατότητα να ενημερώνει και στα κινητά, ξέρουμε για την αξιοπιστία της εταιρίας τίποτα; Ναι σωστά δεν βρίσκεις γιατί έγραψα το παλιό μοντέλο από συνήθεια. Με το smartconnect που είπα λέγεται SMT-1500IC https://www.skroutz.gr/s/15338847/APC-Smart-UPS-1500VA-LCD-with-SmartConnect-Line-Interactive-1000W-me-8-IEC-Prizes.html Για tescom δεν έχω εμπειρία.
fmarkos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Η εγκατάσταση λες είναι εκτός πόλης, θα τα βάλεις σε κάποιο container ή κάποια κατασκευή;
BoullyBoy Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Για το ups θα μπει ένα μεγάλο αδιάβροχο ντουλάπι.. Όπως επίσης χώρια θα υπάρχει και για το switch.
fmarkos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, BoullyBoy είπε Για το ups θα μπει ένα μεγάλο αδιάβροχο ντουλάπι.. Όπως επίσης χώρια θα υπάρχει και για το switch. Χωρίς αέρα δηλαδί, τα ups που σου προτείνουν δουλεύουν από 0-40 βαθμούς, για σκέψου το λίγο το καλοκαίρι με τον καύσωνα μέσα σε ένα κουτί κλεισμένο να έχει 40-50 βαθμούς συν την θερμοκρασία που βγάζει το ups και πες μου τι μπορεί να συμβεί; Κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν την διαφορά μεταξύ οικιακής ή έστω εγκατάστασης σε μια εταιρία και εγκατάστασης σε εξωτερικό χώρο. 1
BoullyBoy Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 5 ώρες πριν, fmarkos είπε Χωρίς αέρα δηλαδί, τα ups που σου προτείνουν δουλεύουν από 0-40 βαθμούς, για σκέψου το λίγο το καλοκαίρι με τον καύσωνα μέσα σε ένα κουτί κλεισμένο να έχει 40-50 βαθμούς συν την θερμοκρασία που βγάζει το ups και πες μου τι μπορεί να συμβεί; Κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν την διαφορά μεταξύ οικιακής ή έστω εγκατάστασης σε μια εταιρία και εγκατάστασης σε εξωτερικό χώρο. Βεβαίως δεν θα είναι κλειστό κουτί. Θα γίνουν 2 κουτιά αδιαφροχα όπως επίσης θα εξναι σε υπόστεγο. Και τα 2 κουτιά θα είναι με εξαερισμό και 2 ανεμιστήρες για εισαγωγή και 1 για εξαγωγή αέρα. Κάτι καλύτερο δεν μπορεί να γίνει.
CMOS_Z Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 6 ώρες πριν, fmarkos είπε Κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν την διαφορά μεταξύ οικιακής ή έστω εγκατάστασης σε μια εταιρία και εγκατάστασης σε εξωτερικό χώρο. Ναι γι' αυτό μια ηλεκτρογεννήτρια πετρελαίου και 5-6 ups σε σειρά είναι η σωστή λύση για ένα WISP. Τα θέλετε και τα λέτε αυτά ή σας ξεφεύγουν; OP πάρε το SMT που σου λέω, εάν υπάρχει θέμα χώρου δες τι άλλο βγάζει σε rack γιατί σε λίγο θα προτείνουν καμιά caterpillar στην ταράτσα.
fmarkos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Σαφώς και μου ξέφυγε γιατί δεν έβαλα στην παράμετρο το δεδομένο που ανέφερα παραπάνω. Γι αυτό τον λόγο γίνεται κουβέντα και μελέτη πριν από κάθε εγκατάσταση. Η ηλεκτρογεννήτρια πετρελαίου σαφώς παραμένει μια λύση γι αυτή την περίπτωση. Το θέμα είναι ότι το κόστος είναι μεγάλο. Βέβαια εξαρτάται από την χρησιμότητα και την λειτουργία της εγκατάστασης. Εγώ πάντως σε αυτή την εγκατάσταση δύσκολα θα έβαζα ups για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω. Αναφορά σε κείμενο Και τα 2 κουτιά θα είναι με εξαερισμό και 2 ανεμιστήρες για εισαγωγή και 1 για εξαγωγή αέρα Όπου μπαίνει αέρας μπαίνει και νερό. Αν επιλέξεις την λύση του Ups μην πας σε apc πάρε κάτι φτηνό για να μην κλαις το 1500€ Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2023 από fmarkos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα