Crash24 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Η Microsoft ανανέωσε “αθόρυβα” το documentation για την υποστήριξη των υπολογιστών Surface, υποδεικνύοντας μια αλλαγή στην πολιτική της για την ενημέρωση σε ότι αφορά το λογισμικό. Προηγουμένως, ο τεχνολογικός γίγαντας είχε δεσμευτεί να παρέχει ενημερώσεις firmware για τα Surface PC για μια περίοδο τεσσάρων ετών. Ωστόσο, η πολιτική αυτή φαίνεται να εξελίσσεται. Σύμφωνα με το έγγραφο υποστήριξης, οι υπολογιστές Surface PC που έχουν αποσταλεί μετά την 1η Ιανουαρίου του 2021, είναι επιλέξιμοι για έξι χρόνια ενημερώσεων firmware. Όσοι έχουν αποσταλεί πριν από αυτή την ημερομηνία θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις firmware για την αρχική περίοδο των τεσσάρων ετών. Η παράταση αυτή ισχύει για υπολογιστές3 όπως τα Surface Pro 7+, Surface Go 3, Surface Laptop 4, Surface Laptop Go 2, Surface Studio 2+, Surface Laptop Studio 1 και νεότερα μοντέλα, παρατείνοντας ουσιαστικά τους κύκλους υποστήριξής τους κατά δύο χρόνια. Η τεκμηρίωση διευκρινίζει ότι οι συσκευές που κυκλοφόρησαν πριν από την 1η Ιανουαρίου 2021 θα λαμβάνουν ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης και firmware για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια από την ημερομηνία κυκλοφορίας τους. Εάν η διάρκεια υποστήριξης επεκταθεί πέραν των τεσσάρων ετών, ο χρήστης θα λάβει σχετική ενημέρωση πριν από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της επίσημης υποστήριξης. Για συσκευές που κυκλοφόρησαν την 1η Ιανουαρίου 2021 ή αργότερα, θα λαμβάνουν ενημερώσεις drivers και firmware για τουλάχιστον έξι έτη από την ημερομηνία κυκλοφορίας τους. Εάν η διάρκεια υποστήριξης παραταθεί πέραν των έξι ετών, και πάλι η Microsoft θα ανακοινώσει ενημερωμένη ημερομηνία λήξης πριν ολοκληρωθεί η τρέχουσα διάρκεια υποστήριξης Οι ενημερώσεις firmware είναι ζωτικής σημασίας για τα Surface PC, καθώς βελτιώνουν τη συμβατότητα της συσκευής με τα Windows. Οι ενημερώσεις αυτές μπορούν να οδηγήσουν σε βελτιώσεις στην αυτονομία και στις επιδόσεις, ενώ περιστασιακά εισάγουν ή ενεργοποιούν νέες λειτουργίες στα Windows. Επομένως, όσο περισσότερο υποστηρίζεται ένα Surface PC με ενημερώσεις firmware, τόσο πιο επωφελής είναι για τον χρήστη. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γίνεται διάκριση μεταξύ των ενημερώσεων firmware και των ενημερώσεων λειτουργικού συστήματος. Ενώ αυτές που αφορούν τα firmware μπορούν να διευκολύνουν τη μετάβαση σε μια νέα έκδοση των Windows, δεν είναι πάντα απαραίτητες. Κατά συνέπεια, ακόμη και αν ένα Surface PC δεν λαμβάνει πλέον ενημερώσεις firmare, μπορεί να εξακολουθεί να είναι δυνατή η εγκατάσταση της πιο πρόσφατης έκδοσης των Windows. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 πολύ καλά βήματα. Μακάρι να το δούμε και σε άλλες συσκευές γενικότερα. 7 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rubble Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 37 λεπτά πριν, poulinos είπε πολύ καλά βήματα. Μακάρι να το δούμε και σε άλλες συσκευές γενικότερα. εφόρου ζωής έπρεπε να δίνει αφού τα προβλήματα της είναι παντοτινά. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
polaki Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 39 minutes ago, Rubble said: εφόρου ζωής έπρεπε να δίνει αφού τα προβλήματα της είναι παντοτινά. Τα πάντα πλέον είναι αναλώσιμα, η λογική τους είναι να τα κρατάς 3-4 χρόνια και μετά καινούριο. Εδώ καλά καλά το ίδιο πάει να γίνει και στ'αμάξια, τί να συζητάμε για ηλεκτρονικά. Απορώ που προσφέρει τόση υποστήριξη η MS, ίσως επειδή στοχεύει σε εταιρικούς πελάτες που δεν αλλάζουν το hardware τόσο συχνά. Ο home user είναι πολύ πιθανό να το έχει αντικαταστήσει αρκετά νωρίτερα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dikasths Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Είμαι φανατικός Mac user αλλά αγαπάω surface 1 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Te0sX Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 4 minutes ago, dikasths said: Είμαι φανατικός Mac user αλλά αγαπάω surface To hardware του ειναι εξαιρετικό. Σιγουρα οι καλυτερες συσκευές που εχει βγαλει ποτε η Microsoft. Τραγικά λάθη του παρελθόντος που αργησαν τοσο να ασχοληθούν με δικο τους hardware. Εμετικές εσκεμμένες επιλογές για χρόνια σε θύρες και σε άλλα σημεία που δεν βγάζουν νόημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 24 λεπτά πριν, polaki είπε ........... Ο home user είναι πολύ πιθανό να το έχει αντικαταστήσει αρκετά νωρίτερα. Ο μέσος χρήστης στην μνημονιακή ελλάδα διατηρεί τα μηχανήματά του περισσότερο από 5-6 χρόνια λόγω αφραγκιάς. Βεβαίως υπάρχουν και οι "άλλοι" που μόλις βγει κάτι νέο, τρέχουν να το πάρουν. Αλλά αυτοί είναι η συντριπτική μειοψηφία και δεν είναι το σημείο αναφοράς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rubble Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Gk2016 είπε Ο μέσος χρήστης στην μνημονιακή ελλάδα διατηρεί τα μηχανήματά του περισσότερο από 5-6 χρόνια λόγω αφραγκιάς. Βεβαίως υπάρχουν και οι "άλλοι" που μόλις βγει κάτι νέο, τρέχουν να το πάρουν. Αλλά αυτοί είναι η συντριπτική μειοψηφία και δεν είναι το σημείο αναφοράς. υπάρχουν και άλλοι που αγοράζουν μηχανήματα της προκοπης βλ mac και βγάζουν δεκαετία και βάλε μαζί τους Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2023 από Rubble 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dimitris_1981 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Αν δεν παίζεις games ή κανείς video editing ή 3D rendering δύσκολα θα χρειαστείς νέο pc κάθε 3 και λίγο. Καλη κίνηση και με χαμηλό σχετικά κόστος για την MS αν σκεφτούμε ότι το SW ήδη το καλύπτει σχεδόν 10 έτη μίνιμουμ. Το ίδιο κάνουν Samsung και Google στα κινητά. Η Apple επίσης εδώ και χρόνια σε Mac , κινητά και ταμπλετ. Μονο θετικό είναι. Ο ανταγωνισμός μοιάζει να λειτουργεί. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@pnea1973 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Έχω το surface 7pro..Το χρησιμοποιώ για δουλειά προφανώς κια είναι άψογο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Odyss3us Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 εγω εχω το Surface Pro 8, εκτος απο κοσμημα ομολογω πως το hardware ειναι μπομπα και με εξεπληξε ευχαριστα, και εξακολουθει να το κανει, 6 χρονια support firmware για οποιαδηποτε κλειστη συσκευη ειναι too much, εδω ακομα και για motherboard αν παει και δει καποιος τις ημερομηνιες στα bios update σπανια θα δει πανω απο 4 χρονια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dolph Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Καθώς είμαι σε φάση αγοράς νέου laptop και επειδή δυστυχώς το macbook δεν τρέχει κάποια επαγγελματική εφαρμογή (μόνο με parallels, αλλά δεν θέλω να πληρώνω συνδρομή σε επιπλέον software), θα συνεχίσω σε Windows. Αν έχω καταλάβει καλά, τα surface είναι τα κορυφαία Windows laptops; Τα προτείνετε ή δεν είναι value for money; Και από τα μοντέλα, θα πρέπει να αποφύγω κάποιο από αυτά; ΥΓ. Ρωτάω εδώ, γιατί είναι θέμα με surface. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
whoever81 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 33 minutes ago, dolph said: Καθώς είμαι σε φάση αγοράς νέου laptop και επειδή δυστυχώς το macbook δεν τρέχει κάποια επαγγελματική εφαρμογή (μόνο με parallels, αλλά δεν θέλω να πληρώνω συνδρομή σε επιπλέον software), θα συνεχίσω σε Windows. Αν έχω καταλάβει καλά, τα surface είναι τα κορυφαία Windows laptops; Τα προτείνετε ή δεν είναι value for money; Και από τα μοντέλα, θα πρέπει να αποφύγω κάποιο από αυτά; ΥΓ. Ρωτάω εδώ, γιατί είναι θέμα με surface. Surface και value for money δύσκολα μπαίνουν στην ίδια πρόταση. Είναι από τα κορυφαία αλλά και από τα ακριβότερα στις κατηγορίες τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JohnnyDragon Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 6 ώρες πριν, Gk2016 είπε Ο μέσος χρήστης στην μνημονιακή ελλάδα διατηρεί τα μηχανήματά του περισσότερο από 5-6 χρόνια λόγω αφραγκιάς. Βεβαίως υπάρχουν και οι "άλλοι" που μόλις βγει κάτι νέο, τρέχουν να το πάρουν. Αλλά αυτοί είναι η συντριπτική μειοψηφία και δεν είναι το σημείο αναφοράς. Μα δεν υπάρχει και λόγος να αλλάξει μηχάνημα ο μέσος χρήστης. Ρεαλιστικά μιλώντας, ο μέσος χρήστης ακόμα και ακριβών μηχανημάτων (ασχέτως του τι είπε για να πείσει τον εαυτό του ότι πρέπει να τα σκάσει χοντρά), απλά χαζεύει στο ίντερνετ, youtube, socials, p0rn0, άντε και κανένα word μια στο τόσο για να φτιάξει νέο βιογραφικό. Αυτά τα κάνεις και με 10ετίας μηχάνημα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dimitris_1981 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 10 ώρες πριν, dolph είπε Καθώς είμαι σε φάση αγοράς νέου laptop και επειδή δυστυχώς το macbook δεν τρέχει κάποια επαγγελματική εφαρμογή (μόνο με parallels, αλλά δεν θέλω να πληρώνω συνδρομή σε επιπλέον software), θα συνεχίσω σε Windows. Αν έχω καταλάβει καλά, τα surface είναι τα κορυφαία Windows laptops; Τα προτείνετε ή δεν είναι value for money; Και από τα μοντέλα, θα πρέπει να αποφύγω κάποιο από αυτά; ΥΓ. Ρωτάω εδώ, γιατί είναι θέμα με surface. Αν μιλάμε στην ουσία για ultrabooks το value for money δεν υπάρχει με την κλασική έννοια. Αν τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα αλλά η ομορφιά τσέκαρε και Dell XPS 13/15. Αν τώρα ψάχνεις για business Laptop, σε σχετικά νορμάλ τιμές ,Dell & HP είναι για μένα οι επιλογές. σ.σ. Για Support δεν ξέρω αν έχουν ανακοινώσει κάτι αλλά γενικά είναι καλά μηχανήματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα