Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά και χαρά σε όλους.

Έχω μια διώροφη κατοικία όπου κάθε όροφος είναι αυτόνομο διαμέρισμα με ίδια τετραγωνικά.  

Όσον αφορά τη θέρμανση υπάρχει αυτονομία πετρελαίου.  Δηλαδή κοινός καυστήρας αλλά το κάθε διαμέρισμα έχει αυτονομία και μετρητές κλπ.

Τον 1ο όροφο τον νοικιασα πρώτη φορά φέτος και δεν ξέρω πως υπολογίζεται η κατανάλωση του πετρελαίου. 

Έβαλα πετρέλαιο και δεν ξέρω τι προκαταβολή να πάρω και από εκεί και πέρα πως θα υπολογίσω και τι θα πρέπει να πληρώσει ο ενοικιαστής από τη δεύτερη φορά και μετά.  Επίσης με την προκαταβολή πως υπολογίζεται; Είναι για το τέλος όταν είναι να φύγει; 

Έχω μαύρα μεσάνυχτα.  Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Δημοσ.

ρωτα ενα γραφειο διαχειρισης. το αρχικο παγιο η θα ειναι κατ εκτιμηση η θα ειναι η αναλογια λογω χιλιοστων κατα την αγορα του πετρελαιου. μετα θα γινει η εκκαθαριση αναλογα με το τι εχει γραψει ο μετρητης του καθε διαμερισματος.

Δημοσ.
5 hours ago, kirk2308 said:

Γειά και χαρά σε όλους.

Έχω μια διώροφη κατοικία όπου κάθε όροφος είναι αυτόνομο διαμέρισμα με ίδια τετραγωνικά.  

Όσον αφορά τη θέρμανση υπάρχει αυτονομία πετρελαίου.  Δηλαδή κοινός καυστήρας αλλά το κάθε διαμέρισμα έχει αυτονομία και μετρητές κλπ.

Τον 1ο όροφο τον νοικιασα πρώτη φορά φέτος και δεν ξέρω πως υπολογίζεται η κατανάλωση του πετρελαίου. 

Έβαλα πετρέλαιο και δεν ξέρω τι προκαταβολή να πάρω και από εκεί και πέρα πως θα υπολογίσω και τι θα πρέπει να πληρώσει ο ενοικιαστής από τη δεύτερη φορά και μετά.  Επίσης με την προκαταβολή πως υπολογίζεται; Είναι για το τέλος όταν είναι να φύγει; 

Έχω μαύρα μεσάνυχτα.  Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Στο παρακάτω link έχει τα πάντα αναλυτικά:

https://toktirio.gr/main/ypologismos-aytonomhs-thermansis/

Επίσης η προκαταβολή δεν είναι για το τέλος όταν φύγει, είναι για αγοραστεί πετρέλαιο ώστε να ξεκινήσει να δουλεύει το καλοριφέρ.

• Like 1
Δημοσ.

Το πρόβλημα μου είναι το εξής.

Έχει δώσει προκαταβολή πχ 50% αφού η οικοδομή είναι δύο διαμερίσματα και θα μπορούσαν να μοιραστούν το αρχικό έξοδο. 

Στο επόμενο γέμισμα τι πληρώνει ο καθένας και ποια η συμβολή της προκαταβολής; 

Αν δεν συμβάλει η προκαταβολή στο δεύτερο γέμισμα τελικά που υπολογίζεται; Ή επιστρέφεται τελικά;

Όσον αφορά τον τύπο λόγω του ότι είναι μόνο δύο ίδια διαμερίσματα δε νομίζω ότι χρειάζεται.  Υπάρχουν ωρομετρητες και βάσει αυτών υπολογίζεται η κατανάλωση.

Ευχαριστώ 

Δημοσ.

Έχεις πάρει τα χρήματα, η δεξαμενή έχει ας πούμε τώρα 1000 λίτρα. Μετά από 3μηνες εχετε κάψει ας πούμε 500 λίτρα. Αφού έχεις μετρητες το ένα διαμέρισμα έχει κάψει τα 3/5 πχ ο άλλος το 2/5. Βάζετε πετρέλαιο 500 λίτρα να ξαναφτάσει η δεξαμενή εκει που ήταν πριν ξεκινησετε, κάνεις αναγωγή με βάση το κάψιμο και πληρώνει ο καθένας. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...