Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά 

Έκανα αναβάθμιση σε 100 άρα σύνδεση με καινούργιο ρουτερ cosmote και έχω μια απορία 

Ενώ όταν συνδέομαι πχ με το κινητό με wifi η ταχύτητα που μου δείχνει το speed test ειναι 100 mbps ενω οταν συνδεομαι με τον υπολογιστη μεσω ethernet ειναι γυρω στα 86 mbps .Ετσι πρεπει να ειναι ?

Δημοσ.

Η κάρτα δικτύου του υπολογιστή καθώς και το καλώδιο που συνδέεται αυτός, έχουν δυνατότητα για Gigabit ταχύτητα ή παίζουν σε Fast Ethernet (100Mbps);

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Η κάρτα δικτύου του υπολογιστή καθώς και το καλώδιο που συνδέεται αυτός, έχουν δυνατότητα για Gigabit ταχύτητα ή παίζουν σε Fast Ethernet (100Mbps);

Α Δεν το ξέρω φίλε 

Πάντως με την προηγούμενη 50 άρα που είχα έδειχνε κανονικά στην ethernet και λίγο πιο κάτω με wifi 

Μόλις τώρα, Pavlosdro είπε

Α Δεν το ξέρω φίλε 

Πάντως με την προηγούμενη 50 άρα που είχα έδειχνε κανονικά στην ethernet και λίγο πιο κάτω με wifi 

Πως μπορώ να το τσεκάρω αυτό που λες ?

Δημοσ.

Στις πληροφορίες την ενσύρματης σύνδεσης, αναφέρει την ταχύτητα που έχει επιτευχθεί. Επίσης μπορείς να ελέγξεις και την δυνατότητα της κάρτας δικτύου και αν αυτή υποστηρίζει Gigabit ταχύτητες. Υπάρχει και η πιθανότητα να χρειάζεται αναβάθμιση των οδηγών της κάρτας δικτύου.

Το καλώδιο για να υποστηρίζει Gigabit, απαραίτητα πρέπει να έχει τερματισμένους και τους 8 εσωτερικούς ακροδέκτες και όχι μόνον τους 4 (που συνήθως ισχύει με τα έτοιμα που έρχονται μαζί με τις συσκευές). Διαφορετικά δοκιμάζεις με άλλο καλώδιο.

Για να πιάνεις ενσύρματα 100άρα ταχύτητα απαραίτητα χρειάζεται υποστήριξη Gigabit απ' όλη την αλυσίδα (Router, καλώδιο και υπολογιστής) διαφορετικά θα πιάνεις λιγότερο ένεκα του overhead που υφίσταται λόγω των πρωτοκόλλων επικοινωνίας. Πριν έπιανες το 50άρι, διότι η ταχύητητα που είχες ήταν μικρότερη από το Fast Ethernet και την υποστήριζε ούτως ή άλλως όλη η αλυσίδα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...