Προς το περιεχόμενο

Powerlines 5Ghz σε τριφασικό

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από csontheline,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας, έχω το εξής πρόβλημα με το δίκτυο του σπιτιού μου:

Έχω 200αρα γραμμή με οπτική ίνα που την έχω χωρίσει σε δύο μπάντες 2.4Ghz και 5Ghz και έχω κάτι παλιά powerlines (devolo) τα οποία παίζουν στην συχνότητα 2.4 και πάνε 2 ορόφους πανω με ταχύτητες κάτω από 20mbps. Θέλω να τα αναβαθμίσω και μου έχουν πει ότι επειδή έχω τριφασικό ρεύμα μπορώ να παω μόνο σε devolo αλλά θέλω μοντέλο που να υποστηρίζει 5Ghz. Έχετε κάτι να μου προτείνετε 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tα καινούργια powerline παίζουν και σε τριφασικό επειδή χρησιμοποιούν την γείωση που είναι κοινή. Κατά 99% σε άλλους ορόφους (φαντάζομαι είναι κοινή η χελώνα) θα πρόκειται για διαφορετική φάση, πιθανόν να έχεις ίδιες ταχύτητες. Πριν πετάξεις τα λεφτά σου, σκέψου για εναλλακτικές περιπτώσεις. Αν μπορείς να περάσεις εξωτερικά καλώδιο, η καλύτερη λύση είναι να βάλεις access point σε κάθε όροφο που ενδιαφέρεσαι. Αν δεν μπορείς, τότε κοιτάς για ένα σύστημα mesh, πχ tp link deco.

Επεξ/σία από achilles_g_
  • Like 1
  • Λύση
Δημοσ.

Βρες τρόπο και πέρνα καλώδιο. 2 για κάθε σημείο που θέλεις (1 που θα χρησιμοποιήσεις και 1 για εφεδρεία). Ακόμα και με cat 6 θα είσαι οκ για πολλά πολλά πολλά χρόνια (όσο δεν θα καταστραφεί το καλώδιο).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...