vaggos2586 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 59 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε (Σας άρεσε; Εάν ναι, ποια σημεία ακριβώς;) Στο μουσείο έχει γίνει φοβερή αναβάθμιση σε σχέση με πριν καμία πενταετία που είχα ξαναπάει. Μεγαλο μείον ένα μεγάλο κομμάτι του αρχαιολογικού χώρου που έχει κλείσει λόγω έργων και επίσης λογω αυτού υπάρχει στους εξωτερικους διαδρόμους άμμος που κάνει επικίνδυνο τον περίπατο ειδικά αν έχεις και παιδί. 1
manolis940 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 10 ώρες πριν, louben είπε Δωρεαν μουσεια υπάρχουν μονο στην Αγγλια (και εκει δεν είναι όλα). Οπουδήποτε αλλού τα μουσεια έχουν είσοδο και ενιοτε τσουχτερη (πχ Γαλλια). Οι τιμες των ελλληνικών μουσειων ήταν μέχρι πρόσφατα εξευτελιστικα χαμηλες (για τα διεθνη στανταρντς) 'επρεπε όμως η είσοδος για τους Ελληνες να είναι δωρεαν (όπως στα 80s-90s). ¨οπως και να χειθ ακόμη και τώρα συγκεκριμένες κατηγοριες πολιτών (εκπαιδευτικοι, Απόφοιτοι ΙΑ, τριτεκνοι-πολύτεκνοι και νεοι κάτω των 14 ετων αν δεν κάνω λάθος) εξακολουθούν να δικαιούνται δωρεαν πρόσβασης) Δεν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος να κάνεις διαχωρισμό σε κάποιον βάση την εθνικότητα και κατά κάποιο τρόπο είναι ρατσιστικό. Σε ειδικές κατηγορίες πολιτών όπως φοιτητές, μαθητές και άλλες που ανέφερες το καταλαβαίνω να υπάρχει έκπτωση ή και εντελώς δωρεάν είσοδος. Απ' την άλλη φυσικά θέλουμε να μας πληρώνουν αλλά οι περισσότεροι αρχαιολογικοί μας χώροι είναι ένα αίσχος. Απλώς μπαίνεις μέσα και βλέπεις πέτρες. Μία ταμπέλα με την ιστορία του χώρου για παράδειγμα είναι σπάνιο φαινόμενο. 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 1 hour ago, vaggos2586 said: Στο μουσείο έχει γίνει φοβερή αναβάθμιση σε σχέση με πριν καμία πενταετία που είχα ξαναπάει. Έχουν βάλει και τον Αντινοο (το άγαλμα) στο Μουσείο;
safridia Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 10 ώρες πριν, Sebu είπε Μουσειο Ακροπολης εξαιρειται απο οσο γνωριζω γιατι νομιζω ειναι ξεχωριστο ΝΠΔΔ δεν υπαγεται δηλαδη ευθεως στο Υπουργειο Πολιτισμου, κατι τετοιο εγραφε η ανακοινωση. Εμενα θα με ενδιεφερε η Πινακοθηκη αλλα δεν θεωρειται μουσειο και δεν την εχει στη λιστα οποτε... Η Εθνικη Πινακοθηκη εκει απεναντι στο Χιλτον ειναι δωρεαν την πρωτη κυριακη οπως και οι γλυπτοθηκες. Αυτο που δεν ειναι δωρεαν ειναι το Μουσειο της Ακροπολης την πρωτη Κυριακη (εχει αλλες ημερες) και καθολου το ΕΜΣΤ στο Φιξ
Aurumnus Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 2 hours ago, safridia said: Αυτο που δεν ειναι δωρεαν ειναι το Μουσειο της Ακροπολης την πρωτη Κυριακη (εχει αλλες ημερες) Σίγουρο αυτό; Σήμερα είχε μεγάλη ουρά έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης.
froyd Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 23 ώρες πριν, louben είπε Δωρεαν μουσεια υπάρχουν μονο στην Αγγλια (και εκει δεν είναι όλα). Οπουδήποτε αλλού τα μουσεια έχουν είσοδο και ενιοτε τσουχτερη (πχ Γαλλια). Οι τιμες των ελλληνικών μουσειων ήταν μέχρι πρόσφατα εξευτελιστικα χαμηλες (για τα διεθνη στανταρντς) 'επρεπε όμως η είσοδος για τους Ελληνες να είναι δωρεαν (όπως στα 80s-90s). ¨οπως και να χειθ ακόμη και τώρα συγκεκριμένες κατηγοριες πολιτών (εκπαιδευτικοι, Απόφοιτοι ΙΑ, τριτεκνοι-πολύτεκνοι και νεοι κάτω των 14 ετων αν δεν κάνω λάθος) εξακολουθούν να δικαιούνται δωρεαν πρόσβασης) Η είσοδος για τους Έλληνες ήταν δωρεάν, μέχρι που διαμαρτυρήθηκε η ΕΕ. Επειδή θα έπρεπε να είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες από τις χώρες μέλη, αποφασίστηκε να μπει εισιτήριο για τους Έλληνες. Υπουργός Πολιτισμού Ντόρα Μπακογιάννη 1
Witcher1st Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 On 05/11/2023 at 21:23, MauroPaltoudias said: Έχουν βάλει και τον Αντινοο (το άγαλμα) στο Μουσείο; Πολλα ρωτάς φίλε μου!
MauroPaltoudias Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 31 minutes ago, Witcher1st said: Πολλα ρωτάς φίλε μου! Ε καλά φίλε μου, δεν σε θίξαμε. Φαντάσου η ερώτηση να απευθυνόταν άμεσα και σε σένα... Μια πληροφορία ζήτησα. Έχω κάνει κάτι μελέτες στον αρχαιολογικό χώρο και ήθελα να να ενημερωθώ για το αν έχουν υλοποιηθεί. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2023 από MauroPaltoudias
Witcher1st Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 50 minutes ago, MauroPaltoudias said: Ε καλά φίλε μου, δεν σε θίξαμε. Φαντάσου η ερώτηση να απευθυνόταν άμεσα και σε σένα... Μια πληροφορία ζήτησα. Έχω κάνει κάτι μελέτες στον αρχαιολογικό χώρο και ήθελα να να ενημερωθώ για το αν έχουν υλοποιηθεί. Πάρε ένα τηλέφωνο στο μουσείο τότε; Αυτό που λες δε βγάζει κανένα νόημα. Άσε που αμφιβάλλω εάν ο άνθρωπος θυμάται και πολλά. Εγώ την επόμενη ημέρα τα ξεχνάω όλα. 2
Witcher1st Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Θα μας πει ο Vaggos εαν θυμαται!!! Αφηστε τις φατσουλες.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα