Προς το περιεχόμενο

Αγορά συστήματος για 10 ετών παιδί

Grigoros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλω να χτίσω ένα σύστημα για τα παιδιά που είναι 7 και 10. Το budget δεν θέλω να ξεφύγει αλλά θέλω να μπορούν να παίζουν Roblox ή ότι online παίζουν για ένα δύο χρόνια. Δεν θέλω κάτι τρομερό και με νοιάζει μόνο για το hardware συμβουλές όχι τα περιφερειακά καθώς οθόνες και τα υπόλοιπα έχω. 

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν γράψεις τι είναι τα "ότι online παίζουν" και τι οθόνη έχεις τότε ίσως πάρεις σωστές απαντήσεις. Επίσης δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει σε 2 χρόνια γιατί με τα updates τα παιχνίδια γίνονται πιο απαιτητικά σε βάθος χρόνου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας πούμε Roblox,  stumble guys και ίσως τότε αφήσω για Fortnite. Οθόνη είναι μια 17inch με IPS panel.  Όσο για διετία το είπα έτσι. Απλά θέλω μια βοήθεια το παράδειγμα θεωρείται vfm τώρα, τι επεξεργαστή να πάρω και τι μητρική κλπ.

Και επειδή τώρα καταλαβαίνω ότι είναι πολύ γενικό ας πούμε και 500-600€ budget

Επεξ/σία από Grigoros

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ότι και να επιλέξεις χρειάζεται αλλαγή οθόνης. Πρώτα επιλέγεις οθόνη και με βάση την οθόνη χτίζεις το pc. Με το μπάτζετ που θέτεις, αν πούμε ότι αγοράζεις μια οθόνη full hd ,75 hz , 24 ιντσες (το ελάχιστο για εμένα)σου μένουν 500 max. Γνώμη μου είναι να βάλεις άλλα 100 ώστε να κάνεις σύστημα με rx 6600, δεν αξίζει να πας σε χειρότερη κάρτα. 

Επεξ/σία από fotaras76
  • Like 4

O @fotaras76 μιλάει ορθά.

Οι απαιτήσεις που περιγράφεις βέβαια θα έλεγα είναι πολύ μικρές.

Το minimum build που θα καλύπτει επακριβώς αυτό που θες στα 1080p είναι οποιοσδήποτε  σύγχρονος ryzen επεξεργαστής με ενσωματωμένα, 16gb (2x8) 3200 cl16 ή 3600 cl18 ddr4 ram (30 ευρώ ένα κιτάκι aegis ), οποιαδήποτε am4 μητρική, ένας οκ nvmε 1tb στο 50ρικο, ένα απλό 500άρι - 450άρι bronze τροφοδοτικό, ένα decent κουτί (μαξ 50 ευρώ) και μια άδεια windows (κανά δεκάρικο από κλειδάδικο).

Η αλήθεια είναι πως ακόμα και ένας μεταχειρισμένος 2200g θα παίξει τα παιχνίδια που είπες στα 60fps ακατέβατα, και με μια μητρική μεταχειρισμένη στο 50ρικο, όλο μαζί μπορεί να σου κοστίσει μαξ 230 - 250 ευρώ αν κρατήσεις και την οθόνη που ήδη έχεις. Από εκεί και πέρα ένας 5600g είναι αυτή τη στιγμή το καλύτερο value αν θες να τον πάρεις καινούριο και να κρατήσει κάποια χρόνια παραπάνω ως επεξεργαστής, χωρίς να πάρεις κάρτα γραφικών. 

Μετά το μαξ σενάριο είναι ένα παρόμοιο buiild αλλά με rx 6600 όπως λέει ο fotaras μαζί έναν 5600 cpu ή αν βρεις καλή τιμή μεταχειρισμένους 3600 από amd, ή κάποιον 10400f (ενδεικτικά τα μοντέλα για καλά pairs με 6600) αλλά εκεί θα μαξάρεις το μπάτζετ σου, και δεν ξέρω αν χρειάζεται αυτή η κάρτα για φορτνάιτ και ρόμπλοξ. 

Είναι ανάλογα τι θες. Αν όντως θες απλά ένα pc για light gaming και browsing για τα επόμενα δύο χρόνια, εγώ θα σου έλεγα να ψάξεις εδώ στο forum για μεταχειρισμένους 2200g- 2400g -3200g -3400g- 4300g - 4600g και μια οποιαδήποτε συμβατή μητρική. Την πρώτη λογική δηλαδή και με την οθόνη που ήδη έχεις. 

• Like 2

18 λεπτά πριν, tzavardin είπε

O @fotaras76 μιλάει ορθά.

Οι απαιτήσεις που περιγράφεις βέβαια θα έλεγα είναι πολύ μικρές.

Το minimum build που θα καλύπτει επακριβώς αυτό που θες στα 1080p είναι οποιοσδήποτε  σύγχρονος ryzen επεξεργαστής με ενσωματωμένα, 16gb (2x8) 3200 cl16 ή 3600 cl18 ddr4 ram (30 ευρώ ένα κιτάκι aegis ), οποιαδήποτε am4 μητρική, ένας οκ nvmε 1tb στο 50ρικο, ένα απλό 500άρι - 450άρι bronze τροφοδοτικό, ένα decent κουτί (μαξ 50 ευρώ) και μια άδεια windows (κανά δεκάρικο από κλειδάδικο).

Η αλήθεια είναι πως ακόμα και ένας μεταχειρισμένος 2200g θα παίξει τα παιχνίδια που είπες στα 60fps ακατέβατα, και με μια μητρική μεταχειρισμένη στο 50ρικο, όλο μαζί μπορεί να σου κοστίσει μαξ 230 - 250 ευρώ αν κρατήσεις και την οθόνη που ήδη έχεις. Από εκεί και πέρα ένας 5600g είναι αυτή τη στιγμή το καλύτερο value αν θες να τον πάρεις καινούριο και να κρατήσει κάποια χρόνια παραπάνω ως επεξεργαστής, χωρίς να πάρεις κάρτα γραφικών. 

Μετά το μαξ σενάριο είναι ένα παρόμοιο buiild αλλά με rx 6600 όπως λέει ο fotaras μαζί έναν 5600 cpu ή αν βρεις καλή τιμή μεταχειρισμένους 3600 από amd, ή κάποιον 10400f (ενδεικτικά τα μοντέλα για καλά pairs με 6600) αλλά εκεί θα μαξάρεις το μπάτζετ σου, και δεν ξέρω αν χρειάζεται αυτή η κάρτα για φορτνάιτ και ρόμπλοξ. 

Είναι ανάλογα τι θες. Αν όντως θες απλά ένα pc για light gaming και browsing για τα επόμενα δύο χρόνια, εγώ θα σου έλεγα να ψάξεις εδώ στο forum για μεταχειρισμένους 2200g- 2400g -3200g -3400g- 4300g - 4600g και μια οποιαδήποτε συμβατή μητρική. Την πρώτη λογική δηλαδή και με την οθόνη που ήδη έχεις. 

Φίλε μου καλά τα λες αλλά με προβληματίζουν οι ηλικίες 7 και 10 ετών γιατί έχω κι εγώ παιδιά σε αυτές τις ηλικίες (7 και 11) και ο γιος που είναι 11 ενώ πριν 2-3 χρόνια έπαιζε με gt 1030 τώρα παίζει πιο βαριά παιχνίδια με rx 6600. Οπότε για εμένα καλύτερα να πάει στο max σενάριο ώστε να μην ασχοληθεί ξανά για χρόνια. Στη χειρότερη να πάει σε 5600g και όταν χρειαστεί σε 1-2 χρόνια βάζει και μια gpu.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ότι ειπώθηκε σωστό.

Τα παιχνίδια που ζητάς να παίξουν τα παίζει οποιοδήποτε σύστημα με ενσωματωμένα.

Αν θες να παίζουν fortnite και λίγο πιο βαριά παιχνίδια σε 1080p χρειάζεται κάρτα γραφικών ενώ το 17αρι μόνιτορ αργά ή γρήγορα θα φανεί λίγο.

Άξια επιλογή κάπου στη μέση η αγορά συστήματος με 5600g ώστε να μπορεί να μπει μια κάρτα γραφικών χωρίς πρόβλημα στη συνέχεια.

Προσωπικά θα πω έλεγα οτι είναι το καλύτερο σενάριο για σένα.

Αν ζορίσεις και πετύχεις καλές τιμές, στήνεις "gaming" 1080p pc μέχρι τα 600€

πρόταση από quickshop το οποίο σε πολλά πράγματα έχει παραδώσεις πολλών ημερών και αρκετές φορές αυτό δημιουργεί προβλήματα.

Υπολόγισε οτι έρχεται και bf που ίσως βρεις κάποιες καλούτσικες προσφορές.

Αν θες να τεντώσεις το budget στα 600€, μπορείς να προσθέσεις μεγαλύτερο σκληρό, 32gb ram, καλύτερο gold psu

image.png.d132bc4e542fe52875fefec88fc69dfe.png

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 4

17άρες για σταθερό είναι ξεπερασμένες από 15ετίας.

Πάρτε μια 24'' Full HD να το χαρείτε. Στη θέση σου θα έπαιρνα cpu με ενσωμετωμένα γραφικά - απλά το αλλάζεις στην πρόταση από πάνω.

Θα παίζει αυτά που θέλετε, και περισσεύουν να πάρεις καλή οθόνη με 120-150€.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...