Προς το περιεχόμενο

FaceID disabled

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Το FaceID μου απενεργοποιήθηκε. Χρειάζεται να το πάω σε authorised service ή υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω μόνος να το επαναφέρω;

Έκανα ήδη ενημέρωση στο 17 αλλά δε δούλεψε. 

Δημοσ.

Γραψε μας περισσότερες πληροφορίες. 

μοντελο, ποσο καιρο το εχεις, αν ειναι πρώτο χέρι η μεταχειρισμένο , είχες κάποιο συμβάν που μπορεί να προκλήθηκε (πτώση /επαφη με υγρά ) κλπ , ποτε έγινε πχ μετά από αναβάθμιση ή ξαφνικά 

Δημοσ.
1 hour ago, thetiesthatbind said:

Καλημέρα. Το FaceID μου απενεργοποιήθηκε. Χρειάζεται να το πάω σε authorised service ή υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω μόνος να το επαναφέρω;

Έκανα ήδη ενημέρωση στο 17 αλλά δε δούλεψε. 

Πως απενεργοποιηθηκε;  έτσι ξαφνικά από μόνο του; 🤔 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, koutsis είπε

Πως απενεργοποιηθηκε;  έτσι ξαφνικά από μόνο του; 🤔 

Βγάζει ότι δεν είναι διαθέσιμο και στις ειδοποιήσεις σέρβις έχει ειδοποίηση. Μιλάμε για iPhone 12 Pro. Όχι ξαφνικά έγινε. Ήρθε σε επαφή με νερό το κινητό αλλά σε φάση νερό βρύσης. Να πέρασε μέσα και να μην πήγε πουθενά αλλού; 

Πρώτο χέρι είναι. Το έχω από day 1. 

Επεξ/σία από thetiesthatbind
Δημοσ.

Δοκίμασε τα εξής πρώτα (εάν δε το έχεις κάνει):

• Κάνε επαναφορά (Reset) το Face ID.  Για να επαναφέρεις το Face ID στο iPhone σου, άνοιξε τις ρυθμίσεις και μετά προχώρα με το Face ID & Passcode. Στη συνέχεια, βάλε το κωδικό πρόσβασής σου (PIN), εφόσον έχεις ρυθμίσει έναν. Τέλος, πάτησε το επαναφορά αναγνωριστικού προσώπου (Reset Face ID).
  • Κάνε upgrade το iPhone. Πήγαινε στις ρυθμίσεις (Settings) μετά στο Γενικά (General) και μετά στο Ενημέρωση λογισμικού (Software Update). Ενεργοποίησε τη Λήψη και εγκατάσταση ή Εγκατάσταση τώρα (Download and Install or Install Now) εάν είναι διαθέσιμη μια νέα ενημέρωση iOS. 

Δες και εδώ κάποιες προτάσεις από το support της Apple. Ψάξε βέβαια και εσύ, μήπως βρεις κάτι που θα σου θυμίσει κάτι που μπορεί να έχεις κάνει και οδήγησε στο εν λόγω πρόβλημα.

Δημοσ.

Καλησπερα, βιδωμενο πισω στην οθονη βρισκεται το ακουστικο μαζι με το proximity και σημαντικα κομματια του face id. Περασε νερο απο το σιτακι του ακουστικου σε αυτα τα κομματια  και το βραχυκυκλωσε. Θα πρεπει να το πας σε εξειδικευμενο service που κανουν επισκευες μητρικης πλακετας. Δυστυχως τα iphones δεν ειναι αδιαβροχα οπως πιστευει ο περισσοτερος κοσμος. Εχουν απλα μια αντοχη στο νερο.

• Like 3
Δημοσ.
Στις 5/11/2023 στις 11:51 ΠΜ, Android είπε

Καλησπερα, βιδωμενο πισω στην οθονη βρισκεται το ακουστικο μαζι με το proximity και σημαντικα κομματια του face id. Περασε νερο απο το σιτακι του ακουστικου σε αυτα τα κομματια  και το βραχυκυκλωσε. Θα πρεπει να το πας σε εξειδικευμενο service που κανουν επισκευες μητρικης πλακετας. Δυστυχως τα iphones δεν ειναι αδιαβροχα οπως πιστευει ο περισσοτερος κοσμος. Εχουν απλα μια αντοχη στο νερο.

Ναι ξέρω ότι δεν είναι αδιάβροχα αλλά έχουν καλό water resistance. Και εγώ κάτι τέτοιο σκέφτηκα ότι είναι. Θα κλείσω ραντεβού όταν γυρίσω Ελλάδα σε κάποιο iStorm για έλεγχο. Γύρω στα 210 ευρώ πάει το μαλλί, άουτς. 

Δημοσ.

Είναι πολύ πιθανό να είναι το νερό, ειδικά αν το έβαλες κάτω από τρεχούμενη βρύση. Τα "αδιάβροχα" τηλέφωνα έχουν αντοχή σε νερό με χαμηλή πίεση, αν το βάλεις κάτω από τρεχούμενο προφανώς η πίεση αυξάνει και σε συγκεκριμένα σημεία (π.χ. ακουστικό) μπορεί εύκολα να περάσει νερό μέσα.

Αλλά ίσως να μην είναι και αυτό... προσωπικά με iphone X μια μέρα στα καλά καθούμενα σταμάτησε το FaceID. Μετά από 3 χρόνια που το είχα. Χωρίς νερό, χωρίς πέσιμο τίποτα. Αγορασμένο από istorm και όχι κανένα παραμάγαζο. Το πάω για service και βλέπουν ότι το καλώδιο της κάμερας ήταν σχεδόν κομμένο και πολύ τσακισμένο. Φαινόταν ότι δεν έχει ανοιχτεί ποτέ το τηλέφωνο και μου είπαν ότι ήταν μάλλον από το εργοστάσιο έτσι και ζούσε από τύχη...

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...