laxanoulis Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 Μετά από περίπου ένα μήνα αναζήτησης έχω καταλήξει σε ένα πόρισμα για τις μεγάλες αλυσίδες βλέπε Κωτσο, Γερμανό, Public, Plaisio. Αφού έχω μια εικόνα του τι θέλω από το νέο μου κινητό και θέλοντας να κάνω 39α και να βάλω δόσεις την νέα μου συσκευή, αναγκαστικά, πρέπει να επιλέξω συσκευή από ένα από αυτά τα καταστήματα. Είναι δυνατόν πχ το S23 Ultra να είναι ακόμα, μετά από τόσους μήνες κυκλοφορίας, στην τιμή κυκλοφορίας του? Και όχι μόνο το συγκεκριμένο smartphone, αλλά πολλά άλλα. Με αυτήν την λογική, καλύτερα να πάω σε iPhone που οι τιμές τους είναι flat παντού η ίδια, και δύσκολα να πέσει, παρά να αγοράσω ένα τηλέφωνο σχεδόν ενός έτους με τιμή αγοράς την αρχική του. Κάνω κάπου λάθος? Βλέπω κάπου λάθος κάτι? 1
sattack Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 Aν δώσεις τόσα χρήματα, ή πάρε το iphone 15 ή περιμένε 2μιση μήνες ακομα για το s24u. Το s23u τώρα για να το προτιμήσεις θα πρέπει να είναι σε χαμηλή τιμή, όχι γιατί δεν αξίζει, είναι φοβερή συσκευή, απλά γιατί σύντομα θα βγάλει το s24u.
duende Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 Να κανω και γω μια ερωτηση Αν αγορασεις απο το καλαθι του σκρουτζ η του shopflix με απαλλαγη φπα με τη διαδικασια που λενε, προχωραει κανονικα? Η και παλι το σκρουτζομαγαζο απο πισω κανει τα γνωστα θεματα? Εχει αγορασει καποιος με 39α ετσι?
laxanoulis Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, duende είπε Να κανω και γω μια ερωτηση Αν αγορασεις απο το καλαθι του σκρουτζ η του shopflix με απαλλαγη φπα με τη διαδικασια που λενε, προχωραει κανονικα? Η και παλι το σκρουτζομαγαζο απο πισω κανει τα γνωστα θεματα? Εχει αγορασει καποιος με 39α ετσι? Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, αλλά νομίζω πως το κατάστημα κάνει κουμάντο. Γιατί η απόδειξη ή το τιμολόγιο κόβεται από το κατάστημα, όταν αγοράζεις από καλάθι Σκρουτζ, και όχι από το ίδιο το Σκρουτζ. Edit: Παρόλα αυτά, δεν έχω αγοράσει κάτι με 39α από Σκρουτζ. 3 ώρες πριν, sattack είπε Aν δώσεις τόσα χρήματα, ή πάρε το iphone 15 ή περιμένε 2μιση μήνες ακομα για το s24u. Το s23u τώρα για να το προτιμήσεις θα πρέπει να είναι σε χαμηλή τιμή, όχι γιατί δεν αξίζει, είναι φοβερή συσκευή, απλά γιατί σύντομα θα βγάλει το s24u. Η αλήθεια είναι πως θα ήθελα να κάνω την αλλαγή από Android σε iOS, μετά από τόσα χρόνια, για πρώτη φορά. Αλλά και πάλι, αναμένω την bf μπας και πέσει το S23 Ultra(που δεν το κόβω). Εκεί ίσως το σκεφτώ ξανά για το αν πάω σε iPhone ή Android γενικά. Τώρα, για το S24 Ultra υποψιάζομαι πως θα βγει ακριβότερο από το S23 Ultra άρα ίσως να περιμένω τζάμπα. Σίγουρα θα έχει διάφορες από το 23, αλλά αν πέσει η τιμή του 23 ίσως να είναι καλύτερο deal από το 24. Βέβαια όλα αυτά είναι εικασίες που κάνω με κάποια leaks που έχω διαβάσει για το 24. Μπορεί να κάνω και λάθος εν τέλει. Edit: Επίσης, δεν θα ήθελα να περιμένω μέχρι Φεβρουάριο(3-4 μήνες ακόμα δηλαδή) για να πάρω νέα συσκευή. 13 λεπτά πριν, laxanoulis είπε Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2023 από laxanoulis
Tsilitheo2 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 4/11/2023 στις 3:38 ΜΜ, duende είπε Να κανω και γω μια ερωτηση Αν αγορασεις απο το καλαθι του σκρουτζ η του shopflix με απαλλαγη φπα με τη διαδικασια που λενε, προχωραει κανονικα? Η και παλι το σκρουτζομαγαζο απο πισω κανει τα γνωστα θεματα? Εχει αγορασει καποιος με 39α ετσι? Εχω αγοράσει εγω. Πριν 2 χρονια την συσκευη που χρησιμοποιω ακομα. Realme gt 5g. Περιληπτικά,αγορασα μεσω σκρουτζ με 39α ,πληρωσα με prepaid, ηρθε το μνμ οτι εγκρίθηκε και θα παραλαβω σε 2 μερες. Νεο μνμ(εμαιλ) οτι το καταστημα τελικα ΔΕΝ (!) εχει το προϊόν και ψαχνουν το επομενο με οποια διαφορα τιμης να την υπομενουν αυτοι(σκρουτζ). Νεο μνμ βρέθηκε το νεο μαγαζι και θα παραλαβω σε 2 μερες. Καπου εκει περασα στην αντεπίθεση. Τελικα ,μετα απο 5 μαγαζια ,15 μερες αναμονης προιοντος αμεσα διαθεσιμου ,και αρκετη γκρινια ,ειρωνεια και ξεμπροστιασμα απο εμενα μεσω εμαιλς ,το προιον παραδοθηκε. Η αλληλογραφία υπαρχει ακομα. Το ειρωνικο ηταν οτι τα καταστήματα που λεγαν στο Σκρουτζ οτι ΔΕΝ εχουν πλέον διαθέσιμο το προϊόν,συνεχιζαν ακομα στην σελιδα του Σκρουτζ να το πουλαν ως διαθεσιμο. Κατι που αναφερθηκε στην συνομιλία αλλα ουδεποτε απαντηθηκε Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2023 από Tsilitheo2
laxanoulis Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Tsilitheo2 είπε Εχω αγοράσει εγω. Πριν 2 χρονια την συσκευη που χρησιμοποιω ακομα. Realme gt 5g. Περιληπτικά,αγορασα μεσω σκρουτζ με 39α ,πληρωσα με prepaid, ηρθε το μνμ οτι εγκρίθηκε και θα παραλαβω σε 2 μερες. Νεο μνμ(εμαιλ) οτι το καταστημα τελικα ΔΕΝ (!) εχει το προϊόν και ψαχνουν το επομενο με οποια διαφορα τιμης να την υπομενουν αυτοι(σκρουτζ). Νεο μνμ βρέθηκε το νεο μαγαζι και θα παραλαβω σε 2 μερες. Καπου εκει περασα στην αντεπίθεση. Τελικα ,μετα απο 5 μαγαζια ,15 μερες αναμονης προιοντος αμεσα διαθεσιμου ,και αρκετη γκρινια ,ειρωνεια και ξεμπροστιασμα απο εμενα μεσω εμαιλς ,το προιον παραδοθηκε. Η αλληλογραφία υπαρχει ακομα. Το ειρωνικο ηταν οτι τα καταστήματα που λεγαν στο Σκρουτζ οτι ΔΕΝ εχουν πλέον διαθέσιμο το προϊόν,συνεχιζαν ακομα στην σελιδα του Σκρουτζ να το πουλαν ως διαθεσιμο. Κατι που αναφερθηκε στην συνομιλία αλλα ουδεποτε απαντηθηκε Άρα, απ' ότι καταλαβαίνω, για 39α καλύτερα όχι από Σκρουτζ γιατί θα μπλέξεις...
Tsilitheo2 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, laxanoulis είπε Άρα, απ' ότι καταλαβαίνω, για 39α καλύτερα όχι από Σκρουτζ γιατί θα μπλέξεις... Αγορα με 39α απο σκρουτζομαγαζο αλλα οχι μεσω σκρουτζ,ρητα οχι. Οι περισσότεροι γραφουν τιμη καταστηματος 290ε ,τιμη web 230ε ,τιμη με 39α 229ε. Οποτε ειναι σαν λεν οτι αλλη τιμη εχει στο κατάστημα,αλλη στο web. Οκ,δεκτο. Αλλα αγοραζοντας με 39α ΜΕΣΩ web , μετάφερεσαι στο καταστημα. Ακυροι τελειως. Αλλα μεσω σκρουτζ αγορα ,ή θα σου το βρουν ή στην τελικη θα επιστρέψουν τα χρηματα. Προσωπικα,αν εχει καποια αλυσιδα το s23u που ζητας π.χ. 1000ε και στο σκρουτζ το βρισκω 700ε αγορα μεσω σκρουτζ,θα παρω το ρισκο να τους πληρωσω με 39α και μετα ας κοψουν τον λαιμο τους να το βρουν ή να επιστρέψουν το ποσο αν οχι. Που δεν τους συμφέρει. Τωρα ,αν βαλουμε στην εξισωση 39α -σκρουτζομαγαζο και δοσεις ,δεν γνωριζω Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2023 από Tsilitheo2 1
laxanoulis Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, Tsilitheo2 είπε Αγορα με 39α απο σκρουτζομαγαζο αλλα οχι μεσω σκρουτζ,ρητα οχι. Οι περισσότεροι γραφουν τιμη καταστηματος 290ε ,τιμη web 230ε ,τιμη με 39α 229ε. Οποτε ειναι σαν λεν οτι αλλη τιμη εχει στο κατάστημα,αλλη στο web. Οκ,δεκτο. Αλλα αγοραζοντας με 39α ΜΕΣΩ web , μετάφερε στο καταστημα. Ακυροι τελειως. Αλλα μεσω σκρουτζ αγορα ,ή θα σου το βρουν ή στην τελικη θα επιστρέψουν τα χρηματα. Προσωπικα,αν εχει καποια αλυσιδα το s23u που ζητας π.χ. 1000ε και στο σκρουτζ το βρισκω 700ε αγορα μεσω σκρουτζ,θα παρω το ρισκο να τους πληρωσω με 39α και μετα ας κοψουν τον λαιμο τους να το βρουν ή να επιστρέψουν το ποσο αν οχι. Που δεν τους συμφέρει. Τωρα ,αν βαλουμε στην εξισωση 39α -σκρουτζομαγαζο και δοσεις ,δεν γνωριζω Κάποια κάνουν μέχρι 12 άτοκες, αλλά αν ισχύει αυτό που λες με τις τιμές τότε είναι σαν να πάω σε μεγάλη αλυσίδα και να το αγοράσω από εκεί με 39α. Γιατί αν ένα κατάστημα με 12 άτοκες στο σκρουτζ σου κάνει 39α και η τιμή πέσει κατά 1€ τότε είναι σαν να αγοράσω από μεγάλη αλυσίδα με κανονικό 39α... Άντε να βγει 50-100€ παραπάνω. Αλλά και πάλι, στις μεγάλες αλυσίδες έχεις ίσως και καλύτερο support αν συμβεί το οτιδήποτε.
Tsilitheo2 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 8 ώρες πριν, laxanoulis είπε Κάποια κάνουν μέχρι 12 άτοκες, αλλά αν ισχύει αυτό που λες με τις τιμές τότε είναι σαν να πάω σε μεγάλη αλυσίδα και να το αγοράσω από εκεί με 39α. Γιατί αν ένα κατάστημα με 12 άτοκες στο σκρουτζ σου κάνει 39α και η τιμή πέσει κατά 1€ τότε είναι σαν να αγοράσω από μεγάλη αλυσίδα με κανονικό 39α... Άντε να βγει 50-100€ παραπάνω. Αλλά και πάλι, στις μεγάλες αλυσίδες έχεις ίσως και καλύτερο support αν συμβεί το οτιδήποτε. Τυχαιο παράδειγμα
mphxths Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 2 hours ago, Tsilitheo2 said: Τυχαιο παράδειγμα Ειναι κλασικο φαινομενο αυτο εδω και χρονια , για να αποφευγουν να πουλησουν με το 39α. Τα εχω ξαναγραψει , αλλα ας τα ξαναγραψω. Κανονικα , η τιμη που πουλαει ενας εμπορος ειναι ΜΙΑ. Αυτη προκυπτει απο την τιμη κοστους + κερδος + ΦΠΑ. Αρα στο σκρινσοτ που εχεις , η τιμη πωλησης ειναι 270,32 και η τιμη χωρις φπα (δηλ τιμη κοστους + κερδος) ειναι η 218. Η τιμη web ειναι ελληνικη ανακαλυψη και πιθανον παρανομη εφευρεση. To βλεπω το φαινομενο και σε μεγαλες αλυσιδες πολλες φορες , αλλα για μικροπραγματα , οπου εκει ενταξει μπορει στην αποδειξη/τιμολογιο να μπορουν με καποιον τροπο να "προκυψουν" την τιμη web απο την κανονικη με καποιον τροπο , αφαιροντας κατι π.χ. υπηρεσιες web ξερωγω. Στα σκρουτζομαγαζα ομως , η τιμη web ειναι για να δελεασει τους πελατες να μην ψωνισουν με τιμολογιο (ή 39α). Στην προκειμενη περιπτωση του σκρινσοτ , θα σκεφτει καποιος , τιμη web 225 , τιμη με 39α 218... ασε μην μπλεξω τωρα για 7 ευρω και με κουρασουν με το 39α. Τι ειναι 7 ευρω... Δεν γαμιεται ... Και τσουπ , απεφυγαν το 39α , αποδοση φπα και τα σχετικα ... 2
laxanoulis Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, mphxths είπε Ειναι κλασικο φαινομενο αυτο εδω και χρονια , για να αποφευγουν να πουλησουν με το 39α. Τα εχω ξαναγραψει , αλλα ας τα ξαναγραψω. Κανονικα , η τιμη που πουλαει ενας εμπορος ειναι ΜΙΑ. Αυτη προκυπτει απο την τιμη κοστους + κερδος + ΦΠΑ. Αρα στο σκρινσοτ που εχεις , η τιμη πωλησης ειναι 270,32 και η τιμη χωρις φπα (δηλ τιμη κοστους + κερδος) ειναι η 218. Η τιμη web ειναι ελληνικη ανακαλυψη και πιθανον παρανομη εφευρεση. To βλεπω το φαινομενο και σε μεγαλες αλυσιδες πολλες φορες , αλλα για μικροπραγματα , οπου εκει ενταξει μπορει στην αποδειξη/τιμολογιο να μπορουν με καποιον τροπο να "προκυψουν" την τιμη web απο την κανονικη με καποιον τροπο , αφαιροντας κατι π.χ. υπηρεσιες web ξερωγω. Στα σκρουτζομαγαζα ομως , η τιμη web ειναι για να δελεασει τους πελατες να μην ψωνισουν με τιμολογιο (ή 39α). Στην προκειμενη περιπτωση του σκρινσοτ , θα σκεφτει καποιος , τιμη web 225 , τιμη με 39α 218... ασε μην μπλεξω τωρα για 7 ευρω και με κουρασουν με το 39α. Τι ειναι 7 ευρω... Δεν γαμιεται ... Και τσουπ , απεφυγαν το 39α , αποδοση φπα και τα σχετικα ... Άρα, με λίγα λόγια, παρανομούν και δεν τους ακουμπάει κανένας... Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2023 από laxanoulis
mphxths Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 4 minutes ago, laxanoulis said: Άρα, με λίγα λόγια, παρανομούν και δεν τους ακουμπάει κανένας... Αρκετοι ναι. Μην γενικευσουμε. Αρκετα σκρουτζομαγαζα ειναι σοβαρα. Καποια αλλα , απλα πανε για την αρπαχτη. Καποτε , δεν ξερω αν το κανουν ακομα , ανοιγανε με ενα ΑΦΜ , πουλουσανε οσο μπορουσανε , τσεπωναν τον ΦΠΑ , κλεινανε το μαγαζι , ανοιγανε με αλλο ΑΦΜ και αλλη επωνυμια και παλι απο την αρχη. Το ο,τι ακομα και σημερα καποια σκρουτζομαγαζα κανουν τα βαρια πεπονια για το 39α , κατι πρεπει να μας λεει. 2
Nabuko Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 42 λεπτά πριν, mphxths είπε Και τσουπ , απεφυγαν το 39α , αποδοση φπα και τα σχετικα ... Σωστά το είπες. Γι' αυτό γίνεται όλη η ιστορία.
laxanoulis Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 37 λεπτά πριν, mphxths είπε Αρκετοι ναι. Μην γενικευσουμε. Αρκετα σκρουτζομαγαζα ειναι σοβαρα. Καποια αλλα , απλα πανε για την αρπαχτη. Καποτε , δεν ξερω αν το κανουν ακομα , ανοιγανε με ενα ΑΦΜ , πουλουσανε οσο μπορουσανε , τσεπωναν τον ΦΠΑ , κλεινανε το μαγαζι , ανοιγανε με αλλο ΑΦΜ και αλλη επωνυμια και παλι απο την αρχη. Το ο,τι ακομα και σημερα καποια σκρουτζομαγαζα κανουν τα βαρια πεπονια για το 39α , κατι πρεπει να μας λεει. Έχεις δίκιο. Δεν ήθελα να το κάνω να ακουστεί γενικευμένο το σχόλιό μου. Φυσικά και δεν είναι όλα τα καταστήματα ίδια. Όπως και να έχει η κατάσταση, εμένα το σκρουτζ, για την δική μου περίπτωση, δεν μπορεί να με εξυπηρετήσει κ' έτσι θα πάω σε κάποια από τις μεγάλες αλυσίδες για να κάνω την δουλειά μου.
mphxths Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 1 minute ago, laxanoulis said: Έχεις δίκιο. Δεν ήθελα να το κάνω να ακουστεί γενικευμένο το σχόλιό μου. Φυσικά και δεν είναι όλα τα καταστήματα ίδια. Όπως και να έχει η κατάσταση, εμένα το σκρουτζ, για την δική μου περίπτωση, δεν μπορεί να με εξυπηρετήσει κ' έτσι θα πάω σε κάποια από τις μεγάλες αλυσίδες για να κάνω την δουλειά μου. Κοιτα , εχω ψωνισει μεσω 39α (με ΑΦΜ φιλου που ηταν παροντας μαζι μου) και σε μεγαλες αλυσιδες ηταν ζητημα δευτερολεπτων να χτυπησει ο ταμιας το αφμ στο συστημα και να γινει η πωληση. Σε σκρουτζομαγαζα τωρα , δεν εχω εμπειρια απο τετοια κατασταση , αλλα γενικοτερα η αισθηση ειναι (απο τις μαρτυριες που ακουμε και διαβαζουμε) οτι θελουν να το αποφυγουν. Ακομα ενας λογος να ψωνισεις απο μεγαλη αλυσιδα κινητο ειναι το after sales support. Δεν λεω οτι ολες οι αλυσιδες ειναι τελειες σε αυτο το κομματι , αλλα οσο ναναι ειναι πιο σοβαρες απο διαφορα σκρουτζομαγαζα , που για να αποφυγουν να ασχοληθουν θα σε στειλουν στο επισημο σερβις και αντε τραβηξου κα βγαλε ακρη μονος σου. Οι δοσεις επισης στις μεγαλες αλυσιδες ειναι ενα επιπλεον κινητρο . Εγω παντα απο μεγαλες αλυσιδες ψωνιζω , για να εχω το κεφαλι μου ησυχο αν και το πληρωνουμε το προιον ακριβοτερο... δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα δυστυχως. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα