Προς το περιεχόμενο

ATI R9600LE Setup Problems

Papajohn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Hello!

Λοιπόν, τον περασμένο Δεκέμβιο φίλος αγόρασε απο το e-shop motherboard/cpu/ram/vga/κουτί. Μετα απο παρακάλια του για βοήθεια του συνέθεσα το σύστημα αλλα δεν καταφερα να κανω τη καρτα γραφικών να δουλέψει. μιαλάω για μια Club3D Radeon 9600LE 128MB.

Το πρόβλημα που εμφάνιζε ήταν πως αφού την έβλεπαν κανονικά τα windows και παρνούσαμε τους drivers σε καθε startup του συστήματος έβγαζε ένα μηνυμα "αδυναμια εντοπισμού του πινακα ελέγχου ΑΤΙ" και στη συνέχεια έμπαινε στα windows αλλα βασικά με τους standart VGA drivers και την εντυπωσιακή ανάλυση την 800χ600 69hrz.

Τον προέτρεψα να την γυρίσει πίσω στο e-shop. Μετα απο κανα μηνα στο κουτί της αποφασίζει να την επιστρέψει, αλαλ τον προτρέπω πρωτα να τη δοκιμάσουμε στο δικό μου σύστημα. Και σε μενα ακριβώς η ίδια συμπεριφορά. Την πηγαίνει λοπιπον στο eshop και του λένε πως φταίνει τα πειρατικα windows που έχει. Ο μη γνώστης φίλος μου το τρώει και επιστρέφει σπίτι. Καταφέρναι μετα απο κανα μηνα παλι να βρει original windows και δοκιμάζει. Φυσικα δεν αλλαξε τίποτα.

Εϊναι λοιπόν περίπου Φεβρουάριος και ο φίλος ξαναπάει τη καρτα στο eshop. Του την κρατανε για service για να την πάρει μετα απο 3-4 βδομάδες με το εξής αποτέλεσμα "η καρτα δουλευει άψογα".

Επιστρέφει σπίτι του και παρατάει οριστικα την κάρτα στο κουτί της, μιας και δεν ενδιαφερόταν πολύ για παιχνίδια, CM έπαιζε και στο νετ έμπαινε χωρίς αυτή. Οτι και να του λέω δεν άκουγε, όλο απεύφευγε να την ξαναπάει.

..................

Όσπου διάβασα πως το D3 και ΗL2 είναι χρυσά και θα κυκλοφορήσουν τον Αύγουστο. :) Έχοντας και γω ξεμείνει με μια GF2MX άρχισα να ψάχνω όλους τους γνωστούς για να βρώ μαι σ’υχρονη καρτούλα. Να βρήκα!

Ξαναπαίρνω λοιπόν τη καρτα απο τον φίλο μου με την υπόσχεση πως αν τη φτιάξω θα την κρατήσω για να παίξω HL2 & D3! :)

απορίες:

1. Υπάρχει κατι αλλο που μπορώ να κανω για να τη κανω να δουλέψει;

2. Εχει συναντήσει κανείς παρόμοιο πρόβλημα;;

3. πόσες φωνε΄ς να τους βαλω στο eshop, πολλές, ΠΑΡΑ πολλές, η ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ πολλές;; :twisted:

Σημερα τη δοκίμασα και σε ενα pc ενος άλλου φίλου με working R9600pro. Μολις πήγαν να κάνω boot αλλάζοντας κάρτες πάλι πηρα το μηνυμα "Αδυναμία εντοπισμού του πίνακα ελέγχου ATi"....

Ευχαριστώ!

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

file ,den les a:to leitourgiko [windows????]

b.twn arithmo twn catalyst[2.9-4.6]

c.an dokimases na baleis diaforetikous arithmous drivers!

me auta ta dedomena isws bgaloume symperasma! :wink:

to mono pou mporw na pw genika kai aorista einai na elekseis an exoun meinei ixnoi apo ta drivers ths Nvidia! :(

Δημοσ.

Sorry φίλε μου που τα παρέλειψα αλλα μου φάνηκαν ανούσια...

Λοιπον, WinXP SP1, ATI CATALYST 3.10, 12/17/03 (ο νεότερος που κυκλοφορούσε εκείνη την εποχή-το ίδιο ακριβώς πρόβλημα εβγαζε και με τον driver του κουτιού, ήταν λιγο παλιότερος), setup σε συστήματα αμέσως μετα απο format...

Αυριο θα κατεβάσω και τον τελευταίο Catalyst να ξαναδοκιμάσω...

Δημοσ.

Καλημέρα... Papajohn, έχω κι εγώ περίπου το ίδιο πρόβλημα μόνο που η δικιά μου κάρτα, ενώ το σύστημα βλέπει την κάρτα, την αντιστοιχίζει στην 2η οθόνη (ΟΧΙ στην κύρια). Με αποτέλεσμα να μην μπορώ να ανεβάσω ανάλυση πάνω απο 1024x768!!! :evil: :evil: Και όλα αυτά σε Win98!!!

Τώρα θα μου πείς που κολλάει αυτό με την κάρτα σου και το πρόβλημά σου?? Την ίδια ακριβώς συμπεριφορά με την κάρτα σου είχα όταν πήγα αρχικά να την βάλω σε μηχάνημα με WinXP....

Δημοσ.

Η καρτα δηλαδή κατα τα αλλα δουλέυει; Τι έκανες, έτσι την έχεις αφήσει;;

Εστειλα mail και την Club3D να δούμε...

Δημοσ.

Σε Win98se δουλεύει σε ανάλυση 800x600 αλλά που και που κρασάρει... ειδικά σε DOS πρόγραμμα (λογιστική π@π@ρια) με πετάει έξω...

Κατα τ' άλλα όλα "ΟΚ" ...

Κοινώς υπολειτουργεί...

Αν σου απαντήσει η Club3D πόσταρε την απάντηση...

Δημοσ.

loipon koita na deis ti tha kaneis:afou exei ta winXP ,katevase ta omega drivers 4.6 !kai me to atitool des pws thn anagnwrizei!!mia kai LE epishma den hparxei,des an thn anagnwrizei 64bit h 128bit!!isws mia kai to modelo den einai oti eixe sto nou ths, h ATI, sou kanei ta problhmata auta!

Δημοσ.

Να και η απαάντηση της Club3D σε μία μόλις μερα παρακαλώ:

Dear ,

Please return your product to your local store for RMA.

Regards,

Raymond

RMA εννοεί αλλαγή φαντάζομαι έτσι;; Μαλλον δεν θα αρχίζω να κατεβαζω με τις δεκάδες τα mbytes των drivers. Αφού μου το λένε και αυτοί θα το ξέρουν το πρόβλημα...

Δημοσ.

Και η απάντηση του eshop μεσα σε 2 μόλις ώρες παρακαλώ. Αρίστα!

Αγαπητέ κύριε ,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως μπορείτε να προσκομίσετε το προϊόν στην εταιρεία μας προς έλεγχο και αντικατάσταση.Επίσης,θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε πως ολα τα προϊόντα ελέγχονται με διαγνωστικά προγράμματα τα οποία είναι απόλυτα επιτυχείς στα αποτελέσματά τους,τα οποία παραλαμβάνει ο πελάτης εκτυπωμένα.Σε περίπτωση που ο πελάτης δεν δέχεται τα αποτελέσματα που έδωσε το πρόγραμμα ,τότε το προϊόν αποστέλεται στην αντιπροσωπεία του όπου γίνεται νέος έλεγχος.Αν το προϊόν βρεθεί ελαττωματικό,αντικαθίσταται και αποστέλεται ενα νέο στον πελάτη.Σε διαφορετική περίπτωση ο πελάτης παραλαμβάνει το επίσημο έγγραφο του αντιπροσώπου,το οποίο αναφέρει πως δεν διαπιστώθηκε κάποιο πρόβλημα.

Έτσι,για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας θα σας παρακαλούσαμε να επιστρέψετε το προϊόν,το οποίο θα ελεγχθεί μπροστά σας και αφου διαπιστωθεί κάποιο ελάττωμα θα το αντικαταστήσουμε.Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

Με εκτίμηση,

Υπεύθυνος Τεχνικού Τμήματος

Μένει να τους επισκευθώ για μια τελευταία ελπίζω φορα!

Δημοσ.

Με τους Ωμέγα drivers, μπόρεσα και ανέβασα την ανάλυση μέχρι και 1024x768... κατι καλύτερο έγινε, αλλα δεν έπιασε τα 2048x κατι που λένε οι προδιαγραφές...

Δημοσ.

Να και καποiες πληροφορίες απο το ATI Tool:

400Mhz core clock

200Mhz memmory clock

128 bit memory interface

4 active pipelines

R350 series

Γενικά απο επιδόσεις πως είναι η καρτα; Είναι κατι αντίστοιχο μιας 9600 ή χειρότερη (πολύ;);

Δημοσ.

me tis syxnothtes pou les einai h idia me thn powercolor9600pro400/400[ez].einai dhladh metaksy ths 9600 aplhs kai ths 9600pro400/600!mhn fantasteis terasties diafores!milame gia pososta ths takshs 5-7%!kalotaksidh! :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...