chris toss Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Xαίρεται! Σκοπεύω να φτιάξω ένα νέο σύστημα από το 0 που οι βασικές του ανάγκες θα είναι γραφικές/γραφιστικές (davinci, photoshop, γενικά εικόνα video). Δεν υπάρχει τίποτα από περιφερειακά οποτε κοιτάω και για οθόνη ηχεία (πληκτρολόγιο ποντίκι δεν χρειάζεται). Προσπαθώ να φτιάξω μονος μου το σύστημα αλλα δυστυχώς δεν έχω τόσο καλή εικόνα της τωρινής αγοράς, έχω καιρό να φτιάξω σύτημα. Οποτε είπα για άλλη μια φορα να ζητήσω την βοήθεια του forum. Από κάτω παραθέτω τα κομμάτια που έχω βρει για τώρα. Μονο 2 πράγαμτα έχω ως περιορισμούς. 1) Όλα τα κομμάτια πρέπει να είναι από το ίδιο μαγαζί με υπηρεσία συναρμολόγησης μιας και θα φύγει για άλλη πολλη (επέλεξα το συγκεκριμένο κατάστημα γιατί έχω πάρει από εκεί κομμάτια στο παρελθόν 2-3 φορες και είμαι ικανοποιημένος. Αν υπάρχει κάποια πρόταση για άλλο το ακούω). 2) το budget είναι στα 1000€. Case MOBO: Asrock Fatal1ty B450 Gaming K4 CPU: AMD Ryzen 5 5600 3.5GHz GPU: AMD Ryzen 5 5600 3.5GHz RAM: G.Skill Ripjaws V 32GB DDR4-3600MHz Power: Thermaltake TR2 S 500W Full Wired 80 Plus M2: Samsung 980 SSD 500GB M.2 NVMe HDD SSD Portable Screen Speakers Παρακαλώ βοήθεια. έχετε προτάσεις για αντικαταστάσεις? προσθήκες? αφαιρέσεις? οποια βοήθεια μπορώ να πάρω ειναι πολύτιμη. Ευχαριστώ. Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2023 από chris toss
Λύση nickol-us Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 Λύση Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Είσαι πολύ σίγουρος οτι το κατάστημα kavatza λειτουργεί; Κάποια περίοδο πρότεινα συνέχεια build από εκεί λόγω καλών τιμών, μεγάλης ποικιλίας και δωρεάν συναρμολόγισης. Η επιχείρηση νομίζω ελεγχόταν για τριγωνικές συναλλαγές με σκοπό τη μη πληρωμή φπα και έκτοτε νομίζω δεν έχει ξαναλειτουργήσει έχοντας μόνιμα το banner Οι επιλογές σου παρόλα αυτά δεν δείχνουν τρομερές. Τα μαγαζιά που συναρμολογούν και σε καλές τιμές είναι πλέον δυσεύρετα, προσωπικά δεν έχω βρει κάποιο ιδανικό. Για αρκετό καιρό πρότεινα mgmanager με σχετικά καλή ποικιλία και χαμηλές τιμές ωστόσο χρεώνουν 50€ συναρμολόγηση που κάθε άλλο παρά καλά το λες. Παρόλο το κόστος συναρμολόγησης παραμένει "τίμιο" σε αναλογία ποικιλίας-τιμών Επίσης το quickshop ένα από τα οικονομικότερα και με μεγάλη ποικιλία μαγαζιά, μόλις 20€ η συναρμολόγηση, δυστυχώς για να πετύχει τιμές έχει μεγάλης διάρκειας παραδόσεις και πολλές φορές λόγω αυτής δημιουργούνται θέματα. 2 προτάσεις λοιπόν, μια απο mgmanager και μια από quickshop(σημαντικά καλύτερη σύνθεση), παραφωνία και στα 2 build τα cases που χωρούν μόνο m-atx μητρικές. Για την σύνθεση που έφτιαξα δε σε προβληματίζει παρά μόνο αν κάποια στιγμή θες αναβάθμιση με atx μητρικές. Δεν βρήκα άλλα καλούτσικα και οικονομικά κουτιά σε αυτά τα χρήματα mg (+2 Arctic F12 που δε φαίνονται στο screenshot) quick Έχω αφήσει ένα υπόλοιπο 250€ για οθόνη και περιφερειακά. Ιδανικά θα ήταν να κοιτάξεις gold psu, 1tb nvme και nvidia κάρτα αλλά δε νομίζω οτι χωράει κάτι καλύτερο σε αυτό το budget. Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2023 από nickol-us 2
chris toss Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου! Οι συμβουλές σου ήταν ανεκτίμητες. Κρίμα για το καβάτζα γιατί είχα πάρει από κει 2-3 συστήματα και ήμουν πολύ ικανοποιημένος με την εξυπηρέτηση. Τελικά λέω να προχωρήσω με την λύση του quickshop. Φαίνεται ότι καλύπτει τις ανάγκες μου. Ευχαριστώ και πάλι και σένα και όλους όσους δίνουν από το χρόνο τους να βοηθάνε άλλους. Καλή συνεχεια. 1
@topos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 On 04/11/2023 at 14:17, chris toss said: Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου! Οι συμβουλές σου ήταν ανεκτίμητες. Κρίμα για το καβάτζα γιατί είχα πάρει από κει 2-3 συστήματα και ήμουν πολύ ικανοποιημένος με την εξυπηρέτηση. Τελικά λέω να προχωρήσω με την λύση του quickshop. Φαίνεται ότι καλύπτει τις ανάγκες μου. Ευχαριστώ και πάλι και σένα και όλους όσους δίνουν από το χρόνο τους να βοηθάνε άλλους. Καλή συνεχεια. Μια χαρά η σύνθεση, προσπάθησε για μεγαλύτερο nvme+ gold τροφοδοτικό. Όσο για την οθόνη εάν δεν έχεις ξαναδουλέψει σε 27inch fhd δεν θα την πρότεινα, το dot pitch μου φαίνεται τεράστιο και προσωπικά δεν θα επέλεγα να δουλέψω σε τέτοια οθόνη. Για ηχεία παρόλο που γενικά συμπαθώ τα Logitech τα συγκεκριμένα δεν θα τα πρότεινα για μοντάζ, θέλεις κάτι σχετικά ουδέτερο.Μαλλον η καλύτερη επιλογή είναι ακουστικά. Για εξωτερικό δίσκο, με τα ίδια~ χρηματα παίρνεις έναν ssd 2tb+εξωτερική θηκη. Αυτός που έβαλες είναι μηχανικός 2,5αρης λογικά στις 5400rpm(γενικά αργος, και στο να δουλεύεις από αυτόν και να περνάς/μοιραζεις αρχεία)Ιδικά στην 2η περίπτωση είναι και τρομερά επίφοβος εαν τύχει και σου πέσει ποτέ(οι ssd δεν έχουν τέτοιο θέμα-σε λογικά πάντα πλαισια-) Γενικά όλο το μηχάνημα απέχει από το "ιδανικό PC για editing/μοντάζ" αλλά κάτι τέτοιο θα κόστιζε πολλαπλάσια. Είναι ένα PC όμως που θα ξεκινήσεις να βγάζεις δουλίτσα και εάν σταθεροποιηθεί η ροή αλλάζεις οθόνη, παίρνεις σωστά ηχεία και προσθέτεις ram.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα