Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας, εχω λιγο χαθει μετα απο ωρες αναζητησης για το τι ειναι καλυτερο σε ποιοτητα ζωης. Ψαχνω για Monitor που ο κυριος σκοπος του θα ειναι coding Και κυριως productivity (αντε να βλεπω καμια σειρα και ελαφρυ gaming). Διαβαζοντας αρκετα σχολια, λενε οτι το 4Κ σε 27 Inch monitor  εχει περισσοτερα PPI (pixel per inch) αλλα χαλαει μετα λογω κακο scaling απο Windows.

Οποτε ναι.. θα ηθελα να ζητησω την γνωμη σας και την εμπειρια πανω σε αυτο το θεμα 27 ή 32 inch για productivity? 

Δημοσ.

Budget δε γράφεις.

Προσωπικά θα πήγαινα σε 2k IPS 165hz. Κάτι τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/40949513/LG-UltraGear-27GP850P-B-IPS-HDR-Gaming-Monitor-27-QHD-2560x1440-165Hz-me-CHrono-Apokrisis-1ms-GTG.html

Το 2κ πιστεύω είναι η χρυσή τομή σε 27-32 ίντσες. IPS προσωπική προτίμηση πρέπει να δεις απο κοντά για να κρίνεις. 165 (ή 144) hz απαραίτητα αν περνάς πολύ χρόνο μπροστά στην οθόνη, είναι πολύ πιο ξεκούραστη.

Ρώτα κι εδώ https://www.insomnia.gr/forums/forum/34-οθόνες/

Δημοσ.

Αρχικά, για όλες τις χρήσεις έχει μεγάλη σημασία το πόσο κοντά κάθεσαι.

Ειδικά στο gaming, θες ν'αποφύγεις να γυρνάς το κεφάλι (τουλάχιστον πολύ) όταν παίζεις.

Αντιθέτως, όσον αφορά δουλειά "γραφείου" , εμένα δεν μ'απασχολεί καθόλου να γυρνάω το κεφάλι μια και συχνά είναι για να αλλάξω focus εργασίας.... τελικάμε βολεύει περισσότερο να έχω 2 οθόνες και στην δεύτερη (που  δεν χρειάζεται να είναι και σούπερ γουαου) να έχω υποστηρικτικά εργαλεία (outlook,teams, κάποιο notepad++ κουβά για copy paste κλπ)

Γενικώς θα έλεγα να μείνεις στα 2Κ, εκτός αν δουλεύεις με γραφικά κλπ.

Αν έχεις γραφείο με βάθος, θα μπορούσες να πας σε μεγαλύτερη αλλά πρέπει προσωπικά να δεις αν σε βολεύει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 hours ago, Tol1as said:

Budget δε γράφεις.

Προσωπικά θα πήγαινα σε 2k IPS 165hz. Κάτι τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/40949513/LG-UltraGear-27GP850P-B-IPS-HDR-Gaming-Monitor-27-QHD-2560x1440-165Hz-me-CHrono-Apokrisis-1ms-GTG.html

Το 2κ πιστεύω είναι η χρυσή τομή σε 27-32 ίντσες. IPS προσωπική προτίμηση πρέπει να δεις απο κοντά για να κρίνεις. 165 (ή 144) hz απαραίτητα αν περνάς πολύ χρόνο μπροστά στην οθόνη, είναι πολύ πιο ξεκούραστη.

Ρώτα κι εδώ https://www.insomnia.gr/forums/forum/34-οθόνες/

Εχεις ενα δικιο περι budget 😅. Πιο πολυ ανοιξα το thread για να καταληξω μεταξυ σε τι ιντσες θα παω και μετα οτι βγαλει πρωτο το skroutz 😅. Πανω στην κουραση μου δεν ειδα οτι υπηρχε ηδη section για Oθονες. Σε ευχαριστω. 

9 hours ago, Teddy77 said:

Αρχικά, για όλες τις χρήσεις έχει μεγάλη σημασία το πόσο κοντά κάθεσαι.

Ειδικά στο gaming, θες ν'αποφύγεις να γυρνάς το κεφάλι (τουλάχιστον πολύ) όταν παίζεις.

Αντιθέτως, όσον αφορά δουλειά "γραφείου" , εμένα δεν μ'απασχολεί καθόλου να γυρνάω το κεφάλι μια και συχνά είναι για να αλλάξω focus εργασίας.... τελικάμε βολεύει περισσότερο να έχω 2 οθόνες και στην δεύτερη (που  δεν χρειάζεται να είναι και σούπερ γουαου) να έχω υποστηρικτικά εργαλεία (outlook,teams, κάποιο notepad++ κουβά για copy paste κλπ)

Γενικώς θα έλεγα να μείνεις στα 2Κ, εκτός αν δουλεύεις με γραφικά κλπ.

Αν έχεις γραφείο με βάθος, θα μπορούσες να πας σε μεγαλύτερη αλλά πρέπει προσωπικά να δεις αν σε βολεύει.

Αμα δεν αλλαξω γραφειο ( ακομα δεν εχω αποφασισει 😅) που εχει πλατος 60cm ειμαι περιπου σε αποσταση 60-70cm απο την οθονη. Δεν δουλευω με γραφικα εκτος απο λιγο UI/UX που δεν νομιζω να εχει σχεση. Τωρα αυτο που ειπες με το viewpoint μαλλον εχεις ενα δικιο, σιγουρα θα εχω 2 οθονες οποτε να εχω μια 32 + την 24αρα που εχω τωρα μαλλον δεν θα χωρεσουν στο ιδιο γραφειο

Επεξ/σία από Prasino Mantarinh
Δημοσ.

Εγώ θα προτιμούσα ένα IPS panel με 2κ στις 27" κατά προτίμηση Alienware. Αυτά τα χαρακτηριστικά θα κοιτούσα τώρα σχετικά με την απόσταση μπορείς να το διαμορφώσεις όπως θέλεις με την κατάλληλη βάση. αυτά από εμένα ελπίζω να βοήθησα ;) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...