Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στο νήμα ,

Οπως γράφω στον τίτλο θέλω την γνώμη σας σε μοντέλα τηλεοράσεων γιατί δεν έχω ασχοληθεί τα τελευταία χρόνια.

Ψαχνω future proof μοντέλο οσο γίνεται στα 1000-1300€ καθώς δεν αλλάζω συχνά κ ότι τεχνολογία μπορώ να έχω σε αυτά τα χρήματα , καλοδεχούμενη.

55-60" οριακά λίγο παραπάνω , για θέση ταινιών , Xbox series X καθώς & μουσικής (έχω και soundbar Dolby με atmos) Μόνο ορος αποκλειστικά από το κατάστημα PUBLIC καθώς έχω κουπόνι αξίας -300€ & σκέφτομαι κ τιμολόγιο, αν μου το περάσουν μαζί! 

Η top επιλογή σε κρύσταλλα παραμένουν οι OLED ? Κάτι Gsyng & AMD freesyng αξίζουν ή είναι λίγο gimmicks σαν χαρακτηριστικο ; 

οποιος μπορεί και έχει χρόνο ας ρίξει μια ματιά στο site στο Λίνκ αν αξίζει κάτι https://www.public.gr/cat/tileoraseis/tileoraseis/f/megethos-othonhs:55---64?ob=priceAsc

ευχαριστω πολύ ✌

Επεξ/σία από MontzOlee
Δημοσ.

Δε θα πήγαινα σε OLED αν αφήνεις στατικές εικόνες (όπως λες για μουσική). Μεγαλο ρίσκο burn in.

το μέγεθος έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην εμπειρία απο το τύπο panel.

Για αρχή πες τι απόσταση θέασης έχεις - μετρημένη με μέτρο απο το ύψος του οφθαλμου σου μέχρι τη τηλεόραση.

Δεύτερον αν θα κανεις νυχτερινη προβολή μονο ή και σε φωτεινο δωματιο. (οι oled που μπορεις να παρεις σε αυτο το μπατζετ δε φτανουν σε υψηλη φωτεινοτητα).

Οι ΟΛΕΔ παραμένουν κορυφή. Στη συνέχεια όσες έχουν local dimming και απο πίσω καλο chipset που θα τρέχει το local dimming, π.χ. σε QLED κτλ.

Για γκειμινγκ θες >60fps για αρχή και καλό θα ήταν να υποστηρίζει freesync.

Βρες μερικά μοντέλα και κανε τη δικια σου έρευνα. Προτείνω το RTINGS.com για αξιόπιστα review.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, lucidsteve είπε

Δε θα πήγαινα σε OLED αν αφήνεις στατικές εικόνες (όπως λες για μουσική). Μεγαλο ρίσκο burn in.

το μέγεθος έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην εμπειρία απο το τύπο panel.

Για αρχή πες τι απόσταση θέασης έχεις - μετρημένη με μέτρο απο το ύψος του οφθαλμου σου μέχρι τη τηλεόραση.

Δεύτερον αν θα κανεις νυχτερινη προβολή μονο ή και σε φωτεινο δωματιο. (οι oled που μπορεις να παρεις σε αυτο το μπατζετ δε φτανουν σε υψηλη φωτεινοτητα).

Οι ΟΛΕΔ παραμένουν κορυφή. Στη συνέχεια όσες έχουν local dimming και απο πίσω καλο chipset που θα τρέχει το local dimming, π.χ. σε QLED κτλ.

Για γκειμινγκ θες >60fps για αρχή και καλό θα ήταν να υποστηρίζει freesync.

Βρες μερικά μοντέλα και κανε τη δικια σου έρευνα. Προτείνω το RTINGS.com για αξιόπιστα review.

Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση.

Καταλαβα τι λες αλλα ίσως είναι υπερβολή ο όρος μουσική που έβαλα. Αν τα έβαζα ποσοστιαία μέχρι το 100 το 70% θα πήγαινε στις ταινίες το 20% στις παιχνιδοκονσόλες και ένα 10% στην μουσική.

Θα μετρήσω με μέτρο κ θα επανέλθω με γνώμονα ότι σε μερικούς μήνες μετακομίζω κιόλας σε πιο μεγάλο σπίτι αλλα με πιο μικρό σαλόνι 😕

Η προβολή δεν γίνεται στάνταρ ώρες πλέον με το παιδί αλλα Τα Φιλαράκια του Netflix παίζουν στο repeat.

Αρα πάνε OLED & μετά Qled ? Κάτι miniled που είδα τι άποψη έχεις;

Επισης από μάρκες τι να κοιτάζω ; Βλέπω ότι έχουν μπει δυνατά οι TCL & Hisense αν δεν κάνω λάθος , εγώ όταν πήρα τηλεόραση τελευταία φορά στο μακρινό 2014-15 μόνο Samsung , LG & Sony ψάχναμε !

Δημοσ.
2 hours ago, MontzOlee said:

Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση.

Καταλαβα τι λες αλλα ίσως είναι υπερβολή ο όρος μουσική που έβαλα. Αν τα έβαζα ποσοστιαία μέχρι το 100 το 70% θα πήγαινε στις ταινίες το 20% στις παιχνιδοκονσόλες και ένα 10% στην μουσική.

Θα μετρήσω με μέτρο κ θα επανέλθω με γνώμονα ότι σε μερικούς μήνες μετακομίζω κιόλας σε πιο μεγάλο σπίτι αλλα με πιο μικρό σαλόνι 😕

Η προβολή δεν γίνεται στάνταρ ώρες πλέον με το παιδί αλλα Τα Φιλαράκια του Netflix παίζουν στο repeat.

Αρα πάνε OLED & μετά Qled ? Κάτι miniled που είδα τι άποψη έχεις;

Επισης από μάρκες τι να κοιτάζω ; Βλέπω ότι έχουν μπει δυνατά οι TCL & Hisense αν δεν κάνω λάθος , εγώ όταν πήρα τηλεόραση τελευταία φορά στο μακρινό 2014-15 μόνο Samsung , LG & Sony ψάχναμε !

Το μικρότερο σαλόνι ειναι καλύτερα νεα για τη τηλεόραση. 

Ρίξε μια ματιά εδώ: https://www.rtings.com/tv/reviews/by-size/size-to-distance-relationship

Αυτες οι αποστάσεις ειναι για 30 μοίρες θεασης. (οσο πιο μακρια πας, τοσο πεφτουν οι μοιρες). Αν έχεις συνηθίσει σε μικρή τηλεόραση και μικρές μοιρες θέασης προφανως μια αναβαθμιση - οποια και αν ειναι αυτη - θα σε εξυπηρετήσει. 

Οι OLED έχουν καλύτερη εικόνα και ειναι καλύτερες και για gaming - αλλά οχι πιο φωτεινή σε full screen παράθυρα. Οι QLED ειναι αρκετά καλές και τείνουν να κλείσουν την απόσταση πάντως. miniled κτλ ειναι τα ιδια πραγματα πανω κατω, απλα π.χ. η samsung το λεει qled ή σονυ Miniled κτλ.

Μάρκες για oled δεν έχεις πολλές να κοιτάξεις: LG, Sony, Samsung, Panasonic. Και οι 4 βγάζουν εξαιρετικά προιόντα. Η Samsung έχει τις QD-OLED οι οποίες εχουν πιο γεμάτα χρώματα και ειναι πιο φωτεινές. Αυτο το έφτασε η LG με τη G3 οπως ειναι τρομερα εκτος budget σου. Αμα βρεις κάποια μεταχειρισμένη σε πολύ καλή κατάσταση QD-OLED S95B ή LG C2, LG C1, θασαι άρχοντας. 

Οι QLED πιθανά να σου κρατήσουν πιο πολλά χρόνια απο OLED ειδικα αν σκοπεύεις να τις κρατήσεις >5 έτη.

Τσεκαρε αυτο για αρχή https://www.rtings.com/tv/reviews/best/by-size/65-inch#page-top

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, lucidsteve είπε

Το μικρότερο σαλόνι ειναι καλύτερα νεα για τη τηλεόραση. 

Ρίξε μια ματιά εδώ: https://www.rtings.com/tv/reviews/by-size/size-to-distance-relationship

Αυτες οι αποστάσεις ειναι για 30 μοίρες θεασης. (οσο πιο μακρια πας, τοσο πεφτουν οι μοιρες). Αν έχεις συνηθίσει σε μικρή τηλεόραση και μικρές μοιρες θέασης προφανως μια αναβαθμιση - οποια και αν ειναι αυτη - θα σε εξυπηρετήσει. 

Οι OLED έχουν καλύτερη εικόνα και ειναι καλύτερες και για gaming - αλλά οχι πιο φωτεινή σε full screen παράθυρα. Οι QLED ειναι αρκετά καλές και τείνουν να κλείσουν την απόσταση πάντως. miniled κτλ ειναι τα ιδια πραγματα πανω κατω, απλα π.χ. η samsung το λεει qled ή σονυ Miniled κτλ.

Μάρκες για oled δεν έχεις πολλές να κοιτάξεις: LG, Sony, Samsung, Panasonic. Και οι 4 βγάζουν εξαιρετικά προιόντα. Η Samsung έχει τις QD-OLED οι οποίες εχουν πιο γεμάτα χρώματα και ειναι πιο φωτεινές. Αυτο το έφτασε η LG με τη G3 οπως ειναι τρομερα εκτος budget σου. Αμα βρεις κάποια μεταχειρισμένη σε πολύ καλή κατάσταση QD-OLED S95B ή LG C2, LG C1, θασαι άρχοντας. 

Οι QLED πιθανά να σου κρατήσουν πιο πολλά χρόνια απο OLED ειδικα αν σκοπεύεις να τις κρατήσεις >5 έτη.

Τσεκαρε αυτο για αρχή https://www.rtings.com/tv/reviews/best/by-size/65-inch#page-top

Μόλις μέτρησα την απόσταση.

3.5m το μέγιστο με την τηλεόραση στον τοίχο και τον καναπέ κολλημένο στον τοίχο.

Τωρα είμαι στα 4 μέτρα με μια 50" Samsung Curved (UE48JU6500) και δεν τρελάθηκα ποτέ αν και τότε μου την είχαν προτείνει για καλή τότε αλλα μάλλον με θόλωσε πιο πολύ το curved κ μου άρεσε παρά όλα τα αλλα …

Οπως καταλαβαίνω πάντως οι Qled αποτελούν δυνατή επιλογη πλέον (ειδικά αν βρεις πάνω κάτω ίδια χαρακτηριστικά με 2.1 HDMI , freesyng κτλ) οι οποίες απ ότι είδα είναι πιο οικονομικές και στην ουσία του θέματος μου , με πιο μεγάλη αξία σε βάθος χρόνου γιατί όπως είπα δεν αλλάζω κάθε 2-3 χρόνια τηλεόραση.

Μεταχειρισμενη δεν θέλω , ονειρικά όπως είπα θέλω να κάνω εξαργύρωση μια επιταγή που έχω στα public κ να κόψω και ένα τιμολόγιο να κερδίσω πάνω κάτω 400-500€ όποτε σε maximum budget να πληρώσω 800-1000..

Επεξ/σία από MontzOlee
Δημοσ.

Σε τέτοια απόσταση δε θα πήγαινα σε OLED με τη καμία.

Οπότε θα πήγαινα είτε σε QLED είτε σε απλή LED - αν θες να φτασεις τις 77-85 ιντσες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, lucidsteve είπε

Σε τέτοια απόσταση δε θα πήγαινα σε OLED με τη καμία.

Οπότε θα πήγαινα είτε σε QLED είτε σε απλή LED - αν θες να φτασεις τις 77-85 ιντσες.

Δεν θα πήγαινες λόγω απόστασης εννοείς φίλε ή για άλλο λόγο ;

Αν δεν μπει στον τοίχο και μπει στο έπιπλο μαζί με την θέση θέασης είδα ότι με καλύπτουν και οι 60" πάντως ήτοι 2.60-2.70 η απόσταση μου 

Επεξ/σία από MontzOlee
Δημοσ.

Αν έχει μεγαλη αποσταση και χαμηλή φωτεινοτητα η εμπειρια ειναι ασχημη.

Οκ. Δες τον οδηγο που εστειλα παραπανω, έπειτα εφοσον πας σε 1-2 μοντέλα, δες τι εγγυηση προσφέρουν και διαβασε καμια κριτική ακομα για τα στοιχεια που σου ενδιαφερουν. 

Οποια και αν παρεις να τη χαρείς !

Δημοσ.

Σκέφτομαι παρα πολύ σοβαρά να παω σε αυτη στις 65'' https://www.public.gr/product/tileoraseis/tileoraseis/tileorasi-hisense-uled-55-4k-smart-55u8kq/1826840 , πολυ futureproof χαρακτηριστικά , εχει τα πάντα απ οτι πρέπει. 

Μεγάλο μείον για μενα και με κολλάει στην αγορά ,το λειτουργικό σύστημα VIDAA , ενω στο εξωτερικο έχει google.

Εχεις αποψη για το OS ? 

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν έχω, ούτε για τις HISENSE. Υπάρχει η δυνατότητα να περιμένεις μέχρι τη black friday; 

Μπορείς να κοιτάξεις τι λένε και χρήστες , οπως και να ρωτήσεις, στο avsforum.com. 

Δημοσ.

To rtings πάντως την θεωρεί flagship killer & σε όλα τα reviews την έχει μέσα στις 🔝 

δυστυχώς μου την έκαναν και δεν έχω δυνατότητα όχι , λήγει η επιταγή στις 13-14/11

5 λεπτά πριν, lucidsteve είπε

Δυστυχώς δεν έχω, ούτε για τις HISENSE. Υπάρχει η δυνατότητα να περιμένεις μέχρι τη black friday; 

Μπορείς να κοιτάξεις τι λένε και χρήστες , οπως και να ρωτήσεις, στο avsforum.com. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 4/11/2023 στις 8:30 ΜΜ, MontzOlee είπε

Μεγάλο μείον για μενα και με κολλάει στην αγορά ,το λειτουργικό σύστημα VIDAA , ενω στο εξωτερικο έχει google.

Εχεις αποψη για το OS ? 

Δεν είναι άσχημο. Είναι εύκολο και ταχύτατο. Απλά είναι τι θες να έχεις στη καθημερινότητά σου. Θα χρησιμοποιείς μόνο εφαρμογές απ' αυτές που υποστηρίζει; Τότε, είσαι εντάξει. Θες πχ stremio; Δεν το υποστηρίζει και θα πρέπει να κουμπώσεις κάτι σε Android (στικ, box...). 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...