Προς το περιεχόμενο

Βέλτιστη περίοδος για αγορά νέου PC.

ΡΙ ΑΠ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τον Απρίλιο του 24 το pc μου θα κλείσει 10 χρόνια και σκοπεύω να πάρω καινούργιο.
Ποια θα ήταν η optimal περίοδος να αγοράσω parts φθηνότερα, τώρα στις γιορτές ή να περιμένω την νέα χρονιά για τον οποιονδήποτε λόγο?
Επίσης σκοπεύω αυτή την φορά να ασχοληθώ παραπάνω ο ίδιος στην επιλογή των parts (το current pc μου ήταν build από άτομα του Insomnia).
Έχετε να προτείνετε guides που θα μπορούσα να δω/διαβάσω για να κάνω ενημερωμένες επιλογές?

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από ΡΙ ΑΠ
ορθογραφία
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν νομίζω οτι υπάρχει τέτοια περίοδος.

Γενικότερα νομίζω είναι random και κατά καιρούς άλλα εξαρτήματα είναι στα πάνω τους, άλλα στα κάτω τους.

Μπορείς να δεις το σενάριο τον προσφορών εκεί όμως ρισκάρεις να φας χρόνο ο οποίος θα συμβάλει στην απαξίωση του hardware που έχεις ήδη αγοράσει.

Αν θες να επιλέξεις μοναχός το hardware, πρέπει απλά να διαβάσεις - ενημερωθείς για τα πάντα.

Μια "βόλτα" στο φόρουμ και θα καταλάβεις τι κινείτε στην αγορά.

Μέσα από reviews, vs και ένα σκασμό τεχνολογικά site ρίχνεις διάβασμα και μαζεύεις κάπως το ρεζουμέ, σύμφωνα και με τα προσωπικά σου θέλω.

Κι εμείς ως ένα βαθμό μπορούμε να κάνουμε προτάσεις και να καθοδηγούμε ενώ παράλληλα διαβάζεις και διασταυρώενεις όσα λέγονται.

παράδειγμα αναζήτησης 5800x3d review, τα περισσότερα αποτελέσματα στην πρώτη σελίδα αφορούν μεγάλα τεχνολογικά site όπου μπορείς να βρεις πληροφορίες για διάβασμα. Επίσης πολλά τα κανάλια στο youtube ώστε να έχεις οπτικοακουστικό υλικο

• Like 3

Μην ακους, τι λεει, ο Νickol-us. Απο μετριοφροσυνη τα λεει. Αυτος και ταλλα παιδια εδω θα σου πουν την καλυτερη λυση για τις αναγκες και το πορτοφολι σου. Καρατσεκαρισμενο!  Κι αν υπαρχουν τετοιοι ανθρωποι σημερα που αφιερωνουν χρονο και γνωσεις για να βοηθουν αλλους. Μαλλον υπαρχει ακομα ελπιδα για τουτο το πατριδα

Ευχαριστουμε, ρε παιδια!

• Like 4
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπότε απ΄ότι καταλαβαίνω προτείνετε να κάνω πρώτα ένα topic εδώ στο φόρουμ αναφέροντας τις ανάγκες & το budget μου και ύστερα να συγκρίνω τα διάφορα parts που θα μου προταθούν?

Edit:

Μετά από 30 λεπτά θέασης του guide που έχει το LTT στο youtube, καταλαβαίνω ότι εκτός από τα surface level βασικά πράγματα, είμαι out of my depth.
Θα κάνω αύριο ένα αναλυτικό topic για να πάρω προτάσεις.
Ευχαριστώ παιδιά.

Επεξ/σία από ΡΙ ΑΠ
  • Like 3

Κοίτα, χρονικά τώρα που είμαστε δεν περιμένουμε τίποτα καινούργιο στο εγγύς μέλλον, τέλη 24 θα βγουν νέα cpu/gpu (ίσως παιχτούν κάποιες Nvidia 4*** super στο ενδιάμεσο).

Οπότε δεν αλλάζει κάτι δραματικά.

Εάν έχεις τα χρήματα και το PC σου είναι 10ετιας η καλύτερη στιγμή είναι στην bf που ξεκινάει σε ~3βδομαδες.

Ίσως καταφέρεις ένα -20% στο συνολικό build εάν δεν είσαι "σεταρισμενος" σε πολύ συγκεκριμένα κομμάτια.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/11/2023 στις 4:07 ΜΜ, ΡΙ ΑΠ είπε

Τον Απρίλιο του 24 το pc μου θα κλείσει 10 χρόνια και σκοπεύω να πάρω καινούργιο.
Ποια θα ήταν η optimal περίοδος να αγοράσω parts φθηνότερα, τώρα στις γιορτές ή να περιμένω την νέα χρονιά για τον οποιονδήποτε λόγο?
Επίσης σκοπεύω αυτή την φορά να ασχοληθώ παραπάνω ο ίδιος στην επιλογή των parts (το current pc μου ήταν build από άτομα του Insomnia).
Έχετε να προτείνετε guides που θα μπορούσα να δω/διαβάσω για να κάνω ενημερωμένες επιλογές?

Ευχαριστώ.

Προσωπικά τις καλύτερες τιμές τις βρήκα 2 φορές Αύγουστο.

Για κάρτα γραφικών νομίζω πως είναι λίγο μετά το release γιατί γενικά και να πέσουν πιο ύστερα, πέφτουν με πολύ αργό ρυθμό, ειδικά οι nvidia.

Μέχρι δλδ να πέσει αισθητά, έχουν ήδη βγει οι επόμενες ή κοντεύουν

6 ώρες πριν, @topos είπε

Κοίτα, χρονικά τώρα που είμαστε δεν περιμένουμε τίποτα καινούργιο στο εγγύς μέλλον, τέλη 24 θα βγουν νέα cpu/gpu (ίσως παιχτούν κάποιες Nvidia 4*** super στο ενδιάμεσο).

Οπότε δεν αλλάζει κάτι δραματικά.

Εάν έχεις τα χρήματα και το PC σου είναι 10ετιας η καλύτερη στιγμή είναι στην bf που ξεκινάει σε ~3βδομαδες.

Ίσως καταφέρεις ένα -20% στο συνολικό build εάν δεν είσαι "σεταρισμενος" σε πολύ συγκεκριμένα κομμάτια.

Απο περιόδους εκπτώσεων μονο nvme και ram είχα πάρει παλαιότερα, και αυτό σε prime day ούτε καν σε BF. Σε bf βρίσκεις όμως συνήθως περιφερειακά (ποντίκια, πληκτρολόγια, ακουστικά, ηχεία, soundbar κτλ)

Επεξ/σία από hln3
  • Like 3

9 ώρες πριν, hln3 είπε

Λοιπον αυτο με Αυγουστο και καλες τιμες το εχω διαπιστωσει κι εγω, αλλα εχω ακουσει και αρκετους να το λενε. Συγκεκριμενα αναφερουν για περιοδο πριν ανοιξουν τα σχολεια.

Σηγουρα η καλυτερη περιοδος αγορων ειναι οταν σου περισευουν χρηματα  να ξοδεψεις.

• Like 1

Να πω εδώ, ότι συμφωνώ με όλους τους προλαλήσαντες. Μία σημείωση μόνο.Υπάρχει η φημολογία ότι λόγω AI θα ανανεωθεί η ζήτηση στην ήδη ακριβή αγορά των καρτών γραφικών.

Αν και υπάρχει πάντα η πιθανότητα να είναι κινδυνολογία για να κινηθεί ο κόσμος σε αγορές, καθώς είναι από ύποπτα κανάλια η είδηση (κυρίως τεχνολογικό yt - social media), έχω παρατηρήσει ότι οι διαθεσιμότητες σε παλιότερα μοντέλα έχουν αρχίσει να πέφτουν και οι τιμές έχουν σταθεροποιηθεί εδώ και καιρό, ενώ τα φετινά νέα μοντέλα έχουν πιο ακριβό release από ποτέ για άλλη μια φορά. Οπότε θα σύστηνα κι εγώ, αν θέλει ο νηματοθέτης gaming pc, να πάρει γνώμη από εδώ και με προσωπικό διάβασμα τι pc χρειάζεται πάνω κάτω για τις ανάγκες του, και να χτυπήσει στο επόμενο διάστημα της black friday. Μετά για ένα χρόνο θα είναι σίγουρα ασύμφορη η αγορά τουλάχιστον μέχρι να βγουν οι νέες γενιές cpu και gpu. (Άσε που πιστεύω ότι θα υπάρχει και η καθιερωμένη προσφορά της amd στις καινούριες κάρτες την περίοδο bf, που συνήθως είναι και η τιμή της επόμενης χρονιάς σε κάθε γενιά)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...