Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Bitbit είπε

η αλήθεια είναι ότι τα usb που είχα πάρει δεν ήταν και τόσο σοβαρά και πιστεύω εκεί είναι το θέμα

Εκει ειναι το θεμα.
Σταματα να παιρνεις φθηνα ηλεκτρονικα.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Bitbit είπε

Επειδή το αυτοκίνητο μου δεν έχει υποδοχή Usb για φόρτιση, έχω πάρει αυτά τα πραγματάκια που μπαίνουν στη θέση του αναπτήρα και βγάζουν 1-2 usb θύρες.

Έχω αλλάξει 3. Το 1 ήταν της κακιας ώρας. Σε όλα η φόρτιση ήταν πολύ αργή. Τώρα έχω παραγγείλει ένα το οποίο υποτίθεται είναι καλύτερο.

Και η ερώτηση μου είναι, η ταχύτητα φόρτιση εξαρτάται από αυτό το πραγματάκι ή απλά η υποδοχή του αναπτήρα δε μπορεί να δώσει παραπάνω ρεύμα; Δε ξέρω τι φταίει. Τα άθλια Usb Που παίρνω ή η υποδοχή;

Αυτό είχα πάρει πριν 1,5 χρόνο και δεν ξανασχολήθηκα με κάτι άλλο έκτοτε: https://www.skroutz.gr/s/22956975/Xiaomi-Fortistis-Aytokinitou-Mayros-Synolikis-Entasis-2-25A-Grigoris-Fortisis-me-THyres-2xUSB-GDS4147GL.html . Ακόμα και σήμερα δε νομίζω ότι υπάρχουν USB ports σε αυτοκίνητα που μπορούν να δώσουν τέτοια ρεύματα (ούτε καν τα νεώτερα με type C). Οι type A -μετά βίας- 5V/2A δίνουν.

Οι υποδοχές του αναπτήρα (ή DC sockets στα νεώτερα) δεν έχουν θέμα. Σε 15Α ή 20Α ασφάλεια είναι πάνω που σημαίνει χονδρικά 180-200W+ αντέχουν. Καλό φορτιστή σαν τον παραπάνω ("QuickCharge") θες. Αυτοί οι παλιοί του 1Α και των 2Α δεν κάνουν για τίποτα πια. Τα νέα κινητά και οι περισσότερες συσκευές που φορτίζουν ειδικά με type C έχουν μεγάλες απαιτήσεις που δεν καλύπτουν οι παλιοί. Επίσης το καλώδιο φόρτισης είναι κεφαλαιώδους σημασίας.

Δημοσ.

Το τι κινητό φορτίζεις εχει μεγάλη σημασια. Πχ το huawei nova 9 υποστηρίζει 5v/2a 11v/6a. Εσυ μπορει να πηρες πχ φορτιστη 66w αλλα επειδή δινει μεχρι 5v αναγκαστικά το κινητό σου θα τραβηξει 5v/2a

Δημοσ.

https://www.skroutz.gr/s/37371736/Baseus-Fortistis-Aytokinitou-Gri-Grigoris-Fortisis-me-THyres-1xUSB-2xType-C-TZCCZM-0G.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Εδώ είσαι. Αγόρασε αυτό και θα φορτίζεις πιο γρήγορα και από το σπίτι. Έχω πετάξει εκατοντάδες ευρώ μέχρι να καταλήξω σε αυτό. Φορτίζω αποκλειστικά στο αμάξι καθημερινά. Thank me later. 

Δημοσ.

Λοιπόν πήρα το νέο usb το οποίο γράφει 30W. Τα προηγούμενα που είχα ήταν παλιά...και φτηνιάρικα

Καλώδιο έχω καλό, 66W. Έχω κι ένα 100W το οποίο έχει και ένδειξη LED.

Δοκιμάζω σε ένα xiaomi redmi note 12 και όντως μου βγάζει γρήγορη φόρτιση και από το λίγο που το άφησα, όντως φορτίζει. Το καλώδιο με το LED όμως μου βγάζει ένδειξη 15W. Γιατί αυτό; Το ίδιο μου βγάζει και όταν το συνδέω σε ενσωματωμένη usb από μια μοτοσυκλέτα.

Το κινητό σύμφωνα με τα specs υποστηρίζει 33W. Το θέμα είναι ότι και με χρήση του φορτιστή του κινητού (33W) πάλι το καλώδιο δείχνει 15W στο σπίτι. Όταν χρησιμοποιώ φορτιστή 10W, το LED δείχνει το σωστό (9,5W).

Οπότε όσον αφορά το αυτοκίνητο, τα άθλια usb έκαναν τη ζημιά. Ακόμα και σε παλαιότερα κινητά που δεν υποστηρίζαν γρήγορη φόρτιση, πάλι αργούσαν. Άρα λύθηκε το βασικό θέμα. Αν ξέρει κανείς που οφείλεται και το άλλο με την ταχύτητα φόρτισης, που δεν αφορά μόνο το αυτοκίνητο....

Γιατί δε φορτίζει στα 33W στο σπίτι και στα 30W στο αυτοκίνητο ή κάπου εκεί γύρω και φορτίζει στα μισά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, Bitbit said:

Λοιπόν πήρα το νέο usb το οποίο γράφει 30W. Τα προηγούμενα που είχα ήταν παλιά...και φτηνιάρικα

Καλώδιο έχω καλό, 66W. Έχω κι ένα 100W το οποίο έχει και ένδειξη LED.

Δοκιμάζω σε ένα xiaomi redmi note 12 και όντως μου βγάζει γρήγορη φόρτιση και από το λίγο που το άφησα, όντως φορτίζει. Το καλώδιο με το LED όμως μου βγάζει ένδειξη 15W. Γιατί αυτό; Το ίδιο μου βγάζει και όταν το συνδέω σε ενσωματωμένη usb από μια μοτοσυκλέτα.

Το κινητό σύμφωνα με τα specs υποστηρίζει 33W. Το θέμα είναι ότι και με χρήση του φορτιστή του κινητού (33W) πάλι το καλώδιο δείχνει 15W στο σπίτι. Όταν χρησιμοποιώ φορτιστή 10W, το LED δείχνει το σωστό (9,5W).

Οπότε όσον αφορά το αυτοκίνητο, τα άθλια usb έκαναν τη ζημιά. Ακόμα και σε παλαιότερα κινητά που δεν υποστηρίζαν γρήγορη φόρτιση, πάλι αργούσαν. Άρα λύθηκε το βασικό θέμα. Αν ξέρει κανείς που οφείλεται και το άλλο με την ταχύτητα φόρτισης, που δεν αφορά μόνο το αυτοκίνητο....

Γιατί δε φορτίζει στα 33W στο σπίτι και στα 30W στο αυτοκίνητο ή κάπου εκεί γύρω και φορτίζει στα μισά;

Ειναι γιατι:
https://www.mi.com/global/product/mi-33w-wall-charger-type-a-type-c-eu/specs/
OutputUSB-C : 5V/3A, 9V/3A, 11V/3A, 12V/2.5A, 15V/2A,20V/1.65A,33W MAX
USB-A : 5V/3A, 9V/3A, 12V/2.25A,27W MAX
για την Xiaomi τα 33watt σημαινουν 11V/3A ή 20V/1.65A, βγαζουν οι φορτιστες σου εξοδο σε αυτες τις προδιαγραφες; 

Στο παραδειγμα, ο "μαμα" σιαομι φορτιστης δινει 33watt μονο στο usb-c. 

Επεξ/σία από dbrillis
Δημοσ.
13 hours ago, dbrillis said:

Ειναι γιατι:
https://www.mi.com/global/product/mi-33w-wall-charger-type-a-type-c-eu/specs/
OutputUSB-C : 5V/3A, 9V/3A, 11V/3A, 12V/2.5A, 15V/2A,20V/1.65A,33W MAX
USB-A : 5V/3A, 9V/3A, 12V/2.25A,27W MAX
για την Xiaomi τα 33watt σημαινουν 11V/3A ή 20V/1.65A, βγαζουν οι φορτιστες σου εξοδο σε αυτες τις προδιαγραφες; 

Στο παραδειγμα, ο "μαμα" σιαομι φορτιστης δινει 33watt μονο στο usb-c. 

ο φορτιστής του πακέτου έχει μόνο USB A.

τελικά άλλο ήταν το θέμα.

πήρα το καλώδιο του xiaomi με τον φορτιστή του και σε πρίζα με μετρητή κατανάλωσης δείχνει τα σωστά watt. Το καλώδιο με το LED όμως πάει μέχρι 15W. Άρα σε αυτό το κομμάτι το καλώδιο είναι το θέμα. ΤΟ καλώδιο που είχα πάρει αποκλειστικά για το αυτοκίνητο στα 66W, κι αυτό στον μετρητή της πρίζας δείχνει μέχρι ~15W.

Ο αντάπτορας USB για τον αναπτήρα έτσι κι αλλιώς ήθελε αλλαγή, το σπαστικό είναι με τα καλώδια που υποτίθεται φτάνουν μέχρι 66W & 100W. Τελικά δεν έχω τόσα καλά καλώδια όσο νόμιζα. Πρόκειται για καλώδιο αυτού του τύπου

Συμπέρασμα, δώστε σημασία και στα καλώδια γιατί μέχρι τώρα πολλοί αγοράζανε απλά ένα καλώδιο ό,τι να ναι.

Έκανα και κάτι δοκιμές με απλά καλώδια του κιλού..και βλέπω πως αυτά φτάνουν μέχρι τα 10W

Δημοσ.
On 02/11/2023 at 11:39, dbrillis said:

- Τα αθλια usb που παίρνεις. 

- Το καλώδιο που χρησιμοποιείς κατα την φορτιση. 

57 minutes ago, Bitbit said:

ο φορτιστής του πακέτου έχει μόνο USB A.

τελικά άλλο ήταν το θέμα.

πήρα το καλώδιο του xiaomi με τον φορτιστή του και σε πρίζα με μετρητή κατανάλωσης δείχνει τα σωστά watt. Το καλώδιο με το LED όμως πάει μέχρι 15W. Άρα σε αυτό το κομμάτι το καλώδιο είναι το θέμα. ΤΟ καλώδιο που είχα πάρει αποκλειστικά για το αυτοκίνητο στα 66W, κι αυτό στον μετρητή της πρίζας δείχνει μέχρι ~15W.

Ο αντάπτορας USB για τον αναπτήρα έτσι κι αλλιώς ήθελε αλλαγή, το σπαστικό είναι με τα καλώδια που υποτίθεται φτάνουν μέχρι 66W & 100W. Τελικά δεν έχω τόσα καλά καλώδια όσο νόμιζα. Πρόκειται για καλώδιο αυτού του τύπου

Συμπέρασμα, δώστε σημασία και στα καλώδια γιατί μέχρι τώρα πολλοί αγοράζανε απλά ένα καλώδιο ό,τι να ναι.

Έκανα και κάτι δοκιμές με απλά καλώδια του κιλού..και βλέπω πως αυτά φτάνουν μέχρι τα 10W

Ναι, τα καλωδια παιζουν ρολο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...