Προς το περιεχόμενο

Nod32 fucked up after patched!

Nik0s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω ρε γαμώτο, πάντως κάτι μου λέει πως υπάρχει κάποιο ζωύφιο ζωντανό στον υπολογιστή σου.

Για κάνε μια δοκιμή. Υποθέτω, ότι κάτι τρέχει, το οποίο δεν σου επιτρέπει να εγκαταστήσεις το Nod. Δοκίμασε να κάνεις απεγκατάσταση και μετά πάλι εγκατάσταση μέσα από safe mode!

Ακόμα τρέξε και κανα ad-aware, Stinger.

I'm running out of ideas!!! :(

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ta ekana kai auta filaraki. Oriste ti kanei to nod otan to trexo apo safe mode!

"Error scanning operating memory while loading nod32m1.vxd or during

communication with testing service"

Ta trexa ola fixblast, fixsasser ktlp exo spysweepre kai zeroadware episis.

Δημοσ.

Einai oi proteinomenes rithmiseis gia ta services sta windows xp pro. Kaneis deksi klik sto arxeio .reg kai merge (sigxoneysi). Pantos mou ekane entiposi oti to error pou sou vgazei den anaferetai pouthena sto net. Den allazeis kalytera antivirus? Kai to panda to idio elafry einai.

Δημοσ.

evala avast home kai outpost gia pf. toa rxeio pou mou edses to ekana diplo click kai oxi dexi click merge . peirazei? Epsis otan to etrexa kai ekan restart tote ta winows mou eipan pos molis ekana recoevr apo sovara system error kai ekana kapou ena arxeio dumpfiel kai ena allo pali.

Mipos to gamisa perissotero? :-)

Δημοσ.

to pio pithano einai oti sthn registry einai dhlwmeno na trexei kapoio dll apo to nod32, to opoio otan ekanes apegkatastash "etrexe" kai den to afhse na to sbhsei. Ara yparxei kai trexei. Thymasai thn hmeromhnia pou ekanes thn egkatastash tou patch? An nai psakse ola ta arxeia pou exoun allaxei ekeini thn imera, eidika se dll kai vxd kai des an mporeis na katalabeis , an einai apo to nod32, -- kalo sbisimo

Δημοσ.

Euxaristo alal dystyxos den thymami tin akrivi imerominia pou to ekana install.

Exoun perasei kana 2 mines peripou...

Diladi mono to format me glytonei tora?

Δημοσ.

sou anoigei to mhxanhma twra? an nai bale kanena registry cleaner pou na apomakrynei tyxon imiteleis egkatastaseis, an oxi einai pio dyskola ta pragmata. Mporeis mono me synexomena alt+ctrl+del na blepeis poia modules xekinane, na afhseis elaxista na trexoun me skopo, mhpws kai katafereis na mpeis estw kai mia fora swsta. An to katafereis, den to kleineis ep oudeni kai xekinas to katharisma.

Δημοσ.

Mono pou to skeftomai kourazomai!!! Plai na pernao programmata kai rythmiseis

oxxxxxx!!

Na aprei o diaolos poia einai kai pos tha fygei auti i malakia apot o rigistry!?!!?

Δημοσ.

Nik0s μη κάνεις format. Αυτό δε λέγεται λύση. Λέγεται συμβιβασμός.

Και κάτι ακόμα σε παρακαλώ πολύ : Τα posts σου με τα αγγλικά δε με ενοχλούν καθόλου, είτε αυτά είναι pure english είτε είναι greeklish, είτε και ελληνικά στην τελική. Το μόνο που με ενόχλησε (αλλά αρκετά) είναι ότι λόγω βιασύνης κάνεις πολλά λάθη και δυσκολεύομαι να διαβάσω όσα γράφεις. Δεν το λέω για εμένα μόνο, ξέρω κι άλλους που ενοχλούνται με αυτό και δεν είναι θέμα εικαστικό αλλά κυρίως λειτουργικής και αντίληψης. Όταν θες τη βοήθεια κάποιου δείχνεις τον απαραίτητο σεβασμό αφιερώνοντας κάποιο χρόνο παραπάνω, έστω δηλαδή για να διαβάσεις από την αρχή μια ακόμη φορά τα όσα έγραψες, ίσα-ίσα να διορθώσεις τυχόν λάθη και να δεις αν γίνεσαι ΓΡΗΓΟΡΑ κατανοητός και όχι κουραστικός.

Δε στο λέω σαν παρατήρηση αλλά σα συμβουλή. Όταν διάβαζα τα posts σου ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι τελικά έβγαλα νόημα. (Και φυσικά ούτε κι εγώ είμαι τέλειος αλλά τουλάχιστον προσέχω)

Anyway, στην ουσία τώρα. Λοιπόν, υπάρχουν πολλα πράγματα που μπορείς να κάνεις ακόμα και τώρα αλλά προφανώς έχεις βαρεθεί από τα τόσα που έχεις ήδη κάνει και δεν πιστεύω πως τα όσα θα σου προτείνω έχεις το κουράγιο να τα δοκιμάσεις.

Ωστόσο οφείλω να σου πω τη γνώμη μου και φυσικά όχι μόνο σε εσένα αλλά και σε όσους τύχει να αντιμετοπίσουν αύριο μεθαύριο το ίδιο πρόβλημα μιας και το search του insomnia μπορεί να τους φέρει εδώ ακόμα και αν περάσουν χρόνια...

Προσωπικά θα σου έλεγα να δοκιμάσεις το registry cleaner από Norton SystemWorks 2004.

Αν θες κάτι φθηνό δοκίμασε το RegCleaner 4.3.780 (που είναι και free)

Αν θες κάτι πιο αξιόπιστο το System Mechanic 4.0 (που είναι άψογο!) ενώ αν θες κάτι παλιό (που ίσως γνωρίζεις ήδη) δοκίμασε το FixItUtilities 2000.

Εγώ έχω εγκατεστημένα και τα 4 και κατά διαστήματα τα κάθε ένα από αυτά με βοηθά και σε διαφορετικής φύσης πρόβλημα.

Στο System Mechanic (όπως και σε πολλά άλλα progs) μπορείς να δεις τι dlls φορτώνονται στην αρχή και τι κάνει κάθε ένα από αυτά καθώς και με τι ρυθμίσεις τρέχει. Δε θα σου πω τι κάνει το κάθε πρόγραμμα και που φαίνονται χρήσιμα στην περίπτωσή σου γιατί θα γράφω μέχρι αύριο. Εγώ σου δίνω κατευθύνσεις - το help τους είναι κατατοπιστικότατο αν και δε νομίζω πως θα το χρειαστείς. Για το τι κάνουν επακριβώς αρκεί να τα ψάξεις στο google. Θα βρεις χιλιάδες reviews κατατοπιστικοτατα!

Anyway, το να δεις τι φορτώνεται στην αρχή (και φυσικά να γνωρίζεις τι κάνει), είναι μια ενέργεια που επιβάλλεται να κάνεις (με κάποιο πρόγραμμα της αρεσκείας σου - όχι microsoft όμως)

Πριν το κάνεις αυτό βρες έναν γνωστό να σου πει μια προς μια τις services (όχι processes αλλά services!) που τρέχει και φρόντισε να κάνεις stop και manual triggered όσες αυτός δεν έχει. Εννοείται ότι προτιμούμε γνωστό που δεν έχει πειράξει πολύ το λειτουργικό του.

Αφού το κάνεια αυτό, αφαιρείς κάποιες 'κακά' TSR και όποιες processes (ΠΛΕΟΝ) έχεις και κάνεις reboot.

Αυτά μόνο και μόνο για να σου ετοιμάσουν 'πρόσφορο έδαφος' στις αλλαγές που θα επέλθουν, και εννοώ πως αυτά είναι αναγκαία (και τα 4 προγράμματα) αλλά όχι ικανά για να λύσουν όλα τα προβλήματά σου.

Μετά το restart ξεκινάς προσεχτικά το καθάρισμα σε ότιδήποτε .dll ή .exe εγκαθίσταται (ή σηκώνεται στη μνήμη) και είναι ύποπτο (αυτό θα το δεις πχ. απο Norton Utilities) και μετά ξανακάνεις καθαρισμό στη registry καθώς και καθαρισμό κακών εγκαταστάσεψων για να βρεις τα ΠΛΕΟΝ orphaned references και να τα σβήσεις μια και καλή. Αυτή είναι η τακτική. Δεν έχουν σημασία τα ακριβή προγράμματα αν και προσωπικά κατέληξα σε αυτά μετά από πάρα πολύ ιδιαίτερο ψάξιμο.

Δημοσ.

Euxaristo poly CyberWalker! Ontos eimai aprosextos kai poly viastikos polles fores logo tou oti kano posts se parapolla forums, Usenet newsgroups gia to idio provlima mexri na vro apantisi. Tha dokimaso auta pou proteines an kai eimai psofios!

Alithia poia i diafora enos process kai enos service?

Ego to process to katalavaino os to runtime enos ektelesimou programmatos (px enos .exe) stin mnimi. Den xero vevaia an auti i antilipsi mou einai sosti! Esy pos to vlepeis?!?

Δημοσ.

Episis dokimase ta Tune-Up Utilities 2004 an theleis! Einai poly kala! Maresoun pio poly apo to System Mechanic! ;-)

Δημοσ.

Μια process είναι ένα instance ενός εκτελέσιμου (ή μέρος του) αρχείου η οποία πάντα καταλαμβάνει όπως είπες χώρο στη μνήμη. Ωστόσο η process ΘΥΜΙΖΕΙ απλώς το εκτελέσιμο καθώς περιέχει επιπλέον κώδικα ο οποίος φροντίζει να της δώσει κάποιες δυνατότητες (και συγχρώνως ιδιότητες) όπως το να 'αναπαράγεται' και να 'πεθαίνει' με σαφή τρόπο, δεσμέυοντας και αποδεσμεύοντας με ασφάλεια περιοχές μνήμης και εξασφαλίζοντας έτσι ευστάθεια στο σύστημα. Μια process κατά τη λειτουργία της αλληλεπίδρά κυρίως με τον χρήστη.

Ένα service θα μπορούσε επίσης να θεωρηθεί ως εκτελέσιμο... και φυσικά και αυτό φορτώνεται στη μνήμη. Ωστόσο, ένα service είναι κώδικας με... άλλες προσδοκίες! Τα services υπάρχουν με σκοπό να καλύψουν με αυθόρμητο και κυρίως self-triggered τρόπο ως 'κέλυφος' πολλές από τις λειτουργίες που ξεκινούν με αφορμή κάποια ενέργεια του χρήστη. Οι επιμέρους διαδικασίες τους δεν γίνονται αντιληπτές (παρά μόνο έμμεσα από έναν user) και περιορίζονται κυρίως σε επικοινωνία με το σύστημα και το λειτουργικό. Σε αντίθεση με μια process ένα service έχει τελείως διαφορετικό τρόπο και περιοχή δέσμευσης μνήμης, όπως επίσης και κλήσης.

Χμμμ! Δεν το πιστεύω πόσο εκλαικευμένα τα γράφω! Αν τα διαβάσει κάποιος από τη σχολή θα τραβάει τα μαλλιά του! :o Από την άλλη πάλι μόνο αυτά μπορώ να πω έτσι στα πρόχειρα προσπαθώντας να αποφύγω τεχνικούς όρους. :shock: Συγχωρέστε με!

Πάντως τώρα που το σκέφτομαι οι λέξεις process και service σχεδόν από μόνες τους μιλάνε...

Τα tune-up δεν τα έχω δοκιμάσει. Θα τα ψάξω. Αφού σε βολεύουν χρησιμοποίησε αυτά.

ΥΓ : Το system mechanic 4.0 έχει πολλά πρόσθετα καλούδια και καμμιά σχέση δεν έχει με τις παλαιότερες εκδόσεις. Ρίξε μια ματιά στο site της εταιρίας γιατί ίσως να έχει κάτι που δεν έχουν τα tune-up και στην περίπτωσή σου το χρειάζεσαι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...