Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σύμφωνα με όσα ξέρω "αρνητική" δήλωση είναι όταν δηλώνεις ότι - κατά τη γνώμη σου πάντα - δεν φταίς εσύ, ενώ "θετική" όταν δηλώνεις ότι φταις/

Να αλλάξεις άποψη φαντάζομαι πως μπορείς, αλλά την περιγραφή των γεγονότων δεν μπορείς να την αλλάξεις.

• Like 2
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Σύμφωνα με όσα ξέρω "αρνητική" δήλωση είναι όταν δηλώνεις ότι - κατά τη γνώμη σου πάντα - δεν φταίς εσύ, ενώ "θετική" όταν δηλώνεις ότι φταις/

Να αλλάξεις άποψη φαντάζομαι πως μπορείς, αλλά την περιγραφή των γεγονότων δεν μπορείς να την αλλάξεις.

Ναι καπως ετσι πρεπει να ειναι. 

Το ποιος φταιει δεν στο λεει κανενας βεβαια, αυτο καταλαβα απο προσφατη εμπειρια που ειχα. Και η αστυνομια να ερθει, απλα θα καταγραψει τις πορειες των οχηματων οπως τις περιγραψουν οι εμπλεκομενοι οδηγοι. Οπως το ιδιο κανει και η φροντιδα ατυχηματος, ερχεται καταγραφει τι λεει ο πελατης τους και βγαζει φωτογραφιες και στο τελος σε ρωταει αν αποδεχεσαι ευθυνη ή θες να αφησεις να τα βρουν οι ασφαλιστικες μεταξυ τους. Δεν βγαινει καποιο πορισμα εκεινη τη στιγμη.

Μετα στελνει η καθε ασφαλιστικη στην αλλη αιτημα να αποδεχτει την υπαιτιοτητα και σε επικοινωνια με τον πελατης της απαντανε θετικα/αρνητικα εντος 7 εργασιμων. Μπορει να γινει και 2ο και 3ο ερωτημα και μετα αναλαμβανει η νομικη καλυψη.

Μαλλον γινεται και εκει καποια επικοινωνια και μπορει να αλλαξει αποψη ενας απο τους δυο ή να υπαρξει ακομα και αργοτερα εξωδικαστικος συμβιβασμος.

Οπως ξαναειπα, οταν κανεις θετικη δηλωση (αποδεχεσαι υπαιτιοτητα) θα πρεπει ταυτοχρονα να το αποδεχτει και η ασφαλεια σου. Αν δει οτι ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ (κατα της δικη της αποψη) αλλα αποδεχεσαι υπαιτιοτητα (επειδη ισως τα εχεις βρει με τον αλλο οδηγο για τον ΑΒ λογο), τοτε θα σε μπλοκαρει γιατι δεν θελει να πληρωσει και θα παει δικαστικα.

Οποτε στον TS προτεινω για να μην μπλεκουν με δικαστηρια που θα παρουν χρονια, να συζητησουν ομορφα και ωραια με τον αλλο οδηγο, να συμφωνησουν ποιος ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ φταιει και να παρει τον ευθυνη εκεινος και να ξεμπερδευουν. 

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, SagoniasSlutRos said:

Το ποιος φταιει δεν στο λεει κανενας βεβαια, αυτο καταλαβα απο προσφατη εμπειρια που ειχα. Και η αστυνομια να ερθει, απλα θα καταγραψει τις πορειες των οχηματων οπως τις περιγραψουν οι εμπλεκομενοι οδηγοι. Οπως το ιδιο κανει και η φροντιδα ατυχηματος, ερχεται καταγραφει τι λεει ο πελατης τους και βγαζει φωτογραφιες και στο τελος σε ρωταει αν αποδεχεσαι ευθυνη ή θες να αφησεις να τα βρουν οι ασφαλιστικες μεταξυ τους. Δεν βγαινει καποιο πορισμα εκεινη τη στιγμη.

Αυτό στα bold είναι λάθος, αυτό που σε ρωτάει είναι ποιος ευθύνεται κατά τη γνώμη σου, δες το τυποποιημένο χαρτί της anytime πχ:

image.png.240027e80f64adbdde656e0b6f3b7f3f.png

Ότι άποψη και να έχεις, η ασφαλιστική σου θα κρίνει ποιος φταίει με βάση τις περιγραφές που έχετε δώσει.

• Like 2
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ότι άποψη και να έχεις, η ασφαλιστική σου θα κρίνει ποιος φταίει με βάση τις περιγραφές που έχετε δώσει.

Nαι αυτο εννοω ρε συ! Το εχω γραψει 2-3 φορες ηδη... πρεπει να συμφωνεις και εσυ και η ασφαλεια σου για να προχωρησει το θεμα.

Προσεξε ομως, στην σπανια περιπτωση που εσυ δεν αποδεχεσαι υπατιοτητα και η ιδια σου η ασφαλιστικη σου λεει οτι φταις και δεχεται να πληρωσει, πρεπει να συμφωνησεις και εσυ, αλλιως παει δικαστικα και παλι.

Δημοσ.
3 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Nαι αυτο εννοω ρε συ! Το εχω γραψει 2-3 φορες ηδη... πρεπει να συμφωνεις και εσυ και η ασφαλεια σου για να προχωρησει το θεμα.

Προσεξε ομως, στην σπανια περιπτωση που εσυ δεν αποδεχεσαι υπατιοτητα και η ιδια σου η ασφαλιστικη σου λεει οτι φταις και δεχεται να πληρωσει, πρεπει να συμφωνησεις και εσυ, αλλιως παει δικαστικα και παλι.

Και εγώ σου απαντώ πως κάνεις λάθος, το εάν - νομίζεις πως - φταις ή δεν φταις δεν παίζει ρόλο.

Το ξέρω από πρώτο χέρι, έχω αποζημιωθεί από την ασφάλεια του άλλου, παρόλο που και οι δύο είχαμε δηλώσει ότι - νομίζουμε πως - φταίει ο άλλος. Μικροζημιά βέβαια, κάτω από 500€ κόστος.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Και εγώ σου απαντώ πως κάνεις λάθος, το εάν - νομίζεις πως - φταις ή δεν φταις δεν παίζει ρόλο.

Το ξέρω από πρώτο χέρι, έχω αποζημιωθεί από την ασφάλεια του άλλου, παρόλο που και οι δύο είχαμε δηλώσει ότι - νομίζουμε πως - φταίει ο άλλος. Μικροζημιά βέβαια, κάτω από 500€ κόστος.

Σε δικη μου περιπτωση η ασφαλεια του αλλου δεχεται οτι φταει ο πελατης τους, ενω ο πελατης τους το αρνειται και εχουμε παει δικαστικα.

Δημοσ.
2 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Σε δικη μου περιπτωση η ασφαλεια του αλλου δεχεται οτι φταει ο πελατης τους, ενω ο πελατης τους το αρνειται και εχουμε παει δικαστικα.

Ή απλά αυτή τη δικαιολογία σου είπαν για να μην σε πληρώσουν.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Ή απλά αυτή τη δικαιολογία σου είπαν για να μην σε πληρώσουν.

Θα μπορουσε να ηταν κι ετσι φυσικα, αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν ειναι. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

παρατυπα και παρανομα το κανουν πολλές. Ειδικα αυτες που δεν υπαρχει αφεντικο απο πανω τους. Αν ειχα ασφαλιστικη εταιρια δικια μου, και διακανονιστης μου ελεγε τετοια κουβεντα, θα τον απελυα και θα πληρωνα την ζημια.
Αν θελει ο πελατης μου να παει να διεκδικησει την ζημια του , να παει. Εγω ομως ως ασφαλιστικη εταιρια εχω καθε δικαιωμα να πληρωσω για να μην φορτωθω εξοδα, και τοκους.
Οι ασφαλιστικες δεν λειτουργουν κατ εγκληση. "πληρωσε" "μην πληρωνεις". ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να λειτουργουν ετσι, παρολο που συμβαινει πολλές φορές!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SagoniasSlutRos είπε

Κάτι παρόμοιο έχω και γω. Κινούμαι κανονικά στη λωρίδα μου σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης είναι παρκαρισμένος δεξιά ξεκινάει απότομα και με χτυπάει μεταξύ πόρτας συνοδηγού και μπροστινού φτερού.

Κάνει αρνητική δήλωση δεν ξέρω τι γράφει ,  η ασφάλειά του λέει ότι δεν μπορεί να πληρώσει ευτυχώς που έχω νομική προστασία γιατί η ζημιά ήταν μικρή και το πάω δικαστικά. Θα δω τι θα βγει. Το αυτοκίνητο το εφτιαξα (ήθελα να του κάνω μία ολική βαφή γιατί μπήκε στα 19) 😜και αν είναι θετική θα πάρω τιμολόγια να πληρωθώ. Αν όχι θα βρίζω και γω την Ελληνική δικαιοσύνη.🤣

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Ok.

Αν το δεις και απο τη μερια του αλλου, σου λεει αν δεχτω εγω ή η ασφαλεια μου οτι φταιω, θα πρεπει να πληρωσω τη δικη μου ζημια απο την τσεπη μου. Οποτε το τραβαει δικαστικα μηπως και δικαιωθει και δεν χρειαστει να πληρωσει τελικα τις δικες του ζημιες.

2 λεπτά πριν, andreaspA είπε

παρατυπα και παρανομα το κανουν πολλές. Ειδικα αυτες που δεν υπαρχει αφεντικο απο πανω τους. Αν ειχα ασφαλιστικη εταιρια δικια μου, και διακανονιστης μου ελεγε τετοια κουβεντα, θα τον απελυα και θα πληρωνα την ζημια.
Αν θελει ο πελατης μου να παει να διεκδικησει την ζημια του , να παει. Εγω ομως ως ασφαλιστικη εταιρια εχω καθε δικαιωμα να πληρωσω για να μην φορτωθω εξοδα, και τοκους.
Οι ασφαλιστικες δεν λειτουργουν κατ εγκληση. "πληρωσε" "μην πληρωνεις". ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να λειτουργουν ετσι, παρολο που συμβαινει πολλές φορές!

Απο γνωστο που δουλευε 35χρονια σε ασφαλειες με ζημιες αυτοκινητων, μου ειπε οτι πιεζαν πολλες φορες τους πελατες να δεχτουν και να μην πανε δικαστικα γιατι εβλεπαν πως θα χασουν και θα πρεπει να πληρωσουν και δικαστικα και αλλα κερατιατικα μαζι. Υπηρχαν ομως και λιγες φορες που η οποια πιεση εγινε δεν επιασε σε καποιους. Anyway...

Δημοσ.
2 minutes ago, papoys1 said:

Κάτι παρόμοιο έχω και γω. Κινούμαι κανονικά στη λωρίδα μου σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης είναι παρκαρισμένος δεξιά ξεκινάει απότομα και με χτυπάει μεταξύ πόρτας συνοδηγού και μπροστινού φτερού.

Κάνει αρνητική δήλωση δεν ξέρω τι γράφει ,  η ασφάλειά του λέει ότι δεν μπορεί να πληρώσει ευτυχώς που έχω νομική προστασία γιατί η ζημιά ήταν μικρή και το πάω δικαστικά. Θα δω τι θα βγει. Το αυτοκίνητο το εφτιαξα (ήθελα να του κάνω μία ολική βαφή γιατί μπήκε στα 19) 😜και αν είναι θετική θα πάρω τιμολόγια να πληρωθώ. Αν όχι θα βρίζω και γω την Ελληνική δικαιοσύνη.🤣

Ή όλη ουσία είναι αυτό στα bold, δεν ξέρεις τον λόγο που δεν σε πληρώνει η ασφαλιστική του άλλου ακριβώς επειδή δεν ξέρεις τι έγραψε ο άλλος στη δήλωση του, μπορεί να έγραψε ότι δεν κινήθηκε καθόλου και εσύ έπεσες πάνω του.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι οι ασφαλιστικές δεν πληρώνουν επειδή έτσι επιθυμεί ο πελάτης τους, πληρώνουν μόνο αν οι ίδιες κρίνουν πως ευθύνεται ο πελάτης τους.

• Like 1
Δημοσ.

τις βολεύει να λέει ο πελατης τους δεν ευθύνομαι και ας ευθύνεται. όπως είπα Νομική προστασία (4 ευρω το εξάμηνο είναι)  οπότε αναλαμβάνει δικηγόρος της ασφάλειας και ότι βγει αν είναι μικρή ζημιά όπως η δική μου που αν δεν είχα νομική προστασία δεν θα πλήρωνα δικηγόρο γιατί δεν άξιζε τον κόπο.

1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Ή όλη ουσία είναι αυτό στα bold, δεν ξέρεις τον λόγο που δεν σε πληρώνει η ασφαλιστική του άλλου ακριβώς επειδή δεν ξέρεις τι έγραψε ο άλλος στη δήλωση του, μπορεί να έγραψε ότι δεν κινήθηκε καθόλου και εσύ έπεσες πάνω του.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι οι ασφαλιστικές δεν πληρώνουν επειδή έτσι επιθυμεί ο πελάτης τους, πληρώνουν μόνο αν οι ίδιες κρίνουν πως ευθύνεται ο πελάτης τους.

Δημοσ.
Just now, papoys1 said:

τις βολεύει να λέει ο πελατης τους δεν ευθύνομαι και ας ευθύνεται.

Μα άσχετα αν πει ο πελάτης τους ότι ευθύνεται η δεν ευθύνεται, δεν αναιρείται η υποχρέωση τους να πληρώσουν τη ζημιά στο τέλος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...