geoparades Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα μετά απο καθαρισμό που πραγματοποίησα σήμερα στον υπολογιστή (Έβγαλα όλα τα εξαρτήματα και εκανα καλό καθάρισμα λόγω αρκετής σκόνης) κατά την εκκίνηση εκ νέου του υπολογιστή και αγγιζοντας το κουτι καποια στιγμή να δω αν βγάζει ζεστό αέρα διαπίστωσα πως ολόκληρο το κουτί ,ο πύργος τρέμει λιγάκι,σα να δονείται ελαφρώς.Δε μου έχει ξανατύχει στο παρελθόν και δεν ξέρω τι μπορεί να είναι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια.
Mene Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Μήπως έσπασες κανένα πτερύγιο σε κάποιο ανεμιστηράκι; 5
geoparades Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 ναι ξέχασα να το αναφέρω συγνώμη.Όπως καθάριζα το ανεμιστηράκι της ψύκτρας του επεξεργαστή έσπασε όντως ένα πτερύγιο από βλακεια μου αν και ψευτικο πολύ.Οι θερμοκρασίες βέβαια του pc δεν εχουν επηρεαστεί.Θα έχω πρόβλημα λες;Χρειάζεται άμεσα αλλαγή ψύκτρας;
Λύση nickol-us Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Λύση Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 23 λεπτά πριν, geoparades είπε ναι ξέχασα να το αναφέρω συγνώμη.Όπως καθάριζα το ανεμιστηράκι της ψύκτρας του επεξεργαστή έσπασε όντως ένα πτερύγιο από βλακεια μου αν και ψευτικο πολύ.Οι θερμοκρασίες βέβαια του pc δεν εχουν επηρεαστεί.Θα έχω πρόβλημα λες;Χρειάζεται άμεσα αλλαγή ψύκτρας; Σημαντική παράλειψη, δε θα έπρεπε να την αγνοήσεις (δε το λέω σαν παρατήρηση, μην το παρεξηγείς). Το σπασμένο πτερύγιο χαλάει την ισορροπία του ανεμιστήρα εξού κι ο θόρυβος. 99% το προβλημά σου προέρχεται από εκεί και η αλλαγή του ανεμιστήρα θα λύσει το πρόβλημα. 1
geoparades Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, nickol-us είπε Σημαντική παράλειψη, δε θα έπρεπε να την αγνοήσεις (δε το λέω σαν παρατήρηση, μην το παρεξηγείς). Το σπασμένο πτερύγιο χαλάει την ισορροπία του ανεμιστήρα εξού κι ο θόρυβος. 99% το προβλημά σου προέρχεται από εκεί και η αλλαγή του ανεμιστήρα θα λύσει το πρόβλημα. Βρε τι να σε παρεξήγησω;εδώ με βοηθάς θα σε παρεξήγησω κι όλας;ναι όντως σημαντική παράλειψη.αυτο που ήθελα να ρωτήσω είναι.πρεπει να αντικαταστήσω την ψυκτρα άμεσα;να μη δουλεύω ας πούμε το pc καθόλου; Ευχαριστώ πάρα πολύ.
nickol-us Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, geoparades είπε Βρε τι να σε παρεξήγησω;εδώ με βοηθάς θα σε παρεξήγησω κι όλας;ναι όντως σημαντική παράλειψη.αυτο που ήθελα να ρωτήσω είναι.πρεπει να αντικαταστήσω την ψυκτρα άμεσα;να μη δουλεύω ας πούμε το pc καθόλου; Ευχαριστώ πάρα πολύ. Εφόσον οι θερμοκρασίες σου είναι σωστές δεν έχει θέμα πέραν του θορύβου. Ο ανεμιστήρας λογικά δε θα έχει πρόβλημα να λειτουργεί με ένα πτερύγιο λιγότερο, δε νομίζω οτι τρώει μεγάλο ζόρι σε βαθμό που θα παραδώσει σύντομα. Είναι στοκ ψύκτρα ή aftermarket; Αν είναι στοκ δες το σαν ευκαιρία να βάλεις μια καλύτερη ψύκτρα, αν όχι ίσως ταιριάξεις κάποιον fan του εμπορίου με σχετικά λίγα χρήματα. Δώσε περισσότερα στοιχεία αν χρειαζεσαι βοήθεια στην επιλογή. Πες μας τι ψύκτρα έχεις, τι έχεις σκοπό να κάνεις και ποιό είναι το κουτί σου. ps Η απάντηση ήταν ξεκάθα του mene, κατάλαβε το πρόβλημα σου πριν το αναφέρεις. Αν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής, αξίζει την λύση 1 1
geoparades Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 14 λεπτά πριν, nickol-us είπε Εφόσον οι θερμοκρασίες σου είναι σωστές δεν έχει θέμα πέραν του θορύβου. Ο ανεμιστήρας λογικά δε θα έχει πρόβλημα να λειτουργεί με ένα πτερύγιο λιγότερο, δε νομίζω οτι τρώει μεγάλο ζόρι σε βαθμό που θα παραδώσει σύντομα. Είναι στοκ ψύκτρα ή aftermarket; Αν είναι στοκ δες το σαν ευκαιρία να βάλεις μια καλύτερη ψύκτρα, αν όχι ίσως ταιριάξεις κάποιον fan του εμπορίου με σχετικά λίγα χρήματα. Δώσε περισσότερα στοιχεία αν χρειαζεσαι βοήθεια στην επιλογή. Πες μας τι ψύκτρα έχεις, τι έχεις σκοπό να κάνεις και ποιό είναι το κουτί σου. ps Η απάντηση ήταν ξεκάθα του mene, κατάλαβε το πρόβλημα σου πριν το αναφέρεις. Αν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής, αξίζει την λύση Το pc είναι παλιό.Αλλα για αυτά που το θέλω είναι μια χαρά.ναι είναι η στοκ ψυκτρα.θελω να την αλλάξω.αλλα δεν ξέρω αν υπάρχει πλέον στην αγορά.ειναι για socket am3+.δεκτη η οποία πρόταση και βοήθεια . Ευχαριστώ πολύ
Kthulhou Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 k λογικά θα βρεις κ άλλες, δες διαστάσεις κλπ κ τι σε βολεύει, τι χωράει στο κουτί κλπ κλπ 2
geoparades Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 20 λεπτά πριν, Kthulhou είπε k λογικά θα βρεις κ άλλες, δες διαστάσεις κλπ κ τι σε βολεύει, τι χωράει στο κουτί κλπ κλπ Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα 48 λεπτά πριν, nickol-us είπε Εφόσον οι θερμοκρασίες σου είναι σωστές δεν έχει θέμα πέραν του θορύβου. Ο ανεμιστήρας λογικά δε θα έχει πρόβλημα να λειτουργεί με ένα πτερύγιο λιγότερο, δε νομίζω οτι τρώει μεγάλο ζόρι σε βαθμό που θα παραδώσει σύντομα. Είναι στοκ ψύκτρα ή aftermarket; Αν είναι στοκ δες το σαν ευκαιρία να βάλεις μια καλύτερη ψύκτρα, αν όχι ίσως ταιριάξεις κάποιον fan του εμπορίου με σχετικά λίγα χρήματα. Δώσε περισσότερα στοιχεία αν χρειαζεσαι βοήθεια στην επιλογή. Πες μας τι ψύκτρα έχεις, τι έχεις σκοπό να κάνεις και ποιό είναι το κουτί σου. ps Η απάντηση ήταν ξεκάθα του mene, κατάλαβε το πρόβλημα σου πριν το αναφέρεις. Αν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής, αξίζει την λύση Το pc είναι παλιό.Αλλα για αυτά που το θέλω είναι μια χαρά.ναι είναι η στοκ ψυκτρα.θελω να την αλλάξω.αλλα δεν ξέρω αν υπάρχει πλέον στην αγορά.ειναι για socket am3+.δεκτη η οποία πρόταση και βοήθεια . Ευχαριστώ πολύ
nickol-us Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 32 λεπτά πριν, geoparades είπε Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα Το pc είναι παλιό.Αλλα για αυτά που το θέλω είναι μια χαρά.ναι είναι η στοκ ψυκτρα.θελω να την αλλάξω.αλλα δεν ξέρω αν υπάρχει πλέον στην αγορά.ειναι για socket am3+.δεκτη η οποία πρόταση και βοήθεια . Ευχαριστώ πολύ Θα μπορούσες να δώσεις μια φωτό; Αν είναι παλιό το σύστημα και σε κάλυπτε, θα έψαχνα απλά να αντικαταστήσω το fan της στοκ. Σε διαφορετική περίπτωση, μέχρι 20€ ίσως πάρεις κάτι αξιοπρεπές, επιλογές σε am3 υπάρχουν ακόμα. Αν θες να χαλάσεις ελάχιστα χρήματα και τα μεταχειρισμένα ίσως είναι μια καλή επιλογή. 1
Aris_ Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Κόβεις 2 πτερύγια στη μέση αντιδιαμετρικα αυτουνού που έσπασες και καθάρισες, υπόψιν όταν ο ανεμιστήρας έχει πολλές φτερούγες όπως όλοι οι σύγχρονοι
filipprin Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Εγω δεν καταλαβαίνω ποιος όρισε ως το ποστ με την λυση του θέματος τον nickol-us . Την λύση του θέματος την πρόσφερε στο 1 ποστ μετα τον νηματοθετη ο : 22 ώρες πριν, Mene είπε Μήπως έσπασες κανένα πτερύγιο σε κάποιο ανεμιστηράκι; Ποιος καθοριζει την σωστη απαντηση τελικα???????????? 1
nickol-us Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 33 λεπτά πριν, filipprin είπε Εγω δεν καταλαβαίνω ποιος όρισε ως το ποστ με την λυση του θέματος τον nickol-us . Την λύση του θέματος την πρόσφερε στο 1 ποστ μετα τον νηματοθετη ο : Ποιος καθοριζει την σωστη απαντηση τελικα???????????? Τη λύση (καλώς ή κακώς) την ορίζει ο νηματοθέτης. Έχεις απόλυτο δίκιο οτι ο Mene βρήκε το πρόβλημα, αν κοιτάξεις 1-2 ποστ παρακάτω το αναφέρω και ζητάω να μεταφερθεί η λύση (δεν είμαι σίγουρος οτι γίνεται). Πιθανώς ο νηματοθέτης υπέθεσε οτι το μήνυμα μου απαντάει και δίνει ορισμό στο πρόβλημα. Έχω δει (κι έχω πάρει) πολύ χειρότερες απαντήσεις, υπάρχει κόσμος που δίνει λύση σε δικό του μήνυμα, χωρίς καν να απαντάει στο πως προχώρησε στη λύση. Το σύστημα χωλαίνει γενικώς, δεν ξέρω αν με report γίνεται κάτι ή μήπως ανοίξει κάποιος θέμα στα θέματα του φόρουμ 2
filipprin Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ευχαριστω δεν το ειπα προσωπικά για σενα και συγνωμη αν ειχα επιθετικο υφος.Απο την απαντηση σου κραταω οτι την λυση την οριζει ο νηματοθετης που δεν το ηξερα.Γενικώς σε πολλα θεματα εχω δει διαφορα ακομα και προσπαθειες του να χρησημοποιουν την επιλογη αυτη για να κανουν πιν μια επιλεγμενη αναρτηση . Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2023 από filipprin 1 1
Mene Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Μπορεί να είμαι Σέρλοκ και να το κατάλαβα 😄 αλλά δεν έδωσα κάποια λύση, νομίζω περισσότερο από εμένα βοήθησαν ο @nickol-us και ο @Kthulhou
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα