Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Microsoft κυκλοφορεί την ενημέρωση Windows 11 2023 (επίσης γνωστή ως έκδοση 23H2), η οποία αρχικά επρόκειτο να είναι μία από τις μεγαλύτερες ενημερώσεις των Windows 11.

Ωστόσο, η Microsoft προχώρησε και κυκλοφόρησε νωρίτερα τον προηγούμενο μήνα πολλές από τις λειτουργίες της ενημέρωσης του 2023, συμπεριλαμβανομένων του νέου Windows Copilot, των ενημερώσεων με τεχνητή νοημοσύνη στα Paint, Snipping Tool και Photos, της υποστήριξης φωτισμού RGB, τον εκμοντερνισμό της Εξερεύνησης Αρχείων και άλλα. Η κύρια αλλαγή στην ενημέρωση Windows 11 2023 είναι η αφαίρεση της ενοποίησης του Microsoft Teams με την ονομασία Chat. Η δωρεάν έκδοση του Microsoft Teams είναι πλέον προσαρτημένή στη γραμμή εργασιών, επιτρέποντας συνομιλίες, κλήσεις και συναντήσεις με ένα κλικ.

«Το Chat γίνεται τώρα Microsoft Teams (δωρεάν έκδοση) και είναι καρφιτσωμένο από προεπιλογή στη γραμμή εργασιών», εξηγεί ο John Cable, υψηλόβαθμο στέλεχος της Microsoft και των Windows. «Όταν κάνετε κλικ για να εκκινήσετε το Microsoft Teams, θα ανακαλύψετε μια μίνι εμπειρία επικοινωνίας που καθιστά δυνατή τη συνομιλία, την κλήση, τη συνάντηση και τη δημιουργία ενός χώρου για ομάδες για επικοινωνία σχετικά με το που θα συναντηθούν, πως θα οργανωθούν και πως θα μοιραστούν ιδέες, όλα αυτά με μόλις ένα ή δύο κλικ».

Η αρχική ενοποίηση του Microsoft Teams ήταν βαθιά ενσωματωμένη στο λειτουργικό και ενεργοποιημένη στη γραμμή εργασιών από προεπιλογή. Το Chat ήταν πάντα μια δυσνόητη λειτουργία των Windows 11 και περιοριζόταν μόνο σε καταναλωτές.

Η ενημέρωση 2023 περιλαμβάνει ακόμα αλλαγές στη διαχείριση εφαρμογών. Οι συστημικές εφαρμογές έχουν πλέον ετικέτα "σύστημα" και ξεχωριστή ενότητα στις ρυθμίσεις. Η Microsoft φαίνεται να προετοιμάζεται να επιτρέψει την αφαίρεση αυτών των συστημικών εφαρμογών στο μέλλον, πιθανόν στην επόμενη μεγάλη έκδοση των Windows που θα κυκλοφορήσει το 2024.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Like 1
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Κάποια θέματα όμως δεν μας επιτρέπει να τα αλλάξουμε η κυρία ms.

Ένα από αυτά που για έμενα είναι και το βασικότερο όλων να σταματήσουμε των έλεγχο ενημερώσεων για πάντα και όχι μόνο για μερικές μέρες που μας δίνει την επιλογή η κυρία ms.

Και απ' ότι έχω ψάξει στο ίντερνετ δεν υπάρχει κανένας τρόπος να απενεργοποιήσεις μόνιμα τον έλεγχο ενημερώσεων των windows11.

Γιατί και αυτοί οι λίγοι που υπάρχουν δεν είναι για πάντα.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, Paragontas-x said:

Και απ' ότι έχω ψάξει στο ίντερνετ δεν υπάρχει κανένας τρόπος να απενεργοποιήσεις μόνιμα τον έλεγχο ενημερώσεων των windows11.

Και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ κάνει, να μην υπάρχει κανένα workaround γιατί αλλιώς θα γίνεται ότι και στα Windows 7 (wannacry) με το πλήθος να μην κάνει updates ποτέ. Με το ζόρι και με το στανιό λοιπόν updates για να μην υπάρχουν ανοιχτές τρύπες ασφαλείας

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Like 15
  • Thanks 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε

Και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ κάνει, να μην υπάρχει κανένα workaround γι' αυτό αλλιώς θα γίνεται ότι και στα Windows 7 (wannacry) με το πλήθος να μην κάνει updates ποτέ. Με το ζόρι και με το στανιό λοιπόν updates για να μην υπάρχουν ανοιχτές τρύπες ασφαλείας

Θα συμφωνήσω μαζί σου - όταν όμως τα updates σπάνε κάποια συστήματα (θυμάμαι τότε τα προβλήματα με τους intel ssds ή πρόσφατα με ΑΜD GPUs και το Nvidia Overlay), δεν γίνεται να μιλάμε για forced updates...

14 λεπτά πριν, Paragontas-x είπε

Ένα από αυτά που για έμενα είναι και το βασικότερο όλων να σταματήσουμε των έλεγχο ενημερώσεων για πάντα και όχι μόνο για μερικές μέρες που μας δίνει την επιλογή η κυρία ms.

NetLimiter, λιγο google και αποκτάς πλήρη έλεγχο σε ένα OS που θεωρεί το ίντερνετ δεδομένο...

• Like 1
Δημοσ.
7 minutes ago, PeterMay said:

Θα συμφωνήσω μαζί σου - όταν όμως τα updates σπάνε κάποια συστήματα (θυμάμαι τότε τα προβλήματα με τους intel ssds ή πρόσφατα με ΑΜD GPUs και το Nvidia Overlay), δεν γίνεται να μιλάμε για forced updates...

Πολύ μικρό κόστος και εξαιρέσεις για τον κανόνα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Paragontas-x είπε

Δυστυχώς από κάποιες παλιές ενημερώσεις όπου δημιουργούσαν θέματα, πχ έλεγχος γνησιότητας και κλείδωμα υπολογιστή στα XP ή προβλήματα σταθερότητας, έφτιαξαν ένα κακό όνομα για τις αναβαθμίσεις της MS.

Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνονται. Απλά θα πρέπει να ελέγχονται καλύτερα πριν παραδοθούν για κατέβασμα. 

Αν φοβάσαι μην σου χαλάσουν το σύστημα, μπορείς να τις αναβάλεις για 1 εβδομάδα και να δεις αν έπαθαν κάτι αυτοί που τις εγκατέστησαν.

9 λεπτά πριν, PeterMay είπε

NetLimiter, λιγο google και αποκτάς πλήρη έλεγχο σε ένα OS που θεωρεί το ίντερνετ δεδομένο...

Μπορείς να μην τις κάνεις για λίγο καιρό. Προσωπικά αυτό κάνω στις μεγάλες αναβαθμίσεις. Δεν τις κάνω πριν περάσουν μερικές μέρες. Τις μικρές που αφορούν την ασφάλεια τις κάνω άμεσα.

Δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 3
Δημοσ.

περιεργος παντα μιλαμε με λογικη σπιτι μου δουλευει το pc αρα ας κανει αναβαθμιση οποτε θελει.η γενικα ας κανει .

μου εχει τυχει και στα 10 και τωρα στα 11 να κανει αναβαθμιση και να περιμενω αν και ποτε θα ανοιξει και να πρεπει να κανω δουλεια και σιγουρα δεν ειμαι ο μονος .

οπως μου εβαλε τα 11 την δευτερη φορα χωρις να με ρωτησει και χωρις εμφανη σημειο επαναφορας οπως στις αρχες επρεπε να ψαχνω,

τωρα για αυτους που και καλα τα update ειναι για να μας σωσει ας βαλει υποχρεωτικα μονο και αμεσα κιολας τα update για τις τρυπες και ας αφησει τα υποιπα κατα την επιλογη του χρηστη .

αλλα οχι ....

α και μια ερωτηση γιατι οταν βαζεις τα παραθυρα πρωτη φορα σε ρωταει αν θες να παιρνει στοιχεια να κανει 1-2-3 πραγματα τα φτιαχνεις κανει αναβαθμιση και ξανα τα ιδια απο την αρχη και να θες και 5-10 λεπτα να κανεις τσεκ τσεκ τσεκ ελεος.

κατα τα λοιπα μπραβο στη microsoft που μας τα φτιαχνει ολα καλα και περιμενω τα 12 να δω τι θα λενε

• Like 3
Δημοσ.
39 minutes ago, kinitos said:

περιεργος παντα μιλαμε με λογικη σπιτι μου δουλευει το pc αρα ας κανει αναβαθμιση οποτε θελει.η γενικα ας κανει .

μου εχει τυχει και στα 10 και τωρα στα 11 να κανει αναβαθμιση και να περιμενω αν και ποτε θα ανοιξει και να πρεπει να κανω δουλεια και σιγουρα δεν ειμαι ο μονος .

οπως μου εβαλε τα 11 την δευτερη φορα χωρις να με ρωτησει και χωρις εμφανη σημειο επαναφορας οπως στις αρχες επρεπε να ψαχνω,

τωρα για αυτους που και καλα τα update ειναι για να μας σωσει ας βαλει υποχρεωτικα μονο και αμεσα κιολας τα update για τις τρυπες και ας αφησει τα υποιπα κατα την επιλογη του χρηστη .

αλλα οχι ....

α και μια ερωτηση γιατι οταν βαζεις τα παραθυρα πρωτη φορα σε ρωταει αν θες να παιρνει στοιχεια να κανει 1-2-3 πραγματα τα φτιαχνεις κανει αναβαθμιση και ξανα τα ιδια απο την αρχη και να θες και 5-10 λεπτα να κανεις τσεκ τσεκ τσεκ ελεος.

κατα τα λοιπα μπραβο στη microsoft που μας τα φτιαχνει ολα καλα και περιμενω τα 12 να δω τι θα λενε

Λογικά το έχεις σε hdd και αργεί τόσο ή σε κακής ποιότητας ssd ή κάτι άλλο δεν πάει καλά γενικότερα αν σου αργεί σε μοντέρνο σύστημα
Κάθε 2η Τρίτη του μήνα που είναι η παραδοσιακή μέρα των windows update πρέπει να κάνω update σε 200 pc/vm και όλα πάνε αρκετά γρήγορα με το πιο βαρύ που να έχω μέσα στο 2023 ήταν περί τα 15' εγκατάσταση, πάντα σε pc που στήνω και συντηρώ.
Σε ένα pc με ssd που δεν έκανε updates για καιρό, ναι πήρε παραπάνω, αλλά αυτό ήταν η εξαίρεση του κανονικά και ειδική μεταχείριση και δεν ήταν δική μου εγκατάσταση.
Μόνος δεν θα είσαι σίγουρα αλλά πρέπει να δεις τι κοινό έχετε όσοι είστε στην ίδια κατηγορία για βρεις τι φταίει και σίγουρα η απάντηση δεν είναι "τα updates".

Αλλιώς αυτό που λέει ο @Hacker?pcs πάλι καλά που το έχει κάνει να είναι υποχρεωτικά τα updates και το μόνο θέμα είναι η ταχύτητα τους (σε όσους έχουν θέμα) και το αν μπορείς να το κλείσεις ή όχι. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα ήταν άλλα πολύ χειρότερα αυτά που θα λέγαμε αν το λειτουργικό ήταν ελβετικό τυρί

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 minutes ago, comfuzio said:

Λογικά το έχεις σε hdd και αργεί τόσο ή σε κακής ποιότητας ssd ή κάτι άλλο δεν πάει καλά γενικότερα αν σου αργεί σε μοντέρνο σύστημα
Κάθε 2η Τρίτη του μήνα που είναι η παραδοσιακή μέρα των windows update πρέπει να κάνω update σε 200 pc/vm και όλα πάνε αρκετά γρήγορα με το πιο βαρύ που να έχω μέσα στο 2023 ήταν περί τα 15' εγκατάσταση, πάντα σε pc που στήνω και συντηρώ.
Σε ένα pc με ssd που δεν έκανε updates για καιρό, ναι πήρε παραπάνω, αλλά αυτό ήταν η εξαίρεση του κανονικά και ειδική μεταχείριση και δεν ήταν δική μου εγκατάσταση.
Μόνος δεν θα είσαι σίγουρα αλλά πρέπει να δεις τι κοινό έχετε όσοι είστε στην ίδια κατηγορία για βρεις τι φταίει και σίγουρα η απάντηση δεν είναι "τα updates".

Αλλιώς αυτό που λέει ο @Hacker?pcs πάλι καλά που το έχει κάνει να είναι υποχρεωτικά τα updates και το μόνο θέμα είναι η ταχύτητα τους (σε όσους έχουν θέμα) και το αν μπορείς να το κλείσεις ή όχι. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα ήταν άλλα πολύ χειρότερα αυτά που θα λέγαμε αν το λειτουργικό ήταν ελβετικό τυρί

βασικα δεν εβαλα παραμετρο γρηγορο μηχανημα η αργο ναι σε εμενα παει γρηγορα αλλα σε 2 λαπτοπ στην δουλεια που επρεπε να ανοιξουν για προγραμμα ωστε να ανοιξει η εταιρεια εκανε 10 με 15 λεπτα και καπακι εβγαλε αυτην την βλακεια ( μονο στο 1 ) να ξανα ζηταει αν θελω το browser τους αν θελω να στελνει δεδομενα αν θελω one drive office και λοιπα που ειχα πει 4 φορες στο παρελθον οχι αυτο με χαλαει περισοτερο .

αλλα και παλι λεω το απλο βαλε ασφαλειας μπαμ μπαμ και καθε μερα δεν με νοιαζει αλλα τα μεγαλα μονο με ερωτηση εστω και καθε μερα να σε ρωταει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kinitos είπε

αλλα οχι ....

Συμφωνώ σε αυτά που γράφεις.

Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω είναι πως σου έβαλε με το ζόρι τα 11. Δε μου έχει συμβεί ποτέ. Ούτε στα 10, από 7, αλλά ούτε και στα 11 από 10.

Στα δουλειά έχω τα 10. Σε κάθε μεγάλη αναβάθμιση με ρωτάει αν θέλω τα 11 και το πόσο καλύτερα είναι από τα 10, αλλά απορρίπτω την πρόταση και μπαίνει στα 10.

4 λεπτά πριν, fmarkos είπε

Έχω windows Xp λέτε αξίζει να μεταβώ σε 11 ή να περιμένω να ωριμάσουν λίγο πρώτα; 

Να περιμένεις να βγουν τα 16. Τότε θα ωριμάσουν σωστά τα 11.

Επεξ/σία από Tlykog
Δημοσ.
3 minutes ago, kinitos said:

βασικα δεν εβαλα παραμετρο γρηγορο μηχανημα η αργο ναι σε εμενα παει γρηγορα αλλα σε 2 λαπτοπ στην δουλεια που επρεπε να ανοιξουν για προγραμμα ωστε να ανοιξει η εταιρεια εκανε 10 με 15 λεπτα και καπακι εβγαλε αυτην την βλακεια ( μονο στο 1 ) να ξανα ζηταει αν θελω το browser τους αν θελω να στελνει δεδομενα αν θελω one drive office και λοιπα που ειχα πει 4 φορες στο παρελθον οχι αυτο με χαλαει περισοτερο .

αλλα και παλι λεω το απλο βαλε ασφαλειας μπαμ μπαμ και καθε μερα δεν με νοιαζει αλλα τα μεγαλα μονο με ερωτηση εστω και καθε μερα να σε ρωταει 

Τα μεγάλα updates τα βγάζει σε ειδικό πλαίσιο και σε ρωτάει αν θες ή όχι, αυτά που δεν σε ρωτάει είναι τα ασφαλείας και τα συγκεντρωτικά τα οποία επίσεις λύνουν προβλήματα αλλά πιο πολύ προσθέτουν ή αφαιρούν χαρακτηριστικά στο λειτουργικό. Δεν μου έχει τύχει ως τώρα (που να θυμάμαι) να έχει βγει πχ το 23Η2 και να μην είναι σε ξεχωριστή κατηγορία στα updates και να επιλέγω εγώ αν θέλω ή όχι.
Αυτό που λες για onedrive τα έλεγα και γω πριν λίγες μέρες για το teams και πέσαν όλοι να με φάνε. Δεν πειράζει. Bloat είναι, και εγώ δεν τα θέλω. Θα έπρεπε να μην είναι στο λειτουργικό και να τα βάζει ο χρήστης ΑΝ θέλει. Έτσι και αλλιώς οι bundled εκδόσεις που βάζουν μέσα είναι outdated πάντα. Δεν μου έχει τύχει pc μετά από format ακόμα και το νέο .iso να περάσω, όλα τα win store apps είναι outdated για μήνες, όχι μια απλά έκδοση πίσω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Hacker?pcs είπε

Και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ κάνει, να μην υπάρχει κανένα workaround γιατί αλλιώς θα γίνεται ότι και στα Windows 7 (wannacry) με το πλήθος να μην κάνει updates ποτέ. Με το ζόρι και με το στανιό λοιπόν updates για να μην υπάρχουν ανοιχτές τρύπες ασφαλείας

Όχι δεν κάνει πολύ καλά.

Γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που ενώ τα windows δουλεύουν μια χαρά με ένα update γίνεται της π... και σταματάνε να δουλεύουν σωστά.

Και εκτός αυτού δεν μπορεί να μας υποχρεώνει να κατεβάζουμε όλα τις τα updates ειδικά από τη στιγμή που πολύ συχνά αντί να καλυτερεύουν το σύστημα το χαλάνε.

1 ώρα πριν, Hacker?pcs είπε

Πολύ μικρό κόστος και εξαιρέσεις για τον κανόνα

Με τη ms αυτό είναι κανόνας(Να χαλάει το σύστημα ή να το κάνει χειρότερο απ' ότι ήταν) όχι εξαίρεση στο κανόνα.

Μάλλον δεν δουλεύεις πολύ καιρό windows γι' αυτό έχεις αυτή την άποψη.

Ορίστε ένα πολύ μικρο παράδειγμα όσων λέω.

Και δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε παλιές εκδόσεις των windows.

Εν ολιγης επειδή ο κάθε ένας έχει την άποψη του καλό θα ήταν η ms να σου δίνει την επιλογή να κάνεις ότι εσύ θες, είτε αυτό είναι να κάνεις updates, είτε όχι.

Επεξ/σία από Paragontas-x
  • Like 2
Δημοσ.

Ας πω και εγώ τον πόνο μου:

Είμαι υπέρμαχος των αυτομάτων updates αλλά καλό θα ήτανε να υπάρχει και κάποιος τρόπος παράκαμψης. Σε ταμεία μεγάλου καταστήματος που έχουν Windows 10 έχει τύχει να γίνει διακοπή ρεύματος. Τα ταμεία κλείσανε και στην εκκίνηση έπρεπε να ολοκληρώσουν τις ενημερώσεις που κατεβάσανε τις προηγούμενες ημέρες.

Μη με ρωτάτε για ποιο λόγο αλλά είναι επιλογή να έχουν HDD και όχι SSD. Να μην τα πολυλογώ, το πρώτο άνοιξε μετά από 20 λεπτά και το προσωπικό για αρκετή ώρα μετά τοποθετούσε στα ράφια τα προϊόντα που παράτησαν οι πελάτες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Hacker?pcs είπε

Με το ζόρι σουρσιμο και προβλήματα θες να πεις. Αθάνατη m$, ο εφιάλτης στην τεχνολογία.

Επεξ/σία από Rubble

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...