chaosmaster Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Πριν μισό μήνα μου ήρθε ένα SMS από ένα κινητό ότι το δεμα μου είναι στο τελωνείο κ χρειάζεται 3 ευρώ κλπ τα γνωστά. Πάτησε εδώ να πληρώσεις. Πατάς σε πάει σε clone Page των ΕΛΤΑ τα γνωστά βάζεις κάρτα κ δε ξέρω από κει κ πέρα τι σου παίρνει από κάρτα. Την κατάλαβα λόγω δουλειάς την απάτη από το πρώτο δευτερόλεπτο. Αντε λέω αφού έχω το SMS, το domain κλπ να κάνω μια καταγγελία στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος μήπως σωθεί κάποιος κ δε την πατήσει. Κάνω των αίτηση και την ίδια μέρα στέλνω το ίδιο email στα αγγλικά στην Google μιας κ βλέπω ότι είναι ο καταχωρητης του domain. Φυσικά τη επόμενη μέρα η Google έκλεισε το site όπως ήταν το λογικό. Σήμερα μετά από τόσες μέρες παρέλαβα το εξής SMS από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. K. ##### ΑΠΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. ######## ΑΠΟ ##/##/2023 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΣ, ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΝΤΟΣ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΕΓΚΛΗΣΗΣ-ΜΗΝΥΣΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΜΕΝΕΣ ΑΞΙΟΠΟΙΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. Δλδ αποτρεπτικο. Τους στέλνεις το SMS τους στέλνεις το site κ σου απαντάνε πήγαινε να κάνεις μήνυση. Είναι δλδ σαν να σου λέει ναι το ξέρουμε αλλά κλαιν. Δεν έγινε κ τπτ αν κλέψουν μερικούς. Τι κι αν το βλέπουμε; Δλδ ώρες ώρες απορώ αν δουλεύει τπτ σωστά ή κρύβονται όλοι πίσω από μια τεράστια γραφειοκρατια που αυτό ενδεχομένως να εξυπηρετεί κ κάτι. Υποσημείωση. Το SMS μου έχει έρθει κ παλιότερο. Αλλά το θέμα είναι ότι κ τις 2 φορές που μ ήρθε όντως περίμενα δέμα από το εξωτερικό. Από εξωτερικό δεν αγοράζω συχνά. Οπότε εδώ ίσως υπάρχει κάτι βαθύτερο (πχ κάποιος που έχει πρόσβαση στο σύστημα πουλάει τα δεδομένα σε τρίτους). Αλλα αυτοί δε κάνουν τα απλά. Πόσο μάλλον να ψάξουν κ παρά πέρα. Για τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος υπάρχει κάπου που μπορείς να τους κάνεις μια καταγγελία; πχ συνήγορος του πολίτη; έτσι να δω τι απάντηση θα πάρω; ή πρέπει να πάω στο αστυνομικο τμήμα 😂. Ε ρε που ζούμε. 8 1
papoys1 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, chaosmaster είπε Πριν μισό μήνα μου ήρθε ένα SMS από ένα κινητό ότι το δεμα μου είναι στο τελωνείο κ χρειάζεται 3 ευρώ κλπ τα γνωστά. Πάτησε εδώ να πληρώσεις. Πατάς σε πάει σε clone Page των ΕΛΤΑ τα γνωστά βάζεις κάρτα κ δε ξέρω από κει κ πέρα τι σου παίρνει από κάρτα. Την κατάλαβα λόγω δουλειάς την απάτη από το πρώτο δευτερόλεπτο. Αντε λέω αφού έχω το SMS, το domain κλπ να κάνω μια καταγγελία στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος μήπως σωθεί κάποιος κ δε την πατήσει. Κάνω των αίτηση και την ίδια μέρα στέλνω το ίδιο email στα αγγλικά στην Google μιας κ βλέπω ότι είναι ο καταχωρητης του domain. Φυσικά τη επόμενη μέρα η Google έκλεισε το site όπως ήταν το λογικό. Σήμερα μετά από τόσες μέρες παρέλαβα το εξής SMS από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. K. ##### ΑΠΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. ######## ΑΠΟ ##/##/2023 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΣ, ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΝΤΟΣ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΕΓΚΛΗΣΗΣ-ΜΗΝΥΣΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΜΕΝΕΣ ΑΞΙΟΠΟΙΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. Δλδ αποτρεπτικο. Τους στέλνεις το SMS τους στέλνεις το site κ σου απαντάνε πήγαινε να κάνεις μήνυση. Είναι δλδ σαν να σου λέει ναι το ξέρουμε αλλά κλαιν. Δεν έγινε κ τπτ αν κλέψουν μερικούς. Τι κι αν το βλέπουμε; Δλδ ώρες ώρες απορώ αν δουλεύει τπτ σωστά ή κρύβονται όλοι πίσω από μια τεράστια γραφειοκρατια που αυτό ενδεχομένως να εξυπηρετεί κ κάτι. Υποσημείωση. Το SMS μου έχει έρθει κ παλιότερο. Αλλά το θέμα είναι ότι κ τις 2 φορές που μ ήρθε όντως περίμενα δέμα από το εξωτερικό. Από εξωτερικό δεν αγοράζω συχνά. Οπότε εδώ ίσως υπάρχει κάτι βαθύτερο (πχ κάποιος που έχει πρόσβαση στο σύστημα πουλάει τα δεδομένα σε τρίτους). Αλλα αυτοί δε κάνουν τα απλά. Πόσο μάλλον να ψάξουν κ παρά πέρα. Για τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος υπάρχει κάπου που μπορείς να τους κάνεις μια καταγγελία; πχ συνήγορος του πολίτη; έτσι να δω τι απάντηση θα πάρω; ή πρέπει να πάω στο αστυνομικο τμήμα 😂. Ε ρε που ζούμε. Κάνε μια αναφορά παραπόνων , ότι ντε και καλά η απάτη ήταν φανερή και θα μπορούσαν αυτεπάγγελτα κάτι να κάνουν να μην την πατήσουν κάποιοι άλλοι , και στείλτε την στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αν και το πιο πιθανό την ίδια απάντηση θα πάρεις. Το ασχημο μη φας και καμία δίωξη για απασχόληση υπηρεσιών. Ειναι ικανοί.🤣
NikosKallithea Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Απλά μην ασχολείσαι κανείς δεν κάνεις καταγγελία κάποιοι θα την πατήσουν 1
TheoAlex50 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Το νομοθετικό πλαίσιο είναι τέτοιο που τα επιτρέπει αυτά. Το γιατί είναι όντως ύποπτο. Εγώ δεν θα εμπλεκα.
chaosmaster Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 10 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Απλά μην ασχολείσαι κανείς δεν κάνεις καταγγελία κάποιοι θα την πατήσουν Το site το έκλεισα μέσω Google την επόμενη ημέρα. Τώρα τα υπόλοιπα... 2
jimakos00 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Αυτά τα site βγαίνουν κατά χιλιάδες. Δεν έχει νόημα να κινούν τις διαδικασίες προληπτικά παρά μόνο εάν την πατήσει κάποιος. Αυτά τα κινητά και τα tablet έχουν κάνει πολύ ζημιά. 2 3
korakios Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 6 λεπτά πριν, jimakos00 είπε Δεν έχει νόημα να κινούν τις διαδικασίες προληπτικά παρά μόνο εάν την πατήσει κάποιος. αυτή την νοοτροπία καταφέραν και περάσαν στην μπανανία δυστυχώς 7
jimakos00 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 6 λεπτά πριν, korakios είπε αυτή την νοοτροπία καταφέραν και περάσαν στην μπανανία δυστυχώς Άμα δε σου αρέσει η μπανανία να πας σε άλλη να ζήσεις ή να κάνεις κάτι γιαυτό. Όσο για αυτά που λέγαμε είναι σαν να προσπαθείς να κλήσεις τα warez sites... 1 2
korakios Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, jimakos00 είπε Άμα δε σου αρέσει η μπανανία να πας σε άλλη να ζήσεις ή να κάνεις κάτι γιαυτό. κάτι κάνω , προσπαθώ δλδ Μόλις τώρα, jimakos00 είπε Όσο για αυτά που λέγαμε είναι σαν να προσπαθείς να κλήσεις τα warez sites... άσχετο τελείως 3 1
StamTheMan Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 19 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Απλά μην ασχολείσαι κανείς δεν κάνεις καταγγελία κάποιοι θα την πατήσουν Ολη η Ελλαδα σε μια προταση. 3
papoys1 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 20 ώρες πριν, TheoAlex50 είπε Το νομοθετικό πλαίσιο είναι τέτοιο που τα επιτρέπει αυτά. Το γιατί είναι όντως ύποπτο. Εγώ δεν θα εμπλεκα. Επιτρέπει σε κάποιους με μαιμού σελίδα επίσης Ελληνικής Αρχής να αποσπάσουν να αποσπάσουν από κάποιους στοιχεία. Δεν το νομίζω;; 8 ώρες πριν, jimakos00 είπε Αυτά τα site βγαίνουν κατά χιλιάδες. Δεν έχει νόημα να κινούν τις διαδικασίες προληπτικά παρά μόνο εάν την πατήσει κάποιος. Αυτά τα κινητά και τα tablet έχουν κάνει πολύ ζημιά. Ευκολία σου λένε κάποιοι. Δεν θα διαφωνίσω αλλα αν την πατήσεις μη λες μετά δεν το πρόσεξα από το κινητό ήμουν στο δρόμο κάτι που ενδεχομένως θα εκανες στο σπίτι σου ή στη δουλειά σου από τον υπολογιστή σου.
JakeKaufman Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Εγώ δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα. Θες @chaosmasterνα βοηθήσεις κάνοντας καταγγελία; Κάνε τότε αυτά που προβλέπονται. Το να κράζεις επειδή η διαδικασία δεν είναι αυτή που σε βολεύει εσένα δεν νομίζω ότι έχει νόημα 5
csontheline Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 18 hours ago, jimakos00 said: Αυτά τα site βγαίνουν κατά χιλιάδες. Δεν έχει νόημα να κινούν τις διαδικασίες προληπτικά παρά μόνο εάν την πατήσει κάποιος. Αυτά τα κινητά και τα tablet έχουν κάνει πολύ ζημιά. ^ Εδώ είναι η αλήθεια. PEBKAC προβλήματα κάθε μέρα λόγω ανεκπαίδευτων χρηστών. 2
chaosmaster Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 8 ώρες πριν, JakeKaufman είπε Εγώ δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα. Θες @chaosmasterνα βοηθήσεις κάνοντας καταγγελία; Κάνε τότε αυτά που προβλέπονται. Το να κράζεις επειδή η διαδικασία δεν είναι αυτή που σε βολεύει εσένα δεν νομίζω ότι έχει νόημα Η γραφειοκρατία είναι το πρόβλημα μου. Δε μπορεί να έχω στοιχεία να απευθύνομαι στη δίωξη κ να μου λέει πήγαινε σε ένα τμήμα πλήρωσε κάνε αίτηση κ βλέπουμε. Για μένα κλαιν. Εγώ δε τη πατάω. Αλλά ίσως βρεθεί ένας δικός σου κ τη πατήσει. Κ από την άλλη η Google με ένα απλό Email το έκλεισε σε μια μέρα. Άμα για σένα αυτό είναι νορμάλ τότε οκ. 8 1
NikosKallithea Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, chaosmaster είπε Η γραφειοκρατία είναι το πρόβλημα μου. Δε μπορεί να έχω στοιχεία να απευθύνομαι στη δίωξη κ να μου λέει πήγαινε σε ένα τμήμα πλήρωσε κάνε αίτηση κ βλέπουμε. Για μένα κλαιν. Εγώ δε τη πατάω. Αλλά ίσως βρεθεί ένας δικός σου κ τη πατήσει. Κ από την άλλη η Google με ένα απλό Email το έκλεισε σε μια μέρα. Άμα για σένα αυτό είναι νορμάλ τότε οκ. Για να κινηθεί η δικαιοσύνη απο μονη της πρέπει το αδίκημα να είναι αυτεπάγγελτο 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα