Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρειάζομαι βοήθεια για αγορά ζαντών σετ με χειμερινά ελαστικά, το αυτοκινητο είναι toyota c-hr 2.0l gr sport  και φοράει από το εργοστάσιο 225-45-19 με ζαντες 7,5×19 et 50.

Επειδή θέλω να βάλω χειμερινά θα προτιμούσα 18" αλλά δεν γνωρίζω τη διαστάσεις θα πρέπει να είναι η ζαντα καθώς και τη  et. πρέπει να έχουν??

οι ζαντες θα αγοραστούν online έτοιμες μονταρισμενες με χειμερινά ελαστικά, μένω Γερμανία και δεν υπάρχει χρόνος για αγορά από κατάστημα.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, SaFiS είπε

Δεν ξέρω αν σε καλύπτει, αλλά με ένα πρώτο search έβγαλε αυτά...

image.png.4941af08b2761ea8ad97726352784ec5.png

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου, τώρα αυτές που έχω βρει είναι 7,5×18 et 50 θα έχω πρόβλημα με μισή ίντσα παραπάνω πλάτος από αυτές που προτείνει η toyota  στην φώτο? Θέλω να είμαι όσο ποιο κοντά στα εργοστασιακά για να μην έχω πρόβλημα στο tuv.(κτεο).

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν το ξέρω αν θα υπάρχει θέμα με το π.χ. να βρίσκουν, το μόνο που ξέρω από τα ξαδέρφια μου που ζουν Γερμανία, είναι ότι είναι αυστηροί στο εκεί ΚΤΕΟ :)

• Like 1
Δημοσ.

Μπες στο www.reifen-groessen.de

Εκεί θα βρεις όλες τις διαστάσεις για κάθε μοντέλο,ανάλογα χρονολογία και μοτέρ που επιτρέπει η κάθε μαμά.

Δημοσ.
Στις 31/10/2023 στις 10:57 ΜΜ, andreas-d είπε

Χρειάζομαι βοήθεια για αγορά ζαντών σετ με χειμερινά ελαστικά, το αυτοκινητο είναι toyota c-hr 2.0l gr sport  και φοράει από το εργοστάσιο 225-45-19 με ζαντες 7,5×19 et 50.

Επειδή θέλω να βάλω χειμερινά θα προτιμούσα 18" αλλά δεν γνωρίζω τη διαστάσεις θα πρέπει να είναι η ζαντα καθώς και τη  et. πρέπει να έχουν??

οι ζαντες θα αγοραστούν online έτοιμες μονταρισμενες με χειμερινά ελαστικά, μένω Γερμανία και δεν υπάρχει χρόνος για αγορά από κατάστημα.

Manual δεν υπάρχει ; πρέπει να αναγράφονται οι διαθέσιμες επιλογές όσον αφορά τις ζάντες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dark_Nightfall είπε

Manual δεν υπάρχει ; πρέπει να αναγράφονται οι διαθέσιμες επιλογές όσον αφορά τις ζάντες.

Όχι φίλε μου το αμάξι είναι το gr sport black edition και βγαίνει μόνο με 19". Δεν αναφέρει κάτι το manual ούτε στην πόρτα αναφέρει άλλες διαστάσεις μόνο μια 225-45-19.

Το θέμα είναι ότι θα πάω σε 18" που φοράνε τα απλά chr αλλά αντί για 7×18 et50 θέλω να βάλω 7,5 η 8×18 το offset θα παραμείνει et50??? Και τη ελαστικά θα πρέπει να βάλω?? 

Επεξ/σία από andreas-d
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, andreas-d είπε

Όχι φίλε μου το αμάξι είναι το gr sport black edition και βγαίνει μόνο με 19". Δεν αναφέρει κάτι το manual ούτε στην πόρτα αναφέρει άλλες διαστάσεις μόνο μια 225-45-19.

Περίεργο μου φαίνεται , έχω 2 αυτοκίνητα και στα 2 έχω στο manual επιλογές  για ζάντες και διαστάσεις στο δε μικρό από 14άρες μέχρι 15αρες στο δε μεγάλο από 17αρες μέχρι 18αρες  (μπορείς να βάλεις και 19αρες), στο μεγάλο συγκεκριμένα γράφει αναλυτικά τα πάντα πχ παίρνει 7x17 με λάστιχα 225/50/17 (δεν θυμάμαι offset) και 8x18 ΕΤ41 με λάστιχα 235/45/18.

Για το δικό σου μάλλον μπορείς να βάλεις 7x18 ET50 με 225/50/18 ως εναλλακτική χωρίς να είμαι σίγουρος.

• Like 1
Δημοσ.
On 31/10/2023 at 22:52, andreas-d said:

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου, τώρα αυτές που έχω βρει είναι 7,5×18 et 50 θα έχω πρόβλημα με μισή ίντσα παραπάνω πλάτος από αυτές που προτείνει η toyota  στην φώτο? Θέλω να είμαι όσο ποιο κοντά στα εργοστασιακά για να μην έχω πρόβλημα στο tuv.(κτεο).

Αυστρία πάντως αν δεν είναι γραμμένο στην άδεια το ελαστικο ή η ζάντα που θες να βάλεις, τότε θα σε κόψουν. δε μετράει το manual, zulassung κοιτάνε μόνο

Δημοσ.
6 ώρες πριν, gleft είπε

Αυστρία πάντως αν δεν είναι γραμμένο στην άδεια το ελαστικο ή η ζάντα που θες να βάλεις, τότε θα σε κόψουν. δε μετράει το manual, zulassung κοιτάνε μόνο

Αυτό φοβάμαι και εδώ Γερμανία, γιατί στην άδεια αναφέρει μόνο 225-45-19 μπροστά πίσω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, gleft είπε

Και Γερμανία έτσι είναι 

2 ώρες πριν, andreas-d είπε

Αυτό φοβάμαι και εδώ Γερμανία, γιατί στην άδεια αναφέρει μόνο 225-45-19 μπροστά πίσω.

Άσε τι λέει η άδεια,η άδεια γράφει αυτά που έχει το αμάξι,το τι επιτρέπει η μαμα κοιτάνε στο γερμανικό ΚΤΕΟ.Έχουν τις λίστες με τι επιτρέπεται.

Αλλιώς υπάρχει η επιλογή της “Einzelabnahme”.Θα σου τα πει το εκεί ΚΤΕΟ.Έχει άλλο κόστος όμως.

Ρώτησε στο www.motortalk.de στο αντοιστιχο φόρουμ.Έχει απαντήσεις για τα πάντα.

https://www.motor-talk.de/forum/toyota-land-cruiser-c-hr-rav4-b712.html

Η εγγραφή είναι δωρεάν.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
Στις 31/10/2023 στις 11:52 ΜΜ, andreas-d είπε

Εφ'οσον δεν αλλαζει φαρδος και οφσετ δεν θα εχει κανενα προβλημα οδηγικως το αμαξι.Τωρα για τα κολληματα των Γερμαναραδων δεν ξερω.Η λογικη λεει, οτι το αμαξι πωλειται με αυτη την διασταση, δεν βαζεις οτι σου κατεβει.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, toyo73 είπε

Εφ'οσον δεν αλλαζει φαρδος και οφσετ δεν θα εχει κανενα προβλημα οδηγικως το αμαξι.Τωρα για τα κολληματα των Γερμαναραδων δεν ξερω.Η λογικη λεει, οτι το αμαξι πωλειται με αυτη την διασταση, δεν βαζεις οτι σου κατεβει.

Το πρόβλημα είναι ότι έχω βρει κάποιες ζαντες που μου αρέσουν όμως είναι 8×18 και 7,5×18 τώρα αν υπάρχει θέμα για μισή η μία ίντσα θα δείξει? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/11/2023 στις 8:18 ΜΜ, andreas-d είπε

Το θέμα είναι ότι θα πάω σε 18" που φοράνε τα απλά chr αλλά αντί για 7×18 et50 θέλω να βάλω 7,5 η 8×18 το offset θα παραμείνει et50??? Και τη ελαστικά θα πρέπει να βάλω?? 

Ναι,περιέργως το συγκεκριμένο βγαίνει μόνο με αυτήν την διάσταση,ενώ τα άλλα chr βγαίνουν και με 17αρα και 18αρα.

Αν θέλεις οπωσδήποτε 18αρα,θα έβαζα τα 7x18 με Offset 50 και λάστιχα 225/50/18,

απλά θα πρέπει να προσθεθεί αυτή η αλλαγή στην άδεια,με την λεγόμενη “Einzelabnahme”,δηλαδή έξτρα έλεγχος για το αν είναι ασφαλή αυτή η διάσταση,ελεύθερη μετάφραση τώρα.Επειδή την φοράνε ήδη τα chr αυτήν την διάσταση,δεν θα ξινίσει το ΚΤΕΟ.Φυσικά πρώτα θα τους ρωτήσεις.

Πολύ πιθανόν να σου περάσουν και την 7,5x18 ζάντα.

Γιατι θέλεις οπωσδήποτε 7,5x18 και όχι 7x18 και 18αρα αντί για 19αρα;Τα ελαστικά σχεδόν το ίδιο κοστίζουν.

Οκ,τώρα είδα ότι βρήκες κάποιες που σου αρέσουν με αυτήν την διάσταση.

Ξανά,ρώτησε στο ΚΤΕΟ,πολύ πιθανόν να σου εγκρίνουν την συγκεκριμένη διάσταση.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, jmmys είπε

Ναι,περιέργως το συγκεκριμένο βγαίνει μόνο με αυτήν την διάσταση,ενώ τα άλλα chr βγαίνουν και με 17αρα και 18αρα.

Αν θέλεις οπωσδήποτε 18αρα,θα έβαζα τα 7x18 με Offset 50 και λάστιχα 225/50/18,

απλά θα πρέπει να προσθεθεί αυτή η αλλαγή στην άδεια,με την λεγόμενη “Einzelabnahme”,δηλαδή έξτρα έλεγχος για το αν είναι ασφαλή αυτή η διάσταση,ελεύθερη μετάφραση τώρα.Επειδή την φοράνε ήδη τα chr αυτήν την διάσταση,δεν θα ξινίσει το ΚΤΕΟ.Φυσικά πρώτα θα τους ρωτήσεις.

Πολύ πιθανόν να σου περάσουν και την 7,5x18 ζάντα.

Γιατι θέλεις οπωσδήποτε 7,5x18 και όχι 7x18 και 18αρα αντί για 19αρα;Τα ελαστικά σχεδόν το ίδιο κοστίζουν.

Οκ,τώρα είδα ότι βρήκες κάποιες που σου αρέσουν με αυτήν την διάσταση.

Ξανά,ρώτησε στο ΚΤΕΟ,πολύ πιθανόν να σου εγκρίνουν την συγκεκριμένη διάσταση.

Θα κοιτάξω και για 19" ήθελα 18" για το λίγο μεγαλύτερο προφίλ το χειμώνα που με το χιόνι είναι ποιο δύσκολο να εντοπίζεις κακοτοπιές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...