chrsiou Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Odyss3us είπε ειναι πιο ασφαλη γιατι: 1) εχουν μικροτερο μεριδιο αγορας κι αρα δεν ασχολουνται οι χακερς 2) ειναι κλειστο λειτουργικο δλδ αυτα για τα οποια ορισμενοι κραζουν τα Windows το MacOs τα εχει σε υπερθετικο βαθμο Με το πρωτο συμφωνω. Ομως το οτι δινει 8 χρονια υποστηριξη η apple δεν παει να πει πως ειναι και το σωστο. Με το δευτερο διαφωνω επειδη και το linux ειναι πιο ασφαλες απ τα windows αλλα ειναι ανοιχτο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
uniquegr Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, cpc464 είπε Εντωμεταξύ οργανισμοί όπως Τράπεζες τρέχουν ακόμα xp στο intranet τους. Γιατί πολύ απλά, τα μηχανήματα δεν έχουν καμία επαφή με τον έξω κόσμο ή και αν ακόμα έχουν, αυτό γίνεται μέσω proxy. Επιπλέον, επειδή τη βρωμοδουλειά σε τέτοιες περιπτώσεις τη κάνει ο server και όχι τα τερματικά, τα τερματικά μπορούν να είναι ακόμα και απλούστατα μηχανήματα, τα λεγόμενα thin clients ( όπως ο fujitsu futro s920 μου ). 7 ώρες πριν, Odyss3us είπε καθεστε και μιλατε για μεμονωμενες περιπτωσεις χρηστων που καθισαν και εμαθαν μονοι τους στον ελευθερο τους χρονο linux! δηλαδη ο γραμματεας ο γραφιστας ο εικονογραφος, θα γινει με το στανιο και προγραμματιστης; Δεν χρειάζεται να γίνει προγραμματιστής κανένας. Το να ασχοληθεί κάποιος με το linux στις μέρες μας δεν απαιτεί περισσότερες γνώσεις απο τον χρήστη των windows. Η εγκατάσταση γίνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ενώ όλα πλέον μπορούν να γίνουν μέσω του gui. Δεν είναι υποχρεωτικό να μάθει κάποιος το terminal, αν και άμα το μάθει, τότε θα μπορεί να περάσει σε άλλες distros που είναι ακόμα πιο αποδοτικές ( π.χ. gentoo ). 3 ώρες πριν, tuxpower είπε όταν ένας νέος χρήστης με γνώσεις μηδενικές απο υπολογιστή, θέλοντας να κάνει την δουλειά του, ενα ρημάδι browser, να τσεκάρει τα mail του, να δει καμιά ταινία, αντί να του προτείνουν την αποδεδειγμένη most dummy-proof distro hassle free "Mint" θα πετάξουν ιδέες απο debian μέχρι gentoo... Προσωπικά έχω αναφερθεί στο gentoo, το οποίο είναι ένα αξιόλογο λειτουργικό όταν καταφέρει ο χρήστης να το στήσει. Φυσικά και όταν είναι να προτείνω διανομή για αρχάριο θα προτείνω το mint, αλλά το gentoo είναι άλλη φάση! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
neo80 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 8 hours ago, leonidas_ said: Φίλε ποιά έκδοση είναι αυτή; windows 10 LTSC enterprise Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrins Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 15 hours ago, Odyss3us said: αυτα τα ακουγαμε και παλια σε αλλη παραλλαγη οτι δεν ειχανε λεφτα για e-shops, ωσπου ηρθε η πανδημια και πλεον μεχρι και το μπακαλικο της γειτονιας εχει e-shopαδικο, και τωρα αναρωτιουνται πως δεν το ειχανε φτιαξει νωριτερα φτανει αλλαξτε πιστα καθεστε και μιλατε για μεμονωμενες περιπτωσεις χρηστων που καθισαν και εμαθαν μονοι τους στον ελευθερο τους χρονο linux! δηλαδη ο γραμματεας ο γραφιστας ο εικονογραφος, θα γινει με το στανιο και προγραμματιστης; εδω βαρεθηκαμε να κανουμε finetune τα windows γιατι δεν ειμαστε πλεον εφηβοι με απειρο χρονο και θα παμε τωρα στα -αντα και στα φευγα να κανουμε τα ευκολα - δυσκολα; φανταστειτε διαφημιση Κωτσοβολο πωλειται υπολογιστης με intel νεας γενιας χωρις Windows με δωρεαν εγχειριδιο για εκμαθηση linux! ουτε για πρωταπριλιατικο αστειο δε στεκει, φανταστειτε εταιρια με δεκαδες κι εκατονταδες μηχανακια με dual & quad core υπερδεκαετιας σαν αυτα που περιγραφετε να καινε τα αντερα τους 24/7 και ειδικα οταν αυτοι τα αγοραζουν με τιμολογιο και επιδοτησεις σορρυ παιδες αλλα βγειτε απτο καβουκι σας και δειτε την μεγαλη εικονα, η αγορα δεν λειτουργει οπως ο χρηστης του ινσομνια που ψαχνει στις αγγελιες ευκαιρια για ενα δευτερο dimmακι 2Gb ddr2 ram! Na βάλουνε φωτοβολταικά και να μην αλλάξουν υπολογιστές ¨) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
niko_gram_15 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Δε ξέρω μωρέ, μια χαρά παίζει το 11 σε lga 775 με ddr2 4gb ram... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hellghan Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 13 ώρες πριν, chrsiou είπε Αυτος δε μπορει να τους αναγκασει η microsoft ν αλλαξουν συστηματα, ειναι δυνατοι. Απ τους μικρομεσαιους απαιτει με τον τροπο της ν αγορασουν καινουργια pc edit: Αντε η microsoft κοιταει να κονομησει. Εμεις γιατι να συμφωνουμε πως αυτο ειναι ντε και καλα το σωστο και να προσπαθουμε να πεισουμε και τους αλλους; Ειναι δυσαρεστο το ποσο πολλη πλυση εγκεφαλου μας εχουν κανει. Σας επρηξα σημερα, δεν ειχα πολλη δουλεια βλεπετε 😋 Οι τράπεζες έχουν συγκεκριμένα iso ασφαλείας που πρέπει να έχουν. Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ PC που να έχει πρόσβαση σε δίκτυο και να έχει λογισμικό χωρίς ενημερώσεις. Για αυτό πήγαν σε Laptop και cloud. 13 ώρες πριν, johnnieinlab είπε Τα λειτουργικά που είχα ήταν μια χαρά πληρωμένα ή OEM. Έχω περάσει από dos, windows 3.11, win95, 98, NT, 2000, XP, 7, Vista, 10. Και φυσικά κάμποσες διανομές linux, *bsd, unix κτλ. Ακόμα και στα win10 έχω επαρκή έλεγχο, δεν υποχρεούμαι να εγκαθιστώ μόνο από store, να έχω cloud account, μπορώ να είμαι ακόμα και offline! Αυτά περί της "κορυφής του ανταγωνισμού" πραγματικά μου φαίνονται ως κόλπα του μάρκετινγκ, που μας έχει πείσει ότι το να πληρώνεις για να στα κάνουν όλα οι άλλοι, ως απλός οικιακός χρήστης, είναι added value. Μπορεί να είναι αν είσαι επαγγελματίας, πιθανώς να είναι και για το ιδιωτικό σου pc, αν είσαι πολυάσχολος. Εγώ θέλω να έχω την επιλογή. Το cloud κοστίζει και όλοι θέλουν να στα παίρνουν συνδρομητικά! Να μη σου ανήκει τίποτα και να το πληρώνεις για πάντα. Η εμπειρία μου, ως χρήστης υπηρεσιών cloud είναι καλή, όσο μπορώ να επιλέγω αν θέλω να την χρησιμοποιήσω. Σκέφτομαι, όμως, κάτι παιχνίδια του iPad, που αγόρασα και πλέον βγήκαν από το store και δεν μπορώ να τα παίξω και αισθάνομαι ότι κάτι δεν πάει καλά. Πώς θα σου φαινόταν αν ερχόταν η bosch στο σπίτι σου, πέντε χρόνια μετά την αγορά του απολύτως λειτουργικού ψυγείου σου, και σου έλεγε "καταργώ το μοντέλο, στο παίρνω/κλειδώνω/απενεργοποιώ και, για να έχεις ψυγείο, θα πρέπει να αγοράσεις νέο"; Τελείως άκυρο παράδειγμα. Τελείως όμως 12 ώρες πριν, chrsiou είπε Τα mac ομως ειναι πιο ασφαλη. Δεν κινδυνευεις τοσο πολυ απο υιους και spam οσο στα windows. Να το αναφερουμε και αυτο Όχι, δεν είναι, οι επιθέσεις στα mac τους βγάζουν περισσότερο κέρδος. Ποιο δύσκολο λόγο μικρότερης αγοράς 12 ώρες πριν, Odyss3us είπε ειναι πιο ασφαλη γιατι: 1) εχουν μικροτερο μεριδιο αγορας κι αρα δεν ασχολουνται οι χακερς 2) ειναι κλειστο λειτουργικο δλδ αυτα για τα οποια ορισμενοι κραζουν τα Windows το MacOs τα εχει σε υπερθετικο βαθμο same as above. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δε χρειάζεται κανένα παρακάλι στην MS, ας βάλουν Linux! Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2023 από Dr.Fuzzy 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Exorgistis Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 τους υπολογιστές από τα σκουπίδια όμως ποιός θα τους σώσει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Koukozz Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Θα ήθελα να ρωτήσω ως άσχετος και παρακαλώ ας μου απαντήσει κάποιος γνώστης του αντικειμένου. Όταν θα σταματήσει η υποστήριξη στα 10ρια αυτό που λένε με τις ενημερώσεις ασφαλείας, αν έχεις εγκατεστημένο antivirus δεν θα είσαι καλυμμένος; Είπα μεγάλη λαλακία;;;;;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bspus Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 20 hours ago, uniquegr said: Eξαρτάται, τί εννοείς με τον όρο "χρέπι". Απο τη στιγμή που ένα μηχάνημα μπορεί να κάνει τη δουλειά που θέλω, δεν είναι χρέπι. Για ποιο λόγο να το αλλάξω σώνει και καλά; Αν συνυπολογίζεις και τη δυσκολία που μπορεί να έχει κάποιος να επενδύσει σε ένα νέας γενιάς μηχάνημα ( δεν λέω να έχει Pentium 4, αυτά είναι για πέταμα, μονοπύρηνα ή διπύρηνα με τέτοια κατανάλωση ρεύματος; No way! ), μπορείς να καταλάβεις γιατί κάποιοι αποφεύγουν ( αποφεύγουμε ) τις αναβαθμίσεις. Συμφωνώ και ως προς τα core2duo αν και ένα laptop Acer Aspire 6930 μια χαρά λειτουργεί με αυτόν τον επεξεργαστή και μάλιστα σε Windows 10. Υποψιάζομαι ότι με linux θα πετούσε. Υπάρχουν όμως μεταχειρισμένα νεότερης γενιάς που με μικρότερη κατανάλωση ρεύματος, αποδίδουν καλύτερα, οπότε... Άλλο ο επαγγελματίας, αν και εξαρτάται κατά πολύ απο τη χρήση που κάνει στο μηχάνημα ( ίσως και το λογισμικό που τρέχει, αν και πλέον εμπορική διαχείριση, τιμολόγηση κλπ γίνονται είτε με νέας γενιάς εφαρμογές που τρέχουν σε αντίστοιχα τελευταίας γενιάς windows ή ακόμα και μέσω browser διαδικτυακά. Αν τώρα ο επαγγελματίας εκτελεί βαριές εφαρμογές, πραγματικά δεν υπάρχει δικαιολογία. Αν το μηχανημα κανει τη δουλεια που ο χρηστης θελει και δεν παραπονιεται για την ταχυτητα δεν υπαρχει προβλημα. Αλλα το παραδειγμα χρηστη που κλαιγεται γιατι δεν εχει να αλλαξει το χρεπι (προδιαγραφες με τις οποιες και εσυ θα συμφωνουσες για το χαρακτηρισμο) αλλα μια χαρα τα σκαει για ταξιδια δεν ειναι απλα υποθετικο απο το μυαλο μου. Δεν ειμαι καθολου κατά στη χρηση μηχανηματων μεχρι οσο πάει εφοσον εξυπηρετουν. Με δικη μου πρωτοβουλια στη δουλεια πριν καποια χρονια πηραμε φθηνα καμια 30ρια μεταχειρισμενους cpu core2duo 3Ghz και ssd 120GB για να κρατησουμε λιγα παλια μηχανηματα που ειχαν celeron και HDD για απλες εργασιες να μειωσουμε τα εξοδα αναβαθμισης. Τα πηγαμε και απο 2GB σε 4GB χωρις κοστος αφου περισσευαν αφθονα ανταλλακτικα. Αλλα αυτο εχει ημερομηνια ληξης. Οταν παμε στα 11 θα πεταχτουν. Και λαπτοπακι εχω με core2duo και μια χαρα παει με τα 10 ltsc. Φυσικα εχω βαλει και linux αλλα δεν βλεπω πλεον διαφορες στην αποδοση σε καθημερινη χρηση. Ετσι και αλλιως ο browser ειναι το πιο βαρυ κομματι πλεον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
uniquegr Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 44 λεπτά πριν, Koukozz είπε Θα ήθελα να ρωτήσω ως άσχετος και παρακαλώ ας μου απαντήσει κάποιος γνώστης του αντικειμένου. Όταν θα σταματήσει η υποστήριξη στα 10ρια αυτό που λένε με τις ενημερώσεις ασφαλείας, αν έχεις εγκατεστημένο antivirus δεν θα είσαι καλυμμένος; Είπα μεγάλη λαλακία;;;;;;; Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με τις ενημερώσεις του defender ( ο οποίος διαχειρίζεται τις απειλές απο ιούς ), αλλά τα κενά ασφαλείας που θα εκθέτουν το μηχάνημα σε κινδύνους. 13 λεπτά πριν, Bspus είπε Αν το μηχανημα κανει τη δουλεια που ο χρηστης θελει και δεν παραπονιεται για την ταχυτητα δεν υπαρχει προβλημα. Αλλα το παραδειγμα χρηστη που κλαιγεται γιατι δεν εχει να αλλαξει το χρεπι (προδιαγραφες με τις οποιες και εσυ θα συμφωνουσες για το χαρακτηρισμο) αλλα μια χαρα τα σκαει για ταξιδια δεν ειναι απλα υποθετικο απο το μυαλο μου. Δεν ειμαι καθολου κατά στη χρηση μηχανηματων μεχρι οσο πάει εφοσον εξυπηρετουν. Με δικη μου πρωτοβουλια στη δουλεια πριν καποια χρονια πηραμε φθηνα καμια 30ρια μεταχειρισμενους cpu core2duo 3Ghz και ssd 120GB για να κρατησουμε λιγα παλια μηχανηματα που ειχαν celeron και HDD για απλες εργασιες να μειωσουμε τα εξοδα αναβαθμισης. Τα πηγαμε και απο 2GB σε 4GB χωρις κοστος αφου περισσευαν αφθονα ανταλλακτικα. Αλλα αυτο εχει ημερομηνια ληξης. Οταν παμε στα 11 θα πεταχτουν. Και λαπτοπακι εχω με core2duo και μια χαρα παει με τα 10 ltsc. Φυσικα εχω βαλει και linux αλλα δεν βλεπω πλεον διαφορες στην αποδοση σε καθημερινη χρηση. Ετσι και αλλιως ο browser ειναι το πιο βαρυ κομματι πλεον. Συμφωνώ, απλά πιστεύω ότι είναι καιρός να καταλάβει ο απλός χρήστης ότι οι ιστορίες περί δύσκολου στο στήσιμο και δύσχρηστου linux προέρχονται και ανήκουν στο παρελθόν, άρα όποιος καλύπτεται απο τις εφαρμογές που παρέχονται σε αυτό το λειτουργικό, μπορεί να συνεχίσει ( ακόμα και πιο ) άνετα τη χρήση ενός παλιότερου υπολογιστή, χωρίς να χρειαστεί να προβεί σε κάποια αναβάθμιση απλά και μόνο για να έχει συμβατότητα με τις νέες εκδόσεις των Windows. Δεν πρόκειται δηλαδή για χρεπολαγνεία, αλλά για καλύτερη διαχείριση του hardware και αποφυγή περιττών εξόδων. Και υπό αυτή την έννοια, το βρίσκω απόλυτα θεμιτό το να προτιμά κάποιος να πάει ένα ταξίδι απο το να ρίξει χρήματα για την αγορά εξοπλισμού που δεν του χρειάζεται στη πραγματικότητα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Clytoceyx Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Δεν καταλαβαινω την λογικη "βαλε linux". Καποιοι χρησιμοποιουν "εξειδικευμενα" προγραμματα για να κανουν μια δουλεια, ενα χομπι, το καλαμπουρι τους κοκ. Δεν ειναι επαγγελματιες, αλλα δεν βλεπουν ολοι μονο τσοντες στον υπολογιστη. Εγω εδω και καμποσα χρονια χρησιμοποιω συγκεκριμενα προγραμματα για να συνθετω και να ηχογραφω μουσικη. Πλεον οταν θελω να γραψω και να ηχογραφησω κατι, ολα γινονται αυτοματα. Υπαρχουν στα linux αντιστοιχα προγραμματα; Εννοειται πως ναι. Αλλα ειναι κλωνοι καποιων αλλων προγραμματων που ειναι ετσι κι αλλιως διαθεσιμα για τα windows, αλλα δεν εχω πολυασχοληθει με αυτα γιατι δεν με απασχολει αυτου του ειδους ο "πειραματισμος". Μια χαρα πειραματιζομαι μουσικα με τα προγραμματα που ηδη χρησιμοποιω. Ασε που αν προκυψει προβλημα hardware στα linux πρεπει πρωτα να ξαναδωσω πανελληνιες, να περασω ΗΜΜΥ, να κανω μεταπτυχιακο, να μπω επαγγελματικα στον κλαδο και οταν αποκτησω εμπειρια και γνωσεις να το λυσω, γιατι με την φωτιση των αρχιερεων των linux στα διαφορα fora, δεν γ@μησε ποτε κανεις, ουτε βεβαια ελυσε προβλημα hardware. Μουσικη θελω να γραψω, οχι να μαθω προγραμματισμο. Συγγνωμη, αλλα πολλοι φανατικοι των linux ειναι σε επιπεδο φανατικων των Tool. Οχι, βεβαια, οτι ολο αυτο δικαιολογει τις κινησεις της MS. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gokuthelegend Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Clytoceyx είπε Δεν καταλαβαινω την λογικη "βαλε linux". Καποιοι χρησιμοποιουν "εξειδικευμενα" προγραμματα για να κανουν μια δουλεια, ενα χομπι, το καλαμπουρι τους κοκ. Δεν ειναι επαγγελματιες, αλλα δεν βλεπουν ολοι μονο τσοντες στον υπολογιστη. Εγω εδω και καμποσα χρονια χρησιμοποιω συγκεκριμενα προγραμματα για να συνθετω και να ηχογραφω μουσικη. Πλεον οταν θελω να γραψω και να ηχογραφησω κατι, ολα γινονται αυτοματα. Υπαρχουν στα linux αντιστοιχα προγραμματα; Εννοειται πως ναι. Αλλα ειναι κλωνοι καποιων αλλων προγραμματων που ειναι ετσι κι αλλιως διαθεσιμα για τα windows, αλλα δεν εχω πολυασχοληθει με αυτα γιατι δεν με απασχολει αυτου του ειδους ο "πειραματισμος". Μια χαρα πειραματιζομαι μουσικα με τα προγραμματα που ηδη χρησιμοποιω. Ασε που αν προκυψει προβλημα hardware στα linux πρεπει πρωτα να ξαναδωσω πανελληνιες, να περασω ΗΜΜΥ, να κανω μεταπτυχιακο, να μπω επαγγελματικα στον κλαδο και οταν αποκτησω εμπειρια και γνωσεις να το λυσω, γιατι με την φωτιση των αρχιερεων των linux στα διαφορα fora, δεν γ@μησε ποτε κανεις, ουτε βεβαια ελυσε προβλημα hardware. Μουσικη θελω να γραψω, οχι να μαθω προγραμματισμο. Συγγνωμη, αλλα πολλοι φανατικοι των linux ειναι σε επιπεδο φανατικων των Tool. Οχι, βεβαια, οτι ολο αυτο δικαιολογει τις κινησεις της MS. Αν κάποιος χρησιμοποιεί εξειδικευμένα προγράμματα τότε αναγκαστικά μένει σε όποιο λειτουργικό σύστημα είναι συμβατό με αυτά τα εξειδικευμένα προγράμματα που χρησιμοποιεί. Προφανώς το "βάλε linux" δεν αφορά αυτά τα άτομα. Οι επαγγελματίες ή/και οι προχωρημένοι χρήστες από πάντα ήταν δέσμιοι των απαιτήσεων των προγραμμάτων που χρησιμοποιούν. Αλλά πόσοι χρησιμοποιούν εξειδικευμένα προγράμματα; Προφανώς το "βάλε λινουξ" δεν αφορά αυτούς, αφορά τα άτομα που θέλουν απλώς τον υπολογιστή για καθημερινή χρήση. Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2023 από gokuthelegend 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnnieinlab Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Στις 1/11/2023 στις 7:27 ΜΜ, Odyss3us είπε εγω δε θα σου φερω παραδειγμα με ψυγειοκαταψυκτη απλα θα σου υπενθυμισω οτι ο αλλος αντιπαλος η Apple υποστηριζει για 8 χρονια περιπου το λειτουργικο που στην ουσια ειναι μονο για 5 κλειστες συσκευες (ενα laptop σε 3 διαστασεις, 2-3 mac κι 1-2 mini ολα κι ολα) Δεν μιλάω για υποστήριξη. Εδώ φαίνεται ότι πηγαίνουμε σταδιακά σε συνδρομητικής λογικής υπηρεσίες. Δεν απαιτώ να υποστηρίζεται ένα λειτουργικό εσαεί. Οι εταιρίες πρέπει να μπορούν να έχουν κέρδη. Όμως αν είναι προαπαιτούμενο να είναι επάνω πχ license servers, authentication providers ή ό,τι άλλο Online που μπορεί να κλείσει, για να παίζει το λειτουργικό, ουσιαστικά στο απενεργοποιεί! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Odyss3us Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 35 minutes ago, johnnieinlab said: Δεν μιλάω για υποστήριξη. Εδώ φαίνεται ότι πηγαίνουμε σταδιακά σε συνδρομητικής λογικής υπηρεσίες. Δεν απαιτώ να υποστηρίζεται ένα λειτουργικό εσαεί. Οι εταιρίες πρέπει να μπορούν να έχουν κέρδη. Όμως αν είναι προαπαιτούμενο να είναι επάνω πχ license servers, authentication providers ή ό,τι άλλο Online που μπορεί να κλείσει, για να παίζει το λειτουργικό, ουσιαστικά στο απενεργοποιεί! οτι ναναι, απο που φαινεται αυτο; εδω καλα καλα ενα cloud gaming service της προκοπης ακομα δεν υπαρχει κι εσυ ονειρευεσαι λειτουργικο στο cloud? και τα προγραμματα που θα γινονται install και μετα απο που θα τρεχουν; αντιλαμβανεσαι τo χαος και το ακυρο της σκεψης? η Microsoft δε βασιζει τα κερδη της στα licenses οσοι ειναι να πληρωσουν πληρωνουν και ειναι πολυ φθηνοτερα σε σχεση με το παρελθον. ωρες ωρες μου θυμιζετε τις εποχες που ανοιγαμε υπολογιστη για να δουλεψουμε και ανοιγοκλειναμε το ιντερνετ μονο οταν θελαμε να σερφαρουμε, σημερα μεχρι και τα κλιματιστικα τα πλυντηρια και οι αφυγραντηρες εχουν wi-fi και κανουν update αλλα προς θεου μη κανουν authentication και update τα Windows γιατι ειναι κακο! Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2023 από Odyss3us Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα